Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dziś na WSI24 jakiś tam korespondent radiowy powiedział ,że w Rzymie dymił Black Block.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jerzman
      . Za oburzonych robią jakieś dzieciaczki z liceum im. Kuronia, gdzie miesięczne czesne wynosi 800pln. No i R.Kalisz zawitał, oburzony chyba na ceny nowych modeli Jaguara.
      na tym można skończyć ten temat
      ps:
      w ch. mam tych oburzonych i ich problemy
      Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• No tak, ale jakoś nie widzę jechania po tych całych oburzonych w mediach po burdach które wszczynają. Tylko spusty nad ich obywatelskim nieposłuszeństwem. Ciekawe za to, że po pokojowym i patriotycznym Marszu Niepodległości zdaniem szmatławców możemy spodziewać się eskalacji nienawiści i rasizmu. Brak słów na te zakłamane kvrwy.

W ogóle to powinno nazywać się marszem popie.rdolonych, a nie oburzonych. Wystarczy tylko zerknąć na zdjęcia i obecne tam syfy z antify
        Jak powiedział stary góral
        będzie Polska aż po Ural
        za Uralem będą Chiny
        was nie będzie skur.wysyny!

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan
          Dziś na WSI24 jakiś tam korespondent radiowy powiedział ,że w Rzymie dymił Black Block.
          Wlochy - marsz oburzonych - starcia

15.10.2011 (IAR) - Pożary i starcia z policją towarzyszą marszowi oburzonych w Rzymie. Część jego uczestników spod znaku black błock dopuściła się aktów przemocy i wandalizmu, które sprawiły, że manifestacja przerodziła się w plac boju.

Chuligani już na początku podpalili dwa samochody i zaatakowali filie kilku banków. Potem, gdy czoło pochodu dotarło na plac przed bazyliką św. Jana na Lateranie, opanowali go, ścierając się z policją. Inne grupy pseudo manifestantów, wyposażonych w kaski i maski przeciwgazowe, podłożyły ogień pod biura ministerstwa obrony narodowej w centrum miasta. W ogniu stanęły dwa ostatnie piętra budynku, spowodował on też zawalenie się dachu. Pożar ugaszono.

Starcia na placu przed bazyliką nie ustają, trwa regularna bitwa pomiędzy wichrzycielami i policją. Są pierwsi ranni, po obu stronach. Jednocześnie w całkowitym spokoju druga część pochodu zbliża się do miejsca zajść.
          @Pan Artysta - a czy nie jest słuszniejsze jednak przyglądanie się temu ruchowi i dyskutowanie o jego poczynaniach? Aby było jasne- ja nie jestem ich zwolenniczką- ani zdeklarowaną przeciwniczką póki co.Jednak zastanawia mnie kto tak na prawdę stoi za tym ruchem w Polsce.Najłatwiej uogólnić stwierdzeniem,że to lewactwo.Ok - może i tak.Jednak jeśli nie tylko ? Jeśli co gorsza dopiero tworzy się "COŚ" co na drodze radykalnych przemian będzie rozkręcać ten ruch na gruncie polskim w takim kierunku,że zrobi się jeszcze głupiej i straszniej w tym kraju niż jest obecnie przy POlikoterii?

Nie jestem ekspertem politycznym a jedynie starającym się myśleć o przyszłości człowiekiem i z doświadczenia wiem,że przemilczanie i lekceważenie czegoś co nosi znamiona niebezpiecznej gry środowisk skrajnych lub nadambitnych do wpychania się w politykę kończy się fatalnymi skutkami przede wszystkim dla zwykłych ludzi.

Nie mam zamiaru nikogo zmuszać do dyskusji na temat ruchu oburzonych- jednak w moim odczuciu temat jest istotny i na tyle niejasny ( niebezpieczny w skutkach ) ,że chyba lepiej o nim głośno mówić i wymieniać się spostrzeżeniami aby od początku mieć w miarę jasny ogląd tego co się "rodzi"- aby w razie czego wiedzieć jak się przeciwstawić zanim będzie za późno.

Tu powtórzę swoje wczorajsze podziękowanie dla Mort-a za rozszerzenie mojej wiedzy w tym temacie - gdyby nie podjęcie tematu coś bym przegapiła...( i chyba nie jestem odosobniona w błądzeniu po informacjach - warto więc rozmawiać)
          Lepiej zapalić świeczkę, niż przeklinać ciemność.
          Konfucjusz

Komentarz

• Zamieszczone przez fankaKibiców
            @Pan Artysta - a czy nie jest słuszniejsze jednak przyglądanie się temu ruchowi i dyskutowanie o jego poczynaniach?
            to juz 8 post o tym ruchu z dvpy
            ludzie otwierają ci oczy, a ty dalej swoje - nikt jak na razie o nich nie chce i nie będzie gadał
            czy nie warto o nich mówic? Tak nie warto, szkoda prądu.
            Tyle w temacie - lewackie pomioty w otoczce starych komuchów dopingowani przez gw i śp.Kuronia- istna mieszanka czerwonego gófna.
            Amen

Komentarz

• A tak protestowali "oburzeni" we Włoszech:

Komentarz

• Kuchciński wicemarszałkiem, Błaszczak szefem klubu.

Kaczor myśl chłopie!

Komentarz

• Zamieszczone przez Pan Artysta
                  to juz 8 post o tym ruchu z dvpy
                  ludzie otwierają ci oczy, a ty dalej swoje - nikt jak na razie o nich nie chce i nie będzie gadał
                  czy nie warto o nich mówic? Tak nie warto, szkoda prądu.
                  Tyle w temacie - lewackie pomioty w otoczce starych komuchów dopingowani przez gw i śp.Kuronia- istna mieszanka czerwonego gófna.
                  Amen
                  ok : - ze mną jak z dzieckiem - nie nada ,to nie nada .
                  Cichutko tylko powiem swoje ostanie zdanie w tym temacie : podobnie było kiedy powstawała solidarnościowa zmowa - ups - porozumienie okrągłostołowe - wtedy też nie warto było.....czy aby czas nie pokazał ,że lenistwo w kwestii roztrząsania różnych symptomów wyznaczania grubej kreski co do tego kto i co jest warte uwagi a co trzeba w milczeniu łyknąć ,nie mści się dziś?
                  Konfucjusz

Komentarz

Cichutko tylko powiem swoje ostanie zdanie w tym temacie : podobnie było kiedy powstawała solidarnościowa zmowa - ups - porozumienie okrągłostołowe - wtedy też nie warto było.....czy aby czas nie pokazał ,że lenistwo w kwestii roztrząsania różnych symptomów wyznaczania grubej kreski co do tego kto i co jest warte uwagi a co trzeba w milczeniu łyknąć ,nie mści się dziś?
                    sory ale porównywanie lewackich pryszczoli z dobrych domów i ich "organizacji klapniętych fujarek" do powstawania Solidarności to chyba lekka nie stosowność.
                    Chcesz to ich pielęgnuj (choć ponoć są ci obojętni ? )ale błagam nie na tym forum, skocz na forum GW tam pewnie pod ta organizacje następuje jeden wieli samogwałt. Tu tego nie uświadczysz.

Komentarz

sory ale porównywanie lewackich pryszczoli z dobrych domów i ich "organizacji klapniętych fujarek" do powstawania Solidarności to chyba lekka nie stosowność.
                      Chcesz to ich pielęgnuj (choć ponoć są ci obojętni ? )ale błagam nie na tym forum, skocz na forum GW tam pewnie pod ta organizacje następuje jeden wieli samogwałt. Tu tego nie uświadczysz.
                      no chyba trochę za ostro pojechałeś ...czytam wszystko i boję się odezwać..co do fanki mam 100% pewność że jest to osoba stojąca po właściwej stronie i już na pewno nie czyta GW...a w sprawie "Oburzonych" wszystko jasne ...

Martwi mnie dzisiejsza informacja http://wiadomosci.onet.pl/kraj/niebe...wiadomosc.html i wkurza fakt że znów media piszą...

Komentarz

chyba nie zrozumiałeś sensu mojego postu - Wyjaśniam : nie porównuję Solidarność a obrady okrągłostołowe stawiam jako przykład cichej zdrady osób,które się dogadały ponad podziałami niby dla dobra wszystkich.Dyskutowanie wtedy o tym było też krytykowane i antydemokratyczne.Dzisiaj dzieci tamtych porozumień rozdają karty.Kto nimi kieruje? ...Nie nada dyskutować w/g Ciebie - bo to nie warto ....ok .

Zamieszczone przez Pan Artysta
                        Chcesz to ich pielęgnuj (choć ponoć są ci obojętni ? )
                        nadużycie słowne ale nie mam Ci za złe- każdy ma prawo się mylić

Zamieszczone przez Pan Artysta
                        ...ale błagam nie na tym forum, skocz na forum GW tam pewnie pod ta organizacje następuje jeden wieli samogwałt. Tu tego nie uświadczysz.
                        mam nadzieję,że nie jest to błaganie bez prawa do odmowy ? Zostaję tutaj
                        Co do końcówki wypowiedzi - nie mam w zwyczaju obserwować intymnych wyczynów swoich rozmówców,więc ten argument mnie nie przekonuje.
                        Ostatnio edytowany przez fankaKibiców; 50289.
                        Konfucjusz

Komentarz

Nie nada.

Po to Michnik z Urbanem namaścili Palikota, żeby zbierał na siebie głosy takich nowo-lewaków. To szedł jego elektorat a nie żadna nowa Solidarność. Elektorat który od urodzenia był wręcz prowadzony za rączkę w jednym kierunku.
                          "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Zamieszczone przez spotter_spotterow
                            Nie nada.

Po to Michnik z Urbanem namaścili Palikota, żeby zbierał na siebie głosy takich nowo-lewaków. To szedł jego elektorat a nie żadna nowa Solidarność. Elektorat który od urodzenia był wręcz prowadzony za rączkę w jednym kierunku.
                            Dokładnie tak! I czy aby rozsądnym jest udawanie,że nie ma problemu skoro to "oburzenie" ma wszelkie szanse się rozwijać i bez wyraźnych protestów "anty" ,zdominować jeszcze bardziej ten Kraj ? Jeśli będzie się milczeć to tak jakby się dawało przyzwolenie.A milczeć znaczy też nie poszerzać wiedzy o zagrożeniu i słabych stronach ewentualnego wroga.
                            Konfucjusz

Komentarz

I czy aby rozsądnym jest udawanie,że nie ma problemu skoro to "oburzenie" ma wszelkie szanse się rozwijać i bez wyraźnych protestów "anty" ,zdominować jeszcze bardziej ten Kraj ?
                              Tak. Brudo-lewuchy wespół z bananowymi zarośniętymi pizdusio-licealistami to nie ten kaliber co obecny Palikot. Takie "dyskutowanie" jak Ty to nazywasz to niepotrzebna reklama, która może dać im kopa do działania. Zlać ich ciepłym moczem i to całe ich śmieszne przedsięwzięcie umrze śmiercią naturalną. Zwłaszcza patrząc na ich liczebność...
                              Przypomnę, że Palikot też postrzegany był jako ekscentryk bez szans na sejm. Ale zaczęto "dyskutować", "dyskutować" i tak "dyskutowano", że wszedł z 10%.

Komentarz

• :ściana:

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍