Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
    czy znajdzie się odważny głosujący na PO karmiony papką Gazietki, który mi odpowie jak czuje się gdy czyta takie rzeczy?
    Przede wszystkim, jak wiemy od pana Grasia, Premier nigdy nie kłamie. Sądzę że nie od czapy byłoby dopowiedzieć "I rodzina Premiera też". W oparciu o tą wiedzę wszelkie pytania w powyższym gatunku są bezzasadne, więcej są oburzającą próbą szkalowania. Nie potrzeba lupy by widzieć że to intryga grubymi nićmi szyta, tak więc PiSo-kato-faszyści odpierdolcie się od pana Premiera... od jego rodziny również*

*Sądzę że takiej odpowiedzi można się spodziewać od wyborcy PO
    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
      Kolejny przykład - wszystkie media - i te prawicowe i te komusze dmą do bólu temat młodego Tuska. Młody Tusk to, młody Tusk tamto. O tym, że klienci Amber Gold czy OLT stracili furę kasy (a jak ktoś traci to ktoś inny musi się wzbogacić bo w przyrodzie nic nie ginie) powoli się zapomina. Młody Tusk robi za kaczuszkę na strzelnicy i pierze do niego każdy kto tylko chce - bloger Bodzio, user Włodzio, Radio Maryja i Wyborcza - zgodnym chórkiem. A z tyłu za tym wszystkim siedzi sobie cicho stary Tusk i spokojnie sobie patrzy jak jego synka przerabiają na szmatę w imię PO-wskiego boga Mamona który tym różni się od Boga Żydów, że żydowski nie przyjął od Abrahama ofiary z jego dziecka.

Co za upadek... Zasłaniać własnym dzieckiem przekręciarzy...

No ale co on może z drugiej strony? Wychyli się, to zaraz mu przypomną skąd mu nogi wyrosły...

I wiedz jedno: mam na ciebie taki materiał, że w każdej chwili mogę zrobić z ciebie „kukłę". - Suworow.
      Ale to świadczy tylko o tym że afera jest dużo poważniejsza, tylko małym Tuskiem nakryta.

Fakty na temat Plichty są takie że miał w Gdańsku silny protektorat polityczny.

Chłop miał 6 sądowych wyroków za przekręty finansowe i sądowy zakaz prowadzenia spółek Kodeksu Prawa Handlowego, takich jak Amber Gold czy OLT już od 2005 roku.

Długi z pierwszego przekrętu, tj. "Multikasy" zostały spłacone pieniędzmi z Amber Gold które powstało w 2009. Z tym że jeszcze w 2010 roku ścigał go komornik a Plichta oficjalnie nie miał ani grosza majątku, żadnego oficjalnego źródła dochodu, mieszkał u żony na jej koszt.

KNF juz w 2009 roku zgłaszała sprawę Plichty do Prokuratury Rejonowej. Prokuratura nie dopatrzyła się znamion przestępstwa. W 2010 roku powtórka, KNF zgłasza sprawę ponownie, prokuratura znowu sprawę olewa.

I tutaj najciekawsza rzecz. Otóż w tej sytacji KNF skarży prokuraturę do sądu że ta nie chce podjąć działań wobec Plichty! I sprawę wygrywa, wyrokiem sądu prokuratura zmuszona jest do podjęcia śledztwa w 2011 roku. Z tym że śledztwo od razu po rozpoczęciu staje w miejscu i sie z niego nie rusza. Przez dwa lata w sprawie Plichty nic się nie dzieje.

Dopiero w czerwcu 2012 roku sprawę od prokuratury rejonowej przejmuje prokuratura okręgowa. I po dwóch tygodniach wybucha afera OLT/Amber Gold.

W międzyczasie, tj. od 2009 do 2012 Plichta finansuje multum przedsięwzięć okołopolitycznych, takich jak dofinansowywanie projektów prezydenta Gdańska(PO) - za co ten rekomenduje Amber Gold w swoim oficjalnym wystąpieniu(maj 2012); finansowanie filmu Wajdy o Wałęsie czy właśnie zatrudnienie syna Tuska.

Donald Tusk doskonale wiedział co jest grane skoro kazał synkowi opuścić OLT. Wiadomo że OLT powstało w marcu i w tymże marcu ABW bezpośrednio informowało kancelarię premiera o "nieprawidłowościach" w OLT. Ciekawe ile jeszcze osób powiązanych z PO dostało ostrzeżenie że OLT tonie.
      Ostatnio edytowany przez spotter_spotterow; 49956.
      "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Egipt - Prezydent odwołał ministra obrony i dowódców wojskowych

12.08. Kair - Prezydent Egiptu Mohammed Mursi nakazał w niedzielę przejście w stan spoczynku dowódcy sił zbrojnych i ministrowi obrony marszałkowi Mohammedowi Husejnowi Tantawiemu i szefowi sztabu generalnego Samiemu Ananowi. Uzasadnienia tej decyzji na razie nie podano.
        Ponadto Mursi unieważnił ograniczającą uprawnienia prezydenta poprawkę do konstytucji, wprowadzoną przez rządzącą wówczas Najwyższą Radę Wojskową w czerwcu, na krótko przed jego wyborem.

Agencja dpa pisze, że w Egipcie "wybuchła walka o władzę między islamistycznym prezydentem a wojskiem".

Następcą Tantawiego na czele armii został marszałek Abdel Fattah al-Sisi - poinformował rzecznik prezydenta. Na nieobsadzony dotąd urząd wiceprezydenta Mursi powołał sędziego Mahmuda Mekkiego. Według państwowej telewizji egipskiej Tantawi i Anan mają zostać doradcami Mursiego. Prezydent zarządził też przejście w stan spoczynku dowódców marynarki wojennej, obrony przeciwlotniczej i sił powietrznych.

Tantawi był ministrem obrony za rządów byłego prezydenta Hosniego Mubaraka przez lat dwadzieścia do czasu przekazania przez niego władzy wojskowym w lutym 2011 roku. Po upadku reżimu Mubaraka Tantawi został szefem Najwyższej Rady Wojskowej i pozostawał szefem resortu obrony.

Formalnie wojskowi przekazali władzę prezydentowi Mohammedowi Mursiemu pod koniec czerwca.

Mursi jest członkiem Bractwa Muzułmańskiego, którego stosunki z wojskiem są napięte od obalenia w ubiegłym roku prezydenta Mubaraka. BBC pisze na swej stronie internetowej, że nie jest jasne, czy prezydent miał prawo odwołać dowódcę sił zbrojnych ani czy marszałek Tantawi podporządkuje się poleceniu.

Egipski generał Mohamed el-Assar powiedział agencji Reutera, że decyzję o nakazaniu Tantawiemu przejścia w stan spoczynku Mursi konsultował z Najwyższą Radą Wojskową i z samym Tantawim. Assar został mianowany wiceministrem obrony.(PAP)
        Kto zrobi porównanie do dokonań pookrągłostołowych?
        Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
          Kto zrobi porównanie do dokonań pookrągłostołowych?
          Samo się robi...

Będzie kolejny proces z Adamem Michnikiem w roli głównej. Tym razem redaktor naczelny „Gazety Wyborczej” pozwał publicystę Rafała Ziemkiewicza.

Będzie kolejny proces z Adamem Michnikiem w roli głównej. Tym razem redaktor naczelny „Gazety Wyborczej” pozwał publicystę Rafała Ziemkiewicza. Co paradoksalne, za – jak podaje portal wirtualnemedia.pl - stwierdzenie, że Michnik zwykł terroryzować przeciwników pozwami sądowymi.
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
            A zobacz sobie kto i jak reaguje na takie newsy:

http://onionas.salon24.pl/440182,ros...dem-patriarchy
            No to sie , k......a, juz zaczynam bac . Gorzej byc nie moze - przyjda PiSowcy i mnie zjedza . I co, ja biedny sierota mam, k......, w tej sytuacji robic ???????

Strach mnie paralizuje od wczoraj

Nawet news o wybuchu bomby atomowej nie bylaby POdana w tak POwaznym tonie . Ludzie, ratujta sie bo przyjdzie PiS i was sprowokuje .
            Ostatnio edytowany przez trendyOrca; 54158.

Komentarz

• Zamieszczone przez trendyOrca Zobacz posta
              No to sie , k......a, juz zaczynam bac . Gorzej byc nie moze - przyjda PiSowcy i mnie zjedza . I co, ja biedny sierota mam, k......, w tej sytuacji robic ???????
              Zacząć myśleć. Na przykład.
              From flood into the fire
              One thousand voices sing
              We're in this together
              For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
                czy znajdzie się odważny głosujący na PO karmiony papką Gazietki, który mi odpowie jak czuje się gdy czyta takie rzeczy?
                Chętnie Ci odpowiem, ale odpowiedź będzie długa

Jestem już zaawansowany wiekiem i sporo widziałem

Pamietam, jak w 80 roku za pierwszej Solidarności popieprzałem po mieście ze wszystkimi z radochy, jak w stanie wojennym surwiele wyciągali ludzi z mojej kamienicy. Potem beznadzieję końca lat 80 tych.

I potem BUM!!! Wałęsa, Wybory, Wolność!!!!

I tu się zaczęło, wprawdzie nigdy nie byłem mocno politycznie zaangażowany, ale zacząłem czuć jakiś smrodek, potem lewizna wygrała, kwacha na prezydenta sobie wybraliśmy i tak dalej, i tak dalej. Powiem szczerze, każdy z rządów jaki był wyruchał mnie swoimi obietnicami. A najbardziej, muszę przyznac rząd PISu. Bo byłem świadkiem pełnego kumoterstwa na 100%. Pracowałem w tamtym czasie w spółce giełdowej, ale kontrolowanej przez Skarb Państwa. To co sie stało w firmie po wygranej Jarka, to była totalna zawierucha - wywalili w ciągu miesiąca wszystkich dyrektorów, kierowników itd. Trza było zrobić miejsce dla swoich. A firma duża, miała setki milionów czystego zysku netto. Już po roku zysk spadł do kilkunastu milionów, a po dwu latach było zero. Mnie już w tej firmie nie ma od kilku lat ale wiem od znajomych, że firma kona (dobijają ją tym razem kolesie z PO).
                Taki byłem na ich wkurwiony, że zagłosowałem w 2007 na PO - i znowu zostałem wyruchany na okrągło. Co oczywiste, w ostatnich wyborach pojechałem na zieloną trawe i nic nie chcę mieć z tym wspólnego. Wiem jedno: panowie z PIS i PO to chłopaki z jednej piaskowincy, którzy pewnego dnia się pokłócili o łopatki, ale tak naprawdę nigdy nie zrobią sobie prawdziwej krzywdy. Lewizna niech idzie wpizdu. Politycznie nie wierzę nikomu i nie wiem co by się musiało stać, abym uwierzył.
                Z cytrusów najbardziej lubię ogórki małosolne!!!

Komentarz

• Ciekawa opowieść, tyle że bez podania firmy nie jesteśmy w stanie zweryfikować czy jest prawdziwa. Byli już tutaj tacy, którzy opowiadali, że za PiSu ich rodzina była podsłuchiwana...

Ja osobiście nie jestem zaawanowany wiekiem. Jednakże z czasów PiSu i spraw firm najbardziej zapadła mi w pamięci rozmowa z moim starszym kumplem, który wżenił się w bogatą rodzinę. Ostro wrzucał na PiS, że prawie zniszczyli firmę jego teścia. Ja mu ostro wjechałem "jak był nieuczciwy to niszczyli", a jemu wymsknęło się, zamiast zaprzeczenia i podania konkretnych powodów, "inaczej się nie dało".

Komentarz

• http://vod.gazetapolska.pl/2224-ziem...ew-od-michnika

WHY DUCK DONALD

W życiu bowiem istnieją rzeczy, o które warto walczyć do samego końca
                    http://www.youtube.com/watch?v=GtRA-...eature=related

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                      Ciekawa opowieść, tyle że bez podania firmy nie jesteśmy w stanie zweryfikować czy jest prawdziwa. Byli już tutaj tacy, którzy opowiadali, że za PiSu ich rodzina była podsłuchiwana...

Ja osobiście nie jestem zaawanowany wiekiem. Jednakże z czasów PiSu i spraw firm najbardziej zapadła mi w pamięci rozmowa z moim starszym kumplem, który wżenił się w bogatą rodzinę. Ostro wrzucał na PiS, że prawie zniszczyli firmę jego teścia. Ja mu ostro wjechałem "jak był nieuczciwy to niszczyli", a jemu wymsknęło się, zamiast zaprzeczenia i podania konkretnych powodów, "inaczej się nie dało".
                      Nie o to tutaj chodzi, jaka to była firma, czy kto mnie bardziej zawiódł, PIS czy PO. Miałem na mysli to, że głosując najpierw na PIS, potem na PO zostałem przez nich totalnie oszukany.

Moim zdaniem zarówno nie tyle "wizja IV RP", jak bardziej jej wykonanie przez PIS, jak i "powrót do III RP" przez PO, to totalne porażki.

Pytanie było jak się czuje wyborca PO? Wprawdzie było to 5 lat temu, ale przyznaję, ze głosowałem na PO - i obecnie - od kliku lat - czuję sie z tym źle. Sam na siebie jestem zły, ze znowu, po wczesniejszym głosowaniu na PIS - znowu dałem się zrobić w balona.

Komentarz

• Mi tylko chodzi o rzeczywistość, bo jakoś trudno mi uwierzyć, że spółka generująca zysk rzędu kilkuset milionów złotych rocznie w ciągu kilkunastu miesięcy zmniejszyła swój przychód praktycznie do zera tylko przez to, że zmienił się dyrektor i paru kierowników. Musiał być inny powód, albo przydałoby się zawiadomienie do prokuratury za działanie na niekorzyść spółki.

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                          Mi tylko chodzi o rzeczywistość, bo jakoś trudno mi uwierzyć, że spółka generująca zysk rzędu kilkuset milionów złotych rocznie w ciągu kilkunastu miesięcy zmniejszyła swój przychód praktycznie do zera tylko przez to, że zmienił się dyrektor i paru kierowników. Musiał być inny powód, albo przydałoby się zawiadomienie do prokuratury za działanie na niekorzyść spółki.
                          Nie odpuścisz, ale ja też

Dobrze wiemy, że w latach powiedzmy 2004-2008 gospodarka nieźle się rozwijała - światowa i polska. A już szczególnie w latach 2006-2008. To fakt. Faktem jest również to, ze w wielu spółkach kontrolowanych przez Skarb państwa obowiązywała (i obowiązuje w niektórych nadal) ustawa antykominowa. Co mogli zrobić Prezesi tych firm aby zarobić więcej - legalnie!!!! Poza Radami Nadzorczymi - jednak kontrolowanymi - mogli osiagać premie od Rady Nadzorczej, z jak to się nazywa innej działalnosci finansowej.

Tutaj mamy prostą drogę do błędu jaki popełniło wielu szefów firm (również prywatnych) - opcje walutowe. Czyli krótko mówiąc w sytuacji super koniunktury, ciagle bardzo mocnej złotówki, firmy zarabiały na mocnym złotym i ubezpieczaniu kursu walutowego na pewnym poziomie. Wówczas za takie zyski, rady nadzorcze nagradzały Zarządy spółek, równiez tych z "kominówką".

Aż przyszedł dzień zagłady i wszystko poleciało. Były firmy, które w kilka miesięcy potraciły i 500 baniek na tym procederze. Ot i masz sposób, jak to sie stało.

Komentarz

• Ryzykujesz z tym szarganiem dobrego imienia jednej prawilnej partii

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
                              Ryzykujesz z tym szarganiem dobrego imienia jednej prawilnej partii
                              Ale ja cały czas odpowiadam na orginalne pytanie jako były wyborca PO, zresztą wcześniej PISu też. Że źle się z tym czuję.

Komentarz

• Ja jako były wyborca PiS i PSL-u w ostatnim 10-leciu, a w przyszłości nie wiem kogo nie byłbym taki pewien czyj ujdzie Ci to na sucho.

Komentarz

Pracuję...
                                X