Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez erdo78 Zobacz posta
    odnosiłem sytuacje do siebie, ja nie głosuję na kogoś bo podoba mi się jak wygląda ...
    tylko, że to jest typowy błąd któremu najczęściej ulegają sami politycy, czy też "analitycy", "eksperci".
    Po prostu nie można masy...motłochu oceniać pod względem swojej osoby
    To co napisałeś tylko dobrze o Tobie świadczy
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez erdo78 Zobacz posta
      tak jak napisałem w chwili obecnej całkiem inaczej postrzega się polityków i większą uwagę zwracasz na program konkretnej partii, niż na poszczególne jednostki, ponieważ nie masz za bardzo wpływu na ich wybór. Oczywiście zmiana mentalności i podejścia wyborców zajęłaby dużo więcej niż jedną kadencję, ale uważam, że szłoby to w tę właśnie stronę (oczywiście podział na partie ciągle byłby obecny, lecz lokalni, bezpartyjni działacze zyskaliby na sile)
      Tyle że póki co PO uzyskałaby większośc konstytucyjną. Samodzielnie.

Proszę:

To sa wyniki zeszłorocznych wyborów do Senatu...
      From flood into the fire
      One thousand voices sing
      We're in this together
      For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
        ok jeszcze nie widziałem, mogę założyć się o 100 że nie masz racji
        sprawdzone - dawaj 100
        Opatów - poparcie 28-32%
        "wiochy" najbliższe Opatowa 37% -komisja 5 czyli Oficjałów, Okalina-Kolonia, Okalina-Wieś, Wąworków
        te dalsze 42%-55%
        ...szukamy dalej
        weź jeszcze pod uwagę specyfikę regionu, oraz to, że Opatów to mhhh maleńka mieścina 7000mieszkańców.
        Opatów 1600 głosów (gmina miejsko-wiejska), a podane wsie po kilkadziesiąt, a w porywach do 100 głosów. Zwracaj stówę

Komentarz

• Opatów ~ 760 głosów na PSL, podopatwoskie wsie ~ 850 głosów. To te 2stówy i jeszcze 100 to razem będzie trzysta :P

poza tym jak to się ma do -
          Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
          Chyba odwrotnie. Mniejsze miasta - PiS/PSL, a wiocha - PiS/PO patrząc na ostatnie sondaże.
          ,a na dodatek przez mniejsze miasta rozumie się miejskie obwody wyborcze, czyli te z m.xxxx, a nie gm.xxxx
          Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
          Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Czyli mam już 3 stówki. Ładnie

Gmina Opatów:
            Opatów - 844 głosów
            Wsie - 764

W Polsce połowa miast ma poniżej 10 tys. mieszkańców, więc nie dziwne, że każde miasto xxxx jest brane pod uwagę. Opatów ma ciut powyżej 6 tys. mieszkańców, a cala gmina prawie dwa razy więcej.
            Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
              Czyli mam już 3 stówki. Ładnie

Gmina opatów:
              Opatów - 844 głosów
              Wsie - 764
              a które obwody bierzesz jako Opatów??
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• O matko !!! ... ja takie proste pytanie zadałem.
                Jesteście smutni, polowanie nie wyszło, zające przed wami pouciekały!

Komentarz

• Widzisz coś Ty zrobił

Policzyłem te, które należało policzyć i to mi wyszło. Dobra koniec tych wirtualnych zarobków.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
                    Policzyłem te, które należało policzyć i to mi wyszło.
                    W związku z:
                    - bezrobociem
                    - popsuciem sobie pleców
                    - "pocięciem" się z "koleżanką"

mam trochę wolnego czasu i pochylę się nad Twoimi KŁAMSTWAMI :P

MIASTO
                    komisja 1,2,3,4 i 14 Szpital - daruję sobie nazwy ulic odpowiednio 184,181,172,239 i 5 głosów, czyli razem - 781 GŁOSÓW NA PSL
                    WIEŚ
                    5 - Oficjałów, Okalina-Kolonia, Okalina-Wieś, Wąworków 68
                    6 - Adamów, Balbinów, Brzezie, Nikisiałka Duża 128
                    7- Kobylanki, Kobylany, Kochów. 130
                    8- Jałowęsy, Tomaszów 73
                    9- Zochcinek 39
                    10- Karwów, Nikisiałka Mała, Tudorów. 38
                    11- Gojców, Jagnin, Strzyżowice. 119
                    12- Czerników Karski, Czerników Opatowski, Jurkowice, Kornacice, Lipowa, Marcinkowice, Podole, Rosochy. 170
                    13- Dom Pomocy Społecznej w Zochcinku 62
                    CZYLI RAZEM 827 GŁOSÓW NA PSL
                    781 głosów miasto 827 wieś

moja racja jest jedyna słuszna, oraz prawdziwa, bo jest moja !!

ps. śmiesznie wygląda to 85% poparcie w Domu Pomocy Społecznej dla PSL...z tego wszyscy (oprócz jednej czarnej owcy) zagłosowali na 1 z PSL czyli dosyć...."kontrowersyjną" (ale słynącą z uczciwości) osobę Marszałka Województwa Jarubasa
                    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Po wakacyjnej przerwie wraca do TVP.info mój program. W pierwszym odcinku, dziś o godz 22:30, rozmawiamy o aferze Amber Gold

Jest takie miejsce w Warszawie - kilkadziesiąt kroków od NBP, nieco więcej, może koło 100 od KNF trochę dalej może 120 kroków znajduje się Ministerstwo Finansów. Dokładnie na rogu Świętokrzyskiej i Mazowieckiej, przy Placu Powstańców Warszawy znajduje się duża reklama a pod nią spory oddział Amber Gold. To symboliczny akt bezczelności recydywisty i oszusta, a może bardziej bezradności polskiego państwa wobec aferzystów. To to miejsce:

Po wakacyjnej trzymiesięcznej przerwie wraca do tvp info mój program.
                      W pierwszym odcinku w czwartek o godz 22:30 zaproszeni goście - Marcin Święcicki PO, Przemysław Wipler PiS, Maciej Karczyński rzecznik ABW, oraz dziennikarze Katarzyna Hejke "Gazeta Polska" i Andrzej Stankiewicz "Wprost" - rozmawiać będą o aferze Amber Gold.
                      Jak instytucje państwa (w tym prezes rady ministrów RP) zadziałały by ochronić obywateli przed oszustem i recydywistą?

Dlaczego ktoś taki jak Marcin P mógł z takim rozmachem prowadzić interesy, zakładać linie lotnicze i w końcu zatrudniać syna premiera.
                      Zapraszam! TVP INFO CZWARTEK 22:30 Jan Pospieszalski - Bliżej
                      http://wpolityce.pl/dzienniki/dzienn...rze-amber-gold

Komentarz

• Przyznaję, że 5 komisję zakwalifikowałem do "miasta", gdyż podana była miejscowość Opatów, a nie wiedziałem, że można wchodzić w szczegóły.

W takim razie ja jestem krewny

Komentarz

• Jak to od czego zalezny bylby rzad ?

Od pieniedzy .

Jak kazdy rzad .

Komentarz

• Dyrektor Instytutu "Pomnik-Centrum Zdrowia Dziecka" w Warszawie wysłał list do premiera, ministra zdrowia i prezesa NFZ, w którym apeluje o pomoc finansową dla Instytutu. Dług CZD to ok. 200 mln zł. Jak poinformował rzecznik CZD Paweł Trzciński, sytuacja finansowa placówki od dawna jest dramatyczna i wielokrotnie informowano o niej m.in. resort zdrowia. - Doszło do sytuacji, że pracownicy po raz pierwszy otrzymali wynagrodzenia z kilkudniowym opóźnieniem - podkreślił.

Jak wyjaśnił, przyczyną tej sytuacji jest głównie zbyt niska wycena procedur. - My leczymy przypadki szczególne, ciężkie, a to kosztuje więcej - powiedział. Trzciński podkreślił, że do odzyskania płynności finansowej niezbędny jest kredyt na spłatę zadłużenia.

Podkreślił, że CZD ma też wiele nadwykonań, za które NFZ nie płaci. - W ostatnim czasie mamy nadwykonania na kwotę 12 mln zł, a NFZ zapowiedział, że zapłaci tylko 4 mln zł - wyjaśnił.

Rzecznik poinformował, że dyrektor CZD wysłał do premiera, ministra zdrowia, prezesa Narodowego Funduszu Zdrowia oraz parlamentu list, w którym apeluje o ratowanie placówki.

Rzeczniczka mazowieckiego oddziału NFZ Wanda Pawłowicz poinformowała, że szpital ma obecnie kontrakt w wysokości 200 mln zł. Dodała, że placówka ma zarówno nadwykonania, jak niewykonania. - W przyszłym tygodniu wypłacimy im 4,6 mln zł za nadwykonania. Uzgodniliśmy to z dyrektorem CZD - powiedziała.

W tym roku szpital obchodzi swoje 35-lecie. Na 15 września planowane są uroczyste obchody jubileuszu.

Rocznie w CZD hospitalizowanych jest ponad 30 tys. pacjentów. Udzielanych jest blisko 170 tys. specjalistycznych porad.
                            4. Zagwarantujemy bezpłatny dostęp do opieki medycznej i zlikwidujemy NFZ

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                            "
                            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• W związku z działalnością Amber Gold w listopadzie 2010 r. rząd zaproponował zmianę prawa. W ramach ustawy o ograniczaniu barier administracyjnych Ministerstwo Gospodarki najpierw rozważało zniesienie zapisów blokujących funkcjonowanie Amber Gold jako domu składowego, a potem zdecydowano się unieważnić całą ustawę. Decyzja ta przyniosła Marcinowi P. podwójne korzyści. Po pierwsze anulowano nieudaną próbę funkcjonowania Amber Gold pod reżimem ustawy o domach składowych i równocześnie zmieniono przepisy zabraniające tej firmie wystawiania certyfikatów towarowych. Zniesienie tej bariery prawnej stanowiło więc zielone światło dla oszusta, aby mógł nadal rozwijać swój biznes czyli prowadzić skład złota, którego jako karany prowadzić nie miał prawa.

Z ustawy miał zniknąć punkt przewidujący, że „działalnością przedsiębiorstwa składowego mogą kierować osoby, które nie są skazane prawomocnym wyrokiem za przestępstwa gospodarcze”. Zniesiony zostałby też rejestr przedsiębiorstw składowych i obowiązek składania oświadczeń. – Nagromadzenie dziwnych zdarzeń w tej sprawie jest absolutnie nadzwyczajne – mówią politycy opozycji

Rząd Donalda Tuska zmienił prawo dla jednej prywatnej firmy, kierowanej przez notorycznego oszusta, wielokrotnie skazanego prawomocnymi wyrokami. Jesienią 2010 r.

Komentarz

• Przemysław Wipler o nowych urzędnikach Donalda Tuska
                                Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.

Komentarz

Pracuję...
                                X