Dziś na WSI24 jakiś tam korespondent radiowy powiedział ,że w Rzymie dymił Black Block.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Czas kończyć z baranami na forumceKomentarz
-
No tak, ale jakoś nie widzę jechania po tych całych oburzonych w mediach po burdach które wszczynają. Tylko spusty nad ich obywatelskim nieposłuszeństwem. Ciekawe za to, że po pokojowym i patriotycznym Marszu Niepodległości zdaniem szmatławców możemy spodziewać się eskalacji nienawiści i rasizmu. Brak słów na te zakłamane kvrwy.
W ogóle to powinno nazywać się marszem popie.rdolonych, a nie oburzonych. Wystarczy tylko zerknąć na zdjęcia i obecne tam syfy z antifyJak powiedział stary góral
będzie Polska aż po Ural
za Uralem będą Chiny
was nie będzie skur.wysyny!Komentarz
-
Wlochy - marsz oburzonych - starcia
15.10.2011 (IAR) - Pożary i starcia z policją towarzyszą marszowi oburzonych w Rzymie. Część jego uczestników spod znaku black błock dopuściła się aktów przemocy i wandalizmu, które sprawiły, że manifestacja przerodziła się w plac boju.
Chuligani już na początku podpalili dwa samochody i zaatakowali filie kilku banków. Potem, gdy czoło pochodu dotarło na plac przed bazyliką św. Jana na Lateranie, opanowali go, ścierając się z policją. Inne grupy pseudo manifestantów, wyposażonych w kaski i maski przeciwgazowe, podłożyły ogień pod biura ministerstwa obrony narodowej w centrum miasta. W ogniu stanęły dwa ostatnie piętra budynku, spowodował on też zawalenie się dachu. Pożar ugaszono.
Starcia na placu przed bazyliką nie ustają, trwa regularna bitwa pomiędzy wichrzycielami i policją. Są pierwsi ranni, po obu stronach. Jednocześnie w całkowitym spokoju druga część pochodu zbliża się do miejsca zajść.
Nie jestem ekspertem politycznym a jedynie starającym się myśleć o przyszłości człowiekiem i z doświadczenia wiem,że przemilczanie i lekceważenie czegoś co nosi znamiona niebezpiecznej gry środowisk skrajnych lub nadambitnych do wpychania się w politykę kończy się fatalnymi skutkami przede wszystkim dla zwykłych ludzi.
Nie mam zamiaru nikogo zmuszać do dyskusji na temat ruchu oburzonych- jednak w moim odczuciu temat jest istotny i na tyle niejasny ( niebezpieczny w skutkach ) ,że chyba lepiej o nim głośno mówić i wymieniać się spostrzeżeniami aby od początku mieć w miarę jasny ogląd tego co się "rodzi"- aby w razie czego wiedzieć jak się przeciwstawić zanim będzie za późno.
Tu powtórzę swoje wczorajsze podziękowanie dla Mort-a za rozszerzenie mojej wiedzy w tym temacie - gdyby nie podjęcie tematu coś bym przegapiła...( i chyba nie jestem odosobniona w błądzeniu po informacjach- warto więc rozmawiać)
Lepiej zapalić świeczkę, niż przeklinać ciemność.
KonfucjuszKomentarz
-
ludzie otwierają ci oczy, a ty dalej swoje - nikt jak na razie o nich nie chce i nie będzie gadał
czy nie warto o nich mówic? Tak nie warto, szkoda prądu.
Tyle w temacie - lewackie pomioty w otoczce starych komuchów dopingowani przez gw i śp.Kuronia- istna mieszanka czerwonego gófna.
AmenCzas kończyć z baranami na forumceKomentarz
-
A tak protestowali "oburzeni" we Włoszech:
Komentarz
-
to juz 8 post o tym ruchu z dvpy
ludzie otwierają ci oczy, a ty dalej swoje - nikt jak na razie o nich nie chce i nie będzie gadał
czy nie warto o nich mówic? Tak nie warto, szkoda prądu.
Tyle w temacie - lewackie pomioty w otoczce starych komuchów dopingowani przez gw i śp.Kuronia- istna mieszanka czerwonego gófna.
Amen- nie nada ,to nie nada
.
Cichutko tylko powiem swoje ostanie zdanie w tym temacie : podobnie było kiedy powstawała solidarnościowa zmowa - ups - porozumienie okrągłostołowe - wtedy też nie warto było.....czy aby czas nie pokazał ,że lenistwo w kwestii roztrząsania różnych symptomów wyznaczania grubej kreski co do tego kto i co jest warte uwagi a co trzeba w milczeniu łyknąć ,nie mści się dziś?Lepiej zapalić świeczkę, niż przeklinać ciemność.
KonfucjuszKomentarz
-
ok : - ze mną jak z dzieckiem- nie nada ,to nie nada
.
Cichutko tylko powiem swoje ostanie zdanie w tym temacie : podobnie było kiedy powstawała solidarnościowa zmowa - ups - porozumienie okrągłostołowe - wtedy też nie warto było.....czy aby czas nie pokazał ,że lenistwo w kwestii roztrząsania różnych symptomów wyznaczania grubej kreski co do tego kto i co jest warte uwagi a co trzeba w milczeniu łyknąć ,nie mści się dziś?
Chcesz to ich pielęgnuj (choć ponoć są ci obojętni ? )ale błagam nie na tym forum, skocz na forum GW tam pewnie pod ta organizacje następuje jeden wieli samogwałt. Tu tego nie uświadczysz.Czas kończyć z baranami na forumceKomentarz
-
sory ale porównywanie lewackich pryszczoli z dobrych domów i ich "organizacji klapniętych fujarek" do powstawania Solidarności to chyba lekka nie stosowność.
Chcesz to ich pielęgnuj (choć ponoć są ci obojętni ? )ale błagam nie na tym forum, skocz na forum GW tam pewnie pod ta organizacje następuje jeden wieli samogwałt. Tu tego nie uświadczysz.
Martwi mnie dzisiejsza informacja http://wiadomosci.onet.pl/kraj/niebe...wiadomosc.html i wkurza fakt że znów media piszą...Komentarz
-
nadużycie słowneale nie mam Ci za złe- każdy ma prawo się mylić
Co do końcówki wypowiedzi - nie mam w zwyczaju obserwować intymnych wyczynów swoich rozmówców,więc ten argument mnie nie przekonuje.Ostatnio edytowany przez fankaKibiców; 50289.Lepiej zapalić świeczkę, niż przeklinać ciemność.
KonfucjuszKomentarz
-
ok : - ze mną jak z dzieckiem- nie nada ,to nie nada
.
Cichutko tylko powiem swoje ostanie zdanie w tym temacie : podobnie było kiedy powstawała solidarnościowa zmowa - ups - porozumienie okrągłostołowe - wtedy też nie warto było.....czy aby czas nie pokazał ,że lenistwo w kwestii roztrząsania różnych symptomów wyznaczania grubej kreski co do tego kto i co jest warte uwagi a co trzeba w milczeniu łyknąć ,nie mści się dziś?
Po to Michnik z Urbanem namaścili Palikota, żeby zbierał na siebie głosy takich nowo-lewaków. To szedł jego elektorat a nie żadna nowa Solidarność. Elektorat który od urodzenia był wręcz prowadzony za rączkę w jednym kierunku."bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010
"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015Komentarz
-
Dokładnie tak! I czy aby rozsądnym jest udawanie,że nie ma problemu skoro to "oburzenie" ma wszelkie szanse się rozwijać i bez wyraźnych protestów "anty" ,zdominować jeszcze bardziej ten Kraj ? Jeśli będzie się milczeć to tak jakby się dawało przyzwolenie.A milczeć znaczy też nie poszerzać wiedzy o zagrożeniu i słabych stronach ewentualnego wroga.Lepiej zapalić świeczkę, niż przeklinać ciemność.
KonfucjuszKomentarz
-
Przypomnę, że Palikot też postrzegany był jako ekscentryk bez szans na sejm. Ale zaczęto "dyskutować", "dyskutować" i tak "dyskutowano", że wszedł z 10%.Komentarz
-
Komentarz