Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Tuzin Zobacz posta
    No szkoda właśnie, że to blebleble żeś pominął.

.....w którego okręgu prowadzi się postępowanie na wniosek sądu, przed którym
    sprawa się toczy, a w postępowaniu przygotowawczym na wniosek właściwego
    prokuratora bezpośrednio przełożonego wobec prokuratora prowadzącego
    lub nadzorującego śledztwo – jeżeli konieczność taka powstaje w
    związku z zawieszeniem postępowania karnego, czynnościami zmierzającymi
    do ustalenia lub potwierdzenia tożsamości oskarżonego, wykonywaniem
    czynności dowodowych w sprawie o szczególnej zawiłości lub poza granicami kraju, a także celowym przewlekaniem postępowania przez oskarżonego."

No proszę ja Cię, bleble, to tylko zamknięty katalog sytuacji w których można przedłużyć areszt tymczasowy ponad 2lata. Czyli rzecz nie wpływająca na meritum sporu - czyli pytanie, czy można siedzieć w areszcie dłużej niż 2 lata.

Ty twierdzisz, że nie a ja cytując KPK "Przedłużenia stosowania tymczasowego aresztowania...MOŻE DOKONAĆ Sąd Apelacyjny"
    Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Dobra, ale rozmawialiśmy o liczbach bezwzględnych. Na Węgrzech też pewnie jest podobny przepis.

Komentarz

• Pobieżnie przejrzałem ten manifest (do znalezienia w sieci) i te rewelacje o antyrasizmie tego Norwega nie są przekonywujące. Rozpisuje się o rasie nordyckiej, analizuje jakieś genotypy i inne pierdoły. W sprawach wiary pisze o konieczności powrotu do katolickich korzeni. Odnośnie pedałów, wyszukałem słowa kluczowe i trudno znaleźć o nich cokolwiek pozytywnego. Oczywiście przejrzałem malutki wycinek tego wszystkiego, ale wydaje mi się, że to, co się o nim mówi w mediach jest z grubsza prawdziwe.

Komentarz

• Zamieszczone przez Tuzin Zobacz posta
          Dobra, ale rozmawialiśmy o liczbach bezwzględnych. Na Węgrzech też pewnie jest podobny przepis.
          No nie do końca. Gwoli ścisłości, ja najpierw stwierdziłem, że w Polsce też można siedzieć x (x>2) lat bez wyroku, co Ty zanegowałeś, twierdząc, że jakoby "Bez wyroku pierwszej instancji można siedzieć maksymalnie dwa lata. "
          Co jest nie do końca prawdą.

Zresztą samą problematykę środków zapobiegawczych uważam, za ciekawą, ale raczej nie podchodzącą pod problematykę tego tematu.

Zamieszczone przez Mściwy Zobacz posta
          Pobieżnie przejrzałem ten manifest (do znalezienia w sieci) i te rewelacje o antyrasizmie tego Norwega nie są przekonywujące. Rozpisuje się o rasie nordyckiej, analizuje jakieś genotypy i inne pierdoły. W sprawach wiary pisze o konieczności powrotu do katolickich korzeni. Odnośnie pedałów, wyszukałem słowa kluczowe i trudno znaleźć o nich cokolwiek pozytywnego. Oczywiście przejrzałem malutki wycinek tego wszystkiego, ale wydaje mi się, że to, co się o nim mówi w mediach jest z grubsza prawdziwe.
          przecież ten gościu był zdrowo pierdolnięty i wszelkie analizy jego "twórczości" są z góry obarczone sporym ryzykiem "niezrozumienia" zamysłów autora
          Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Skąd ta pewność, że "był pierdolnięty"? Różne masakry zna historia i nie wszyscy ich sprawcy byli psychiczni.

Komentarz

• to zależy, co rozumiesz przez bycie pierdolniętym, wszak nie ma wzorca Sevres normalności
              jak dla mnie
              chrześcijański mason, pragnący zajebać papieża, będący wielbicielem Churchilla i filosemitom, a określający się nazistą, który koniec końców uznaje się za templariusza i odpierdala ~92osoby, musi być....no jakby to powiedzieć.....nie do końca zrównoważony
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Mściwy Zobacz posta
                Skąd ta pewność, że "był pierdolnięty"? Różne masakry zna historia i nie wszyscy ich sprawcy byli psychiczni.
                Psychiczni są zazwyczaj ci, co mieliby coś ciekawego do opowiedzenia. Względnie mają skłonności samobójcze.

Bo kto uwierzy wariatowi?
                From flood into the fire
                One thousand voices sing
                We're in this together
                For whatever fate may bring

Komentarz

• Ciekawostka:

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                    Niezły świderek z tego Tarzana:

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                    "
                    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• rosyjski trop
                      najlepsze są okreslenia w prasie dot.norwegii i społeczeństwa- oni nie są faszystami, nacjonalistami, oni nie mają wrogiego nastawienia do emigrantów - oni po prostu nie mogą się zasymilować lepiej wychodzi na to ze to norwegowie są ofiarami bo ich muzułmanie nienawidzą -i to wszystko w wyborczej i za darmo

... Dziś finał Eurowizji. Kocham Eurowizję : - ). Mój kraj ma marny, politycznie poprawny wkład w tę imprezę, jak zawsze. Azylantka z Kenii wykonująca utwór bongo, bardzo reprezentatywny dla Europy i mojego kraju"
                      Ostatnio edytowany przez Pan Artysta; 1926.
                      Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                        to zależy, co rozumiesz przez bycie pierdolniętym, wszak nie ma wzorca Sevres normalności
                        jak dla mnie
                        chrześcijański mason, pragnący zajebać papieża, będący wielbicielem Churchilla i filosemitom, a określający się nazistą, który koniec końców uznaje się za templariusza i odpierdala ~92osoby, musi być....no jakby to powiedzieć.....nie do końca zrównoważony
                        Z tego, co czytam, to akurat wyłania mi się względnie spójny obraz tego człowieka.
                        1. Masoneria ma wiele odmian, w Skandynawii ponoć często stanowi zaplecze dla prawicy
                        2. Co do papieża to mogę się domyślać, że chodziło mu o podejście Watykanu do imigrantów, które mnie także czasem zadziwia.
                        3. Sympatia do Izraela to częsta, choć nie do końca logiczna przypadłość antyislamistów
                        4. Nie spotkałem się, żeby określał siebie nazistą.
                        Generalnie przesłanie jest jasne: trzeba walczyć o tożsamość Europy: białej i chrześcijańskiej. Przesłanie, z którym się zgadzam, choć oczywiście strzelanie do młodzieży (nawet lewackiej) jako środek jest poza dyskusją.

Komentarz

• "Polski wątek" w sprawie zamachu w Norwegii: Policja i ABW zatrzymały właściciela firmy internetowej handlującej chemikaliami. To mieszkaniec Wrocławia, któremu postawiono już zarzut pomocnictwa w zabójstwie. U niego Anders Behring Breivik miał złożyć zamówienie na chemikalia potrzebne do skonstruowania zapalnika bomby.
                          Kto mi wyjasni, za co ten czlowiek ma takie zarzuty?
                          Lepiej być ciemniakiem niż pedałem i lewakiem!

Komentarz

• sprzedając chemikalia powinien mieć wiedzę co do czego może służyć
                            i ma obowiązek powiadomić organa jeżeli ktoś kupuje czegoś za dużo
                            Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zapomnieli tylko dodać ,że był kibolem.
                              "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Jakoś słabo rozgarnięty typ. Samoobrony i LPRu już nie ma od paru lat Jak narazie mord polityczny na opozycyjnym polityku, w 21 wieku dokonał były członek PO.... więc w sumie do tej partii powinno mu być bliżej. Zwłaszcza, że PiS trudno uznać za prohomoseksualną partię
                                btw ktoś dotarł do informacji czemu te 1500 stron ma akurat w tytule numer 2038 bodajże? To numer wersji tej pracy czy co to ma być? Może hasło do jego konta do gry WOWa ?
                                http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

Pracuję...
                                X