Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Masa ludzi. Tysiące. Moim okiem więcej niż na marszu niepodległości. Nieprzebrany tłum. Beznadziejne nagłośnienie, jeśli chodzi o minusy. Ogólnie wielki plus, szkoda, że nas nie było. Świetne mowy Jarosława i w szczególności Ewy Stankiewicz(respect dla tej Kobiety). Oby tak dalej. Wiosna Nasza!
Przemówienie E. Stankiewicz:
Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
Pada decyzja: Wracamy!
Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.Komentarz
-
Hollande 28.4, Sarkozy 25.5, Marine le Pen 20.3 wyniki pierwszej tury wyborów we Francji według sondaży EP.Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
Ciekawy wybór w drugiej turze mają Francuzi.Coś jak u nas w decydującym głosowaniu mieli byśmy wybierać między Komorem a Kwasem
Dobry wynik Le Pen daje nadzieję na kierunek,w którym będą szli europejczycy po kompromitacjach Brukseli.Kto ma dać radę jak nie My!Komentarz
-
Przy czym to tylko sondaż, a biorąc pod uwagę zwyczajowe dołowanie MLP może być tak że Sarkozy-ego zabraknie w drugiej turze...Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
Trzymam kciuki."Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
-
Z tego co zdołałem się zorientować to ten Hollande to mega populista (podatek 75%, zwiększenie zatrudnienia w sektorze państwowym i inne tego typu ciekawe pomysły)Sarko przynajmniej w sprawach wewnętrznych nie zawahał się bolesnych reform (chociażby podniesienie wieku emerytalnego), które mogą zapunktować w przyszłości, ale dlatego też wielu wyborców się na niego obraziło...W każdy razie wydaje mi się że wyborcy MLP (która często gra antyimigracyjną nutę) poprą Sarko by nie dopuścić socjalisty (który chce zalegalizować pobyt i pomóc wszystkim nielegalnym imigrantom) do władzy.
Ciekawe co by się stało, gdyby rzeczywiście MLP trafiła do drugiej tury, tzn jak głosowaliby wtedy wyborcy Sarko.Komentarz
-
Komentarz
-
Trzeba dodać bardzo wysoką frekwencję (media podają co najmniej 80%) także nie będzie wielkiej walki o niezdecydowanych, raczej puszczanie oka do elektoratu Le Pen (choć jestem na 99% pewny że poprą mniejsze zło w postaci Sarko)
A według naszych asów w mediach Le Pen już jest przedstawiana jako anty europejska faszystka,jestem ciekawy co by barany mówiły gdyby wygrała z Sarkozy-m) pewnie znów zapaliłyby się czarne i ciapate przedmieścia
Komentarz
-
Przedmieścia(i nie tylko one) zapalą się tak czy inaczej chyba że wygra reprezentant socjalistów. Miałem okazję być dwukrotnie w dniu wyborów w Paryżu... taka ich lokalna tradycjaPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
Komentarz