Jeśli jest to Twoja pierwsza wizyta pamiętaj o:
sprawdzeniu FAQ klikając w powyższy link. Musisz się zarejestrować
zanim będziesz mógł dodawać posty: kliknij powyższy link, aby się zarejestrować. Aby rozpocząć przeglądanie wiadomości wybierz forum które chcesz odwiedzić.
Obstawiam wariant B - to była moja pierwsza myśl jak kilka dni temu usłyszałem o tym świadku koronnym.
"Znani" psycholodzy pewnie już są w drodze do tvn24 żeby powiedzieć, że jak patrzyli na Marcina w ostatnich dniach to się tego po cichu obawiali, jakiś taki wyciszony i nieobecy wzrokiem był.
To już pewne ...... Jedyne co go teraz nurtuje to jak POpelnic samobójstwo w silnie strzezonej celi ....
Czy to nie Ty przypadkiem ze 3 lata temu szyderczo odnosiłeś się do takich wstawek ?
A i owszem, ja. Tylko, że chyba nie 3 lata temu, a 5 (jak ten czas leci!). I bardziej chodziło mi o teksty Wyborczej o PiSie czy GPolu o PO. A w tym przypadku traktuję to jak wpis Machały na temat PO (umiarkowanie wiarygodny).
Poza tym zwróć uwagę proszę, że powstrzymałem się od komentowania tego newsa, ograniczając się wyłącznie do emotikony
P.S. Tymczasem Solidarna Polska również ma swojego kandydata (mają do przedstawić w sobotę) i jest to ponoć osoba powszechnie znana i lubiana. Małysz?
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."
Nie twierdzę, że on nie potrafi mówić. Ba, słucha się go z wielką przyjemnością w oryginale i dlatego też ulegam czasem jego urokowi (drugi, którego dobrze się słucha to Orban, za którym jak wiadomo delikatnie nie przepadam). Co innego jednak piękne i inteligentne wypowiedzi, a co innego merytoryka i wróżbiarstwo stosowane. Pod tym względem to jest niczym innym jak "Baśnie tysiąca i jednej nocy" co zamiast w roli poważanego polityka stawia go na półce błaznów i klaunów o czym już pisałem.
Dla niektórych Unia to świetny biznes , dotacje i tak dalej , armia urzedasow żyjących niezłe z podatków a dla Stanów duża wygoda . No a teraz maja dodatkowa motywacje żeby utrzymać Unie bo chcą odzyskać pieniądze jakie ostatnio tu utopily . Zobaczymy co przewazyl i jak długo - względy ideologicznej czy ekonomiczne
Białe miasteczko rediviva. Ciekawe, kto stanie po czyjej stronie
W piątek zarówno na Pomorzu, jak i w całej Polsce, pod hasłem "I my jesteśmy pacjentami, ciąg dalszy Białego Miasteczka", rozpoczyna się protest pielęgniarek i położnych.
Pielęgniarki sprzeciwiają się restrukturyzacji szpitali polegającej na redukcji zatrudnienia i drastycznych oszczędnościach na badaniach diagnostycznych i lekach dla pacjentów.
Żądają podwyżek płac, bo nie miały ich od 2007 roku, czyli od pięciu lat. W dzisiejszym proteście w Gdańsku szacunkowo ma wziąć udział ponad 300 osób.
A Ty, były komentatorze tematu "Polityka", komu kibicujesz?
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Białe miasteczko rediviva. Ciekawe, kto stanie po czyjej stronie
A Ty, były komentatorze tematu "Polityka", komu kibicujesz?
W Stanach szpitale i szkoły to ważne miejsca pracy , szczególnie gdy przemysł wyprowadził się do Chin . Register nurse czyli odpowiednik felczera chyba - był kiedyś w Polsce taki zawód ale go zlikwidowano -zaczyna od 70 tys dolarów rocznie plus benefity czyli ubezpieczenie zdrowotne dla całej rodziny .
Paweł Miter zdecydował się, w autoryzowanej rozmowie, opowiedzieć nam o tym, jak nagrywał prezesa Sądu Okręgowego w Gdańsku Ryszarda Milewskiego. Miter zasłynął tym, że otrzymał pracę w TVP powołując się na znajomość z prezydentem (mężczyzna używał skrzynki "udającej" skrzynkę e-mailową szefa prezydenckiej Kancelarii Jacka Michałowskiego). W sprawie Amber Gold pojawił się jako ten, który dostarczył fałszywą notatkę ABW Marcinowi P.
już widać że chłopcy z GPC na to nie wpadli. Jak sie okazuje do prokuratora dzwonił Miter, ten co sobie prawie załatwił program w TVP.
jak dla mnie on ma zerową wiarygodność, ale mówi miedzy iinymi tak:
Milewski zaznaczył, że jest prezesem sądu dopiero od 2,5 roku. I większość łagodnych wyroków dla pana P., bodajże sześć, zapadło przed jego kadencją. Zaznaczył, że - jego zdaniem - jest kilku sędziów w wydziałach cywilnych, którzy nie dopełnili swych obowiązków w prowadzeniu spraw pana P. Potwierdziłem także numer telefonu komórkowego Milewskiego, który otrzymałem od swego informatora. Milewski stwierdził, że już kiedyś podawał numer swego telefonu komórkowego ministrowi Arabskiemu. Ale zapewne był to inny numer, bo sędzia wymienił komórkę. Zakończyłem wskazaniem, aby Milewski czekał na kontakt z kancelarii premiera. Sędzia stwierdził, że czeka na telefon.
Przypominam, że ten koleś miał też bliskie relacje z Marcinem P.
„Podczas kryzysów – powtarzam – strzeżcie się agentur. Idźcie swoją drogą, służąc jedynie Polsce, miłując tylko Polskę i nienawidząc tych, co służą obcym”
Postanowiłem się ujawnić, by wytrącić argumenty dziennikarzom i prezesowi Milewskiemu, jakoby nagranie było manipulowane przez "Gazetę Polską" - mówi w rozmowie z portalem Niezalezna.pl Paweł Miter.
Chęć udzielenia wywiadu dla "Wprost" nie byla spowodowana konfliktem między mną a "GPC". Niektórzy jeszcze kilkanaście godzin temu krzyczeli i domagali się w kwestii tego nagrania jawności i transparentności. Teraz, kiedy zostało to wyjaśnione, tworzy się obraz rzekomego konfliktu. "GPC" mi pomogła w tym temacie. Efekt mamy porażający. Prosiłbym o umiar w permanentnej krytyce tej akcji - dodaje Paweł Miter, niezależny dziennikarz.
Na stronie Wprost.pl pojawił się wywiad z Pawłem Miterem, w którym ujawnia, że to on jest autorem rozmowy z prezesem Sądu Okręgowego Gdańsk, Ryszardem Milewskim.
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle." Janusz Waluś - czekaMY!
Jak trwoga to do Boga. Nie dziwi więc, że sędzia Ryszard Milewski klęczy w kościele. Skompromitowany prezes Sądu Okręgowego w Gdańsku ma powody, by drżeć o swoją przyszłość. Choć sam utrzymuje, że ...
„Podczas kryzysów – powtarzam – strzeżcie się agentur. Idźcie swoją drogą, służąc jedynie Polsce, miłując tylko Polskę i nienawidząc tych, co służą obcym”
Bohater ostatnich dni, Ryszard Milewski, prezes gdańskiego sądu pojawia się również w sopockiej aferze korupcyjnej. W śledztwie badano kontakty sędziego z jednym z oskarżonych w sprawie prezydenta Jacka Karnowskiego – potwierdza gdańska Prokuratura Apelacyjna. Milewski został przesłuchany, miał zeznawać w procesie Karnowskiego. Ale podlegli mu sędziowie umorzyli wątek afery, w którym pojawił się ich szef. Proces prezydenta Sopotu do dzisiaj się nie rozpoczął.
No raczej, zresztą tam w Gdańsku to i z lokalnymi hierarchami są mocno chłOPcy zblatowani.
A odnośnie drugiego linku - to jest dopiero skandal, że to śledztwo nie zostało przekazane jakiejś innej prokuraturze (zaznaczam, że się nie łudzę z by to coś zmieniło ), dla zasady.
Kandydatem Solidarnej Polski na premiera ponadpartyjnego rządu jest Tadeusz Cymański - poinformował w sobotę w Kutnie lider tej formacji Zbigniew Ziobro.
Pewne niedługo demokraci.pl zgłoszą Onyszkiewicza, SDPL Nałęcza, a inne prawicowe kanapy Zawiszę. Oczywiście wszystko ponad podziałami.
No I wiem juz o czym tak obradowali .....skazać Frycza za antyKomora , uwolnić od zarzutów jeżdżenia po pijaku syna Wałęsy . Ale zabawne są wypowiedzi obecnego prezydenta Bronislawa Komorowskiego - ze potrafi odróżnić żart od chamstwa .....zabawne , bo ja bardzo dobrze pamietam chamskie , publiczne wypowiedzi Bronislawa Komorowskiego na temat prezydenta Lecha Kaczyńskiego .P Większość Polaków śmiała się wtedy do rozpuku - wesoło było ...ku.....wa wtedy , wesoło . A ja się cieszę , ze ta nieciekawa kreatura w osobie Bronislawa Komorowsiego o dość podejrzanej i nie do końca jasnej przeszłości finansowej - nie jest moim prezydentem .
Komentarz