Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez dkm1941bismarck Zobacz posta
    Zaraz zaraz sugerujesz że temat "polityka" nie ma powiązania z MORDEM w Smoleńsku ??
    Sugeruję, że ceny benzyny nie mają powiązania z dzisiejszymi obchodami.
    Na wieki wieków
    LEGIA!

Komentarz

• Zamieszczone przez capital Zobacz posta
      Sugeruję, że ceny benzyny nie mają powiązania z dzisiejszymi obchodami.
      Mają...tak jak powiązanie ajtiaj z rotszildami...To że Ty dzisiaj zaakceptujesz rzeczywistość nie oznacza że nie ponosisz odpowiedzialności za jutro

Komentarz

• Zamieszczone przez majaW Zobacz posta
        O ile mogę co nieco dorzucić to ta mało pozytywna jednostka jest chora "Janusz PALIKOT zaraził się WIRUSEM FILIPIŃSKIM od Kwaśniewskiego?"
        Więcej-
        Wirus krąży po lewicy. Wirus filipiński. Wygląda na to, że jego ofiarą stał się Janusz Palikot (48 l.), który coraz częściej współpracuje z roznosicielem tej eg...

kolejna ciekawostka ...
        Sławomir Nowak (38 l.) dumnie obwieścił, że robi "wietrzenie" w zarządzie kolei i odwołał prezes PKP. Po co? Ano po to, by ją ponownie zatrudnić - już na stanowisku wiceprezesa, za to z ponad dwukrotnie większą pensją! Maria Wasiak (52 l.) ma zarabiać teraz aż 46 tysięcy zł...

http://media.wp.pl/kat,1022947,wid,1...l?ticaid=1e3dc
        Normalka - kompletną PARANOJĄ są Spółki Skarbu Państwa..tutaj nienormalne jest "inne"... http://www.blueforum.eu/viewtopic.ph...248695#p248695 (sorki za spam innego forum), ludzie, gdyby ta cała patologia dotarła do tzw "opinii publicznej" byłaby REWOLTA...niestety żyjemy w utopijnej rzeczywistości

Komentarz

• Zamieszczone przez dkm1941bismarck Zobacz posta
          Zaraz zaraz sugerujesz że temat "polityka" nie ma powiązania z MORDEM w Smoleńsku ??
          Kurde, czy naprawdę musisz zaczynać aktywną przygodę z forum od robienia bajzlu w takim temacie
          Poczytaj najpierw gdzie sie o czym pisze, a dopiero potem wylewaj swoje potoki świadomości (z tego co widziałem temat o pokemonach już odkryłeś ). A jak sam nie łapiesz co, gdzie i dlaczego, to przyjmuj z podziękowaniem uwagi innych.
          Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
          St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Premier Grecji przed dwiema godzinami podał się do dymisji i poprosił o rozwiązanie parlamentu...
            Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
              Premier Grecji przed dwiema godzinami podał się do dymisji i poprosił o rozwiązanie parlamentu...
              Dobra wiadomość o początku końca UE
              Zamieszczone przez Pan Artysta Zobacz posta
              Całkiem to ciekawe tylko ni jak ma sie do tego co ten oszołom Rydzyk wygaduje, jak sie zachowuje i jakiego języka używa.
              Zagospodarował starszych ludzi - no tak to nawet dobre słowo zagospodarował
              co do katolicyzmu z Rydzyka taki katolik jak ze mnie komunista.
              Mówiąc wprost nie po drodze mi z takimi personami jak Rydzyk -
              a twierdzenie, że kto nie z Rydzykiem czy Kaczyńskim ten nie patriota jest pierd.doleniem głupot najprościej mówiąc i podobnym oszołomstwem !
              - wiec radzę czasem przed wciepaniem Entera pomyśleć !
              Przeniosłem to z tematu"Katyń" bo to dość ważna kwestia.Jeżeli Kaczyński chce wygrać jakiekolwiek wybory,a prawda jest taka że w tej chwili tylko on ma szansę pokonać tę zdradziecką koalicję,to wynurzeniami o romansach z panem Rydzykiem na obchodach 10 kwietnia jest samobójstwem politycznym i pozwala powątpiewać w jego analizę sytuacji i dawać wiarę tym którzy twierdzą że otaczają go niezbyt mu przychylni doradcy.Dla mnie i także wielu ludzi Kościoła oraz części wiernych pan Rydzyk jest ewidentnym trzpionem,służącym do rozbijania Kościoła Katolickiego w Polsce,osłabianiu politycznej siły prawicy i bardzo wielu negatywnych działań,które Polską racją stanu na pewno nie są.A to że mówi słowa,które są miodem lanym do uszu wielu patriotów świadczy o jego wyrachowaniu i profesjonalizmie.Aż dziw bierze że Kaczyński stary wyga tego nie prześwietlił,albo zwyczajnie w około siebie ma gromadę trzpionów.Prawda jest taka że jak będzie się ten romans pogłębiał to Polska straci szansę na zmianę
              Kto ma dać radę jak nie My!

Komentarz

• A tymczasem, w zaciszu gabinetów...
                Zamieszczone przez Szułdrzyński
                Zamach na służbę cywilną

Apolityczna służba cywilna to problem dla każdej władzy. Każda partia wolałaby przecież zatrudniać w urzędach państwowych swoich członków władza to konfitury, a więc stanowiska.

Platforma Obywatelska zrobiła właśnie pierwszy krok do likwidacji Krajowej Szkoły Administracji Publicznej, kuźni polskiej służby cywilnej. Powód? Otrzymująca KSAP Kancelaria Premiera tłumaczy, że absolwentom szkoły trudno znaleźć zatrudnienie w urzędach. Brzmiałoby to może komicznie, gdyby nie waga sprawy.

Wbrew obietnicom PO urzędników w Polsce jest coraz więcej, a kolejne próby ograniczenia ich liczby spełzają na niczym. Jeśli zaś nowych urzędników zatrudnia się według klucza partyjnego (a nie ma dnia, by gazety nie napisały o tego typu nominacjach, szczególnie w samorządach), łatwo potem narzekać, że absolwenci kuźni kadr nie mogą znaleźć pracy.

A czy KSAP rzeczywiście jest kuźnią elit? Wystarczy wspomnieć, że ukończyli ją tak cenieni politycy jak śp. Władysław Stasiak czy obecna minister rozwoju regionalnego Elżbieta Bieńkowska oraz znani ambasadorowie Jan Pastwa czy Waldemar Dubaniowski. Wyróżniają się oni na tle innych osób publicznych.

Owszem, są kraje, w których po wyborach zmieniają się wszyscy pracownicy administracji aż do sprzątaczki włącznie. I nikt nie zarzuciłby, że nie są to kraje demokratyczne. Kłopot w tym, że na początku transformacji w Polsce podjęto decyzję, by oddzielić polityków od fachowych, apolitycznych urzędników. Jeśli rządząca dziś Platforma Obywatelska chce tę zasadę zmienić, to niech powie o tym wprost.

Wygląda jednak na to, że rząd Donalda Tuska chce zniszczyć dotychczasowy system, nie mając pomysłu na to, jak powinna funkcjonować administracja. Gigantyczny wzrost zatrudnienia urzędników za jej rządów tylko o tym świadczy.
                Ora et labora

Komentarz

• Niemniej jednak, ci, którzy się załapią, krzywdy nie mają:

Urzędnicy Ministerstwa Administracji i Cyfryzacji otrzymali w ubiegłym roku prawie milion złotych nagród – informuje „Super Express”. - Nie byłoby w tym nic nadzwyczajnego, gdyby nie fakt, że resort Michała Boniego został utworzony 18 listopada 2011 roku. Urzędnicy dostali bonusy, zaledwie za ponad… miesiąc pracy – pisze tabloid.
                  „Super Express" zauważa, że resort Boniego nie może pochwalić się żadnymi spektakularnymi osiągnięciami. Gazeta podkreśla, ze Boni i jego ludzie nie obronili rządu przed atakiem hakerów.

Gazeta twierdzi, że dotarła do pisma wiceminister Magdaleny Wilamowskiej, adresowanego do posłów, w którym informuje o bonusach dla urzędników.
                  "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                  Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                  Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                  Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                  "
                  Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Jaco, to co wkleiłeś nijak nie łączy się z kwestią którą naświetliłem ja. Chyba że pozostajemy w retoryce urzędnik - nierób, złodziej, biurokrata, rozgonić towarzystwo na cztery wiatry. To w takim razie ok, te dwie kwestie łączą się idealnie - likwiduje się zalążki apolityczności i fachowości, żeby swoi kolesie mieli jeszcze więcej dla siebie.
                    Ora et labora

Komentarz

• Zamieszczone przez zinger Zobacz posta
                      Jaco, to co wkleiłeś nijak nie łączy się z kwestią którą naświetliłem ja. Chyba że pozostajemy w retoryce urzędnik - nierób, złodziej, biurokrata, rozgonić towarzystwo na cztery wiatry. To w takim razie ok, te dwie kwestie łączą się idealnie - likwiduje się zalążki apolityczności i fachowości, żeby swoi kolesie mieli jeszcze więcej dla siebie.
                      A wiesz, kto pracuje u Boniego? Bo ja wiem.
                      I obie kwestie łączą się idealnie.
                      "
                      Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Nie wiem, ale mam nadzieję, że nie pozostawisz tego tylko dla siebie.
                        Ora et labora

Komentarz

• Zamieszczone przez zinger Zobacz posta
                          Nie wiem, ale mam nadzieję, że nie pozostawisz tego tylko dla siebie.
                          Jestem związany tajemnicą służbową.
                          Kto szuka, ten znajdzie:www.google.pl

"
                          Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• W taki sposób niestety nie podyskutujemy, szkoda.
                            Ora et labora

Komentarz

• Jako pierwszy dziennikarz mam w rękach wywiad rzekę Andrzeja Morozowskiego z TVN24 z Michałem Kamińskim, byłym ministrem Lecha Kaczyńskiego, byłym politykiem PiS, obecnie europosłem. Kamiński kreśli w książce fascynujące opisy postaci i wydarzeń pomiędzy 2005 a 2010 rokiem. We wszystkich brał udział, jako twórca sukcesów Prawa i Sprawiedliwości, a potem jako twórca kampanii Jarosława Kaczyńskiego w 2010 roku.

Angaż w PO pewny, narazie jest nieoficjalnie.
                              Mioduski ,Vukovic OUT !

Komentarz

• Zamieszczone przez IX14 Zobacz posta
                                http://tomaszmachala.natemat.pl/1005...alem-kaminskim
                                Angaż w PO pewny, narazie jest nieoficjalnie.
                                Czy naprawdę wszyscy kspowcy mają paranoję
                                Michał Kamiński opisuje Jarosława Kaczyńskiego jako człowieka piekielnie inteligentnego, ale jednocześnie słabego, z charakterologiczną skazą, pełnego kompleksów, choć Kamiński mówi o tym "poczucie niesprawiedliwości". Kaczyński, jego zdaniem, patrzy na innych nie jako konkurentów, ale "demonicznie złe szumowiny". Stan ducha Kaczyńskiego określa Kamiński jako "panikę". Jest to jego zdaniem: "Panika długoterminowa, panika narastająca. Panika związana z jego obsesją wieku. Czas nie pracuje dla niego, ale przeciwko niemu. U niego narasta poczucie winy, wie że się nie sprawdza".
                                Przecież nie tak dawno, kamiński (mała litera to nie pomyłka), uważał Kaczyńskiego za swojego mentalnego,ideowego wodza! No, ale czego się spodziewać po kibicu ksp......
                                To nasza jest duma , to nasza jest sława...

Komentarz

Pracuję...
                                X