Sikorski chce wojny z Rosją?!
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
"Warszawo dumna, Warszawo wielka to na twoich murach jest ...
http://www.youtube.com/watch?v=Z2i7bR-lNaYKomentarz
-
-
Bez złudzeń , ze ruch narodowy był jakimś monolitem - nie był i nie będzie . Jak tak dalej pójdzie to w przyszłym roku gdy sytuacja gospodarczo - społeczna. jeszcze się pogorszy , obecni rządzący na czele z Michnikem bedą się ścigać w składaniu wiencow przed pomnikiem Dmowskiego w dniu 11 listopada . Tak na marginesie artykułu Ziemkiewicza .Komentarz
-
Cezary Szoszkiewicz, Krzysztof Zalewski"bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015Komentarz
-
„Podczas kryzysów – powtarzam – strzeżcie się agentur. Idźcie swoją drogą, służąc jedynie Polsce, miłując tylko Polskę i nienawidząc tych, co służą obcym”Komentarz
-
Zamieszczone przez KaczyńskiCzy to był zamach, czy to nie był zamach. Osobiście jestem głęboko przekonany, że to był zamach, ale to pytanie jeszcze trzeba postawić. A jeżeli się okaże, że to był zamach, już w sensie procesowym, to kto za ten zamach odpowiada, kto doprowadził, że do tego zamachu doszło.
Czy koncepcja zamachu w Smoleńsku była jedyna, bo w moim przekonaniu są przesłanki, żeby sądzić, że gdyby się nie udało w Smoleńsku, na przykład mój brat, jak niektórzy postulowali, pojechałby pociągiem, to on by nastąpił później. Nie będę tutaj państwu, o tym mówił nic więcej. (…) Osobiście jestem o tym przekonany, że nastąpiłby przy kolejnej podróży mojego brata. Tym razem do Stanów Zjednoczonych. Oczywiście, nie na terytorium Stanów Zjednoczonych."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
-
Poruszał ciekawą tematykę, kto by pomyślał, nieprawdaż?
http://wpolityce.pl/artykuly/8710-kr...kiego-lotniska
Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
Pada decyzja: Wracamy!
Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.Komentarz
Komentarz