Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Nie za bardzo jestem sobie w stanie wyobrazić taką telewizję powstającą z zapowiedzi prezesa partii. Z miejsca będzie marginalizowana i wyśmiewana jako stacja z założenia pisowska. PiSTV. Oglądać ją będą czytelnicy GP i generalnie sami przekonani. Ja pewnie też czasem bym zerknął z ciekawości, chociaż telewizji nie oglądam praktycznie w ogóle . A w szkiełku będą pokazywać urywki żeby się pohihrać jak dzwoni do studia jakiś nawiedzony dziadek wychwalający Macierewicza. I jeszcze mainstream będzie zmuszał Jarka żeby się tłumaczył ze wszystkiego co będzie na antenie.

Oczywiście nie neguję tego, że na rynku medialnym normalnej telewizji o profilu prawicowym brakuje.

Historyczną odpowiedzialność za decyzję dotyczącą Traktatu Lizbońskiego ponosi prezes PiS Jarosław Kaczyński – mówi w rozmowie z Onetem Arkadiusz Mularczyk. Przewodniczący klubu Solidarnej Polski, w 5. rocznicę podpisania Traktatu, ocenia, że Polska popełniła "dramatyczny błąd" godząc się na wszystkie postanowienia tej umowy.
    Ależ oni są żenujący. Najpierw Kurski, teraz ten. Teraz mamy wpisanie się w narrację największych radykałów ( którzy najczęściej nigdy nic w polityce nie znaczyli) poprzez atakowanie Kaczyńskich za TL. Zaraz pewnie zarzucą w stylu Korwina że to była zdrada, straciliśmy niepodległość i trzeba Jarka pod trybunał. Oczywiście 5 lat temu wszystko było cacy. Niczego sobie po SP nie obiecywałem, ale przekroczyli moje oczekiwania co do poziomu żenady.
    Ostatnio edytowany przez Slyboots; 9286.
    "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Przerywnik:

Poniżej świąteczne życzenia składa Jaruzelski z Komorowskimhttps://www.youtube.com/watch?v=2CBXfcO9NVk

Lekka przeróbeczka świątecznego spotu Tuska
      Jesteś panem własnego losu.

Komentarz

• Jarek nie mówi złe , tylko , ze nie potrafił , nie potrafi i już się nigdy nie nauczy używać języka polskiego w sposób ogólnikowy czyli POlityczny i POprawny . Mozna to traktować jako przyczynek do POsmiechujow a mozna faceta przedstawic jako jedynego " niezależnego" który nie boi się mówić prawdy . Jak np Ron Paul - nie został prezydentem ale cieszy się szacunkiem i wcale nie jest na straconej pozycji w sensie społecznym . Potrzebny byłby niezły spec od wizerunku ale dałoby się to zrobić w stosunku do osoby Jarka - tylko trzeba na to wyłożyć kasę . Zamiast truknac ogólnikowo o tworzeniu i popierania " niezależnych kanałów informacyjnych " to wyskoczył przed szereg ....chociaz mowi prawde - żadna telewizja nie jest " niezależna " . Wchodzi kapitał i zależność jest oczywista choć niekoniecznie widoczna dla każdego . Szczególnie , ze słówko " niezależna " , " niezależne " to coś czym się epatuje przeciętnego obywatela i konsumenta przezuwajacego papke informacyjna , szczególnie tego poniżej 30 ki . Należy przyznać , ze PiS zamiast tworzyć nowe , " niezależne " media to boksowal się z post komuchami o istniejące środki masowego przekazu .... A z perspektywy widać , ze trzeba było zostawić im w cholerę ich telewizje , ich gazety w tym Rzepe i tworzyć swoje .
        Ostatnio edytowany przez trendyOrca; 54158.

Komentarz

• Sikorski będzie nowym premierem?

W Platformie Obywatelskiej toczą się rozmowy na temat różnych wariantów scenariusza po społecznych perturbacjach, których władza spodziewa się w pierwszej połowie 2013 roku. Według analityków rządowych, dojdzie wtedy do fali społecznego niezadowolenia wynikającej ze skutków kryzysu. Właśnie na wiosnę 2013 roku będą one bardziej odczuwalne.

Według informacji PolandLeaks, najpoważniejszy obecnie scenariusz zakłada zmianę w fotelu premiera. Donalda Tuska miałby zastąpić Radek Sikorski - obecny szef MSZ. A sam Tusk, według tego scenariusza, miałby zająć posadę w Unii Europejskiej.
          http://polandleaks.org/index.php/9-n...owym-premierem

Komentarz

• nie wiem czy to się tu nadaje
            ale Ruch Palikota poręczył za kolesia którzy chciał rozbić obraz w Częstochowie

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta
              Faktycznie, mój błąd; chciałem napisać tylko to pierwsze zdanie, a ta pozostała część (kursywą) wkleiła mi się jakoś przez przypadek.
              Ja z kolei zapomniałem użyć kursywy w drugiej części posta. I dopisać coś też zapomniałem drukowanymi.
              "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez rafo122 Zobacz posta
                nie wiem czy to się tu nadaje
                ale Ruch Palikota poręczył za kolesia którzy chciał rozbić obraz w Częstochowie
                Najpierw mu " niezaleznie" zaplacili za akcje - bo to akcja w stylu Palikota - to teraz muszą go wyciągnąć żeby nie zaczął gegac .

Komentarz

• Zamieszczone przez IX14 Zobacz posta
                  I dlatego wolę Jarka ,który nie siedział ,niż Bronka ,który siedział ,i widać gdzie kto jest obecnie ,szczerze to mam w dupie tych ''opozycjonistów'',którzy spuszczają się nad 4.VI.89.
                  Pytanie gdzie był Jarek w czasie koalicji z komunistami, a potem w trakcie jakiegoś oblizywania się z komunistą Oleksym i jakimiś motywami z Gierkiem?

Zamieszczone przez Slyboots Zobacz posta
                  Nie za bardzo jestem sobie w stanie wyobrazić taką telewizję powstającą z zapowiedzi prezesa partii. Z miejsca będzie marginalizowana i wyśmiewana jako stacja z założenia pisowska. PiSTV. Oglądać ją będą czytelnicy GP i generalnie sami przekonani. Ja pewnie też czasem bym zerknął z ciekawości, chociaż telewizji nie oglądam praktycznie w ogóle . A w szkiełku będą pokazywać urywki żeby się pohihrać jak dzwoni do studia jakiś nawiedzony dziadek wychwalający Macierewicza. I jeszcze mainstream będzie zmuszał Jarka żeby się tłumaczył ze wszystkiego co będzie na antenie.
                  To jest tragiczny pomysł. Jeszcze brakuje, żeby taka telewizja zaczęła nazywać swoich redaktorów niezależnymi i ustanowiony zostanie nowy poziom groteski. Oby tylko, żaden z rozsądnych dziennikarzy, dziś grupujących się wokół Karnowskich i Lisickiego nie dał się w to wciągnąć, bo to będzie koniec.

Jeżeli naprawdę z tym wystartują to się nie skończy tak jak mypis.pl tylko największym hitem od czasów tinki łinki i tego typu akcji.

Co nie zmienia faktu, że normalna, prawicowo-konserwatywna telewizja JEST potrzeba. Tylko, że nie ma na to kapitału, bo ten jest w rękach salonu. I impas trwa..

P.S. A poza tym zgadzam się z Karakanem w całej rozciągłości. Obecnie nie da się już patrzeć na aktualnie rządzących, po raz pierwszy coś we mnie pęka i autentycznie przestaję uznawać obecnie istniejący twór - postPRL, ale jedyna partia opozycyjna w jakiś tam sposób zdolna do objęcia władzy.... no, właśnie: czy jest zdolna? Więcej agentów Tomków i tekstów Jarka, że miał gorzej i zapewne się uda..
                  "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Tak tak, tworzenie nowych stacji telewizyjnych Aby zestawić to z rzeczywisością, wystarczy przypomnieć przypadki telewizji Trwam.

PS. Strona Polandleaks to coś jak Nowy Ekran.
                    "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• To powstanie w końcu nowa partia?

Z gówna;

"Prezes Młodzieży Wszechpolskiej komunę rozumie wyjątkowo szeroko. Według Winnickiego to SLD, Platforma Obywatelska, Gazeta Wyborcza. - Dzisiaj mamy nowy sojusz. Ci sami czerwoni zdrajcy, czerwone mendy, czerwoni mordercy, którzy kiedyś mordowali naszych ojców i dziadków, sprzedają nas teraz nowej Moskwie - socjalistycznej Brukseli. Miejsce czerwonej mafii zajęła nowa mafia - Platforma, która jest postsolidarnościowa tylko z nazwy. A syn partyjnego aparatczyka "Śmichnik" jest tym człowiekiem, który po 1989 r. nadaje ton życiu publicznemu w Polsce - przekonywał szef wszechpolaków.

- Pamiętamy wasze zbrodnie, czerwone świnie, pamiętamy wasze kłamstwa, wasze złodziejstwo i aferę Rywina. Obiecujemy wam jedno - zarówno starym ubekom, jak i nowym, tym wszystkim pieskom Tuska - wasz koniec się zbliża. Zbliża się koniec republiki Okrągłego Stołu. Mówią wam to przedstawiciele nowego pokolenia, które zmiecie was z polskiego życia publicznego - krzyczał do megafonu.

Prezes MW zwrócił się też do policjantów. Manifestacji przyglądało się dwóch funkcjonariuszy w cywilu. Nieopodal stał policyjny radiowóz. - Słowo do nowej bezpieki, która na polityczne zamówienie przeprowadza przesłuchania jak sprzed 30-40 lat. Kiedyś ci, których pałujecie i wyzywacie na komendach od faszystów, przejmą stery w kraju. Dobrze wam radzimy, opamiętajcie się - mówił, a wszechpolacy odpowiedzieli przyśpiewką: "Byłeś w ZOMO, byłeś w ORMO. Teraz jesteś za Platformą".

Nowa narodowa partia polityczna
                      Winnicki jeździ teraz po Polsce. Sonduje, czy idea ogłoszonego na Marszu Niepodległości Ruchu Narodowego przyjmie się w terenie. - Objazd potrwa do stycznia, a na wiosnę Ruch Narodowy zorganizuje kongres organizacji prawicowych. Możliwe, a raczej pewne, że z Ruchu powstanie partia polityczna. Zajmie się obaleniem republiki Okrągłego Stołu w głowach Polaków, aktywizacją społeczeństwa, wychowaniem w duchu narodowym i wprowadzeniem w kraju systemu prezydenckiego lub kanclerskiego - zapowiedział jeszcze przed manifestacją na Uniwersytecie Zielonogórskim.

- Dlaczego współpracujecie z ONR? Są znani z antysemityzmu. Ich radykalizm może odstraszyć Polaków - pytał jeden ze studentów.

- Radykalizm dzisiaj jest metodą. Jeśli Polska ma się zmienić, to radykalnie. Nie odcinamy się od ONR, bo nie ma od czego się odcinać i jesteśmy pokrewni ideowo. Oni sami już sobie rzymski salut darowali, bo wiedzą, że to jest źle postrzegane -odpowiedział Winnicki.

- Prowadziłem podobną polemikę z dziennikarką Frondy. Zarzucała nam, że na Parady Równości wysyłamy łysych ludzi w glanach. Ale to jest pierwsza linia frontu. Jesteśmy na wojnie. Rycerze na białych koniach nie będą się bić na ulicach, a czasem trzeba się bić - dodawał."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
                        To jest tragiczny pomysł. Jeszcze brakuje, żeby taka telewizja zaczęła nazywać swoich redaktorów niezależnymi i ustanowiony zostanie nowy poziom groteski. Oby tylko, żaden z rozsądnych dziennikarzy, dziś grupujących się wokół Karnowskich i Lisickiego nie dał się w to wciągnąć, bo to będzie koniec.

Jeżeli naprawdę z tym wystartują to się nie skończy tak jak mypis.pl tylko największym hitem od czasów tinki łinki i tego typu akcji.
                        A tam tragiczny. Trochę się dziwię, że z jesteś taki kategoryczny. Znajdą kasę, niech robią, krzyż im na drogę. A kto to będzie robił i kto oglądał to sprawa drugoplanowa. Padnie na ryj trudno. Znajdą Karnowscy, czy Lisicki taką kasę, będę się cieszył jeszcze bardziej. Na razie to wszystko jest jednak trzymane krótko za mordę. Rydzyk ma kasę i co? Taki uuj. Jak do Hajdarowicza zgłosił się naprawdę duży inwestor, to Urze było nie na sprzedaż.
                        Istnieją obok siebie Gazeta Polska, szeroko rozumiana grupa z Urzaka, Nasz Dzennik i każdy ma swoich odbiorców. Mnie np. osoba Sakiewicza denerwuje, co nie znaczy, że nie zdarza mi się regularnie bywać na niezależnej. Ziemkiewicz w jednym ma szczególnie rację. Najważniejsza jest praca u podstaw. Niech każde środowisko robi co może. I mówił to występując na antenie Radia Maryja.
                        Podniecanie się tym co mówi Kaczor(czy ktokolwiek) to może było ważne parę lat temu, w czasie debaty prezydenckiej, czy wcześniej. I tutaj się trochę różnię z większością wypowiedzi. Moje prawo. Tusk nawet nie zachowuje teraz pozorów. Śledztwo smoleńskie? Uj, trup ściele się gęsto. 2,5 mln podpisów? Uj, kto by się przejmował biskupami - jeszcze im komisją majątkową przyjebiemy. Palikota przy okazji napuścimy. Zawijanie za psi uj? A skoczcie nam. Testuje sam, lub kto go do tego zmusza tudzież wypuszcza – to też ciekawy temat. Donald z Vincentem(i cała grupa) dobrze wie, że nadchodzi nieuchronne gospodarcze pierdolnięcie i zawierucha. Dobrze wiedzą, że to dosłownie walka o życie. Nie o to, czy będą pobierali diety jako posłowie opozycji, ale o akty oskarżenia. Wiedzą, że to nie będzie zamiana SLD na AWS i odwrotnie. To już nawet nie to co 5 lat temu. Przecież jak ktoś w końcu wpadnie w te wszystkie agencje i spółki, to Amber Gold przy tym to pikuś. Nie oddadzą ni kuta władzy, póki nie zagwarantują sobie jakichś glejtów bezpieczeństwa. Braun chyba, na jednym ze spotkań wysnuł tezę, że tak totalna napierdalanka jest przedsmakiem przesilenia, mającego doprowadzić do czegoś na kształt okrągłego stołu. Czy to uprawniona teza? Na prawdę nie wiem.
                        A my się tu o estetykę spieramy...
                        Wywiad z Ziemkiewiczem jest niezły, z większością tez się zgadzam. Szkoda tylko, że jest trochę spóźniony, o jakieś 3 lata.
                        Ostatnio edytowany przez Noris; 4255.
                        "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Israel Singer na Światowym Kongresie Żydów

Komentarz

• Tusk robi takie interesy na handlu rosyjska ropa , ze rzeczywiście mu to wszystko koło ch.ja lata . Postkomunisci maja tez już taki kapitał i kasiore oraz wplywy , ze pie.dola . Na swoich usługach maja wszystko i wszystkich ze środowiskiem artystyczno - aktorskim włącznie . Akurat tez przejmują się marszami - chyba śmieją się do rozpuku za firanki .a jak przestaną rządzić to im żadna bieda już nie grozi - są ustawieni do 3 pokolenia .

Juz nawet probowac robic telewizji nie wolno ? Niech robi , teoretycznie - tylko teoretycznie ma do tego prawo . Obecna telewizja to nie filozofia połączona z wyższa matematyka tylko najgorsze śmiecie i g .....,dla idiotów , więc trzeba się odrobine przyłożyć żeby dorównać .. ..
                          Ostatnio edytowany przez trendyOrca; 54158.

Komentarz

• Bardzo fajna dyskusja na spotkaniu Ziemkiewicza przy okazji promocji "Myśli nowoczesnego endeka" (wrzucam fragment dotyczący aktualnej sytuacji politycznej, a nie książki).

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• A dziś w TokFM Lis i Żakowski zastanawiali się, czy PiS nalezy krytykowac zgodnie z rozumem czy po prostu krytykować?

Ja proponuję spróbować zgodnie z rozumem. Dla odmiany.

From flood into the fire
                              One thousand voices sing
                              We're in this together
                              For whatever fate may bring

Komentarz

• W Platformie Obywatelskiej toczą się rozmowy na temat różnych wariantów scenariusza po społecznych perturbacjach, których władza spodziewa się w pierwszej połowie 2013 roku. Według analityków rządowych, dojdzie wtedy do fali społecznego niezadowolenia wynikającej ze skutków kryzysu. Właśnie na wiosnę 2013 roku będą one bardziej odczuwalne.

Według informacji PolandLeaks, najpoważniejszy obecnie scenariusz zakłada zmianę w fotelu premiera. Donalda Tuska miałby zastąpić Radek Sikorski - obecny szef MSZ. A sam Tusk, według tego scenariusza, miałby zająć posadę w Unii Europejskiej.
                                Teraz tak patrzę na tą informację, może właśnie po to kreują jego żonę na "Żelazną Damę" i chcą dać jej obywatelstwo w tak ekspresowym tempie?

Jeszcze tylko polecieć do towarzysza Ławrowa, po uzgodniony, wymyty, wypucowany wrak i mamy już do kompletu "Męża Stanu".

Wtedy to dopiero będzie smoleńska maskirówka
                                "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

Pracuję...
                                X