Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Foxx
    Wyjaśnij mi w takim razie proszę:

- dlaczego Giełda nie zareagowała na info o koalicji?

- co jest powodem, ogólnie, znacznie słabszego uzależnienia kursów od volt politycznych, które pojawiło się za rządów PiS
    To akurat nie do konca dobry objaw, ze rynek uznal, ze polityka przeniosla sie do jakiegos wirtualnego swiata, ktory ich przestal dotyczyc bo sie mozna lekko zaskoczyc...

Zamieszczone przez Foxx
    - dlaczego przewidywane negatywne działania rządu w gospodarce miały przynieść skutki natychmiastowe (wciąż na to nie odpowiedziałeś), a działania pozytuwne mają być odczuwalne w ciągu tych "dwóch lat"?
    A ktos mowil, ze z dnia na dzien spadnie PKB? Podaj cytat, chcialbym obsmiac tego glaba.
    http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul

Ale czyjej konsumpcji?
      Moze tych rolnikow, co dostali pol miliarda doplat do paliwa.

Komentarz

• cnm - na razie krótko, bo w fabryce nie mam warunków:

1. Inaczej interpretujemy coraz spokojniejsze reakcje rynków na politykę. Moje pytanie o osobę prezesa ZUS nie jest przypadkowe.

2. Że "z dnia na dzień spadnie PKB" oczywiście nie mówił nikt. Natomiast, że tendencja wzrostu zostanie zahamowana, a w ostatnim kwartale zacznie wyraźnie maleć mówiło i pisało wielu "analityków", np. Gadomski z "Gazietki".
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
          Zamieszczone przez Nazgul

Ale czyjej konsumpcji?
          Moze tych rolnikow, co dostali pol miliarda doplat do paliwa.
          To był wypadek przy pracy. W tym roku już się skończy babci sranie - formularzy nie dowieźli.

Szybko sie uwijają - a mówi się że to skostniały, biurokratyczny twór

A na poważnie - konsumpcja determinuje potrzebę produkcji... Znacząco poprawiona wpływa na całość gospodarki.
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez baranek
            Ja nie twierdzę, że Giertych się nada. Bo z edukacją jako taką wspólnego ma niewiele. Jednakże jestem przeciwny tej całej pseudotolerancyjności czy jak to dziwne i niewiadomo do czego dążące zjawisko nazwać, które ostatnio tak modne jest wśród młodzieży szkolnej. Za to takie wartości jak honor, duma narodowa czy patriotyzm coraz bardziej odchodzą w zapomnienie. Jak słucham na lekcjach wywodów tych moich miłujących wszystko "liberałów", to mi się odechciewa. I choć nie wierzę, by Giertych coś zmienił, to jednak od razu go nie skreślam. W sumie - wiele to mnie nie obchodzi.
            Heh, popatrzcie kto strajkował dziś w Warszawie... "Inicjatywa Anarchistyczna".
            Widziales, jak wygladalo zawiazywanie koalicji?
            Giertych sie obraza. Do koalicji nie wchodzi. Potem rura mu mieknie i na stoleczek jednak laskawie sie godzi.
            O tym, jak opisywana byla Samoobrona przez PiS wszyscy wiemy. Teraz nagle okazala sie najlepszym parnterem do koalicji.
            To ma byc rzeczony honor? Albo moze patriotyzm?
            koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
              cnm - na razie krótko, bo w fabryce nie mam warunków:

1. Inaczej interpretujemy coraz spokojniejsze reakcje rynków na politykę. Moje pytanie o osobę prezesa ZUS nie jest przypadkowe.
              Ja nie interpretuje tylko podaje za analitykami, komentujacymi wydarzenia gieldowe. Nie spotkalem sie z opiniami, ze dobra koniunktura na gieldzie jest wynikiem prorynkowych posuniec rzadu.

Komentarz

To był wypadek przy pracy. W tym roku już się skończy babci sranie - formularzy nie dowieźli.
                Ja mowie o doplatach z naszego budzetu a nie z Unii.

A na poważnie - konsumpcja determinuje potrzebę produkcji... Znacząco poprawiona wpływa na całość gospodarki.
                To prawda ale wtedy kiedy wzrost konsumpcji jest wynikiem wzrostu gospodarczego a nie rozdawnictwa budzetowego.

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                  Ja mowie o doplatach z naszego budzetu a nie z Unii.
                  Acha, kumam. No ale na ten temat niewiele wiem to nei mówię

Zamieszczone przez cnm
                  To prawda ale wtedy kiedy wzrost konsumpcji jest wynikiem wzrostu gospodarczego a nie rozdawnictwa budzetowego.
                  Nie wydaje mi się aby konsumpcja z rozdawnictwa była tak duża że wpływa na obraz w skali makro choc zdecydowanie zgadzam się że i tak owo rozdawnictwo jest zbyt wielkie...

Religa podaje się do dymisji? :O

Wreszcie prawo stanie po stronie ofiary napadu, a nie bandyty - pisze "Dziennik". Gazeta dowiedziała się, że Ministerstwo Sprawiedliwości szykuje rewolucyjną nowelizację kodeksu karnego.

Będzie broń?
                  From flood into the fire
                  One thousand voices sing
                  We're in this together

Komentarz

Nie wydaje mi się aby konsumpcja z rozdawnictwa była tak duża że wpływa na obraz w skali makro choc zdecydowanie zgadzam się że i tak owo rozdawnictwo jest zbyt wielkie...
                    Zatem tym bardziej ciezko szukac jakiejkolwiek zaslugi rzadu Marcinkiewicza w aktualnym poziomie wzrostu PKB.

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                      Zatem tym bardziej ciezko szukac jakiejkolwiek zaslugi rzadu Marcinkiewicza w aktualnym poziomie wzrostu PKB.
                      A jaki był za schyłkowego Belki?
                      From flood into the fire
                      One thousand voices sing
                      We're in this together

Komentarz

Zamieszczone przez cnm
                        A jaki był za schyłkowego Belki?
                        Taki, na jaki zapracowano rok czy dwa lata wczesniej.

Komentarz

• Wicepremier Andrzej Lepper jest prawomocnie skazany na rok i trzy miesiące w zawieszeniu na 5 lat za pomówienie w 2001 r. pięciu polityków PO i SLD. W poniedziałek Sąd Apelacyjny (SA) w Warszawie oddalił

Sąd Apelacyjny (SA) w Warszawie utrzymał wyrok roku i trzech miesięcy w zawieszeniu dla wicepremiera Andrzeja Leppera, skazanego za pomówienie w 2001 r. z trybuny sejmowej pięciu polityków PO i SLD.

Wiwat IV Rzeczypospolita!
                          Wiwat sejm!
                          Wiwat rzad!
                          Wiwat praworzadnosc!
                          Wiwat przestepca skazany prawomocnym wyrokiem sadu z teczka wiceministra!*

----
                          *wiem wiem, mea culpa.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
                            http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8300371&rfbawp=1147088 281.057

Sąd Apelacyjny (SA) w Warszawie utrzymał wyrok roku i trzech miesięcy w zawieszeniu dla wicepremiera Andrzeja Leppera, skazanego za pomówienie w 2001 r. z trybuny sejmowej pięciu polityków PO i SLD.

Wiwat sejm!
                            Wiwat rzad!
                            Wiwat praworzadnosc!
                            Ciekawe czy kolega z lawki (rzadowej) - Zbigniew Ziobro - wniesie kasacje nadzwyczajna.

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                              Zamieszczone przez daimos
                              http://wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8300371&rfbawp=1147088 281.057

Wiwat sejm!
                              Wiwat rzad!
                              Wiwat praworzadnosc!
                              Ciekawe czy kolega z lawki (rzadowej) - Zbigniew Ziobro - wniesie kasacje nadzwyczajna.
                              No kurde. Tez jestem ciekaw.
                              Bo do tej pory pomysly Ziobry mi sie podobaly i choc zachowywal sie jak slon w skladzie porcelany, wierzac chyba w nieomylnosc swego idola, a przy okazji swoja wlasna, to kierunek jego dzialan byl bardzo dobry.
                              koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                                Zamieszczone przez Foxx
                                cnm - na razie krótko, bo w fabryce nie mam warunków:

Ja nie interpretuje tylko podaje za analitykami, komentujacymi wydarzenia gieldowe. Nie spotkalem sie z opiniami, ze dobra koniunktura na gieldzie jest wynikiem prorynkowych posuniec rzadu.
                                A ja się się wielokrotnie spotkałem z opiniami, że pewne ruchy personalne budzą w tzw. "rynkach" poczucie bezpieczeństwa bez względu "spodziewane" decyzje (począwszy od rozstrzygnięcia wyborów prezydenckich po "pakt stabilizacyjny").

Upierdliwie pytam o tego szefa rady nadzorczej ZUS, bo oczywiście jest, że tego typu szczegóły umykają zarówno medialnym, jak i netowym fighterom (swoją drogą nie doczekałem się komentarza PO do tej nominacji, która dotąd zawsze była polityczna). Każdy myślący sam wyciągnie wnioski jak wygląda polityka kadrowa, gdy nie musi być przedmiotem partyjnego kompromisu.

Postanowiłem podjąć się tego wyzwania, żeby się przekonać, czy rzeczywiście jestem taki mądry, czy tylko mi się wydaje. Być może naprawa tego systemu to mission impossible, ale trzeba spróbować -rozmowa z Robertem Gwiazdowskim, prezydentem Centrum im. Adama Smitha i nowym szefem rady nadzorczej ZUS.
                                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎