Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
    PO w cuglach wygrało w Wałbrzychu. PiS zanotował spektakularną porażkę.
    Tam PO zawsze byłą silna. Gdyby to było w Małopolsce to bym się zdziwił, ale nie tam. A co do zwycięzcy - nie jest skompromitowany i nawet nie jest z PO - PO tylko go poparła. Formalnie jest niezależny.
    From flood into the fire
    One thousand voices sing
    We're in this together
    For whatever fate may bring

Komentarz

• Znam szczegóły. Jednak wynik poraża nawet zagorzałych zwolenników Jarka i s-ki. Żeby partia mająca w skali kraju ok. 30% poparcia wystawiała kandydata, który nie zdobywa nawet 5% głosów?

To się w głowie nie mieści. Mogę sobie tylko wyobrazić to, że Jarek specjalnie chciał przegrać te wybory w takim stylu.

Komentarz

Znam szczegóły. Jednak wynik poraża nawet zagorzałych zwolenników Jarka i s-ki. Żeby partia mająca w skali kraju ok. 30% poparcia wystawiała kandydata, który nie zdobywa nawet 5% głosów?
        Wszystko zależy od kontrkandydata. Jeśli zaaranżowano sprawę tak, że ludzie głosowali nie na kogoś, a przeciwko komuś to jest to jak najbardziej możliwe. Za tydzień będę w Wałbrzychu to się wypytam.
        From flood into the fire
        One thousand voices sing
        We're in this together

Komentarz

Frekwencja z tego co piszą aż 41%. Podobna będzie za dwa miesiące.
          Leciałem z tego linka:

Według wstępnych wyników, wybory na prezydenta Wałbrzycha wygrał Roman Szełemej. Frekwencja wyniosła w niedzielę, 7 sierpnia, ok. 30 proc.
          Nie przypuszczałem, że może być taki rozjazd jeśli chodzi o frekwencję między wstępnymi a oficjalnymi
          http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Zamieszczone przez AK47 Zobacz posta
            Nielogiczny ten artykuł.

Skoro bał się o swoje życie, to po co się powiesił? Chyba że zasugerujemy morderstwo, ale ciężko coś tu wydłubać, skoro nie ma w jego gabinecie żadnych śladów, choćby walki.
            Obejrzyj ten materiał:

Moim zdaniem Lepper mógł popełnić samobójstwo jeśli wiedział, że i tak go wykończą. Był tylko marionetką, narzędziem w czyichś rekach i zdaje mi się, że zaczynam rozumieć zarówno jego role w rządzie Kaczyńskiego jak i rolę samej afery gruntowej która nie była wymierzona stricte w Leppera a w jego właścicieli (bo przecież Kaczyński swego czasu sformułował opinie co do proweniencji Leppera wprost). Lepper był czyimś narzędziem w rządzie i Kaczyński użył go jako narzędzia aby uderzyć w druga stronę, był "kanałem dotarcia". W ten sposób Lepper znalazł się DOKŁADNIE na linii ognia i mógł albo tego nie wytrzymać, albo właściciele wyrzucili marionetkę na śmietnik.

Agonii IIIRP ciąg dalszy i nic tego nie powstrzyma. Pytanie: Co dalej?
            Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89. Powód: Poprawiłem błędy
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together

Komentarz

• mi się wydaje że na Prezydenta to tylko napieralskiego Pozytywny czlowiek

Komentarz

• Zamieszczone przez LegionistkaPL Zobacz posta
                mi się wydaje że na Prezydenta to tylko napieralskiego Pozytywny czlowiek
                Kolezanka to chyba o rok sie spozniła
                CENTRALNY WOJSKOWY​ KOCHANY SPORTOWY

Komentarz

• A co na to lekarze?
                  Niech każdy kibic w sercu to wyzna: Bóg, Honor i Ojczyzna

Komentarz

PO w cuglach wygrało w Wałbrzychu. PiS zanotował spektakularną porażkę.
                    Wybory wygrał zasłużony dla miasta gość, szanowany doktor który uratował miejscowy szpital. Wygrałby zdecydowanie bez względu na to, jaka partia by go poparła. Pakowanie kasy przez PiS w tę kampanię byłoby trochę bezcelowe.
                    "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• i tak dostali 300 głosów więcej niż w poprzednim głosowaniu
                      podpis cyfrowy <--------
                      ================
                      Zaprawdę powiadam wam, nie ma takiej siły jak ta.... LEGIA! LEGIA! LEGIA!

Komentarz

• Zamieszczone przez LegionistkaPL Zobacz posta
                        mi się wydaje że na Prezydenta to tylko napieralskiego Pozytywny czlowiek
                        Chyba bardziej zasłużyła na czerwoną kartkę niż bartoszek
                        Jak powiedział stary góral
                        będzie Polska aż po Ural
                        za Uralem będą Chiny
                        was nie będzie skur.wysyny!

Komentarz

• Taki wynik głosowania wzburzył prawicowych publicystów. Rosemann w Salonie24 oskarżył wręcz mieszkańców Wałbrzycha o uleganie "syndromowi sztokholmskiemu", czyli niepojętej miłości do przestępców. Lewicowi blogerzy szydzili oczywiscie z PiS. Jedni i drudzy nie mieli jednak racji. Zapoznałam się z życiorysami obu kandydatów i muszę stwierdzić, że gdybym była mieszkanką Wałbrzycha, to też wolałabym Szełemeja. Jest on zasłuzonym lekarzem kardiologiem. Ma 50 lat. Posiada stopień naukowy doktora medycyny. Był ordynatorem, wicedyrektorem i dyrektorem wałbrzyskich szpitali. W roku 2006 otrzymal tytuł "Zasłużony dla miasta Wałbrzycha" za udaną restrukturyzację placówek miejscowej służby zdrowia, natomiast w 2010 został Menedżerem Roku w Służbie Zdrowia. Jednym słowem - lokalna wielkość ze wspaniałą karierą zawodową.

Kim natomiast jest Kamil Zieliński? Ma 28 lat i studiuje na III roku studiów doktoranckich w Uniwersytecie Ekonomicznym we Wrocławiu. Prowadzi firmę konsultingową w parku technologicznym w Wałbrzychu, ale nawet w swoim CV nie wspomina jakoś o jej osiagnięciach. Poza tym w kadencji 2006-2010 był radnym powiatu wałbrzyskiego i przewodniczącym Klubu Radnych PiS. Obecnie jest Pełnomocnikiem Zarządu Powiatowego PiS. To wszystko.

Kandydat PiSu będzie być może idealnym kandydatem za dwie dekady... tyle.

Komentarz

• "Wprost" publikuje zdjęcie telewizora znajdującego się w pokoju Andrzeja Leppera. Zdjęcie miało zostać zrobione kilka godzin po odnalezieniu zwłok byłego wicepremiera.

O tej porze w telewizji Polsat News prezentowano serwis informacyjny, w którym była mowa między innymi o wyborach, a także o likwidacji 36. Specjalnego Pułku Lotnictwa Transportowego. Z pozoru wiadomości nie są związane ze sprawą, jednak ktoś musiał nacisnąć stopklatkę na pilocie. Oznacza to, że najprawdopodobniej przewodniczący Samoobrony żył jeszcze po godzinie 13.00.

Jak mówił Dariusz Ślepokura z Prokuratury Okręgowej w Warszawie, która prowadzi dochodzenie w sprawie śmierci Leppera, zgon szefa Samoobrony nastąpił 10-15 godzin przed oględzinami zwłok, które rozpoczęły się o godzinie 22.00. Oznaczałoby to, że Andrzej Lepper musiał umrzeć przed południem. (sic!)
                            Jak podaje "Wprost" zdjęcie telewizora z pokoju byłego wicepremiera jest dowodem w śledztwie.
                            Duchy

Link do zdjęcia:

Na ironię, napis na pasku brzmi - "Kampanię czas zacząć" ...
                            Ostatnio edytowany przez Citlivu; 27016.

Komentarz

• Pan Tusk jest takim wielkim kibicem piłki nożnej a zamyka stadiony czyli mym zdaniem strzela sobie samobója
                              Legia Zawsze Razem

Komentarz

• Ja tam nie zagłosuję na nikogo w październiku, przekonałem się ze to tak naprawdę wielka farsa. Kto by się nie dorwał do koryta to i tak jest gorzej. Dupokracja i jej mafia.
                                (Legia:Śląsk) Reporter: 'Wiesz co się dzieje?' - Celeban : 'Nie'.

Komentarz

Pracuję...
                                X