Dziś batalia o mundurówki. Zobaczymy, czy Tusku kolejny raz ugnie się przed szantażem "pracujących z narażeniem życia", czy znowu po dupie dostanie statystyczny Kowalski. Ciągle te same durne argumenty: ruszycie ich emerytury, to zdestabilizujecie pracę policji, wywołacie falę odejść ze służby (największa bzdura: nikt nie odejdzie bo to w większości matoły, którym najczęściej policja uratowała dupę), pogorszycie stan bezpieczeństwa Polaków zwłaszcza w trakcie Euro.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Joe Jordan - który przed wejściem na boisko wyjmował dwa przednie zęby i chował do szafki - był uosobieniem prawdziwego futbolu. Bo prawdziwy futbol to nie gra dla lalusiów, którzy w przerwie poprawiają fryzurę. Prawdziwy futbol zostawia ślady. - "Spalony"
-
Zamieszczone przez voytek Zobacz postaDziś batalia o mundurówki. Zobaczymy, czy Tusku kolejny raz ugnie się przed szantażem "pracujących z narażeniem życia", czy znowu po dupie dostanie statystyczny Kowalski. Ciągle te same durne argumenty: ruszycie ich emerytury, to zdestabilizujecie pracę policji, wywołacie falę odejść ze służby (największa bzdura: nikt nie odejdzie bo to w większości matoły, którym najczęściej policja uratowała dupę), pogorszycie stan bezpieczeństwa Polaków zwłaszcza w trakcie Euro.
Po pierwsze, policjant policjantowi nie równy. Patologią obecnego systemu jest to, że wszyscy policjanci mają takie same przywileje, i to nie zależnie od wykonywanych czynności.
Podział powinien być prosty. Pracujący w terenie, nadstawiający dupy, wykonujący niebezpieczne zadania funkcjonariusze powinni dalej mieć przywileje, bo jest w jakiś sposób uzasadnione. Natomiast drogówka, siedzący za biurkami i inne różnego typu "urzędasy w mundurach" niech zasuwają tak jak wszyscy.
UB, SB, FB - co następne?
Komentarz
-
Zamieszczone przez LiTAK Zobacz postaJa też nie rozumiem problemu z mundurówkami.
Po pierwsze, policjant policjantowi nie równy. Patologią obecnego systemu jest to, że wszyscy policjanci mają takie same przywileje, i to nie zależnie od wykonywanych czynności.
Podział powinien być prosty. Pracujący w terenie, nadstawiający dupy, wykonujący niebezpieczne zadania funkcjonariusze powinni dalej mieć przywileje, bo jest w jakiś sposób uzasadnione. Natomiast drogówka, siedzący za biurkami i inne różnego typu "urzędasy w mundurach" niech zasuwają tak jak wszyscy.) . Jestem jeszcze w stanie zrozumieć ludzi, którzy nadstawiają dupę na misjach zagranicznych i w warunkach wojennych (im to trzeba dać nie tylko przywilej wcześniejszego zejścia z rynku pracy, zależny od ilości miesięcy przebytych na misjach, ale też coś w stylu dodatku dla weteranów). Ale nie to, że mój rudy dzielnicowy, którego działalność ogranicza się do wjebania kilku mandatów za picie dziennie ,może za 3-4 latka iść na emeryturkę płaconą z moich pieniędzy.
Zresztą wszystkie te przywileje wszystkich grup trzeba wyjebać wpiździec, bo to one generują ogromna dziurę jaką mamy w Zusie.
Ostatnio Centrum AS wyszło z propozycją systemu podobnego do Kanadyjskiego. Tam nie ma przywilejów, każdy dostaje jakąś minimalną emeryturę + to co uzbierał w kanadyjskim ZUS-ie + to co sobie sam zaoszczędził.
Komentarz
-
Zamieszczone przez hasor Zobacz postaJestem jeszcze w stanie zrozumieć ludzi, którzy nadstawiają dupę na misjach zagranicznych i w warunkach wojennych (im to trzeba dać nie tylko przywilej wcześniejszego zejścia z rynku pracy, zależny od ilości miesięcy przebytych na misjach, ale też coś w stylu dodatku dla weteranów).Cyt. "OFMC kradnie przechodniom rowery, robi burdy w sklepach , bije i zaczepia przechodniów!"
Komentarz
-
Zamieszczone przez casual Zobacz postaKrótko mówiąc sytaucja wygląda tragicznie i jeśli nic się nie zmieni będą blokady głównych krajowych dróg. Ruscy robią dokladnie wszystko, zeby nas ze swojego rynku wygnać. Takie to oto i dobre stosunki z Rosją mamy. Nie to co za Kaczora.
Tak na serio to szkoda gadać..
Komentarz
-
Zamieszczone przez hasor Zobacz postaTrochę bez echa przeszło tu (może poza kontrowersjami dot. płacy nowej wiceprezes) ustanowienie nowego zarządu spółki PKP. Po raz pierwszy od dłuższego czasu mamy do czynienia z powołaniem fachowców a nie politycznych kolegów, na dodatek takich którzy mogą zagwarantować próbę faktycznej restrukturyzacji molocha (nie obędzie się pewnie bez kontrowersji, zwłaszcza wokół ZZ). Choć jak dla mnie trafili do "stajni Augiasza"
. Ruch ten został naprawdę bardzo dobrze odebrany w środowiskach biznesowych. Trzeba przyznać plus dla Nowaka, zobaczymy teraz jak ten zarząd sobie poradzi
Wiele ruchow jest naprawde bardzo dobrze odbieranych przez srodowiska biznesowe i naprawde g........o z tego wynika .
Komentarz
-
Czy ktoś z forum był/mieszka w pobliżu przemarszu? Interesuje mnie liczba bo widziałem wahania od 15 do 40 tyśPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.
Komentarz
-
Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz postaCzy ktoś z forum był/mieszka w pobliżlegu przemarszu? Interesuje mnie liczba bo widziałem wahania od 15 do 40 tyśBóg z Nami, choj z Nimi.
Kocham Polskę, Pierdolę 3rp.
Komentarz
-
Nawet media bardzo temu środowisku niemiłe oceniły liczbę ludzi na 20- 30 tysięcy. Psy podały liczbę 20 tysięcy na samym pl. Trzech Krzyży, a przecież masa ludzi non stop dochodziła.
Realnie pewnie ciężko oszacować, no ale zakładając że absolutnie zawsze liczby prawicy są tak przez wiodące media jak i przez psy zaniżane (najczęściej kilkukrotnie), to...
Jedno jest pewne- głosu tak gigantycznej liczby manifestantów (w czasach, gdy większości ludzi nie chce się ruszyc dupy z domu w jakiejkolwiek sprawie) oraz tak gigantycznej rzeczy ludzi, którzy podpisali apel do KRRiT (ponad 2.000.000 ludzi, i to bynajmniej do tego podpisu nie wystarczyło kliknięcie na jakiejś stronie internetowej, a trzeba było zadać sobie więcej trudu) raczej nikt rozsądny bagatelizować nie powinien.
BTW- czy tylko ja zauważyłem duże przejęcie (graniczące ze wzruszeniem) u przemawiającego Z. Ziobro? Dodatkowo ręce mu się trzęsły praktycznie non stop.
Marsz ten był gigantycznym sukcesem- co do tego nie ma cienia wątpliwości.Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
- Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
Zapamiętał.
Waldemar Łysiak, "Najlepszy".
Komentarz
-
@Casual.
Dokładnie tak było. Trząsł się cały, spanikowany. Mam nadzieje, że słowa Zbigniewa nie były tylko pustym gestem. Jeśli nie przyjmie zaproszenia Jarosława to jednak faktycznie okaże się V kolumną obozu patriotycznego.
Btw. Ciekawe jakby Matoł zorganizował demonstrację prorządową. Jak myślicie Panowie, ile ludzi by się stawiło.
Bóg z Nami, choj z Nimi.
Kocham Polskę, Pierdolę 3rp.
Komentarz
Komentarz