Ogłoszenie
Zwiń
No announcement yet.
Polityka
Zwiń
X
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY! -
Ja pytam o kondycje złotego.
Odpisałeś Violi,że kapitał ucieka.
To Cię półmózgu pytam coście zrobili z tym krajem,że kapitał ucieka na Łotwę, do Bułgarii czy Rumunii?!
Dociera do Ciebie,że wg Twoich własnych słów jesteśmy pariasem nie tylko Europy ale całego świata?!...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!Komentarz
-
Nie ma jednak dobrego polskiego określenia na ten termin.
W końcu realizuje się mój scenariusz, o którym myślałem na początku kryzysu. Teraz czeka nas drugie tąpnięcie na rynkach finansowych, z którego będziemy wychodzili przez 5 lat, a może i dłużej. Czy to koniec strefy euro? Chyba tak
Mort to nie jest tak, że ucieka na Łotwę, czy Litwę. Tam od dawna już nie ma praktycznie nikogo. Ile masz dużych sieci handlowych na Litwie... zero. Na nasz rynek weszło jednak więcej firm zachodnich i jest to doskonale widoczne po tym rollercoasterze PLN.Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.Komentarz
-
Nie ma jednak dobrego polskiego określenia na ten termin.
W końcu realizuje się mój scenariusz, o którym myślałem na początku kryzysu. Teraz czeka nas drugie tąpnięcie na rynkach finansowych, z którego będziemy wychodzili przez 5 lat, a może i dłużej. Czy to koniec strefy euro? Chyba tak
Co do Włoch i całego wcozrajszo/dzsiejszego bałaganu. Włochy to nie biedna Grecja. Choć mają równie popiprzony południowy temperament jeżeli chodzi o pieniądze i wolność to jednak Włochy mocno stoją. Mają ogromne przepływy pieniądza, mnóstwo eksportują. Wystarczy posprzątać bałagan, ciąć wydatki i powinno pomóc.Komentarz
-
Wysoce prawdopodobne, bo żadna unia walutowa w historii nowożytnej się nie utrzymała. Poza tym założenie było takie, że ta waluta ma być wszędzie warta tyle samo a ile jest warta w Grecji, czy dalej Portugalii, Hiszpanii, Włoszech itp... Myślę, że zmartwienie pt. "Wejście Polski do strefy Euro" możemy sobie darować, bo ma wielką szansę nie zdążyć nastąpić zanim waluta rąbnie o ziemie jak kowadło z wieżowca.NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ
Jak długo trwa pamięć o grobach, tak długo trwa siła związku z ojczyzną.Komentarz
-
"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle."
Janusz Waluś - czekaMY!Komentarz
-
I wbrew pozorom utrzymanie strefy Euro nie jest w interesie całej Europy, żaden to interes musieć ratować ekonomiczne i gospodarcze trupy by sztucznie utrzymać przy życiu walutę.NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ
Jak długo trwa pamięć o grobach, tak długo trwa siła związku z ojczyzną.Komentarz
-
Zadałem Ci proste pytanie - DLACZEGO ZŁOTY TRACI DO WALUT ŁOTWY, BUŁGARII I RUMUNII ORAZ WSZYSTKICH POZOSTAŁYCH WALUT ŚWIATA?!
tylko na to mi odpowiedz...ta ziemia do Polski należy
choć Polska daleko jest stąd,
bo wolność krzyżami się mierzy
historia ten jeden ma błąd!!!!
Better Dead Than Red!!!Komentarz
-
Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
co za gość ...Komentarz
-
To kiepski interes. W obcych walutach lepiej pożyczać gdy te są na górce.
W 2007 roku pożyczyłem 450 tyś zł(po kursie 3.78 za dolara) pod zastaw dając ziemię, w 2010 przewalutowałem(po kursie 2.87) i suma do oddania z 380 tyś przed tą operacją spadła do 286 tyś+6% prowizji za zmiany waluty. Dziś zastanawiam się czy znów nie przewalutować na frankaPodstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.Komentarz
-
A może najzwyczajniej w świecie jesteśmy od nich gorsi?
Polska na 70 miejscu rankingu 'Doing Business 2011'
Warszawa, 04.11.2010 (ISB) - Polska gospodarka została sklasyfikowana na 70 miejscu na świecie (wśród 183 krajów) pod względem przyjazności otoczenia regulacyjnego dla prowadzenia działalności biznesowej, wynika z raportu "Doing Business 2011" przedstawionego w czwartek przez Bank Światowy. W ub. roku Polska znalazła się na 73 miejscu.
Polskę wyprzedziły w ogólnym rankingu m.in. Litwa (23), Łotwa (24), Słowacja (41), Słowenia (42), Węgry (46), Bułgaria (51), Rumunia (56), Czechy (63), Czarnogóra (66), Białoruś (6.
Bankier.pl - Największy i najlepszy portal finansowy. Informacje o gospodarce, inwestowaniu, finansach osobistych i prowadzeniu firmy. Kursy walut, notowania akcji, fundusze. Dane o wszystkich produktach bankowych: kredyty, konta, lokaty i karty kredytowej oraz informacje na tematy: kredyty, kredyt, podatki, waluty, giełda, bank, fundusze, kursy walut, euro, mbank, rachunek, bankiKomentarz
-
a co do tego czy masz - tu bym polemizował czy to Ty masz to mieszkanie - ja rozumiem, że formalnie tak, ale czy praktycznie... Wyobraźmy sobie, że tracisz dochody i nie jesteś zdolny do regularnej spłaty rat... szczerze współczuję
ponieważ w Polsce ludzi, którzy tak samo jak Ty "mają" mieszkania czasami zastanawiam się jak to nazwać :
skoro ja będąc zadłużony na poziomie ok 30 % swojego rocznego dochodu uważam się za osobę niezamożną
skoro taka Grecja mając ponad 140 % PKB długów jest bankrutem
skoro Włochy z bodaj 115 % są stojącym nad przepaścią chorym człowiekiem Europy
to jak nazwać człowieka, który ma kilka tysięcy % długu liczonego w relacji do jego "PKB" ?
ryzykantem ? szaleńcem ? totalnym dziadem ?"No pasaran!" ???
HEMOS PASADO !!!Komentarz
-
Nie wiem na ile obiektywne są te raporty, ale jeśli jest w nich chociaż ziarno prawdy, to nasz liberalny rząd dokonał naprawdę nie lada wyczynu, bo jak inaczej nazwać pozycję za takimi oazami wolności (nie tylko gospodarczej) jak:
52 50 Botswana 0
58 70 Rwanda 3
60 59 Vanuatu 0
61 67 Samoa 1
67 77 Ghana 2
69 68 Namibia 0
Komentarz
Komentarz