12 czerwca to ich święto narodowe. Deklaracja suwerenności, po rozpadzie ZSRR, z 1990 roku. Święto państwowe od 1994 roku. Taki ichni Dzień Niepodległości.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
Pada decyzja: Wracamy!
Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.
-
Wszystko ok. Tylko uj nas obchodzi Dzień Niepodległości kacapów na polskiej ziemi. Maszerować nie tutaj, a jak witać to solą.Joe Jordan - który przed wejściem na boisko wyjmował dwa przednie zęby i chował do szafki - był uosobieniem prawdziwego futbolu. Bo prawdziwy futbol to nie gra dla lalusiów, którzy w przerwie poprawiają fryzurę. Prawdziwy futbol zostawia ślady. - "Spalony"
Komentarz
-
jeśli to prawda to wśród maszerujących na pewno nie zabraknie lokalnych kacyków... no chyba że są z takich dla których ZSRR nigdy nei upadło"bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015
Komentarz
-
Zamieszczone przez karakan Zobacz postaMi to się nawet nie che tego komentować.
Było kiedyś coś takiego gdzieś na świecie?
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kempes Zobacz postaW sumie nie wiedziałem gdzie to dać. W ramach ciekawostki:
Dziś na TVN24 oficer łącznikowy policji warszawskiej potwierdził, że rosyjscy kibice zawnioskowali o marsz przez Warszawę 12 czerwca. Policja przygotowuje kilka alternatywnych tras ... czyli można domniemywać, że dostaną zgodę.
Natomiast w Sejmie Kolenda-Zalewska stwierdziła, że ma informacje ze związku kibiców rosyjskich, że planowany jest ... również drugi ich marsz - 16 czerwca.
Będzie ciekawie(jeśli dojdzie to do skutku)
Czas kończyć z baranami na forumce
Komentarz
-
Zamieszczone przez swoosh Zobacz postaPewnie nie, ale Polska jest bardzo tolerancyjnym narodem, więc ludzi którzy 10 dnia każdego miesiąca mają swój pochód próbuje sie w jakiś delikatny sposób usunąć, bo co sobie pomyślą Rosjanie, ale za to kacapy niech sobie maszerują przecież pójdzie w świat jacy to "My" tolerancyjni. KVurwa mać!
Jeszcze zrzutkę wśród Warszawiaków zarządzić po 100 euro dla każdego Greka w ramach ''pomocy kryzysowej''.
11 przykazanie premiera ''Cieszmy się Euro. Wszyscy jesteśmy gospodarzami... i wszyscy dajmy dupska''.
+ ps. Uwaga Bloniaqa też słuszna
+ pss. Z innego tematu słuszna uwaga, że k-urwa Superpucharu nie można było zrobić bo to podwyższone ryzyko. Ale mecz z ruskimi dwa dni po Smoleńsku, w dniu ichniejszej niepodległości, w tle wielkich ruskich marszów ... to koko sielanka spoko. A jakby co to ''mamy pełne siły zapewniające bezpieczeństwo''.
Jeszcze się nie zaczęło a już mnie wkurza to Euro. Mam szczerą nadzieje, że coś antywizerunkowego spadnie Donkowi na łeb..Ostatnio edytowany przez Kempes; 444.Jesteś panem własnego losu.
Komentarz
-
Troche ponad 2 tygodnie, więc każdy zainteresowany po polskiej stronie ma jeszcze czas na intensywne treningi, coby godnie Kacapów ugościć. Innej metody nie widzę. Taka dajmy na to parada pedałów jest absolutnie bez znaczenia przy czymś takim.
Jeśli sprawa się potwierdzi, będzie zgoda itp. to na ludzi podziała to mniej więcej tak jak info o niemieckiej Antifie, którą zaproszono do lania polskich patriotów.
Napierdalać. Innej metody nie widzę.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".
Komentarz
-
Ja jeszcze jedną swoją konkluzję napiszę i już znikam:
Generalnie rozumiem Ruskich (w sensie z ich perspektywy), że w takim dniu i na taki mecz chcą robić przemarsz. Najbardziej mnie w tym wszystkim wk-urwia hipokryzja polskich władz.
1. Wielotysięczny rosyjski marsz VS. smoleńska procesja na Krakowskim (wydana zgoda VS. namowy polityków PO aby to odwołać bo iskra doprowadzi do pożaru i obciachu na całą Europę)
2. Mecz Polska-Rosja VS. Mecz Legia-Wisła (mecz 'przyjaźni' gdzie władze zapewniają pełne bezpieczeństwo VS. władze nie są w stanie zapewnić bezpieczeństwa..)
Ostatnio edytowany przez Kempes; 444.Jesteś panem własnego losu.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Kempes Zobacz postaJeszcze się nie zaczęło a już mnie wkurza to Euro. Mam szczerą nadzieje, że coś antywizerunkowego spadnie Donkowi na łeb..Koko, koko, kwa, kwa, kwa, premier lata nad A2
Komentarz
-
Zamieszczone przez casual Zobacz postaTroche ponad 2 tygodnie, więc każdy zainteresowany po polskiej stronie ma jeszcze czas na intensywne treningi, coby godnie Kacapów ugościć. Innej metody nie widzę. Taka dajmy na to parada pedałów jest absolutnie bez znaczenia przy czymś takim.
Jeśli sprawa się potwierdzi, będzie zgoda itp. to na ludzi podziała to mniej więcej tak jak info o niemieckiej Antifie, którą zaproszono do lania polskich patriotów.
Napierdalać. Innej metody nie widzę.Ale o co chodzi? Ruscy kibice (nie Putin, Jedna Rosja czy KGB) chcą sobie zrobić przemarsz na stadion. Jakieś tam swoje święto chcą uczcić, trochę to dziwne, ale bez żadnych antypolskich (chyba że o czymś nie wiem) akcentów. O tym, że pod takim hasłem to zarejestrowano będzie pewnie wiedziało 5% ludzi. I "napierdalać" i "parada pedałów przy tym absolutnie bez znaczenia"? No ludzie
Komentarz
-
Poczytaj sobie szerzej o kontekście tego przemarszu i o tym ich "jakimś tam święcie".
Zwykły zdrowy rozsądek podpowiada, ze przemarsz może mieć charakter antypolski.
Jakim prawem w ogóle mają jakiekolwiek święto oficjalnie obchodzić w Warszawie i to za zgodą władz? My byśmy taką zgodę od Ruskich dostali?
Zamieszczone przez Mściwybez żadnych antypolskich (chyba że o czymś nie wiem) akcentów
Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".
Komentarz
-
Zamieszczone przez Mściwy Zobacz postaAle o co chodzi? Ruscy kibice (nie Putin, Jedna Rosja czy KGB) chcą sobie zrobić przemarsz na stadion. Jakieś tam swoje święto chcą uczcić, trochę to dziwne, ale bez żadnych antypolskich (chyba że o czymś nie wiem) akcentów. O tym, że pod takim hasłem to zarejestrowano będzie pewnie wiedziało 5% ludzi. I "napierdalać" i "parada pedałów przy tym absolutnie bez znaczenia"? No ludzie
Nie no, jeszcze ich oprowadź po Warszawie: tutaj Wasz Wujaszek Wania kazał wyburzyć kwartał kamienic, a przepraszam znaczy sie podarował nam pałac; a tutaj Wasze czołgi patrzyły jak się wykrwawia Powstanie, a przepraszam znaczy się ochraniały Pragę.
Ruscy ze swej natury są antypolscy, a zakładając, że kibice piłkarscy są z zasady bardziej radykalni i nacjonalistyczni niż średnia krajowa, to raczej nie spodziewałbym się na tym pochodzie wspominania braterstwa broni pod Lenino, a raczej świętowania rocznicy wypędzenia Lachów z Moskwy.
A już w dniu meczu z nami, w naszej Stolicy...Lubię sobie jebnąć posta.
„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno”
St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”
Komentarz
Komentarz