Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez moher Zobacz posta
    Czyli, że Ziobro planował już od dawna atak na pozycję Kaczyńskiego ? Który dziennikarz to powiedział ?
    Ło matko

Masz napisane ,że w razie przegranej miał być rozłam.Nie fisiuj!

MKB89: Niestety to prawda.Zakładając konto na FB zgadzasz się na to ,że oni będą przetrzymywać każde Twoje dane do usranej śmierci.Raczej nie chodzi o naszą śmierć Konta można zamrozić.Nigdy usunąć.

Jak dla mnie FB to największy wałek ludzkości.

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
      Jak dla mnie FB to największy wałek ludzkości.
      I co z tego? Pierdziel to. Niech se Zuckerberg przegląda do usranej śmierci, nawet i systemu słonecznego jak mu taka wola . Nie zobaczy niczego ponad to co się tam wrzuca a ja nie wstydzę się niczego co tam mam.
      From flood into the fire
      One thousand voices sing
      We're in this together
      For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
        Widzę ,że znasz już cały scanariusz? Może jednak zmiany nie ograniczą się tylko do tego(jak sam piszesz)?
        Może. Na dziś jednak na jakąś wielką rewolucję się nie zanosi. Sytuacja jest dynamiczna, więc czekamy.

Co z tego będzie - zobaczymy.Ja liczę na wyprzedzający ruch Kaczyńskiego.
        Czyli wszyscy Ziobryści out?
        "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Zamieszczone przez Slyboots Zobacz posta
          - Mam nadzieję, że Kaczyński wykorzysta swój instynkt polityczny, który go najczęściej nie zawodził i rozpocznie dyskusję, nie da się dłużej manipulować przez miernoty i aparat, któremu nie zależy na wygrywaniu. Zobaczy, że takim ludziom jak Ziobro naprawdę zależy na odpowiedzi na poważne wyzwania - mówiła prof. Jadwiga Staniszkis w TVN 24.
          Jak Ziobry nie lubię tak powoli staje się kolejnym kawałkiem salami z odrzuconymi. Zaczęło się od tych, których lubię najbardziej. Potem byli Ci, których lubię średnio, umiarkowanie. Teraz kolejna na tych, których tolerowałem. Zostaną Błaszczaki, Czarneckie. To samo w sobie też jest jakimś symbolem. List nie pociągną.

Tylko cholera, Staniszkis się nie da wyrzucić
          Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
          "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Z. przecież Ty nie lubisz PiS, więc chyba dobrze się dzieje jak się dzieje.

Komentarz

• Gdybym PiS nie lubił to nie byłbym swego czas jego wiernym wyborcą przez kilka kolejnych wyborów Nie lubię tych, którzy systematycznie od lat psują PiS i polską prawicę oraz utwierdzają Jarka w przekonaniu wbrew faktom, że kierunek w którym PiS podąża jest dobry. Niestety takie osoby jak Staniszkis, nie mówiąc już o takich mikrusach jak ja lub (no offence) Slyboots, nie mają na to żadnego wpływu.

Czy dobrze czy zle - czas pokaże.

P.S. A to, że się Tobie czy komuś innemu coś o mnie tutaj wydaje to... nie jest moje zmartwienie Pisałem już kiedyś: 'na zewnątrz' uchodzę za... pisowski beton Ot, wojna polsko polska. Kto nie z nami ten przeciwko nam.
              Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Wybacz, nigdy nie wypytywałem się o to, ale śledząc ten temat od dłuższego czasu i czasem zabierając w nim głos byłem prawie pewien, że z wyborcą PiS nie masz nic wspólnego. Widocznie się myliłem.

Ja też uchodzę za beton konserwatywny, choć poglądów centrowych ani na krok staram się nie przekroczyć, ani w lewo, ani w prawo.

Komentarz

• Zamieszczone przez Slyboots Zobacz posta

Ziobryści to już się sami na ten out przenieśli.Ziobro gra wg mnie vabank i odejście jest pewne.

Pewnie podświadomie piszę tu scenariusze , które mi by były na ręke.Mi PIS w obecnym kształcie nie pasuje.Głównie chodzi mi o Ziobrystów właśnie.

Komentarz

• Dyskusja o PiS moim zdaniem jest lekko przesadzona i nie przewiduję żadnej rewolucji w partii a przynajmniej takiej o jakiej marzą media i salon. Po każdych przegranych wyborach następuje rozliczenie i szukanie winnych. Tu może chodzi bardziej o odsunięcie ludzi z PC od decydowania o partii i szukania sposobu na powiększenie elektoratu.
                    Ja cały czas uważam, że ta kadencja Sejmu nie przetrwa do końca i w związku z tym rozumiem po części postępowanie Ziobry, Kurskiego czy Cymańskiego. Należy jak najszybciej coś zmienić by istniała szansa na pozyskanie nowego elektoratu, jek też i zmienę wrażenie o zdolności koalicyjnej partii.
                    Znam wiele osób które nie głosowały na PiS za względu na Kaczyńskiego. Z drugiej strony jest też on gwarantem utrzymania stałego ok. 30% elektoratu. Tu trzeba znaleść złoty środek i mam nadzieję, że ta dyskusja będzie temu służyła.
                    Bardzo ciekawy jest w ostatnim Urze wywiad z Giertychem. Potwierdza on moją teorię, że kadencja Sejmu może nie przetrwać 4 lat. Komorowskiemu zależy na osłabieniu Tuska i pozbyciu się konkurenta w wyścigu o reelekcję. Nowego zanaczenia nabierają słowa Komorowskiego przed wyborami o możliwości powierzenia tworzenia rządu niekoniecznie liderowi zwycięskiego ugrupowania. Teraz widać, że nie chodziło tu o Kaczyńskiego a o Tuska i Schetynę. Tak więc trzeba działać szybko i tu Ziobrzyści mają trochę racji. Zmiany są konieczne i nieuniknione a jak to zostanie rozegrane czas pokaże.

Komentarz

• Prezydent Bronisław Komorowski spotkał się w Pałacu Prezydenckim z przedstawicielami Konferencji Europejskich Rabinów, która po raz pierwszy w swojej historii odbywa się w Polsce, w Warszawie - poinformowano na stronie internetowej prezydenta.

Prezydent Bronisław Komorowski spotkał się w Pałacu Prezydenckim z przedstawicielami Konferencji Europejskich Rabinów, która po raz pierwszy w swojej historii odbywa się w Polsce, w Warszawie - poinformowano na stronie internetowej prezydenta.

Do spotkania doszło wczoraj, przy okazji Zjazdu Naczelnych Rabinów Europy, który odbywa się w stolicy w dniach 31 października – 1 listopada; to największe zgromadzenie rabinów w Polsce od czasów drugiej wojny światowej.

W skład delegacji, z która spotkał się prezydent weszli naczelny rabin Polski Michael Schudrich, naczelny rabin Moskwy Pinchas Goldschmidt, naczelny rabin Francji Gilles Bernheim, naczelny rabin Ukrainy Yaakov Dov Bleich, przewodniczący Najwyższego Sądu Rabinicznego w Europie Dayan Chanoch Ehrentreu oraz członek Konferencji Europejskich Rabinów Igor Shamis.

Prezydentowi podczas spotkania towarzyszyli b. premier Tadeusz Mazowiecki oraz ministrowie w Kancelarii Prezydenta Dariusz Młotkiewicz, Irena Wóycicka, Jaromir Sokołowski i Maciej Klimczak.

Rozmawiano na temat problemów nurtujących społeczności żydowskie w Europie, m.in. na temat kryzysu tożsamości i wzrost nietolerancji obserwowanego od kilku lat w krajach starej UE.

Prezydent mówił, że kryzys ten wystąpił w państwach, które do tej pory były wzorem jeśli chodzi o stosunki wieloetniczne. - W związku z tym faktem nikt w Polsce nie czerpie żadnej satysfakcji, zwłaszcza, że problemy braku tolerancji dotyczą również Polski - podkreślił Bronisław Komorowski. Wyraził nadzieję, że stosunki polsko-żydowskie zawsze będą cechować się wysoką dynamiką i że nigdy nie zostaną zastąpione przez obojętność. Przypomniał też, że w Warszawie budowane jest Muzeum Historii Żydów Polskich, które "ma stać się pełnym krytycznej refleksji miejscem o polsko-żydowskich relacjach".Naczelny rabin Polski Michael Schudrich w delegacji podziękował prezydentowi za spotkanie i możliwość przedstawienia problemów nurtujących społeczności żydowskie w Europie. Powiedział, że konferencja rabinów odbywa się w Warszawie, która "jest miejscem niezwykle związanym z historią Żydów". Dodał, że Polska może służyć jako wzór dla Europy, jak poprawnie układać stosunki ze społecznością żydowską.

Podczas dwudniowego spotkania w Warszawie rabini mają się spotkać m.in. z przedstawicielami polskiego rządu oraz odbyć 27. zjazd Konferencji Rabinów Europejskich. Mają omówić polityczne wyzwania, z którymi spotyka się judaizm w Europie, ze szczególnym uwzględnieniem kwestii szechity czyli uboju rytualnego. Dla społeczności żydowskiej jest to jeden z największych problemów, od kiedy do holenderskiego parlamentu trafił projekt ustawy zakazującej uboju rytualnego zwierząt.
                      aj-waj, wyczuwam jakieś jedwabne geszefty
                      Kto GóWno czyta, ten gówno wie.

Komentarz

• warto zobaczyć...
                        Podziel się swoją kreatywnością! Wstaw chmurkę rozmowy na swoje śmieszne zdjęcia. Humor, śmieszne fotki.

warto przeczytać....

Komentarz

• te wasze dywagacje o ZZiJK to jakaś ostra abstrakcja.

Po przegranych (z jednej strony wynik wyborczy PiS to klęska, natomiast z drugiej strony żale nad 30% ze strony zwolenników UPR/PJN....**** wie czego jeszcze są....śmieszne).
                          Ziobro (za sprawą podszeptów Kurskiego) poczuł przypływ mocy i postanowił ugruntować swoją pozycję w partii windując "swoich" ludzi (chodzi przede wszystkim o okręgi).

W tej swojej wojence troszkę się zagalopował, bo nie zauważył, że atakując obecny porządek rzeczy - personalny, atakuje pośrednio/bezpośrednio JK.
                          Jest to druga ofensywa ZZ, poprzednia (~2lata temu) skończyła się jego kompletną klęską (i wręcz upokorzeniem przez twórców PJN), z której jak widać ZZ nie wyciągną żadnych wniosków, na dodatek usiłował osobiście wychujać JK.

Zresztą scenariusz teraz jest bardzo podobny jak przy powstaniu PJN.
                          Wtedy "zakon"+"ziobrzyści" zaatakowali obecnych PJNowców, za kampanię wyborczą, JK przychylił się do tego ataku, bo ekipa PJN była nielojalna - robiła własną politykę w partii.

Teraz "ziobrzyści" (czyli de facto <10 osób) zrobili to samo wobec obecnych ogarniaczy/sztabu, tylko nie zauważyli, że z lekka zmieniła się sytuacja zewnętrzna/wewnętrzna.

Ja już pomijam sam tekst tego listu (ostro bekowy - chcę mieć prawo do oceny działań partii, ale proszę, żeby nikt mnie przy tym nie oceniał), ale sam fakt iż coś tak kuriozalnego powstało świadczy o tym, że ZZ już zadecydował.
                          No chyba, że struktury dla nowej partii w okręgu budują "miernoty skupione przy JK" (no nieźle sam Kowal się określił - tekst Staniszkis powstał po jej spotkaniu z liderem PJN).

Zresztą z tymi miernotami to jest dobra beka gdy przy JK byli Kowal/JKR wszystko było cudownie, Ziobro z Kurskim też byli wybitni, aż tu nagle z dnia, na dzień okazuje się, że PiSem rządzą miernoty, osiągające nędzne 30%, a te wybitne jednostki w stylu Kowala (już bez tego całego złego balastu - przypomnę tylko, że "przyczyną" powstania PJN, był ten "zły" Ziobro - dziś nie przeszkadza im picie sobie z dziubków) kręcą niesamowite wyniki
                          Lieber tot als rot!!

Komentarz

• A tymczasem "by żyło się lepiej":

Już przyzwyczajamy się do ciągle rosnących cen. Od kilku miesięcy można obserwować znaczny wzrost cen paliw na stacjach benzynowych, a zwłaszcza drożeje olej napędowy. Od 01 stycznie 2012 roku cena oleju napędowego wzrośnie jeszcze bardziej, gdyż wzrośnie akcyza na ten produkt. Niezależnie od tych podwyżek, które skutkują wzrostem kosztów transportu, a zatem powodują podniesienie cen we wszystkich praktycznie obszarach gospodarki, od stycznia czekają nas dalsze podwyżki. Ministerstwo Finansów opublikowało obwieszczenie w sprawach stawek opłat i podatków lokalnych oraz stawek podatku od środków transportu. Powodem wzrostu stawek podatku od środków transportu jest wzrost kursu Euro. Kurs euro uległ zwiększeniu o 11,29% w stosunku do roku poprzedniego (wynosił wówczas 3,9370 zł), w związku z czym zdaniem Ministerstwa niezbędne było zwiększenie stawek minimalnych podatku od środków transportu. Wzrost natomiast stawek podatków lokalnych jest uzależniony od wzrostu wskaźnika cen i usług ogłaszanego przez Prezesa Urzędu Statystycznego. Wskaźnik ten wzrósł o 4,2% w stosunku do poprzedniego roku, tym samym jak stwierdzono „dokonano czynności technicznej” polegającej na przeliczeniu górnych granic stawek podatków i opłat lokalnych.

Podniesienie podatków i opłat lokalnych, a zwłaszcza podatku od środków transportu nie pozostanie bez wpływu na ceny produktów i usług. Należy raczej spodziewać się ich dalszego wzrostu, co w konsekwencji może powodować kolejne podwyżki cen paliw, podatków, a tym samym kosztów utrzymania.
                            "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                            "
                            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• I pięknie jest i skromnie bardzo jest. Ziemkiewicz , nieustająco , w formie :http://fakty.interia.pl/felietony/zi...storii,1715709
                              To nasza jest duma , to nasza jest sława...

Komentarz

• Chyba najbardziej pasuje tutaj:

Tylko człowiek, który nigdy nie był żonaty nie może zdawać sobie sprawy co może powstać z usuniętego Ziobra.

Ora et labora

Komentarz

Pracuję...
                                X