Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
    plus minister Sikorski, który tak gorliwie wspierał ten cały burdel i uczył rewolucjonistów demokracji
    jakoś dziwnie wszyscy zamilkli

Komentarz

• Zamieszczone przez majaW Zobacz posta
      Prof. Zybertowicz o śmierci generała Petelickiego

A ja wciąż czekam na jakiś komentarz do wypowiedzi Gontarczyka.
      From flood into the fire
      One thousand voices sing
      We're in this together
      For whatever fate may bring

Komentarz

• Za to Jarosław przemówił:
        „Postawa „Polacy, nic się nie stało” jest dla Donalda Tuska bardzo komfortowa. To stara litania Platformy Obywatelskiej. „Nic się nie stało”, chociaż tracimy prawa pracownicze.

„Jak zaczynaliśmy nasze rządy, sondowaliśmy z Leszkiem możliwość pogłębienia relacji z Rosją, tak jak wymaga sztuka dyplomacji: tajnie. Podjęliśmy próbę bezpośredniego spotkania z Putinem.

Złowrogo, jak zwykle. Czekam na komentarze Niesiołów i jego kumpli.
        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
          A ja wciąż czekam na jakiś komentarz do wypowiedzi Gontarczyka.
          Podaj link bo nie wiem o co chodzi.

Komentarz

• Czeski prezydent Vaclav Klaus oświadczył w niedzielę w 70. rocznicę eksterminacji mieszkańców jednej z wsi we wschodnich Czechach, dokonanej przez nazistów, że wysiedlenie Niemców sudeckich po drugiej wojnie światowej było logicznym następstwem historii.
            "Już od lat żąda się od nas, abyśmy w imię wszechobecnego braterstwa zapominali o koszmarach wojny. Abyśmy czuli się tak samo winni jak ci, którzy mają Leżaki, Lidice i wiele innych okropności na swym sumieniu" - podkreślił Klaus pod pomnikiem ofiar hitlerowców w Leżakach, niedaleko Pardubic.

Zdaniem czeskiego przywódcy "nazistowski terror i fanatyczny opór Niemców" zniszczyły długo i ciężko budowane zaufanie między Czechami a Niemcami.

Ziomkostwa Niemców sudeckich od lat krytykują Pragę za nieugięte stanowisko w sprawie wysiedlonych po wojnie z Czech Niemców sudeckich. Szef Ziomkostwa Sudeckoniemieckiego Franz Pany uznał nawet, że prezydent Klaus zachowuje się nieprzyjaźnie wobec Niemiec i Unii Europejskiej.

Osią trwającego od 1945 roku sporu niemiecko-czeskiego są dekrety prezydenta Czechosłowacji Edvarda Benesza, na mocy których wysiedlono i pozbawiono majątku ponad 2 mln Niemców sudeckich, formalnie również obywateli czechosłowackich.

"Jeśli przed miesiącem przewodniczący Ziomkostwa Sudeckoniemieckiego Franz Pany powtórzył, że Vaclav Klaus jest wrogo nastawiony do Niemiec, chętnie go stąd zawiadomię, że to nie jest prawda" - zaznaczył w niedzielę prezydent Czech. "Jedynie nie mogę, nie chcę i nie potrafię zapomnieć, co się u nas, a także i w wielu innych miejscach Europy w czasie drugiej wojny światowej działo" - dodał.

Klaus docenił przy tym gest nowego prezydenta Niemiec Joachima Gaucka, który na początku czerwca wyraził żal z powodu likwidacji przez hitlerowców ludności Lidic i Leżaków.

"Coś takiego ze strony niemieckiej na podobnym szczeblu jeszcze nie miało miejsca. Prezydent Gauck w ten sposób wysłał sygnał, że drogą ku przyszłości nie jest stawianie żądań, lecz odrobienie lekcji z historii i szacunek dla sąsiadów. Tylko taka droga może nasze narody doprowadzić do szczęśliwszej przyszłości" - zauważył Klaus.

Leżaki to po Lidicach druga czeska wieś eksterminowana przez Niemców w ramach represji po zamachu na wiceprotektora Czech i Moraw Reinharda Heydricha. 24 czerwca 1942 roku hitlerowcy rozstrzelali na miejscu 33 dorosłych mieszkańców Leżaków, a 11 dzieci wywieziono do obozu zagłady w Chełmnie nad Nerem. Eksterminacji wsi dokonano równo dwa tygodnie po likwidacji Lidic. Jej oficjalną przyczyną było ukrywanie przez mieszkańców Leżaków radiostacji jednej z grup czechosłowackich spadochroniarzy, którzy brali udział w zamachu na Heydricha.
            ...
            Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Co zaś do Egiptu to jeśli armia nie odwoła zmian w konstytucji to prawdopodobnie w ciągu roku z Egiptu powstanie druga, po Iranie, republika islamska...
              Zamieszczone przez MSZ Iranu
              "Rewolucyjny ruch narodu egipskiego (...) jest na końcowym etapie Islamskiego Przebudzenia" - głosi oświadczenie irańskiego resortu spraw zagranicznych.

Zwycięstwo Mursiego odczytano też w Teheranie jako zbliżanie się "nowej ery przemian na Bliskim Wschodzie"
              Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• A czemu to takie dziwne? Państwo islamskie wybiera partię muzułmańską. Proste i logiczne.

Komentarz

• W/w fargment przeczytać ze zrozumieniem i cóż każdy ma prawo do własnej oceny z faktami nie ma co dyskutować co do historyków to mam mieszane uczucia..mnie uczono że w Katyniu Polaków zabili niemcy. Dziś za rządów nam panujących ten historyk z głową POdniesioną do góry jest radnym miasta i co i rządzi z ramienia peo, nie ukrywam że w mojej ocenie pasuje do tego towarzystwa( proszę zobaczyć ilu jest jeszcze zwolenników tej teoriii którzy go docenili)...co do Generała mam inne zdanie, tuż przed śmiercią powiedział wiele w niemodnym momencie...dlatego proszę o wyrozumiałość...jestem tylko kobietą))pewnie w Pana odczuciu, głupią brunetką
                  Ostatnio edytowany przez majaW; 50210.

Komentarz

• Zamieszczone przez majaW Zobacz posta
                    W/w fargment przeczytać ze zrozumieniem
                    W naszej sytuacji nie ma tu nic do rozumienia. Możemy co najwyżej albo uwierzyć albo nie, ale z cała pewnością należy zapamiętać. Prędzej czy później znajdzie się coś, co nam to zweryfikuje, w tę stronę albo w tę. Mnie na wypowiedź mocno zaskoczyła, bo co by nie mówić wprowadza dysonans poznawczy. Zwłaszcza że Gontarczyk to nie jest Lis, Olejnik czy Żakowski. Stąd moja ciekawość opinii SUBIEKTYWNYCH opinii.
                    From flood into the fire
                    One thousand voices sing
                    We're in this together

Komentarz

• Warto uzupełnić wiedzę na ten temat o artykuł Cenckiewicza i Woyciechowskiego w dzisiejszym "U Rze"...
                      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• co do Egiptu to skonczą się wycieczki "rodaków" którzy przez 24 h chlali w basenie żeby wykorzystąc all inclusive maxymalnie, nie wychodzac z niego i szczając do tegoż, a pan Egipcjanin za dolara dziennie był chlopecem od wszystkiego...ileż ja sie naoglądalem takich obrazków gdzie kmioty jechały "popaniczyć" bo u siebie są gównami.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                          Warto uzupełnić wiedzę na ten temat o artykuł Cenckiewicza i Woyciechowskiego w dzisiejszym "U Rze"...
                          A dzięki, przeczytam.
                          From flood into the fire
                          One thousand voices sing
                          We're in this together

Komentarz

• Zamieszczone przez niekumaty_kumat Zobacz posta
                            co do Egiptu to skonczą się wycieczki "rodaków"
                            Niby dlaczego miałyby się skończyć? Bractwo Muzułmańskie to nie są żadni wielcy radykałowie. Należą zresztą do nich również chrześcijanie, których w Egipcie jest dobrych parę milionów. Jak ktoś liczył, że do władzy dojdą jacyś umiarkowani liberałowie to rzeczywiście się pomylił, ale wszyscy bardziej kumaci komentatorzy od dawna mówili, że taki scenariusz jest najbardziej prawdopodobny. Oczywiście może być tak, że armia władzy nie odda, przy błogosławieństwie Izraela i USA. Zresztą służby od dawna z pewnością dobrze nad tym główkują. W każdym razie Żydki mają mają wokół siebie coraz więcej wrogów.

Komentarz

Pracuję...
                            X