Na miejscu Rzepy zmieniłbym w końcu firmę, która robi dla nich sondaże. Chyba nie ma obecnie mniej wiarygodnego sondażu niż właśnie ten.
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
-
A czy ja twierdze, że PO ma takie poparcie? Po prostu nie jest to kwestia zakłamanych sondaży a bardziej efekt uboczny tego typu badania. Badania, które jak pokazuje życie jest często bardzo nie dokładne a którego stajemy się zakładnikami. Wielu ludzi nie deklaruje swoich faktycznych politycznych sympatii bo np. "sąsiadka mówiła, że PO lepsze", "w TVN mówili, że na PiS to wstyd głosować" itd. więc w badaniu sondażowym popierają tych, którzy są "modni, europejscy, trendy" etc. etc. Co nie oznacza, że przy anonimowej urnie nie zagłosują zgodnie z przekonaniami.
Napisałem tylko, że Gfk nie robi wałków, nie odnosiłem się do rzeczywistego poparcia dla PO, bo wiadomo, że jest mniejsze. Także nie doszukuj się drugiego dna.Komentarz
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
Heh każdy potraktuję to jak będzie chciał, wiadomo. Ale, żeby nie było nie odbierajcie tego jako obrony PO (tym bardziej, że stosunek do nich mam jak większość forum) czy Gfk. Po prostu podzieliłem się informacją. Tyle.Komentarz
-
"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
-
...:: Ktoś nie śpi, aby spać mógł ktoś ::...Komentarz
-
Ja bym zaczął od tego, czy ewentualne zawyżanie Platformie sondaży jest dla niej w ogóle korzystne. Nie sądzę.
Wałki oczywiście teoretycznie byłyby możliwe, ale raczej stawiam na zwykłą nierzetelność i słabość warsztatu. Sondaże TVNu w wieczór wyborczy, gdy karty były już rozdane a machnęli się równo też były fałszowane?Komentarz
-
Palade z drugiej połowy lipca:
PO 35%
PiS 30%
SLD 15%
PSL 8%
PJN 4%
Palykot 3%
Drugie z rzędu badanie zawierające w sobie największą od stycznia różnicę między PO i PiS.
A już za pare godzin pewnie oba plemiona potańczą na temat raportu Millera"Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."Komentarz
-
My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
Komentarz