Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
Ja wiem, że o gustach się nie dyskutuje ale widzę, że Mortowi potrzebna jest pomoc i to pilnie...Nie dbamy o spokój, nie dbamy o ciszę,
A do snu nas głuchy szum jodeł kołysze,
Pod głową w chlebaku żelazo granatów,
A uśmiech na twarzy spokojny...
Komentarz
-
Zamieszczone przez IX14 Zobacz postahttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Czy ten news naprawdę jest godny 1 miejsca na wp?
Jej jest potrzebna pomoc w poradni antyalkoholowej.
Biedna kobieta
Komentarz
-
Zamieszczone przez IX14 Zobacz postahttp://wiadomosci.wp.pl/kat,1342,tit...wiadomosc.html
Czy ten news naprawdę jest godny 1 miejsca na wp?
BTW, polecam ciekawy tekst w rzepowym "plus minus" o stosunkach polsko-niemieckich.Na wieki wieków
LEGIA!
Komentarz
-
Zamieszczone przez capital Zobacz postaZ punktu widzenia wp tak, bo wiele osob chce wiedziec o kogo chodzi i klika. Co prawda po zobaczeniu o kogo chodzi jakies 95% nie czyta nawet naglowka, ale wejscie sie liczy. No i tak zyjemy w swiecie gdzie znaczenie formy przekracza juz nie tylko granice przyzwoitosci, ale i zdrowego rozsadku.
Komentarz
-
Zamieszczone przez pewna gazeta, gdzieś daleko w sprawach lokalnychStarosta sulęciński Stanisław K. będzie musiał odejść ze stanowiska. Sąd Okręgowy w Gorzowie skazał go na 18 miesięcy więzienia w zawieszeniu. Wyrok jest prawomocny
Stanisław K. z Platformy Obywatelskiej jest starostą w Sulęcinie drugą kadencję. Teraz będzie musiał odejść. W piątek Sąd Okręgowy w Gorzowie skazał go na rok i sześć miesięcy więzienia w zawieszeniu na dwa lata i 8 tys. zł grzywny. Uznał, że Stanisław K. działał na szkodę interesu publicznego. Celem było przysporzenie korzyści majątkowych osobie, którą polecił zatrudnić.
Sprawa sięga 2007 r. i sporu pomiędzy starostą a Andrzejem Żelechowskim, wieloletnim dyrektorem podległego Domu Pomocy Społecznej w Tursku. - Stanisław K. zmusił mnie do utworzenia stanowiska zastępcy i zatrudnienia na nim Andrzeja Żmijaka, szefa powiatowego PiS. Chciał w ten sposób zrealizować swoje zobowiązania wyborcze. Gdy się opierałem, szantażował, że mnie wyrzuci - opowiada Żelechowski.
Dyrektor zatrudnił zastępcę, ale nie był zadowolony z jego pracy. Gdy w końcu zwolnił Żmijaka, sam także pożegnał się z posadą. Wtedy zawiadomił prokuraturę i oskarżył Stanisława K., że zmusił go do zatrudnienia swojego protegowanego, choć ten nie miał kwalifikacji.
W kwietniu br. Sąd Rejonowy w Sulęcinie skazał zarówno starostę, jak i byłego dyrektora DPS. Stanisław K. dostał rok i sześć miesięcy pozbawienia wolności w zawieszeniu na dwa lata i 8 tys. zł grzywny. Żelechowskiemu za zatrudnienie wicedyrektora wbrew regulaminowi placówki wymierzył karę pół roku więzienia w zawieszeniu na rok i 4 tys. zł grzywny.
Obaj się odwołali. Sąd w Gorzowie zmienił decyzję pierwszej instancji. Warunkowo umorzył postępowanie wobec Żelechowskiego na dwuletni okres próby. Utrzymał jednak wyrok w sprawie Stanisława K.
- Jestem szczęśliwy, bo byłem prześladowany przez tego człowieka przez co najmniej trzy lata. Przeciwstawiłem się temu i cieszę się, że zapadł niezawisły wyrok - mówił po ogłoszeniu wyroku Żelechowski.
Mecenas Jerzy Wierchowicz, obrońca Żelechowskiego: - Rola pana Żelechowskiego była podrzędna, nastąpiła na skutek nagannego działania starosty. Dyrektor DPS został zmuszony do podjęcia złej decyzji kadrowej, co w ustaleniach sądu znalazło odzwierciedlenie jako przekroczenie uprawnień. Za to został skazany w pierwszej instancji. Jednak przymusił go do niej starosta, jego bezpośredni przełożony, który powinien dbać o prawidłowość decyzji podwładnych. Mój klient działał też pod groźbą utraty pracy, co z resztą się ziściło.
Andrzej Żelechowski nie został skazany, ale na dwa lata trafi do rejestru warunkowych umorzeń. W przeszłości był radnym. Teraz przez dwa lata nie będzie mógł startować w wyborach. Poważniejsze konsekwencje czekają Stanisława K. Wyrok oznacza, że straci stanowisko. Rada powiatu ma trzy miesiące na podjęcie uchwały o jego odwołaniu.
Stanisława K. czeka także pożegnanie z PO. - Braliśmy już taką ewentualność pod uwagę w związku z pierwszym wyrokiem sądu. Wtedy starosta sam zawiesił członkostwo w Platformie. Po uprawomocnieniu się drugiego wyroku przestanie być członkiem naszej partii. Szanujemy wyroki sądu. Każdy jest dorosły i odpowiada za to, co robi. To jedna z takich sytuacji - mówi poseł Bożenna Bukiewicz, szefowa lubuskiej PO.
ps. najlepszy jest to zrozumienie ze strony pani posełLieber tot als rot!!
Komentarz
-
Zamieszczone przez midzi Zobacz postaCzyli FR przekonała JK do zainteresowania się niedolą rolników
http://jaroslawkaczynski.salon24.pl/...-donalda-tuska
Komentarz
-
Zamieszczone przez MarkoOHT Zobacz postaNie wiem czy to miało być humorystyczne czy co ale wiem, że słabe jest w c.***
Komentarz
-
Zamieszczone przez Bobicz Zobacz postawykorzystanie kadrów z "Miasta Ruin" poniżej krytyki...
Zmieniając temat..
Dziś przed 9. rano frank pobił kolejny rekord. Szwajcarska waluta drożeje ze względu na wzrastające napięcie na rynkach finansowych. Za franka płacono nawet 3,5444 zł, co jest najwyższą wartością w historii.
Wzrosty na franku są odzwierciedleniem niepewności w kwestii rozwiązania problemów zadłużenia w strefie euro. Inwestorzy wciąż nie wiedzą też czy amerykański Kongres zwiększy limity długu publicznego Stanów Zjednoczonych.
Komentarz
Komentarz