tjaa niezla muka, ktos powinien wyleciec na zbity pysk z kancelarii prezydenta...
Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Zamieszczone przez CywiLNigdy ale to przeNIGDY nie sądziłem, że dożyję czasu w którym Jaruzelski zostaje odznaczony orderem przez Kaczyńskiego.
Poczekajmy na odpowiednie artykułyjest cynizm w skurwysynach...Komentarz
-
Zamieszczone przez rolnikZamieszczone przez CywiLNigdy ale to przeNIGDY nie sądziłem, że dożyję czasu w którym Jaruzelski zostaje odznaczony orderem przez Kaczyńskiego.
Poczekajmy na odpowiednie artykuły
1) Przejść deportację między 1939 a 1956 rokiem
2) Być narodowości polskiej
3) Żyć
W. Jaruzelski wszystkie trzy spełnia.Komentarz
-
Zamieszczone przez Nazgul
W. Jaruzelski wszystkie trzy spełnia.
To jeszcze ***** do Orderu Usmiechu go złoś.....Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!Komentarz
-
U S T A W A
z dnia 17 października 2003 r.
o ustanowieniu Krzyża Zesłańców Sybiru
Art. 1.
Ustanawia się Krzyż Zesłańców Sybiru, jako wyraz narodowej pamięci o obywatelach
polskich deportowanych w latach 1939-1956 na Syberię, do Kazachstanu i p㳮nocnej
Rosji, w hołdzie dla ich męczeństwa oraz wierności ideałom wolności i
niepodległości.
:O
koniec świata"No pasaran!" ???
HEMOS PASADO !!!Komentarz
-
Oj Pan Prezydent podciął gałąź wielu naszym kolegom, między innymi na tym forum
Faktycznie beka nie z tej ziemi - a takie pieprzenie że "ktoś się pewnie pomylił" to niech zachowają na godzinę 19 program 1 TVP
Pomylić się można przepijając wódkę wódką zamiast sokiem ale nie dając komuś order.
Najlepsze jest to, że tak wszystko po cichutku - nikt nic nie słyszał, nikt nic nie wie - Jaruzel biega z orderem, kancelaria nikogo nie informuje tylko kłamliwa TVN go gdzieś przyczaiła - zaraz znowu się zacznie że to spisekMOMENT OF TERROR IS THE BEGINNING OF LIFEKomentarz
-
Zamieszczone przez FoxxCóż, próbuj. Choćbyście zrobili maksymalnie uduchowioną egzegezę - zawsze zostanie pytanie: jak się ma wymienienie z nazwy jednej z partii politycznych do nauczania Kościoła?
Chcecie taką grą załatwić kwestię otwartego mieszania się "Kościoła antyrydzykowego" w politykę? Proszę bardzo. Pewnie wszyscy pamiętamy wypowiedź Rydzyka "zatopić platformę!", otóż niestety została ona źle zinterpretowana. Księdzu na pewno chodziło o metaforę, sytuacji, którą w Biblii opisano tak:
Zamieszczone przez Dzieje Apostolskie 27:18-22Ponieważ miotała nami gwałtowna burza, [żeglarze] zaczęli nazajutrz pozbywać się ładunku, a trzeciego dnia wyrzucili własnoręcznie sprzęt okrętowy. Kiedy przez wiele dni ani słońce się nie pokazało, ani gwiazdy, a niesłabnąca nawałnica szalała, znikła już wszelka nadzieja naszego ocalenia. A gdy już ludzie nawet jeść nie chcieli, powiedział do nich Paweł: «Trzeba było posłuchać mnie i nie odpływać od Krety, i oszczędzić sobie tej niedoli i szkody. A teraz radzę wam być dobrej myśli, bo nikt z was nie zginie, tylko okręt.
Naprawde mi sie podoba.
Tylko w odniesienu do rzeczywistosci brzmi znacznie grozniej niz wystapienie polityczne. Bo odczytac wtedy by nalezalo:
niech Polska tonie, grunt, zeby przetrwali Polacy. (znajac o. Rydzyka, dodac mozna "prawdziwi Polacy").
Gdzies sie to wpisuje w tradycje polskiego konserwatyzmu.
Jozwef Kalassanty Szaniawski w czasach zaborow mial podobne zdanie.koko koko Skorza spoko...Komentarz
-
Zamieszczone przez emstjaa niezla muka, ktos powinien wyleciec na zbity pysk z kancelarii prezydenta...
Jestem bardzo ciekaw, co się okaże w kwestii: "ach któż jest tym żartownisiem?". Sytuacja identyczna jak z przepisywaniem części expose Marcinkiewicza z dokumentu Belki. Kłania się brak czystek w administracji.
Yevaud - a ja to rozumiem np. tak: mówiłem Wam - nie odpływajcie od prawicy (Krety), bo Wasz okręt/platforma utonie. A wcześniej bedziecie musieli wyrzucić wszystkie narzędzia ("media głównego nurtu", ośrodki sondażowe...). Zostaniecie sami na plaży, ale pamiętajcie, co mówiłem - nie odpływajcie od prawicy, a oszczędzicie sobie (i nam) tej niedoli i szkody
A poniżej coś, o czym ani nie mówił Morozowski, ani nie pisała "Gazietka":
Zamieszczone przez Wirtualna PolskaJak Lech Kaczyński ocalił "Masę"
Minister sprawiedliwości Lech Kaczyński sześć lat temu uratował mi życie - powiedział "Życiu Warszawy" Jarosław S. ps. Masa.
Według najważniejszego świadka koronnego III RP, który swymi zeznaniami pogrążył około tysiąca gangsterów, tylko dzięki interwencji obecnego prezydenta oraz dzięki kilku prokuratorom i policjantom, nie doszło do zdradzenia "Masy" przez policję, a w konsekwencji do gigantycznej kompromitacji wymiaru sprawiedliwości.
"Życie Warszawy" dowiedziało się nieoficjalnie, że sprawą prawdopodobnie zainteresuje się specjalna grupa prokuratorów, rozpracowująca mafię pruszkowską. Prokuratorzy będą też wyjaśniać, czy ktoś w resortach sprawiedliwości i spraw wewnętrznych celowo nie utrudniał polowania na najgroźniejszych bandziorów.
Dramatyczne wydarzenia rozegrały się w czerwcu 2000 r. Jak wspomina "Masa", jego pierwsze zeznania dosłownie zmroziły śledczych. Uznano je za na tyle wartościowe, że skruszony gangster dostał specjalną ochronę. Został zabrany z aresztu w przebraniu antyterrorysty. Najpierw zawieziono go do domu w Komorowie, potem przeniesiono do innej kryjówki.
- Nagle moi ochroniarze dostali telefon. Szef ochrony zaczął komuś nerwowo tłumaczyć, że nie zrobi tego, co mu każą. Potem przyznał mi się, że dostał polecenie wywiezienia mnie pod Pruszków i zostawienia na trasie katowickiej. Policjanci razem z prokuratorem narobili jednak dymu i doszło do interwencji Kaczyńskiego - opowiada "Masa".
Dzięki szybkiej interwencji ówczesnego ministra sprawiedliwości Lecha Kaczyńskiego i szefa MSWiA Marka Biernackiego nie doszło do tragedii. A "Masa" mógł kontynuować swe zeznania. (PAP)My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Zamieszczone przez FoxxZamieszczone przez emstjaa niezla muka, ktos powinien wyleciec na zbity pysk z kancelarii prezydenta...
takie rzeczy nie powinny sie zdarzac... i nie wierze w to ze w KANCELARII PREZYDENTA dokumenty sklada, odbiera i sprawdza jedna i ta sama osoba... to pismo przechodzi przez wiele rak...
a do tego w ladnym swietle stawia to Kaczynskiego... nawet nie wie co podpisuje... :/ ciekawe jak sie bedzie tlumaczyl :/________________________________________
To dywagacja taka.
Takie odznaczenie daje jakies profity poza samym splendorem?
Fizi: Ten wytłuszczony fragment ustawy którą przytoczyłes podoba mi się najbardziej bo można podpiąć pod niego wszystko
P.S.
A co powiecie na akcję "nożyk" niedoszłego wlaściciela (L)?Komentarz
-
Akurat był wniosek o odznaczenie. Był złożony przez prezesa Związku Kombatantów RP i Byłych Więźniów Politycznych, generała Wacława Szklarskiego. Czyli formalne kryteria zostały spełnione.
Nie widzę tu skandalu. Odznaczenie upamiętnia w tym przypadku wyłącznie zesłanie Jaruzela przez Sowietów w 1940 roku. I tylko tyle.
Jaruzel nie został zaproszony do Pałacu Prezydenckiego w celu odebrania odznaczenia. W piątek wręczyli mu je właśnie Szklarski i kierownik Urzędu ds. Kombatantów.
Sprawa zamknięta.
Niepoważne byłyby właśnie próby wykręcania się i dorabiania ideologii do ewentualnej odmowy.Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx
Sprawa jest jasna - żadna z organizacji kombatanckich go nie zgłaszała, czyli papiery były dorzucone.
Jestem bardzo ciekaw, co się okaże w kwestii: "ach któż jest tym żartownisiem?". Sytuacja identyczna jak z przepisywaniem części expose Marcinkiewicza z dokumentu Belki. Kłania się brak czystek w administracji.
...))
Kwestia jest oczywista - Kaczyński nie czyta tego co podpisuje , względnie ( w co trudno uwierzyć ) jest analfabetą .
Chociaż z drugiej strony - w końcu Jaruzelski nie jest z PO !
Chwała Bogu , że Polska nie jest mocarstwem nuklearnym a w Pałacu Prezydenckim nie ma windy .
Pomyłka z guzikami byłaby bardziej kosztowna , chociaż równie zabawnaKomentarz
-
Moim zdaniem jest mało prawdopodobne, by Kaczyński go swiadomie odznaczył (mimo tego, że Jaruzel spełnia ustawowe wymagania). Myślę, że w takim wypadku Biuro Prasowe jego kancelarii wydałoby chocby najbardziej lakoniczny komunikat. Nie wydalo.
Jeżeli dodamy do tego doskonałe relacje Kaczki z organizacjami kombatanckami (które sa temu przeciwne) - bardzo wątpię.
Czy to swiadczy o Kaczyńskim? Może jakoś świadczy. Każdy, kto był na studiach, wie jak wygląda podpisywanie indeksów leżących na stercie. No więc, mozna to przemnozyć przez - powiedzmy - 4 i dodać bardziej ograniczony czas.
Spokojnie czekam na ciag dalszy.
PS Czy "wie, co podpisuje"? Od pilnowania podpisów tej wagi (legitymacja kombatanta) - ma urzędników. Złych.
Zamieszczone przez LleytonChociaż z drugiej strony - w końcu Jaruzelski nie jest z PO !My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.Komentarz
-
Zamieszczone przez Foxx
Zamieszczone przez LleytonChociaż z drugiej strony - w końcu Jaruzelski nie jest z PO !jest cynizm w skurwysynach...Komentarz
Komentarz