Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Jerzman
    @Casual.

Dokładnie tak było. Trząsł się cały, spanikowany. Mam nadzieje, że słowa Zbigniewa nie były tylko pustym gestem. Jeśli nie przyjmie zaproszenia Jarosława to jednak faktycznie okaże się V kolumną obozu patriotycznego.
    Btw. Ciekawe jakby Matoł zorganizował demonstrację prorządową. Jak myślicie Panowie, ile ludzi by się stawiło.
    Jeśli wliczać w to dziennikarzy GW i TVN-u, to w porywach może 100 sztuk by się znalazło Ale i tak by to było odtrąbione jako wielki sukces, a GW by się spuszczała nad aktywnością obywatelską Polaków.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jerzman
      Masa ludzi. Tysiące. Moim okiem więcej niż na marszu niepodległości. Nieprzebrany tłum. Beznadziejne nagłośnienie, jeśli chodzi o minusy. Ogólnie wielki plus, szkoda, że nas nie było. Świetne mowy Jarosława i w szczególności Ewy Stankiewicz(respect dla tej Kobiety). Oby tak dalej. Wiosna Nasza!
      Ludzi zdecydowanie więcej. Oprawa muzyczna nie z mojej bajki, trochę się męczyłem słuchając. Wolę kibolskie oprawy, szkoda, że Nas zabrakło w jakiejś zorganizowanej grupie z "dopingiem"
      Przemówienie E. Stankiewicz:

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
      Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
      Pada decyzja: Wracamy!
      Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.

Komentarz

• Co do liczby to z mojej perspektywy -Rozdroże, to pochód szedł przez ponad 2godziny na całej szerokości Ujazdowskich
        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Hollande 28.4, Sarkozy 25.5, Marine le Pen 20.3 wyniki pierwszej tury wyborów we Francji według sondaży EP.
          Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Głosy Le Pen powinien zebrać mimo całej niechęci Francuzów do niego, Sarkozy. Nie chce mi się wierzyć, że ktoś głosujący na kandydatkę prawicy, nagle przeżuci się na socjalistę.

Komentarz

• Ciekawy wybór w drugiej turze mają Francuzi.Coś jak u nas w decydującym głosowaniu mieli byśmy wybierać między Komorem a Kwasem
              Dobry wynik Le Pen daje nadzieję na kierunek,w którym będą szli europejczycy po kompromitacjach Brukseli.
              Kto ma dać radę jak nie My!

Komentarz

• Przy czym to tylko sondaż, a biorąc pod uwagę zwyczajowe dołowanie MLP może być tak że Sarkozy-ego zabraknie w drugiej turze...
                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez cobson1916
                  Coś jak u nas w decydującym głosowaniu mieli byśmy wybierać między Komorem a Kwasem
                  Żebyś się nie zdziwił.

Zamieszczone przez Buziek_LG
                  Przy czym to tylko sondaż, a biorąc pod uwagę zwyczajowe dołowanie MLP może być tak że Sarkozy-ego zabraknie w drugiej turze...
                  Trzymam kciuki.
                  "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Z tego co zdołałem się zorientować to ten Hollande to mega populista (podatek 75%, zwiększenie zatrudnienia w sektorze państwowym i inne tego typu ciekawe pomysły )Sarko przynajmniej w sprawach wewnętrznych nie zawahał się bolesnych reform (chociażby podniesienie wieku emerytalnego), które mogą zapunktować w przyszłości, ale dlatego też wielu wyborców się na niego obraziło...W każdy razie wydaje mi się że wyborcy MLP (która często gra antyimigracyjną nutę) poprą Sarko by nie dopuścić socjalisty (który chce zalegalizować pobyt i pomóc wszystkim nielegalnym imigrantom) do władzy.
                    Ciekawe co by się stało, gdyby rzeczywiście MLP trafiła do drugiej tury, tzn jak głosowaliby wtedy wyborcy Sarko.

Komentarz

• Populistą to był Melanchon czy jakoś tak. Poglądy jawnie komunistyczne, jego pomysłem był m.in. 100% podatek na dochody powyżej 300 tys. euro rocznie czy ograniczenie o 60% wydatków na wojskowość.

Komentarz

• A według naszych asów w mediach Le Pen już jest przedstawiana jako anty europejska faszystka,jestem ciekawy co by barany mówiły gdyby wygrała z Sarkozy-m
                        Kto ma dać radę jak nie My!

Komentarz

A według naszych asów w mediach Le Pen już jest przedstawiana jako anty europejska faszystka,jestem ciekawy co by barany mówiły gdyby wygrała z Sarkozy-m
                          No jak to, wezwanie do wojny prewencyjnej i uratowania demokracji

Komentarz

• Trzeba dodać bardzo wysoką frekwencję (media podają co najmniej 80%) także nie będzie wielkiej walki o niezdecydowanych, raczej puszczanie oka do elektoratu Le Pen (choć jestem na 99% pewny że poprą mniejsze zło w postaci Sarko)

A według naszych asów w mediach Le Pen już jest przedstawiana jako anty europejska faszystka,jestem ciekawy co by barany mówiły gdyby wygrała z Sarkozy-m
                            Poza paniką w wiadomych mediach ( i to nie tylko u nas), płaczem że po Węgrzech czas teraz na Francję i że "brunatna fala zalewa europę" () pewnie znów zapaliłyby się czarne i ciapate przedmieścia

Komentarz

• Przedmieścia(i nie tylko one) zapalą się tak czy inaczej chyba że wygra reprezentant socjalistów. Miałem okazję być dwukrotnie w dniu wyborów w Paryżu... taka ich lokalna tradycja

Komentarz

Dobry wynik Le Pen daje nadzieję na kierunek,w którym będą szli europejczycy po kompromitacjach Brukseli.
                                Brukseli i tego lewackiego gówna ,które rozrzucono po Europie niczym nawóz.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎