Definicje tam podane są autorstwa naukowców, profesorów, jakby to GazoWnia napisała - autorytetów

ekonomicznym ma znaczenie żadne. Rolą każdego prywatnego przedsiębiorstwa jest zarabianie pieniędzy. Jak założysz z kolegą warsztat samochodowy, to nie po to, aby w okolicy jeździły sprawne auta, tylko, żeby zarobić i mieć się za co utrzymać.
Cztery filary określają długofalowy kierunek rozwoju naszej firmy – gdzie chcemy iść i jak się tam dostaniemy:
Pracujemy, by tworzyć lepszą przyszłość każdego dnia.
Pomagamy ludziom czuć się i wyglądać dobrze oraz lepiej korzystać z życia poprzez marki i usługi, które są dobre dla nich i dla innych.
Będziemy inspirować ludzi, aby podejmowali małe, codzienne działania, które razem złożą się na wielką różnicę dla całego świata.
Rozwiniemy nowe sposoby prowadzenia biznesu, które umożliwią nam podwojenie wielkości firmy, przy jednoczesnym zredukowaniu naszego wpływu na środowisko.
Bez tego nie da się zbudować zaufania, a bez niego na dłuższą metę zarabiać i maksymalizować zysków. Rozumiem, żę zatrzymałeś na drapieżnym, brutalnym kapitalizmie z 19 wieku. Który na wszystko miał wyjebane byle się zgadzała kasa właścicielowi Twoja sprawa. Zauważ tylko, że świat się zmienił i poszedł od paru dziesięcioleci w innym kierunku. Biznes wziął odpowiedzialność za swoje działania i to dotyczy zarówno duże koncerny jak i małe rodzinne firmy. Znam pełno przykładów takich mikroprzedsiębiorstw które porzuciły dziki kapitalizm, czystą chciwość i lepiej prosperują od swoich konkurentów, którzy nadal trzymają się tego co Ty.
PS. Sam niedokońca jestem święty, jak mój klient nieopatrznie powie jakiś żałosny żart o pisdzielcach, to się tylko uśmiechnę, ale wiem, że o to mam frajera i powinienem go dusić ekonomicznie z czystej chciwości

Funkcja narkotyczna, manipulująca mediów terminy pozaekonomiczne i trudno się do nich odnieść.
.
.
Nierozumiem czemu miałbyś się do nich odnosić? Są i nasze media wypełniają tą funkcję i tyle. Co tu jest do odnoszenia się?
Komentarz