Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
    widzisz, chyba chodzi o to (zbliżając się ku obiektywizmowi), że jak porównasz odpowiedź na ten sam post Twoją i Foxx'a to jeden z Was raczej ma klapki na oczach i podpowiem, że nie chodzi mi o Foxx'a...
    a może jakieś konkrety??
    to, że gościa który w ramach kampanii wyborczej żre papier uważam za idiotę, to oznacza, że mam klapki na oczach??
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Swoją drogą to to całe KNP dobre jest, nazwa też jakby to powiedzieć... symboliczna. KNP! KaeNPe! KaNaPe! KaNaPe! KaNaPe! To tak mimochodem... ;]

A teraz konkurs/zagadka kto napisał?
      P.gen.Wojciech Jaruzelski kończy dziś 85 lat. Życzę Mu zdrowia - ale nie życzę długich lat życia, bo z całą pewnością będą Go nadal wszyscy szarpać za nogawki; będą robić karierę polityczną na kopaniu człowieka, który (moim zdaniem: nieświadomie - bo na polityce i gospodarce to się p.Generał kompletnie nie zna...) oddał IM władzę.
      Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zedytowałem swój post - myślę, że warto
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
          Swoją drogą to to całe KNP dobre jest, nazwa też jakby to powiedzieć... symboliczna. KNP! KaeNPe! KaNaPe! KaNaPe! KaNaPe! To tak mimochodem... ;]

A teraz konkurs/zagadka kto napisał?
          strasznie trudno to wygóglować JKM

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
            a może jakieś konkrety??
            Nie chodzi o konkrety, tylko to jak Ty argumentujesz swoją dezaprobatę JKM, a jak Foxx. Przyjrzyj się, a na pewno zobaczysz różnicę...
            Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
            -------------
            Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zapowiadane oszczędności w państwowych urzędach to tylko gra pozorów. Zapisane w projekcie budżetu na 2012 rok wydatki Kancelarii Premiera są mniejsze niż w tym roku, ale w praktyce urzędnicy dostaną więcej.

W tym roku w budżecie kancelarii Donalda Tuska zarezerwowano środki na polską prezydencję w Unii w wysokości trzech milionów złotych. Prezydencja właśnie się kończy, co jednak wcale nie oznacza, że w przyszłym roku budżet kancelarii będzie o trzy miliony mniejszy.
              Zmaleje zaledwie o półtora miliona złotych. W planie na ten rok zapisano dokładnie 118 586 000 złotych, w planie na przyszły rok: 117 052 000 złotych. Na rachunki związane z prezydencją zarezerwowano na przyszły rok 412 tysięcy złotych. Oznacza to, że wydatki kancelarii w przyszłym roku wzrosną o milion sto tysięcy złotych.
              Część z tych pieniędzy trafi do Ośrodka Studiów Wschodnich czy Krajowej Szkoły Administracji Publicznej, które utrzymuje kancelaria. Wciąż jednak zostaje prawie pół miliona złotych. I właśnie o tyle, wzrosną środki na samą kancelarię.
              Premier Donald Tusk, który gorąco namawia Polaków do zaciskania pasa, zapomniał zacząć od siebie. Podobny mechanizm oszczędzania na pokaz reporterka RMF FM odkryła również w Kancelarii Prezydenta.
              Kancelaria Prezydenta zgłosi jutro autopoprawkę do projektu budżetu na przyszły rok. Jak ustaliła reporterka RMF FM Agnieszka Witkowicz, z przewidywanego wzrostu wydatków o 15 milionów złotych pracownicy Bronisława Komorowskiego chcą zrezygnować z siedmiu milionów. Po tym zabiegu, wydatki Kancelarii wciąż jednak będą wyższe niż w tym roku. Chodzi o sumę 8 milionów 800 tysięcy złotych.
              To, jak Kancelaria Prezydenta popuszcza pasa, jeszcze wyraźniej widać, kiedy zestawimy plan wydatków na przyszły rok (nawet ten po pozornych oszczędnościach), z budżetem z 2010 roku. Potrzeby prezydenckich urzędników wzrosły w ciągu dwóch lat o 20 milionów złotych.
              - W tym roku sporą część wzrostu pochłonie inflacja - tłumaczą urzędnicy. To właśnie przez wzrost cen budżet Kancelarii Prezydenta w przyszłym roku wzrośnie o cztery miliony złotych - wyliczyła reporterka RMF FM. Problem jednak w tym, że inne instytucje, mimo inflacji, zdobyły się na oszczędności. Kancelaria Senatu, w 2012 roku planuje wydać 11 milionów mniej niż w 2011 roku.
              Kancelaria Prezydenta chce też dostać więcej pieniędzy na ordery i odznaczenia. W tym roku kosztowały one już 10 milionów złotych. W przyszłym urzędnicy prezydenta chcą wydać na odznaczenia 12 i pół miliona. Za dodatkowe pieniądze kancelaria chce zakupić Gwiazdy dla żołnierzy służących poza granicami Polski, a także nowe odznaczenia - Krzyże Niepodległości i Krzyże Wolności i Solidarności.
              Już w tym roku większe wydatki na odznaczenia tłumaczono potrzebą zakupienia dodatkowych orderów. Skoro zapasy odznaczeń zgromadzono, potrzeby finansowe Kancelarii powinny być mniejsze. Najwyraźniej jednak prezydenccy urzędnicy kierują się inną logiką.
              O oszczędnościach nie może być mowy również dlatego, że w Kancelarii Prezydenta rośnie zatrudnienie. Teraz pracuje tam dokładnie 341 osób.

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
              Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
              Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
              Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Ostatnie takie święta:
                "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Israel Singer na Światowym Kongresie Żydów

Komentarz

• Zamieszczone przez Buziek_LG Zobacz posta
                  A skąd pomysł że Koreańczykom przed komuną było lepiej? Zarówno Japończycy jak i komuniści ludność Korei traktowali dokładnie tak samo. Jak niewolników
                  W sumie racja, musiałby żyć ktoś kto pamięta Cesarstwo Koreańskie, w takim razie tym bardziej nie ma się co dziwić zbiorowej histerii po śmierci wielkiego słońca.
                  Mamy Kezmana z Serbii Tarana

Komentarz

• Foxx, nie ma sensu bym odpowiadał na Twoje argumenty i pytania, bo nie jestem JKMem i mogę się zwyczajnie mylić. Dla mnie jest prawdziwą opozycję, bo jako polityk wyklucza ingerencję państwa w gospodarkę, więc jest to całkowite odcięcie łba hydrze. Za to zadałem kilka Twoich pytań na czacie z JKMem, masz odpowiedzi.

(20:13:53) korwin: Blady: Ja nie podburzalem do ataku. Ja tylko przedarłem sie przez linie policjantów, ktorzy bezprawnie usilowali nas zatrzymywać!
                    (20:14:57) korwin: Blady: Ja jestem zwolenikiem zamachu stanu - a nie d***kracji - więc jak mam potępiac stan wojenny??? Potepiam tylko to, że p.Generła nie zrobił tego, co Pinochet
                    i tu jeszcze o stanie wojennym

(20:11:07) korwin: mlody_Pigi: ale ilu tych ludzoi zginęło??? Jakie Wy, młodzi, macie wyobrażenie o PRLo! Znacznie więcej ludzi zginęło w tym okresie w zamieszkach politycvznych w USA czy we Francji!
                    Jak chcesz wiedzieć więcej, to wbij na http://czat.korwin-mikke.pl/ i sam zadaj pytania.

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
                      Nie chodzi o konkrety, tylko to jak Ty argumentujesz swoją dezaprobatę JKM, a jak Foxx. Przyjrzyj się, a na pewno zobaczysz różnicę...
                      ale to jest chyba kwestia kultury osobistej, a w tym-moim przypadku jej zaniku, a nie merytoryki. W inny sposób nie jestem w stanie reagować na wpisy a to o pobycie w kryminale, a to o bohaterskim antykomunizmie JKM. Tak właściwie każda z "tez" postawionych przez bladego była na tym samym - mocno oderwanym od rzeczywistości (podobnie jak podmiot tego sporu) poziomie

edytka: żem właśnie przeczytał odpowiedzi JKM pełen odlot...hatdcore...wariat...

jestem zwolennikiem zamachu stanu - więc jak mam potępiać stan wojenny byahahahaha
                      rozumiem, że zamach na Jana Pawła II/Pucz Piwny/Wielki Marsz JKM też popiera...tak jak zamach majowy
                      Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
                      Lieber tot als rot!!

Komentarz

• 1. Byłem na Pl. Konstytucji i widziałem tą scenę live.

2. Jak napisałem wcześniej, byłem "na orbicie" UPR na początku lat '90 i widziałem wiele sytuacji z bliska.

3. Odpowiedź na temat ofiar stanu wojennego to skandal, który w 500% potwierdza to, co napisałem. Poszukaj w Google "ofiar stanu wojennego", a uzyskasz bilans.

4. "Wyklucza ingerencję państwa w gospodarkę" za komuny będąc przez 20 lat członkiem partyjki sojuszniczej dla bolszewii, bo "miał możliwość dostępu do jej biuletynu (zawierającego artykuły z prasy zagranicznej)". Sorry, ale to - oględnie rzecz ujmując - nieporozumienie.

Precz z komuną. Koniec i kropka.
                        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• (20:11:07) korwin: mlody_Pigi: ale ilu tych ludzoi zginęło??? Jakie Wy, młodzi, macie wyobrażenie o PRLo! Znacznie więcej ludzi zginęło w tym okresie w zamieszkach politycvznych w USA czy we Francji!
                          Dobrze trzeba mieć najebane we łbie żeby takie kretynizmy głosić...

Komentarz

• Dzis ostatni zolnierz amerykanski opuscil Irak .....a w styczniu i lutym wojska amerykanskie wycofuja sie z Afganistanu .
                            Wyglada mi na to, ze militarnie tosmy przegrali ....mimo armii, sprzetu, techniki , wplatania w ta awanture kazdego kto sie nawinal i co ? i d.......
                            A trzeba bylo sie uczyc na rosyjskich bledach , obywatele politycy i szanowna amerykanska generalicjo .....ktos wygral kiedys w Afganistanie ? zaczynajac od Brytyjczykow , poprzez Rosjan na Amerykanach konczac ......pieniedzy poszlo na to tyle, ze nasze wnuki beda splacac dlug jaki zaciagnelismy u Chinczykow na te awantury arabskie ....i towarzysz Kwasniewski z towarzyszka Kwasniewska tak ladnie zagrali wplatujac Polakow w to g.........polityk z niego taki, ze jak go widze to mam odruchy .
                            Ale dostal w podziece od Amerykanow odwyk za darmo w najlepszej kilince . Czyli - oplacilo sie spoleczenstwu.....przynajmniej jeden alkoholik zaleczony .
                            Ostatnio edytowany przez trendyOrca; 54158.

Komentarz

• Chyba wbiję na ten czat i zadam kilka więcej pytań... Prawicowiec który popiera komunistyczny zamach stanu, radzieckiego namiestnika nazywa patriotą, a ofiary zamordowane przez komunistyczne wojska deprecjonuje tym że "więcej ginęło we Francji i USA(rzecz jasna danych na potwierdzenie tej tezy nie da)". No i do tego ten prawicowiec przez dwadzieścia kilka lat wspierał czynnie reżim komunistyczny narzucony obcymi bagnetami. Zaiste człowiek kryształowy mogący pretendentować do miana odnowiciela klasy politycznej...
                              Ostatnio edytowany przez Buziek_LG; 13039.
                              Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez bLady-po-100sunku Zobacz posta

Po pierwsze, z początku mógł nie wiedzieć, że trasa została zmieniona, po drugie - do jasnej cholery, on ma 69 lat, on miałby pchać się na sam przód przy jatce?
                                No ale on pchał się na sam przód. Ciągnął ludzi na barykady, a jak przyszło co do czego to wziął i się szybko zawinął. Przecież to żenujące było, stary zgred, od dwóch dekad to samo nawija i od dwóch dekad nie może przekroczyć 5%.
                                No, a to co zrobił 12.12. to mistrzostwo świata. Po jaką cholerę wpieprza się do młodych ludzi. Przecież spotkania pod domem jaruzela były zawsze organizowane przez młodych ludzi dla młodych ludzi. Tym sposobem podzielił młodych ludzi i to razem do spółki NE, jakąś V kolumną.
                                Całe szczęście, że z JKM się wcześniej czy później wyrasta
                                Nie można w godzinie śmierci zostawić przyjaciół samych, nie można ratować tylko swojego życia, uszczuplając i tak niewielkie szanse ocalenia oddziału.
                                Pada decyzja: Wracamy!
                                Po godzinie doszli do włazu, drabinką wspięli się w górę, wychodzili kolejno, Tadeusz ciągnął erkaem za lufę, Józek popychał broń od dołu, za nimi wyszedł mały Kajtek, z uwielbieniem patrzący na Tadeusza. Wrócili w znane już sobie gruzy, wrócili z erkaemem do przyjaciół.

Komentarz

Pracuję...
                                X