Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• no to widze że doszliśmy do porozumienia ponad podziałami

idziemy do niego na chate

komisje też trzeba powołać

zabrać się ***** nieroby za coś co przyniesie jakieś korzyści normalnym ludziom a nie wsadzanie dziadków do więzienia :P
    Zamieszczone przez Jaco
    Bas – zajebisty koleś. Bardzo go lubię i szanuję

RAAK

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
      Zamieszczone przez szczepan
      Zamieszczone przez Foxx
      Zamieszczone przez ems
      tjaa niezla muka, ktos powinien wyleciec na zbity pysk z kancelarii prezydenta...
      Sprawa jest jasna - żadna z organizacji kombatanckich go nie zgłaszała, czyli papiery były dorzucone.
      a do tego w ladnym swietle stawia to Kaczynskiego... nawet nie wie co podpisuje... :/ ciekawe jak sie bedzie tlumaczyl :/
      A może to zadziałało na innej zasadzie? Może po prostu Kaczyński przyznał mu ten krzyż bo w końcu Jaruzelski BYŁ zesłańcem czy się to komuś podoba czy nie a sam Kaczyński tą decyzją dowiódł jedynie że nie kieruje się osobistymi sympatiami i antypatiami i jest bezstronny.
      To mi sie tez wydaje najbardziej naturalne wytlumaczenie.

Nie mniej jednak probuje sobie wyobrazic, jakby sam Lech Kaczynski, o jaroslawie nie wspominajac, zareagowal, gdyby to samo odznaczenie Jaruzel otrzymal od Kwacha.
      Bylaby awantura na calego.

Koalicja PO - SLD.
      Smieszy troche przewidywanie tej koalicji ze strony osob, ktore kiedys twierdzily, ze koalicja PiS z Samoobrona to tylko wymysl "Gazietki".

To chyba tylko na zasadzie odreagowania.
      koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
        ...

Lleyton, dlaczego mnie nie dziwi ze jestes "po tamtej stronie" ?
        Ja tam zupełnie nie jestem zaskoczony ))

Daj spokój , bo nieświadomie poprawiasz mi humor - jestem wyłącznie po swojej stronie .

Zamieszczone przez Nazgul
        Po sumie krzyku jaki jest podnoszony po każdym posunięciu Kaczyńskiego. Któregokolwiek, nawet Bogusława się niebawem czepną, tak na wszelki wypadek A potem okazuje się że nie w Moskwie a w Leningradzie, nie na Placu Czerwonym a na Placu Rewolucji, nie samochody a rowery i nie rozdają a kradną...
        Interesowało mnie , dlaczego ( według Ciebie ) dorabiam filozofię do faktów a Ty mi opowiadasz stare dowcipy o nikim .
        Uprzedzam , że znam parę nowszych i fajniejszych a po małej korekcie , będą pasowały do Ciebie jak ulał .

Komentarz

• Zamieszczone przez Lleyton
          Interesowało mnie , dlaczego ( według Ciebie ) dorabiam filozofię do faktów a Ty mi opowiadasz stare dowcipy o nikim .
          Uprzedzam , że znam parę nowszych i fajniejszych a po małej korekcie , będą pasowały do Ciebie jak ulał .
          Wyjaśniłem zanim jeszcze napisałeś swój post.
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• Lleyton wedle prawidel logiki Twoja "swoja strona" jest dla mnie "tamta strona".

Komentarz

• Walka wieczoru
              Nazgul vs Lleyton
              o wolność słowa i demokrację w Rzeczpospolitej

to są właśnie stereotypy o których niedawno ktoś pisał - to że wytykamy prezydentowi że strzelił gola samobója nie znaczy że jesteśmy po "tamtej stronie"

błędy sie wytyka każdemu rządzącemu - można zobaczyc jak w USA co chwile Bush dostaje po dupie od wszystkich - zachciało mu się rządzenia to ma

naturalne że pozostali politycy są ciut na dalszym planie - co nie znaczy że jak puszczą pawia to nikt nie zwróci uwagi
              MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul

))

No to jednak , przy okazji , przypomnij żebym opowiedział te parę dowcipów o Tobie .

Zamieszczone przez ems
                Lleyton wedle prawidel logiki Twoja "swoja strona" jest dla mnie "tamta strona".
                Toteż nie byłem zaskoczony tym , że nie byłeś zdziwiony

Komentarz

• Kocur dlaczego jednak mam wrazenie ze jak opozycja cos dopierdoli to wszyscy biora to za dobra monete, a kazda kontrowersyjna wypowiedz rzadzacych to zapowiedz rzadow ciemnogrodu (NIENAWIDZE tego okreslenia) ?

Komentarz

• Ja tam z nikim nie walczę, nawołuje do odrobiny dystansu i tyle. Dziwne to wszystko BTW - przeszłość jednych i drugich jest znana, priorytety polityczne także, sympatie powinny być wiec teoretycznie skierowane w jedną określoną stronę gdy tymczasem przy byle okazji wybucha niezdrowe podniecenie. A w ninejszym wątku wszystko zostało powiedziane, przypomniane i wyjaśnione milion razy, wystarczy się cofnąć, poczytać, skojarzyć jedno z drugim, wnioski nasuną się same.

Przypomina mi się wywód Heldbauma na temat mściwości Polaków - to z "Dobrego" Łysiaka...

Zamieszczone przez Lleyton
                    Zamieszczone przez Nazgul

))

No to jednak , przy okazji , przypomnij żebym opowiedział te parę dowcipów o Tobie
                    Masz i nie marudź.

From flood into the fire
                    One thousand voices sing
                    We're in this together

Komentarz

• eee, to lekkie przewrażliwienie

1. becikowe - debilna decyzja opozycji
                      2. sprawa wiosennych wyborów - akurat jedni i drudzy na odstrzał
                      3. Piskorski i jego mafia warszawska - na odstrzał
                      4. Zamieszanie z rozliczeniem kampanii PO - też potępiam bo nie powinno sie zdarzyć
                      5. Mianowania ministrów i sędziów z przeszloscia PRL - obciąża rządzących
                      6. Jaruzel - ewidentny byk rzadzących
                      7. Wycieranie sobie gęby mediami - jedni i drudzy i trzeci itd na odstrzał

nie mam czasu wymieniać - bo mnie z roboty wywalą zaraz

ale ogólnie po prostu więcej wpadek zaliczyła ekipa przy władzy - ale nikt nie mówi (oprócz Donalda) że opozycja jest cacy
                      MOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFE

Komentarz

• Zamieszczone przez Yevaud
                        Koalicja PO - SLD.
                        Smieszy troche przewidywanie tej koalicji ze strony osob, ktore kiedys twierdzily, ze koalicja PiS z Samoobrona to tylko wymysl "Gazietki".
                        Tej wypowiedzi nie rozumiem.

1. "Gazietka" w styczniu ogłosiła, że Lepper już jest dogadany na wicepremiera - zrobiła to "przypadkowo" przed kolejną próba rozmów PiS - PO. Wszyscy (poza Ryszardem Czarneckim) zgodnie temu zaprzeczyli. Lepper nie został wicepremierem. Gdyby PiS takie plany miało - nie byłoby żadnego paktu (ani - tym bardziej "kryzysu" z przyspieszonymi wyborami), tylko od poczatku roku koalicja z mulatem.

2. Zarówno platformersi, jak i SLD-owcy otwarcie wzywają do takiego wariantu - zwłaszcza, że badanie przekształceń w sektorze bankowym obnaży ich kolejne wspólne interesy. Będą musieli przeciwdziałać. No, i - co jest dość ważne - środowiska "Gazietkowe" widzą w takiej opcji powrót do gry ludzi dawnej Mumii Wolności.

W sumie to, co napisałeś jest nielogiczne. Albo sugerujesz, że "Gazietka" miała rację, bo obecnie wiele wskazuje na to, że Lepper mógłby byc wicepremierem. W takim wypadku - wypadałoby również przyznać jej rację w kwestii narastającego zbliżenia PO z SLD. Albo, że nie miała racji. Tylko co wtedy zrobić z publikowanymi w niej esejami największych autorytetów "łże-elit", którzy wręcz błagają o taki układ ( ), oraz... z rosnącym w siłę Piskorskim? Jak to się ma do odosobnionych wynurzeń Rycha Czarneckiego, tak chetnie cytowanego przez "Gazietkę"?
                        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Foxxie a jak do tego ma się lodówka pisu?

czy babie której ze ściany odpadł obrazek bardziej zależy na tym żeby mieć oprócz żarówki w tej lodówce jeszcze serek i kiełbase czy żeby pajacować z komisjami i scigać ludzi którzy jakoś nie uciekają
                          Zamieszczone przez Jaco
                          Bas – zajebisty koleś. Bardzo go lubię i szanuję

RAAK

Komentarz

• Zamieszczone przez Dżon Łejn
                            Foxxie a jak do tego ma się lodówka pisu?

czy babie której ze ściany odpadł obrazek bardziej zależy na tym żeby mieć oprócz żarówki w tej lodówce jeszcze serek i kiełbase czy żeby pajacować z komisjami i scigać ludzi którzy jakoś nie uciekają
                            Nie uciekaja bo jak na razie szczekają, warczą, ślinią się i próbują kąsać. I dopóki się z nimi nie skończy nie będzie masełka i serka w lodówce bo to oni wlaśnie trzęsą gospodarką.
                            From flood into the fire
                            One thousand voices sing
                            We're in this together

Komentarz

• BAS - nie wiem, jak tam babie - ale większości głosujących na PiS zależało raczej, żeby kopnąć w tyłek czerwono-różowych delikwentów, którzy sie tu ładnie urządzili, opierają się na nieformalnych powiązaniach i nazywaja to "demokratycznym państwem prawa"

"Lodówka" była komentarzem do pomysłu PO z kampanii, żeby z roku na rok wprowadzić podatek liniowy i zlikwidować wszystkie ulgi. Cały system socjalny by zwyczajnie poszedł... na spacer. Nie byłoby kasy.

Na razie:

Zamieszczone przez Państwowa Agencja Informacji i Inwestycji Zagranicznych
                              Gospodarkę Polski charakteryzują poprawiające się wskaźniki makroekonomiczne, do czego przyczynił się duży wzrost eksportu, inwestycji oraz poziomu produkcji przemysłowej. Pozytywnym sygnałem dla gospodarki jest również nieznacznie obniżający się wskaźnik bezrobocia obserwowany w ciągu ostatnich miesięcy. Poniżej prezentujemy dokładne informacje o poszczególnych wskaźnikach makroekonomicznych.

Produkt Krajowy Brutto (PKB)
                              (ostatnia aktualizacja: 13.02.2006)

Od połowy lat dziewięćdziesiątych Polska notowała wysokie tempo rozwoju gospodarczego. W 2004 wyniósł on 5,3%, zaś prognozy na PKB za rok 2005 podają wartość 3,2%. Wstępne szacunki PKB w cenach bieżących za 2005 kształtują się na poziomie około 967,7 mld zł.

Szybsze tempo wzrostu płac realnych, poprawa rynku pracy i niskie oprocentowanie przyczynią się do stymulacji konsumpcji i inwestycji w latach 2006 - 2007. Export może wzrosnąć nawet o 8,4% w 2006 i o 8,7% w 2007. Import także utrzyma tendencję wzrostową, gdyż wzrost w inwestycjach spowoduje zwiększenie wartości środków trwałych.
                              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                                "Lodówka" była komentarzem do pomysłu PO z kampanii, żeby z roku na rok wprowadzić podatek liniowy i zlikwidować wszystkie ulgi. Cały system socjalny by zwyczajnie poszedł... na spacer. Nie byłoby kasy.
                                I bardzo dobrze. panstwo to nei instytucja charytatywna a socjal dodatkowo demoralizuje ludzi. Naprawdę potrzebujący powinni mieć opiekę ze strony instytucji niepublicznych a tych jest sporo: Fundacja Ochojskiej, fundacja Owsiaka, Caritas, Czerwony Krzyż, Armia Zbawienia etc. I na pewno dostawaliby ci, którzy NAPRAWDĘ potrzebują.
                                From flood into the fire
                                One thousand voices sing
                                We're in this together

Komentarz

Pracuję...
                                X