Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez AK47 Zobacz posta
    Niektórzy na tym forum to już chyba bardziej nienawidzą Korwina i Jurka niż Tuska, PO i komunistów, bo odważyli się nazywać się prawicą i zabierać potencjalny elektorat (te 2-3%) PiSowi.
    Otóż to.

Komentarz

• a co to za afera z budowa drogi A4 na rzeszowszczyznie? Słyszałem w radiu ze ekipa PiS znalazła jakieś nieprawidłowości, że z gliny budowali czy coś.

Ciekawy jestem, tylko mi powiedzieć nie chcą ... Powrót starego: "Wiem, ale nie powiem" ?

Komentarz

• Zamieszczone przez Piknik - senator Zobacz posta
        a co to za afera z budowa drogi A4 na rzeszowszczyznie? Słyszałem w radiu ze ekipa PiS znalazła jakieś nieprawidłowości, że z gliny budowali czy coś.

Ciekawy jestem, tylko mi powiedzieć nie chcą ... Powrót starego: "Wiem, ale nie powiem" ?
        Znalazłeś już program PO, głupku wioskowy?

Dla Midziego:

Na dzisiejszej konferencji PJN, Wojciech Mojzesowicz odniósł się do słów Adama Hofmana o politykach PSL i stwierdził, że „w PSL nie ma dziś rolników”.

Były polityk PSL i PiS stwierdził, że nie potwierdza słów Adama Hofmana o Ludowcach, jednak dopytywany przez dziennikarzy przyznał, że „w PSL nie ma dziś rolników”. Ponadto Mojzesowicz stwierdził, że było mu wstyd, gdy zobaczył, że na konferencję prasową politycy PSL przywieźli „chłopów którzy stali jak słupy i postawili buraka nie wiedząc, że są wykorzystywani”.

Mojzesowicz wspominał także, że w parlamencie zaczynał z Pawlakiem i Stefaniukiem, którzy szczycili się swoim chłopskim pochodzeniem, jednak podkreślił, że dziś tylko on ma jeszcze pole.
        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
          Znalazłeś już program PO, głupku wioskowy?
          a co, chcesz porównać z tym ogólnikowym bełkotem od Twoich towarzyszy?

List Jarosława Kaczyńskiego do przewodniczącego Komisji Europejskiej Jose Manuela Barroso ws. unijnych dopłat dla polskich rolników dotarł do Komisji - poinformował PAP rzecznik KE Cezary Lewanowicz. Prezes PiS domaga się w nim wyrównania dopłat bezpośrednich w UE.

kolejna seria zmieniania oblicza wielkiego Jarka. Już chłopina zapomniał jak w 2006 roku palnął o zniesieniu dopłat. Ale co tam, przecież to było 5 lat temu.

Fałszywka z tego Jarka. Raz towarzysz Hoffman jedzie po chłopach, a drugiego dnia Jarek liże tym chłopom jajeczka. Koleżka komuchowego Oleksego
          Ostatnio edytowany przez Piknik - senator; 47110.

Komentarz

• Zamieszczone przez Piknik - senator Zobacz posta
            a co, chcesz porównać z tym ogólnikowym bełkotem od Twoich towarzyszy?
            Tak, chcę porównać. Wrzucaj palikociarzu.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Dla Midziego:
              A to jakaś nowina? Przecież sytuacja PSL-u jest doskonale znana osobom, które mają jakiekolwiek pojęcie o rolnictwie. Partia tak naprawdę stoi już od kilku lat w rozkroku między elektoratem wiejskim, a elektoratem małomiasteczkowym. Niektórzy politycy próbują zaszufladkować tą partię tylko w kategorii partii agrarnej/wiejskiej, która mogłaby czerpać jedynie głosy od 35-40% społeczeństwa mieszkującego poza miastami, ale jak widać nie udaje się tego dokonać. Hofman przecież nie wyskoczył jak Filip z konopi tylko został poinstruowany co ma dokładnie powiedzieć. Możliwe, że powiedział jednak zbyt wiele i sprawa musiała być przykryta listem Jarka do Barroso. Kto na tym bardziej zyskał, a kto więcej stracił? Z pewnością PSL dostał darmową reklamę i po "śmiesznych" spotach wyborczych, a także po "miłych słowach" od Hofmana przez ponad tydzień byli na pierwszych stronach gazet. Teraz tylko trzeba przekuć to w wynik wyborczy.

PS. A ja mam pole i to nie jedno, a za rolnika siebie nie uważam.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
                Teraz tylko trzeba przekuć to w wynik wyborczy.

PS. A ja mam pole i to nie jedno, a za rolnika siebie nie uważam.
                Przekuwajta.
                "
                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• czy nikt tej ubeckiej kurwy nie może zbanować??
                  jeśli chciałbym czytać o lizaniu jajek, to bym wszedł na jakiś pedalski portal, nie musisz się niedojebie dzielić swoimi domowymi przeżyciami z całym światem
                  Lieber tot als rot!!

Komentarz

Niektórzy na tym forum to już chyba bardziej nienawidzą Korwina i Jurka niż Tuska, PO i komunistów, bo odważyli się nazywać się prawicą i zabierać potencjalny elektorat (te 2-3%) PiSowi.
                    Nic bardziej mylnego.

Patrzę po prostu z perspektywy wyborcy PiSu na scenę polityczną i uważam, że dużo lepiej by było gdyby Marek Jurek startował z list tej partii do sejmu bądź senatu, szkoda tego 1%, który marnuje się przez ambicję MJ. Może nawet startowałby w okręgu piotrkowskim i miałbym możliwość na niego zagłosować

Co zaś do Korwina, to jak wspomniał Buziek - Ten pan to szkodnik najczystszej próby - czym szybciej zniknie tym lepiej. Ostatnio oglądałem - fakt tylko 5 minut, bo wolałem Barca-Porto - kawałek jego dyskusji z Palikotem. Akurat trafiłem na dyskusję o administracji i Unii Europejskiej. Co on bzdury wygadywał to się w pale nie mieści. Jestem eurosceptykiem(tak jak chyba? on) i nie podpisałbym się pod żadną tezą, którą chciał w tym studiu udowodnić. On ośmieszył moje poglądy, używał tez, które albo się zdezaktualizowały na przestrzeni 2-3 ostatnich lat, albo nigdy nie były prawdą. Zastanawiałem się czy on serio w to wierzy, czy już kompletnie stracił kontakt z rzeczywistością, czy może kopie dołek pod moje poglądy..

Ogólnie jak już jeszcze wspomniałeś o Tusku, to ja osobiście nie darzę go uczuciem nienawiści. Uważam go za geniusza, pływaka i nieroba. Nie mam do niego pretensji, że w aktualnej rzeczywistości zachowuje się tak jak się zachowuje. Jest politykiem, robi tak jak mu się opłaca, żeby zostać na stołku. A jak widzimy, opłaca się.

Jeśli już kieruję swoje negatywne emocje to są to "reżimowe media", od Jacka Żakowskiego do Dominiki Wielowieyskiej, oraz wyborców, którym pasuje aktualna sytuacja, zwanych potocznie "lemingami".

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                      Nic bardziej mylnego.

Patrzę po prostu z perspektywy wyborcy PiSu na scenę polityczną i uważam, że dużo lepiej by było gdyby Marek Jurek startował z list tej partii do sejmu bądź senatu, szkoda tego 1%, który marnuje się przez ambicję MJ. Może nawet startowałby w okręgu piotrkowskim i miałbym możliwość na niego zagłosować

Co zaś do Korwina, to jak wspomniał Buziek - Ten pan to szkodnik najczystszej próby - czym szybciej zniknie tym lepiej. Ostatnio oglądałem - fakt tylko 5 minut, bo wolałem Barca-Porto - kawałek jego dyskusji z Palikotem. Akurat trafiłem na dyskusję o administracji i Unii Europejskiej. Co on bzdury wygadywał to się w pale nie mieści. Jestem eurosceptykiem(tak jak chyba? on) i nie podpisałbym się pod żadną tezą, którą chciał w tym studiu udowodnić. On ośmieszył moje poglądy, używał tez, które albo się zdezaktualizowały na przestrzeni 2-3 ostatnich lat, albo nigdy nie były prawdą. Zastanawiałem się czy on serio w to wierzy, czy już kompletnie stracił kontakt z rzeczywistością, czy może kopie dołek pod moje poglądy..

Ogólnie jak już jeszcze wspomniałeś o Tusku, to ja osobiście nie darzę go uczuciem nienawiści. Uważam go za geniusza, pływaka i nieroba. Nie mam do niego pretensji, że w aktualnej rzeczywistości zachowuje się tak jak się zachowuje. Jest politykiem, robi tak jak mu się opłaca, żeby zostać na stołku. A jak widzimy, opłaca się.

Jeśli już kieruję swoje negatywne emocje to są to "reżimowe media", od Jacka Żakowskiego do Dominiki Wielowieyskiej, oraz wyborców, którym pasuje aktualna sytuacja, zwanych potocznie "lemingami".
                      MJ dostał propozycję startu do Senatu - odrzucił ja, zresztą ma poprzeć niektórych kandydatów PiS do Sejmu.
                      JKM gaśnie z dnia na dzień, jego poglądy oprócz tego, że są kontrowersyjne stają się wręcz debilne, co powoduje iż jego ugrupowanie staje się kabaretowokarykaturalne - coś na kształt działalności magicznego i piknika.

Zresztą najlepiej o tym reprezentuje ta formacja świadczą wpisy zwolenników/działaczy na fb.
                      - teraz to już tylko palikot
                      - nic się nie stało zwolennicy JKM będą jeździć do okręgów w których się zarejestrowały jego listy i tam oddawać głos. cytat niedosłowny "po odpadnięciu MJ i UPR mamy pewne miejsce w Sejmie"
                      - "czemu nie zebraliśmy głosów w Gdańsku, tam jest tylu przedsiębiorców"
                      rzadko kiedy można zetnąć się z takim poziomem infantylności
                      a i jeszcze najlepsze
                      - "urzędnicy PKW nie chcą rejestrować nam list bo wiedzą, że jak wygramy to stracą pracę"
                      Lieber tot als rot!!

Komentarz

Również odniosę się do tych słów.
                        Jurka bardzo szanuję, planowałem oddać na niego głos bo Jego poglądy są najbardziej zbliżone do moich.
                        Co do JKM... nie chcę znów zaczynać. Nie chodzi o nienawiść bo raczej każda dyskusja, która miała tu miejsce tyczyła się różnych dziwnych wypowiedzi Janusza, które to wypowiedzi były bezkrytycznie przez zwolenników Pana JKMa przyjmowane (nie piję do żadnego z użytkowników tego forum). Ja JKMa ceniłem chociażby za podejście do szeroko pojętego lewactwa ale wieloma wypowiedziami moją sympatię przekreślił. Tyle.

ps. jak widzę nie tylko ja mam dość prostackich postów piknika-senatora, także również prosiłbym jeśli nie o bana to chociaż jakieś ostrzeżenie dla Niego.

Komentarz

• Co do JKM i KNP - jeszcze do wczoraj byłem gotów go bronić tudzież popierać, ale do cholery, jak partia nie potrafi poradzić sobie z rejestracją okręgów, co jest absolutną podstawą jakiegokolwiek startu do sejmu, to nie zyska mojego głosu. A ten zapewne powędruje na pewną inną partię i nie będzie to PO, PSL ani SLD

Komentarz

Przekuwajta.
                            Ja tam nie muszę nic przekuwać z tego względu, że nic mnie nie łączy z tą partią oprócz tego, że zagłosuję na jednego Pana, który jest posłem z ramienia PSL.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                              MJ dostał propozycję startu do Senatu - odrzucił ja, zresztą ma poprzeć niektórych kandydatów PiS do Sejmu.
                              JKM gaśnie z dnia na dzień, jego poglądy oprócz tego, że są kontrowersyjne stają się wręcz debilne, co powoduje iż jego ugrupowanie staje się kabaretowokarykaturalne - coś na kształt działalności magicznego i piknika.

Zresztą najlepiej o tym reprezentuje ta formacja świadczą wpisy zwolenników/działaczy na fb.
                              - teraz to już tylko palikot
                              - nic się nie stało zwolennicy JKM będą jeździć do okręgów w których się zarejestrowały jego listy i tam oddawać głos. cytat niedosłowny "po odpadnięciu MJ i UPR mamy pewne miejsce w Sejmie"
                              - "czemu nie zebraliśmy głosów w Gdańsku, tam jest tylu przedsiębiorców"
                              rzadko kiedy można zetnąć się z takim poziomem infantylności
                              a i jeszcze najlepsze
                              - "urzędnicy PKW nie chcą rejestrować nam list bo wiedzą, że jak wygramy to stracą pracę"
                              Myślę, że znacznie ciekawsze wypowiedzi znajdziesz w swoich szeregach. Chociażby takie kwiatki: http://www.wgrane.pl/16f3ce5c80e24f1610d64824440412ec . Hahaha, może pośmiejemy się razem?
                              http://www.portal-pisarski.pl

Komentarz

• Naprawdę nie widzisz różnicy między tym co wrzucił TNTP, a tym filmikiem?
                                ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

Pracuję...
                                X