Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• to ja już podziekuję za rozmowę w tym temacie

na odchodne napiszę tylko tyle

FOXX JEŻELI NIE WIDZISZ NIC ZŁEGO W KOALICJI ZE SKURWYSYNEM, PZPR-owskim KOMUNISTĄ I BANDYTĄ JAKIM JEST LEPPER TO NIE MAMY O CZYM GADAĆ

a ten Twój cytat z okrągłymi i pustymi pogaduszkami Kazia mozna sobie wsadzić ....

Komentarz

• Foxx a ja powiem tak: jezeli Ty rowniez twierdzisz, ze dzialania podjete przez rzad Marcinkiweicza na jesieni ubieglego roku dlay efekty juz dzis, i ze spadek bezrobocia w drugiej polowie tego roku bedzie zasluga Marcinkiewicza i jego ministrow, to chyba padne.

przeciez to z ekonomicznego punktu widzenia nierealne i dziwie sie ze sam Marcinkiwicz takie fasrmazony prawi. Przeciez to co teraz dzieje sie w gospodarce jest efektem decyzji podjetych w najlepszym wypadku 2 lata temu. Mozna czerwonych nie lubic ale obecny stan gospodarki, stopien jej ozywienia i co za tym idzie poziom bezrobocia jest wynkiem ICH dzialan a nie gabinetu Marcinkiewicza.

przeciez cykl gospodarczy na litoc Pana Boga nie trwa 6 miesiecy

EDIT:
      Marcinkiewicz:
      Pomagamy utrzymać na odpowiednim poziomie złotówkę.
      o to akurat to dba NBP z Leszkiem B. na czele

Komentarz

• Zamieszczone przez jarcyś
        to ja już podziekuję za rozmowę w tym temacie

FOXX JEŻELI NIE WIDZISZ NIC ZŁEGO W KOALICJI ZE SKURWYSYNEM, PZPR-owskim KOMUNISTĄ I BANDYTĄ JAKIM JEST LEPPER TO NIE MAMY O CZYM GADAĆ

a ten Twój cytat z okrągłymi i pustymi pogaduszkami Kazia mozna sobie wsadzić ....
        To wsadź, byle mocno. Pytanie jest proste - czy celem parti politycznej jest realizacja programu, czy hamletyzowanie? Co i w czym widzę złego - pisałem już tu wielokrotnie (również w ostatnim poście). I mogę "na odchodne" powtórzyć. Politycy PO okazali się takimi samymi skurwysynami (więc bagno by było identyczne, tylko w lepszych garniturach) i śmieszą mnie te wszystkie caps-locki .

daimos - . Poczekam chwilę i wrzucę odpowiednie części wywiadu. Dzisiaj już mi się nie chce. Dwa lata? A jakie środowiska głosiłył, że na drugi dzień po objęciu władzy przez PiS kurs złotego znacząco spadnie, zagraniczni inwestorzy uciekną z Giełdy (i Polski), a inflacja wzrośnie? I co - te efekty miałyby być natychmiastowe, a inne "po dwóch latach"? Niezłe.

EDIT: Zwróciłeś może uwagę na drobne słówko "pomagamy"?
        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
          Zamieszczone przez jarcyś
          to ja już podziekuję za rozmowę w tym temacie

To wsadź, byle mocno. Pytanie jest proste - czy celem parti politycznej jest realizacja programu, czy hamletyzowanie? Co i w czym widzę złego - pisałem już tu wielokrotnie (również w ostatnim poście). I mogę "na odchodne" powtórzyć. Politycy PO okazali się takimi samymi skurwysynami (więc bagno by było identyczne, tylko w lepszych garniturach) i śmieszą mnie te wszystkie caps-locki .

daimos - . Poczekam chwilę i wrzucę odpowiednie części wywiadu. Dzisiaj już mi się nie chce. Dwa lata? A jakie środowiska głosiłył, że na drugi dzień po objęciu władzy przez PiS kurs złotego znacząco spadnie, zagraniczni inwestorzy uciekną z Giełdy (i Polski), a inflacja wzrośnie? I co - te efekty miałyby być natychmiastowe, a inne "po dwóch latach"? Niezłe.

EDIT: Zwróciłeś może uwagę na drobne słówko "pomagamy"?
          a coma ze tak powiem piernik do wiatraka? to ze "srodowiska" podnosily lament i byly w bledzie oznacza ze Marcinkiwicz moze sobie przypisywac wyniki dzialan poprzedniej ekipy?

a wiesz co by bylo gdyby nie bylo tak dobrze? mowilby ze obecny stan gospodarki to skutek dzialan poprzedniej ekipy i oni mieli za malo czasu zeby cokolwiek zdzialac. ale ze jest na prawde dobrze to przypisuje to sobie i swojemu gabinetowi.

na prawde tego nei widzisz?

Komentarz

• Wyjaśnij mi w takim razie proszę:

- dlaczego Giełda nie zareagowała na info o koalicji?

- co jest powodem, ogólnie, znacznie słabszego uzależnienia kursów od volt politycznych, które pojawiło się za rządów PiS

- dlaczego akurat teraz wchodzą (na raz) duże inwestycje zagraniczne? (SHARP, LG)

- dlaczego przewidywane negatywne działania rządu w gospodarce miały przynieść skutki natychmiastowe (wciąż na to nie odpowiedziałeś), a działania pozytuwne mają być odczuwalne w ciągu tych "dwóch lat"?

PS Pytanie pomocnicze, pozornie z innej beczki, kto jest mianowanym przez PiS nowym prezesem rady nadzorczej ZUS, z jakich poglądów (oraz instytucji) jest znany?
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
              a coma ze tak powiem piernik do wiatraka? to ze "srodowiska" podnosily lament i byly w bledzie oznacza ze Marcinkiwicz moze sobie przypisywac wyniki dzialan poprzedniej ekipy?
              A co ta poprzednia ekipa zdziałała? Może wymienisz?

Oto dlaczego następne wybory też wygra SLD...
              From flood into the fire
              One thousand voices sing
              We're in this together
              For whatever fate may bring

Komentarz

Wyjaśnij mi w takim razie proszę:

- dlaczego Giełda nie zareagowała na info o koalicji

- co jest powodem, ogólnie, znacznie słabszego uzależnienia kursów od volt politycznych, które pojawiło się za rządów PiS

- dlaczego akurat teraz wchodzą (na raz) duże inwestycje zagraniczne (SHARP, LG)
                ad1. trudno powiedziec, w mojej opinii dlatego ze rynek jest w duzej mierze uniezalezniony od dzialan politykow, wiaze sie to z obecnoscia kapitalu zagranicznego i duzym stopniem prywatyzacji przedsiebiorstw .ale przyznaje ze ekonomii nie studiowalem i moja teoria moze byc o kant dupy potluc.

ad2. w duzej mierze to co wyzej, plus obecnosc w UE i ustalenia traktatu akcesyjnego, ktore sprawiaja ze inwestorzy moga spac spokojniej, bo jak wiemy prawo wspolnotowe jest nadrzedne.

ad3. jak wiesz decyzji o tak duzych inwestycjach nie podejmuje sie ani z dnia na dzien, ani z miesiaca na miesiac. to efekt kilkuletnich obserwacji gospodarki, tego jak sie rozwija i w jakim kierunku podarza. a podarza w dobrym, o ile na skutek naciskow SO i LPR nie skreci w zla strone. bo tak na prawde to gospodarka poradzi sobie wysmienicie, jesli politycy sie od niej - przepraszam za wyrazenie - odpierdola. jest dobrze, i zpewnoscia ZADNA decyzja gabinetu Marcinkiewicza nie miala na to wplywu.

EDIT ad2. obojetnosc gieldy na wydarzenia polityczne pjawila sie juz przed wyborami tak w woli scislosci drogi Foxxie

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                  Zamieszczone przez daimos
                  A co ta poprzednia ekipa zdziałała? Może wymienisz?

Oto dlaczego następne wybory też wygra SLD...
                  1. co zdzialala? no COS musiala skoro jest jak jest, a jest dobrze i chyba nie zaprzeczysz?

2. co do tego czemu wygra - w polsce niestety od poczatku lat 90 jest tak ze jedna ekipa zbiera owoce pracy poprzedniej, czy to dobre czy to zle. a czy wygra? nie, bo wygra PO

Komentarz

w polsce niestety od poczatku lat 90 jest tak ze jedna ekipa zbiera owoce pracy poprzedniej, czy to dobre czy to zle. a czy wygra? nie, bo wygra PO

Co do reszty - no, niestety - niby odpowiadasz, ale nie do końca. Dlaczego jeszcze jesienią wahania kursów były bardzo zależne od polityki, a po grudniu - coraz mniej? Dlaczego za rządów tych euroentuzjastycznych lewicowych geniuszy - w przeliczeniu na rok - inwestycji zagranicznych było mniej, niż za "czarnej sotni"? "ŻADNA" (:O) decyzja? Muszę stwierdzić, że opierając się na Twojej metodologii trudno byłoby wyjasnić np. kryzys argentyński sprzed kilku lat, którego dynamika trwała miesiące, a nie lata...

PS Co z tym szefem ZUS?

Komentarz

• Foxx,

Niemozliwym jest, powtarzam niemozliwym jest (kurde czuje moc Marcinkiewicza, ten to umie przemawiac) zeby decyzja gospodarcza podjeta 4-6 miesiecy temu przyniosla efekty dzis, ani nawet jutro.

a przyklad argentyny naciagany jak diabli tamten kryzys byl wynikiem wieloletnich zaniedban ktore w polsce nie maja miejsca.

i tak mozemy w nieskonczonosc a ja nadal robote mam do zrobienia. zycze przyjemnej nocy.

Komentarz

• Wzajemnie.

PS Co z tym szefem ZUS?

Komentarz

• Daimos, co niby jest dobrze? Bo ja widzę tylko przekształcanie Polski w europejskie slumsy...
                          From flood into the fire
                          One thousand voices sing
                          We're in this together

Komentarz

Foxx a ja powiem tak: jezeli Ty rowniez twierdzisz, ze dzialania podjete przez rzad Marcinkiweicza na jesieni ubieglego roku dlay efekty juz dzis, i ze spadek bezrobocia w drugiej polowie tego roku bedzie zasluga Marcinkiewicza i jego ministrow, to chyba padne.
                            Ale przynajmniej premier Marcinkiewicz uczciwie przyznal, ze dzialania rzadu to bylo "zwiekszenie konsumpcji". Tu ciezko sie nie zgodzic.

Mozna czerwonych nie lubic ale obecny stan gospodarki, stopien jej ozywienia i co za tym idzie poziom bezrobocia jest wynkiem ICH dzialan a nie gabinetu Marcinkiewicza.
                            Ja bym powiedzial, ze najwieksza zasluga to wejscie do Unii Europejskiej, chociaz inne kraje, ktore weszly razem z nami pokazuja, ze moglo byc znacznie lepiej, ale faktem jest, ze Marcinkiewicz mial z czego rozdawac.

Marcinkiewicz:
                            Pomagamy utrzymać na odpowiednim poziomie złotówkę.
                            o to akurat to dba NBP z Leszkiem B. na czele
                            To raz, a dwa - co to jest "odpowiedni poziom zlotowki"? Bo jak tak sobie patrze na wykres kursu euro albo dolara do zlotowki to jakiejs przesadnej stabilnosci nie dostrzegam...
                            http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

Dwa lata? A jakie środowiska głosiłył, że na drugi dzień po objęciu władzy przez PiS kurs złotego znacząco spadnie, zagraniczni inwestorzy uciekną z Giełdy (i Polski), a inflacja wzrośnie? I co - te efekty miałyby być natychmiastowe, a inne "po dwóch latach"? Niezłe.
                              Abstrahujac od tego co glosily jakies tam srodowiska i co sie naprawde wydarzylo, to kursy walut lub kursy akcji na gieldzie moga sie zmieniac z dnia na dzien pod wplywem jakis istotnych wydarzen, czego o wskazniku wzrostu gospodarczego powiedziec nie mozna, wiec w samej prognozie nic kuriozalnego nie bylo.
                              http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                                Foxx a ja powiem tak: jezeli Ty rowniez twierdzisz, ze dzialania podjete przez rzad Marcinkiweicza na jesieni ubieglego roku dlay efekty juz dzis, i ze spadek bezrobocia w drugiej polowie tego roku bedzie zasluga Marcinkiewicza i jego ministrow, to chyba padne.
                                Ale przynajmniej premier Marcinkiewicz uczciwie przyznal, ze dzialania rzadu to bylo "zwiekszenie konsumpcji". Tu ciezko sie nie zgodzic.
                                Ale czyjej konsumpcji?
                                From flood into the fire
                                One thousand voices sing
                                We're in this together

Komentarz

Pracuję...
                                X