Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• "Nie mamy oficjalnej informacji ani od rzecznika partii, ani od pełnomocnika wyborczego, ale wszystko wskazuje na to, że nie mamy rejestracji w całym kraju, a tylko w 20 okręgach. Zabrakło 1 okręgu."

Z oficjalnego profilu KNP na fb. Niefajnie... chociaż jakiś tam promyczek nadziei pozostał. Zobaczymy jutro.

Komentarz

• Kompromitacja Korwina i Jurka albo pierwszy sygnał kuriozalnie niskiej frekwencji. Z tym, że chyba jeszcze ani w przypadku KNP ani w przypadku Prawicy RP nie ma 100% pewności, że się nie udało. Pomyśleć, że po prezydenckich były na forum pytania czy Korwin przebije się do Sejmu - tymczasem on może nawet nie wystartować w wyborach! Jest to o tyle niesamowite, że jednak elektorat Korwina wydaje się na pierwszy rzut oka zdecydowanie bardziej zorganizowany, ideowy, wierzący, młody, żwawy niż Jurka, więc nie powinni mieć kłopotu.

W każdym razie jeżeli info się potwierdzi to koniec Korwina i koniec Jurka (może kiedyś w jednomandatowych na senatora).

Co do frekwencji zaś mimo wszystko nigdy nie było tak, że takie partie miały tego typu problemy. Coś się musiało zmienić. Albo upadł zapał - u Jurka uwierzę, u Korwina nie, bo przecież oni w zasadzie funkcjonują w ten sposób do 10 lat, więc nie ma za bardzo podstaw by stwierdzić, że akurat teraz coś się zwaliło. Albo ludzie mają już totalnie dość i nie dość, że na pewno nie pójdą na wybory to jeszcze nie chcą mieć nic wspólnego z jakąkolwiek partią. Ciekawie się robi. Inna rzecz, że lewicowe gówno w wersji kanapowej kłopotu nie miało.

P.S. Kompromitacja Jurka to dla mnie osobisty problem, bo w tej sytuacji stoję przed wyborem dżumy, cholery, nie pójścia albo skreślenia wszystkich. Słabo.
      "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Sytuacja wygląda tak, że KNP oddało podpisy w 25 okręgach, w 4 odrzucono, a w jednym weryfikacja głosów nastąpi jutro. Cała nadzieja w Rybniku.

A jeśli nie uda się wystartować Nowej Prawicy z całego kraju - w Warszawie proponuję głosować na Rybińskiego, w wyborach do senatu. Ja jestem z radomskiego, ale pewnie sporo tu Warszawiaków.

Komentarz

• Dla Korwina to już jest koniec literalnie. Zapowiadał już, że jak się nie dostanie do Sejmu, to daje sobie spokój, a jeśli nie zostanie zarejestrowana lista u Was (gdzie startuje) to nawet sobie w wyborach po raz ostatni nie wystartuje. Póki co są jakieś cyrki w tym PKW, problemy proceduralne, dla mnie czarna magia, nie wiem, o co tam się rozchodzi. W sumie wystarczająca liczba podpisów została zebrana i złożona, tylko czegoś tam się czepiają. Trzymam kciuki, bo chociaż nie jestem jednym z tych nawiedzonych korwinistów, co wierzą w każde jego słowo, to jednak chciałem na niego zagłosować, bo raczej ma większą szansę na dostanie się, niż Jurek (i tak minimalną, ale jednak)

Z tym zorganizowaniem i ideowością elektoratu Korwina to bez jaj - oni potrafią klikać "Lubię to" na fb albo spamować fora internetowe, ale jak trzeba ruszyć d**ę, to już się nie chce.
          Ostatnio edytowany przez fijut; 12829.

Komentarz

• Zamieszczone przez szczup(L)ak
            Na litość ....już samo otwarcie tego linka jest odrażające. Nie często zabieram głos w tym temacie, przez wzgląd na szacunek dla dyskutantów. Po prostu nie mam polotu. Ale tym razem obrzydliwość, mnie zaskoczyła. Nazgul, czytelnicy a jest ich nie mało uwierz mi, proszą o litość. Bez komentarza ))
            Ale to jest bardzo wyrazisty symbol dla wyborców: URBAN SIĘ BOI )) Dlatego własnie chciałem żebyście zobaczyli ten tekst jak jest, bez przeklejania

Robi wrażenie, nie?
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together
            For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Magik2501
              Żeby nie startowała ani jedna prawicowa partia w tych wyborach?
              Po doświadczeniach ostatnich kilku lat mam poważne wątpliwości co do proweniencji owej "prawicy".

Przypominam po raz kolejny:

"Służba Bezpieczeństwa może i powinna kreować rożne stowarzyszenia, kluby czy nawet partie polityczne. Ma za zadanie głęboko infiltrować istniejące gremia kierownicze tych organizacji na szczeblu centralnym i wojewódzkim, a także na szczeblach podstawowych, musza być one przez nas operacyjnie opanowane. Musimy zapewnić operacyjne możliwości oddziaływania na te organizacje, kreowania ich działalności i kierowania ich polityka." – Czesław Kiszczak w lutym 1989 rok, podczas posiedzenia kierownictwa MSW.
              From flood into the fire
              One thousand voices sing
              We're in this together
              For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                Ale to jest bardzo wyrazisty symbol dla wyborców: URBAN SIĘ BOI )) Dlatego własnie chciałem żebyście zobaczyli ten tekst jak jest, bez przeklejania

Robi wrażenie, nie?
                Miód na moje serce, ten przerażający strach i panika lewacko-platformianego salonu - bezcenne.

Komentarz

• No to PJN prawdopodobnie się udało wejść do sejmu. Bez Jurka i Korwina, a co za tym idzie z niższą frekwencją zdobycie tych 700-800 tys. głosów wydaje się być jak najbardziej prawdopodobne. Już teraz można obstawiać frekwencję, która powinna wynieść grubo poniżej 50%, a liczbowo w okolicach 11-13 mln ważnych głosów.

Komentarz

• SteelProfil Tanie Blachy Trapezowe i Płyty Warstwowe Poliuretan,Styropian,Wełna w 1 i 2 gat. Dachy:dachówka, blachodachówki blachy w kręgu i obróbki blacharskie.

Nie wiem na ile jest to prawdziwe, ale z tego wynika, że PJN nie ma jeszcze 18 okręgów.

Zresztą 700-800 tysięcy głosów to nie jest takie "hop-siup"

Pomijam już kwestię, że nie startuje Paweł Kowal i ornitolog, oraz, że ze znanych osób które startują jest tylko Jakubiak i Poncek. A dodając, że fani Jakubiak z rządu PiSu raczej na nią nie zagłosują. Został tylko Poncek
                    Ostatnio edytowany przez Peace; 4401.

Komentarz

• PJN ma zarejestrowane 34 okręgi http://www.wybory2011.pkw.gov.pl/kom/pl/komitety.html

Co do KNP, UPR i PR tak się kończą schizmy, wzajemne oskarżenia o agenturalność i parcie na zwalczanie(szczególnie zauważalne w internecie) konkurenta. Do tego jeszcze dodajcie żenujące wypowiedzi JKM. No i rzecz jasna uzurpowanie sobie prawa do bycia jedyną partią prawicową. I otrzymacie wynik jak na załączonym obrazku
                      Mam nadzieję że JKM dotrzyma słowa i zaprzestanie dewaluowania idei wolnościowych znikając z przestrzeni publicznej i oddając miejsce dla połączonych UPR, KNP i P:RP
                      Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Parę znanych nazwisk na listach mają. Ciekawostką jest Krzysiek Oksiuta z dwójki w Warszawie. Czyli jednak SKL nie poszedł caly do PiS-u.

Komentarz

• Korzystając z linku Buźka: PO 38 okręgów zarejestrowanych, PSL - 35 okręgów, PiS i PJN - 34 okręgi.

To już ostateczna wersja? Bo na razie, żadna z partii nie zarejestrowała się w każdym okręgu(łącznie jest 41).

Zawsze myślałem, że Ci 'najwięksi' są w każdym z okręgów, ale nie mam na ten temat wystarczającej wiedzy. Ktoś mnie oświeci? Byłbym wdzięczny

Komentarz

• Jak ktoś zarejestruje listy w połowie (21) okręgów, to z automatu może wystawić kandydatów w całej Polsce. Jeśli się nie uda, to tylko w tych, co się udało zarejestrować. Ale umówmy się, jeśli startuje się tylko w połowie okręgów, to aby dostać się do Sejmu, trzeba mieć realne poparcie rzędu 10%, co w przypadku mniejszych partii jest zupełnie nierealne...

Komentarz

• Niektórzy na tym forum to już chyba bardziej nienawidzą Korwina i Jurka niż Tuska, PO i komunistów, bo odważyli się nazywać się prawicą i zabierać potencjalny elektorat (te 2-3%) PiSowi.

UB, SB, FB - co następne?

Komentarz

• Zamieszczone przez AK47
                                Niektórzy na tym forum to już chyba bardziej nienawidzą Korwina i Jurka niż Tuska, PO i komunistów, bo odważyli się nazywać się prawicą i zabierać potencjalny elektorat (te 2-3%) PiSowi.
                                To nie nienawiść, w wypadku pana Mikke herbu Korwin to czysty pragmatyzm. Ten pan to szkodnik najczystszej próby. Jeśli zaś chodzi o pana Jurka to ja tego pana lubię i życzę mu jak najlepiej.
                                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎