Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Magiczna 7
    ciekawie prawisz ...

to jak ja żyłem z taką kasą przez 3 lata?*

*ciut większa, ale mieszkanie i kredyt większy, za to z samochodem, plus ztm żony.

pewnie wiesz lepiej ode mnie.
    czyli paliwko + ubezpieczenie + przeglądy-czy samochód słuzbowy ?
    czyli nie twój
    bankowo odkładacie z 1000 - 1500 na miech
    komu ten kit wciskasz

pomijam przy dziecku- szkoła, ksiązki, zajęcia dodatkowe, ubrania, opłaty za szkołę czy przedszkole

Ubrania , buty, zabawki, ksiązki to nie wliczam
    w wakacje tez można koczować na polanie w Powsinie
    Ostatnio edytowany przez Pan Artysta; 1926.
    Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zamieszczone przez Pan Artysta
      czyli nie twój
      komu ten kit wciskasz
      Albo mieszka z mamą i tatą...
      Złoty słońca blask dokoła,
      Orzeł biały wzlata w wzwyż,
      Dumne wznieśmy w górę czoła,
      Patrząc w Polski znak i w krzyż!

Polsce niesiem odrodzenie,
      Depcząc podłość, fałsz i brud,
      W nas mocarne wiosny tchnienie,
      W nas jest przyszłość, z nami lud!

Naprzód idziem w skier powodzi,
      Niechaj wroga przemoc drży!
      Już zwycięstwa dzień nadchodzi,
      Wielkiej Polski moc to my!
      Wielkiej Polski moc to my!

Komentarz

czyli nie twój
        komu ten kit wciskasz
        rodzina 2+1, samochod wlasny
        nie odkladalem 1000-1500 zl, ale zawsze zostalo kilka stow "w razie co".
        zona na rodzicielskim, obiady w domu. nie bylo fajerwerkow, ale dramatu nie bylo.

teraz mam inna sytuacje finansowa.

koncze ten temat, bo jak widze wiecie lepiej ode mnie jak zylem.

Komentarz

nie odkladalem 1000-1500 zl,
          .
          o ja pier...
          mistrz
          to jak nie dałeś rady nic odłożyc ?- przeca z twoich wyliczeń wychodzi że da radę
          i wiesz ja sie nie znam

Komentarz

o ja pier...
            mistrz
            to jak nie dałeś rady nic odłożyc ?- przeca z twoich wyliczeń wychodzi że da radę
            i wiesz ja sie nie znam
            ******** przeczytaj mój post jeszcze raz.

Komentarz

• nie mogę już limit na odwiedziny przekroczyłem
              w ramach oszczędności lece wyłaczyc korki w domu

Komentarz

• Magiczny ile wynosi te "kilka stów" bo to brzmi strasznie nurtująco.
                NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Jak długo trwa pamięć o grobach, tak długo trwa siła związku z ojczyzną.

Komentarz

rodzina 2+1, samochod wlasny
                  nie odkladalem 1000-1500 zl, ale zawsze zostalo kilka stow "w razie co".
                  zona na rodzicielskim, obiady w domu. nie bylo fajerwerkow, ale dramatu nie bylo.

teraz mam inna sytuacje finansowa.

koncze ten temat, bo jak widze wiecie lepiej ode mnie jak zylem.
                  nie jest to niemożliwe, ale - jak do tej pory po prostu Ci się udało

wracając do tego co wczesniej pisałes - że to nie tylko w PL , że tak robi cały świat: prawie prawda - robi tak wielu

a najbardziej chyba rozwinięte to było w US - miliony ludzi myślały, że są klasą średnią na krechę . żyli z tą świadomością po 5 - 10 lat. mieli domek na przedmieściu na krechę, furę na krechę, nianię z Meksyku itd. czasem nawet odkładali po kilkaset dolców na miesiąc.

a potem stracili wszystko.
                  "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi
                    po pierwsze - dopisz jeszcze jaki okres ochrony dają Ci te ubezpieczenia

po drugie - nie stać Cię to wynajmujesz mniejsze, w przypadku "włsnego" M z hipoteką przekraczającą niejednokrotnie jego wartość zaczyna się robić nieciekawie, pomijając już czas w jakim jesteś w stanie "upłynnić" taki towarek i to akurat w cenie mającej jakiś sens , a niestety takie przygody wydarzają się z reguły w czasie recesji, kiedy krucho i z robotą i z tabunami chętnych na przepłacone kwadraty
                    żona ma takie ubezpieczenie na rok i to pod warunkiem że ją zwolnią, a jak np wymuszą rozwiązanie umowy o pracę za porozumieniem stron to nie dostanie pieniedzy z ubezpieczenia....

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi

a potem stracili wszystko.
                      w stanach dawali kredyt wszystkim, byle jakie dochody i juz mogl brac hipoteke.

w Polsce na cale szczescie troche jest inaczej. dzieki ostatnim zmianom o kredyt jest ciezej, bo nie dosc ze trzeba miec przyzwoite dochody ( w przeliczenu 1/3 dochodu miesiecznego to maksymalna rata), dwa, ze trzeba posiadac wklad wlasny. koniec z kredytami na 100% lub jak kiedys 110% (dodatkowe 10% na wyposazenie). Slusznie.

Komentarz

• Wśród 25 wiodących polskich banków chyba tylko 2 nie dają kredytów na 100% nie mówiąc o tym, że są takie, które dają 102, 104, 110 a rekordzista daje 120

Co Ty właściwie wiesz o kredytach hipotecznych oprócz tego, że go posiadasz?
                        NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Komentarz

• Zamieszczone przez Viola
                          Wśród 25 wiodących polskich banków chyba tylko 2 nie dają kredytów na 100%

Co Ty właściwie wiesz o kredytach hipotecznych oprócz tego, że go posiadasz?
                          Jak to co? Tyle, ile mu powiedzą w tvnie i napiszą w gownie. Idealny przykład wielkiego wykształconego z małego miasta udającego mieszkańca Warszawy
                          "... to ulice, po których chodziły legendy, od Wiecha, Tyrmanda, Brychczego, do Deyny ..."

Komentarz

• o widzisz siekan... to może być to
                            NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Komentarz

• Viola pomijam fakt że dziecko=głowa
                              i wtedy dochody dzielisz na 3 nie na 2

Komentarz

w stanach dawali kredyt wszystkim, byle jakie dochody i juz mogl brac hipoteke.

w Polsce na cale szczescie troche jest inaczej. dzieki ostatnim zmianom o kredyt jest ciezej, bo nie dosc ze trzeba miec przyzwoite dochody ( w przeliczenu 1/3 dochodu miesiecznego to maksymalna rata), dwa, ze trzeba posiadac wklad wlasny. koniec z kredytami na 100% lub jak kiedys 110% (dodatkowe 10% na wyposazenie). Slusznie.
                                to wszystko może i prawda, tylko jakie to ma znaczenie w perspektywie 30 lat, ja szklanej kuli nie mam i nie wiem co będzie nawet za rok

był czas kiedy zarabiałem kilka średnich krajowych, kredytu dostałbym tykle, że kupiłbym Ciebie, Twoją żonę i dziecko - teściowej pewnie nie, ale tylko dlatego , że bym jej nie chciał

a potem sobie pomyślałem, że warto zapierdzielać mniej, a żyć więcej, dać dzieciakowi i żonie kasy mniej, a siebie więcej

i teraz :

po pierwsze - gdybym poszedł w kredyty, to za wielkiego pola do zastanawiania się nie miałbym

po drugie - gdybym się znalazł w gorszej sytuacji finansowej niż byłem nie z wyboru a z musu, to pewnie teraz jedyny dylemat jaki bym miał to : sznurek, żyletka, tabsy, czy pociąg
                                "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎