Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez F.. Zobacz posta
    http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html jeśli naprawdę tak powiedział to ja się pytam w jakim celu ? to tylko woda na młyn wszelkiej maści salonowych komentatorów którzy mają ogromny wpływ na zwykłego obywatela przez mass media - znowu będzie szydera - tym razem połączenie zamachu smoleńskiego z zamachem na PiS w sejmie, podwójna dawka śmiechu...

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1027459,...wiadomosc.html
    a powinno się mówić o tym:

Jak można zinterpretować deklarację prezydenta Bronisława Komorowskiego, który przed 11 listopada na spotkaniu z dziennikarzami informował, że ograniczy środki bezpieczeństwa do minimum, aby marsz, w którym weźmie udział, miał jak najbardziej otwarty charakter. Jednocześnie wiemy, że prezydent był informowany o zatrzymaniu zamachowca. Czy 11 listopada mogło istnieć jeszcze zagrożenie zamachem?

- Działanie takie świadczy o wielkiej nieodpowiedzialności głowy państwa. Pamiętajmy, że tego dnia Bronisław Komorowski odpowiadał nie za siebie, a za wszystkich ludzi, których zaprosił na swój marsz. To nie były żywe tarcze, a obywatele (także dzieci), którzy uwierzyli, że naprawdę są bezpieczni. Dziś mają prawo czuć się oszukani.

a nie [email protected]ć o zamachu na pis !
    Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• No i z gospodarką w pizdu, tera o zamachowcach będzie piłowane ile wlezie.
      Rozmawiałem z ojcem swoim tak na luzaku i tato mój stwierdził, że coś z tym zamachowcem wspólnego musi mieć Pawlak skoro się wycofał to byłby bezpieczny

trendyOrca, ten gość POdobno tak pisał jak ty : D
      Ostatnio edytowany przez ma_ch; 2321.

Komentarz

http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html jeśli naprawdę tak powiedział to ja się pytam w jakim celu ? to tylko woda na młyn wszelkiej maści salonowych komentatorów którzy mają ogromny wpływ na zwykłego obywatela przez mass media - znowu będzie szydera - tym razem połączenie zamachu smoleńskiego z zamachem na PiS w sejmie, podwójna dawka śmiechu...
        ]
        Macierewicz zwrócił logicznie uwagę na to, że niby czemu ma się mówić o zamachu na prezydenta czy premiera, podczas gdy zamachowiec chciał niby rozwalić cały Sejm. Jeśli już ktoś się upiera, że celem był prezydent to siłą rzeczy powinno się dodać też PiSowców, którzy siedzą jak rozumiem najbliżej. i tak też to ujął: Loża pana prezydenta znajduje się bezpośrednio nad klubem parlamentarnym PiS. Rozumiem, że zamach byłby wymierzony w klub PiS i pana prezydenta - stwierdził poseł PiS.

Media oczywiście zawsze robią z niego wariata, czy to znaczy, że ma się nie odzywać?

Dzisiaj w tokfmie Dukaczewski (WSI) dość mocno się dystansował od tej szopki ABW

Komentarz

• Zamieszczone przez Pan Artysta Zobacz posta
          a powinno się mówić o tym:

Jak można zinterpretować deklarację prezydenta Bronisława Komorowskiego, który przed 11 listopada na spotkaniu z dziennikarzami informował, że ograniczy środki bezpieczeństwa do minimum, aby marsz, w którym weźmie udział, miał jak najbardziej otwarty charakter. Jednocześnie wiemy, że prezydent był informowany o zatrzymaniu zamachowca. Czy 11 listopada mogło istnieć jeszcze zagrożenie zamachem?

- Działanie takie świadczy o wielkiej nieodpowiedzialności głowy państwa. Pamiętajmy, że tego dnia Bronisław Komorowski odpowiadał nie za siebie, a za wszystkich ludzi, których zaprosił na swój marsz. To nie były żywe tarcze, a obywatele (także dzieci), którzy uwierzyli, że naprawdę są bezpieczni. Dziś mają prawo czuć się oszukani.

a nie [email protected]ć o zamachu na pis !
          Dokładnie mam podobne przemyślenia...i jak sądzę wielu obywateli tego kraju.

Do Twojego pytania dodam jeszcze : Po co Prezydent ( jak donosiły media drugiego obiegu ) wręcz nakazywał personelowi szkół,instytucji itp. aby obowiązkowo stawiły się na TYM marszu ?Czy uznał, że zamachowiec ulegnie sentymentom i przypadkowych osób oszczędzi więc Prezydentowi też się upiecze?
          Lepiej zapalić świeczkę, niż przeklinać ciemność.
          Konfucjusz

Komentarz

• hmm mignął mi na wp news, że marsz Komorowskiego osłaniało pół tysiąca funkcjonariuszy BOR ? czy ja się przewidziałem czy gdzieś jeszcze jest taki news ? bo coś nie mogę go znaleźć na wp teraz

o akurat dzisiaj wpadła kolejna osoba (rzekomo) http://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html

może to pretekst do maksymalnej inwigilacji i zaangażowania większej ilości służb, bo rząd boi się, że ludzie się zbuntują w najbliższym czasie

Komentarz

• Stokrotka zaszczekała.

Komentarz

• Nie mogłam się powstrzymać przed (zacytowaniem) podzieleniem się z Wami tym felietonem.Oddaje sedno całej dzisiejszej "STRASZNEJ tragedii"
                Przy końcowej konkluzji szczerze się popłakałam ( ze śmiechu-żeby było jasne )

Nie róbmy sobie jaj, to był ZAMACH na prezydenta Komorowskiego i premiera Tuska!
                Po konferencji ABW i innych prokuratorów wiemy już bardzo dużo, nie chcę być bezczelny, ale ja już wiem wszystko. Polecam szczególnej uwadze następujące zestawienie, które zapewne „umknie” medialnym przekaźnikom.
                Sprawy propagandowe mają się tak: „Podejrzany zorganizował grupę zamachową, werbował współpracowników, którzy zostali przesłuchani i pozostali na wolności”. Tego kuriozum wystarczy za całą analizę, no ale proszę pamiętać, Szanowni Rodacy, gdzie żyjemy i kto nami rządzi. Jedna śmieszność dla tej władzy, to deser, władza nie potrafi ośmieszyć się skromnie, zawsze idzie na całego. Nie wystarczy, że „zamachowcy” współpracujący z zamachowcem naczelnym po przesłuchaniu wyszli na wolność, co należy tłumaczyć, że nie stanowią żadnego zagrożenie dla społeczeństwa, przecież obywatele nawet nie poznali personaliów tych „szaleńców”, żeby się mogli jakoś oddolnie obronić. Trzeba jeszcze do tej śmieszności dodać motywy i cele sprawcy. Jak stwierdził pan prokurator, potencjalny napastnik kierował się względami: ksenofobicznymi, narodowościowymi i antysemickimi i tak uzbrojony zamierzał wykończyć: pana premiera, radę ministrów, prezydenta RP, ale i parlamentem nie pogardzi, jako całością. Ktoś z tłumy dziennikarzy zadał przytomne pytanie: „Skoro chciał wysadzić wszystkie organa, jak leci, czy w takim razie można go nazwać anarchistą?”. Pan prokurator i cała organizacja państwowa siedząca za zielonym stolikiem, aż się uniosła na krzesłach, oczy wytrzeszczyła, włos zjeżyła: „Nie! Ksenofobia, nacjonalizm, antysemityzm!”.

Im dalej tym śmieszniej. Nie będąc żadnym wielkim specem, czy nawet samym komandosem PRL Dziewulskim, nie z prawdopodobieństwem, ale z pewnością większą niż 100%, da się stwierdzić, że w tej chwili w Polsce, takich ludzi jak ten podejrzany jest co najmniej kilkudziesięciu. Siedzą w domach, mają nielegalną broń, budują ładunki wybuchowe, detonują je po lasach, coś tam piszą na forach internetowych, a nawet wklejają filmiki na YouTube i nikt ich nie zatrzymuje. ABW i prokuratura strzeliła sobie na oczach milionów Polaków, klasycznego Przybyła, oto jesteśmy, oto zdaliśmy egzamin i policzki mam nie draśnięte. Tak tandetnego spektaklu, rozdętego z poziomu RUTYNOWEGO działania służb, do poziomu Dreamlinera nie może traktować poważnie żaden biedny żuczek, co dopiero człowiek posiadający i używający mózgu. Z czysto formalnych powodów dołożę jeszcze kilka śmieszności, ale czuję się z tym zajęciem jak sadysta kopiący leżącego. ABW zatrzymuje 9 listopada „zamachowca”, by 11 listopada pozwolić Komorowskiemu defilować przez Warszawę z „elitą” w postaci aktorów, reżyserów, publicystów, Romka Giertycha i Ryśka Kalisza. Taka nieodpowiedzialność? Wszak ten prezydent nigdy by nie narażał ludzi i przestrzegał procedur, chuchając na zimne. Dalej mamy dowcip pod tytułem zarzuty dla pojmanego. Zorganizowany przestępca działający na zlecenie osób trzecich i przywódca grupy zamachowej, maksymalnie może dostać 5 lat, co oznacza, że człowiek, który „chciał podpalić Polskę”, dostanie 2 lata, wyjdzie po roku, o ile w ogóle nie zostanie zwolniony za zaliczeniem aresztu.

Prokuratura wybrała zabawny paragraf i tutaj akurat pochwała, bo paragraf adekwatny do czynu. Na koniec zostawiłem sobie smaczki „analogiczne”. Od 9 listopada do 20 listopada (maksymalnie), czyli raptem 11 dni i polskie służby potrafiły, Bóg jedyny wie przy pomocy jakich urządzeń, oddzielić TROTYL, znaleziony w mieszkaniu od pasty do butów, hexagon od płukanki do zębów i parę innych składników wybuchowych, od płatków owsianych. Jednak najważniejsze, Szanowni Rodacy, w całej tej akcji jest coś zupełnie innego, coś nieprawdopodobnego, coś niewyobrażalnie spiskowego – TO BYŁ ZAMACH! Szanowni Rodacy, to był zamach i żadnego „ha, ha, ha”, żadnego „więcej helu”. Na prezydenta Komorowskiego i premiera Tuska usiłowano dokonać zamachu, nie były to zwykłe urojenia i przechwałki szaleńca, ale ZAMACH. Bardzo dobrze, że zamach trafił pod strzechy, w dodatku zamach połączony z prezydentem i premierem. Polska się zjednoczyła w zamachu, nie ma już oszołomów i „myślących normalnie”, teraz cała Polska ma zamach, wprawdzie pół Polski ma zamach wirtualny, a drugie pół z 96 ofiarami, ale poważny zamach to ten pierwszy, natomiast ten drugi to kupa śmiechu.

PS A tak poważnie, to trzeba pytać, czy to Bonadryk broni się przed Tuskiem, czy Tusk się skończy piątkowym samobójstwem. Poważnie to mamy kolejną odsłonę przepychanek między służbami i władzą, co powinno cieszyć – burdel płonie.
                źródło:Blog użytkownika MatkaKurka
                Konfucjusz

Komentarz

• Nie wiem skąd takie zaskoczenie, jesienna ofensywa PO to właśnie zamachy, sondaże czy nowy wicepremier. Stara metoda stosowana od kilku lat, wszystko zaplanowane, zgrane i sterowane odgórnie, mające na celu robienie ludziom z mózgów sieczki. Jak zwykle nawet się kryć z tym nie muszą:

"bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• hmm mignął mi na wp news, że marsz Komorowskiego osłaniało pół tysiąca funkcjonariuszy BOR ? czy ja się przewidziałem czy gdzieś jeszcze jest taki news ? bo coś nie mogę go znaleźć na wp teraz
                    Juz to wklejałem, ale sam możesz sobie policzyć. W samym kordonie sanitarnym gdzieś tak co 3 osoba to borowiec.

może to pretekst do maksymalnej inwigilacji i zaangażowania większej ilości służb, bo rząd boi się, że ludzie się zbuntują w najbliższym czasie
                    A to teraz nie ma już maksymalnej inwigilacji? Bo już na pewno jest większa niż za stanu wojennego.

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

hmm mignął mi na wp news, że marsz Komorowskiego osłaniało pół tysiąca funkcjonariuszy BOR ? czy ja się przewidziałem czy gdzieś jeszcze jest taki news ? bo coś nie mogę go znaleźć na wp teraz
                      był i chyba nie zleciał
                      a Nałęcz morde darł u LiSSa, że prezydent szedł bez ochrony
                      [email protected] kłamca
                      Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Osoba Komorowskiego sprawia , ze cały ten zamach przyPOmina czeski film . Ale metody jak najbardziej stalinowskie .

Komentarz

• A z innej beczki, wczoraj wszystkie większe propagandownie wydały komunikat:

W dniu 16 listopada 2005 roku w programach informacyjnych Panorama 2 programu TVP i Fakty telewizji TVN wyemitowano moje oświadczenie, iż powód Lech Wałęsa współpracował ze Służbą Bezpieczeństwa i pobierał za to pieniądze. To oświadczenie stanowiło nieprawdę i naruszało godność osobistą i dobre imię Lecha Wałęsy, wobec czego ja, Krzysztof Wyszkowski, odwołuję je w całości i przepraszam Lecha Wałęsę za naruszenie jego dóbr osobistych
                          A teraz się okazuje, że to bolek sam siebie przeprosił za własne pieniądze podając się za Wyszkowskiego.

Zamieszczone przez Wyszkowski
                          W dniu 19 listopada 2012 r. po Faktach TVN zamieszczono komunikat, w którym Lech Wałęsa sam siebie - w moim imieniu - przeprasza za nazwanie go przeze mnie tajnym współpracownikiem o pseud. Bolek. Taką możliwość dał mu absurdalny wyrok Sądu Apelacyjnego w Gdańsku z marca 2011 r., który wbrew faktom historycznym orzekł, że nie było i nie ma sprawdzonych i pewnych dowodów agenturalności Wałęsy
                          Lech Wałęsa zapłacił za oświadczenie wyemitowane w TVN, w którym Krzysztof Wyszkowski przeprosił go za sugestię współpracy z SB.

Komentarz

• Wyszkowski twardy gość jest . Wałęsa to brudna szmata która nie warto sobie tylka podetrzec
                            Ostatnio edytowany przez trendyOrca; 54158.

Komentarz

• Zamieszczone przez spotter_spotterow Zobacz posta
                              A z innej beczki, wczoraj wszystkie większe propagandownie wydały komunikat:

(cytat)

A teraz się okazuje, że to bolek sam siebie przeprosił za własne pieniądze podając się za Wyszkowskiego.

(cytat)

http://prawo.money.pl/aktualnosci/wi...0,1200657.html

to wcale nie jest z innej beczki .To jest jeden z aktów trwającego kabaretu w POlsce.Kabaret nosi dzisiaj tytuł : "POlowanie na gajowego" a Twoje cytaty to z odcinka pt. "POBolkowisko/śmiechowisko"
                              Na świecie kryzys a u nas "Bal,bal...bulbulbul"...tylko jak to się dla narodu skończy?
                              Konfucjusz

Komentarz

• Tylko, że za emisję "przeprosin" ma zapłacić Wyszkowski i raczej skończy się na komorniku. Żenada
                                A nad tym wszystkim: nad nami, ziemią i chmurami, po północnej stronie
                                nieba pędził dziwny Wielki Wóz... królowała, wspaniała, jedyna, zaczarowana
                                Wielka Niedźwiedzica.

Komentarz

Pracuję...
                                X