Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Jaja sobie robisz? To może przyjmijmy od razu, że Rydzyk miał na myśli autorytaryzm albo zwykłe wady demokracji? Skoro na luziku możemy przyjąć, że mówiąc totalitaryzm (z jasnym i czytelnym odwołaniem do wiedzy społeczeństwa w klimacie nazizmu i komunizmu. Już widzę jak każdy słyszał o demokracji totalitarnej. Jasne ) miał na myśli nie totalitaryzm, a demokrację totalitarną?
    Prawde mowiac to kazdy kto sie choc troche interesowal tematem cos tam slyszal o roznych formach demokracji. Byc moze niektorzy pamietaja czasy demokracji ludowej. Wtedy tez podobno wybory byly wolne, obserwatorzy miedzynarodowi a narody - zjednoczone.

Zreszta, semantycznie rzecz biorac to nie wydaje mi sie zeby jakakolwiek inna forma demokracji pasowala do Polski bardziej niz demokracja totalitarna. To tak kompletnie abstrahujac od wypowiedzi Ojca Dyrektora.
    "bycie narzędziem Rosji nam się opłaca" - Bartłomiej Sienkiewicz, grudzień 2010

"Jeśli Andrzej Duda wraz z PiS-em pójdą w stronę ostrego rozliczenia Smoleńska, będziemy mieli w Polsce wojnę domową. Kaczyński zmieni retorykę albo zostanie zmieniony." - Lech Wałęsa, maj 2015

Komentarz

• Polska prezydencja już w lipcu zajmie stanowisko w sprawie pomocy dla Grecji i innych państw - oświadczył premier Donald Tusk po posiedzeniu Rady Gabinetowej nt. polskiego przewodnictwa w Radzie UE.

Dopiero na to trafiłem...ku*wa!! Przez kretyńskie, socjalistyczne pierdoły bankrutują i teraz każdy z nas będzie fundował Grekom życie!! Mieli trzynaste pensje, mnóstwo pomocy socjalnych i zdziwieni, że im gospodarka siadła.
      Uhhh zazdroszczeń im. Też chciałbym nic całe dnie nie robić i dostawać za to kasę.
      “lewicowość jest czymś w rodzaju fantazji masturbacyjnej, w której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia” - G. Orwell

Komentarz

• Dla rozluźnienia:

Fragment:

Wracamy do spotkania z Cymańskim, który wyszedł z tego boju zwycięsko. Na zarzuty Olejnik, że za rządów PiS „też nachodzono ludzi”, europoseł zapytał filuternie:

- T.C.: Czy pani chce powiedzieć, że Platforma jest taka jak PiS?
        - M.O.: No cóż, takie życie…
        - T.C.: Ani trochę lepsza?

Pani redaktor, wzruszając ramionami, zakończyła program.
        ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Są pierwsze doniesienia gw z Warszawy: Kukiz hajlował na scenie
          "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Israel Singer na Światowym Kongresie Żydów

Komentarz

• Zamieszczone przez Noris Zobacz posta
            Są pierwsze doniesienia gw z Warszawy: Kukiz hajlował na scenie
            ten sam Kukiz, który gdy miał okazję to zwyczajnie się rozpruł i było "ja pana panie premierze bardzo lubię i szanuję"?
            Dziękuję, niech spierdala.

Komentarz

• Poziom tamtej "debaty" był rzeczywiście żenujący, nie liczyłeś chyba jednak, że wyjedzie mu z liścia W tym info z Placu bardziej chodziło mi o rewolucyjną czujność gazetki.

Ps. Sejm odrzucił sprawozdanie KRRiT. Ciekawy jestem teraz, jaki mesydż dostanie od salonu gajowy.
              "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Komentarz

• pierwotny tekst w GóWnie wskazywał, że GóWniani inteligenci nie połapali się, że Kukiz z nich szydzi

Daimler:

Moje dziecko, ty zawsze jesteś przy mnie i wszystko moje do ciebie należy. A trzeba się weselić i cieszyć z tego, że ten brat twój był umarły, a znów ożył, zaginął, a odnalazł się"
                "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

W tym info z Placu bardziej chodziło mi o rewolucyjną czujność gazetki.
                  Oglądałeś ten filmik? (mam dylemat czy wrzucać linka, bo do szmatławej strony, ale niech tam).

Wiadomości - serwis newsowy portalu Gazeta.pl. Na bieżąco aktualizowane informacje z polityki, wydarzeń w kraju i zagranicą, sportu, gospodarki, kultury i nauki oraz artykuły z prasy polskiej i zagranicznej. Znajdziesz tu teksty, wideo, zdjęcia, sondaże.
                  ...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Zamieszczone przez rey Zobacz posta
                    Oglądałeś ten filmik? (mam dylemat czy wrzucać linka, bo do szmatławej strony, ale niech tam).

http://wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomos...idarnosci.html
                    Oglądałem

Komentarz

nie liczyłeś chyba jednak, że wyjedzie mu z liścia
                      między wyjechaniem z liścia, a lizaniem rowa jest chyba całkiem sporo przestrzeni na prezentację swoich poglądów?

Komentarz

• Ani jednego, ani drugiego nie zauważyłem. Widziałem za to kiepskie przygotowanie merytoryczne, a co za tym idzie żenujący poziom pytań.
                        Ale rozumiem o co Ci chodzi.

Ps.http://finanse.wp.pl/kat,107962,titl...c93e&_ticrsn=3
                        Ostatnio edytowany przez Noris; 4255.

Komentarz

• Dziwi to kogoś? Ekonomiści to przewidywali, tylko mało się o nich mówiło, bo to akurat eurosceptycy byli (zatem faszyści pewnie). Grecja, potem Hiszpania, następnie bodaj Portugalia - nie pamiętam dokładnie.
                          Wszyscy grzecznie powoli idziemy do euro-kołchozu
                          “lewicowość jest czymś w rodzaju fantazji masturbacyjnej, w której świat faktów nie ma najmniejszego znaczenia” - G. Orwell

Komentarz

• Sędzia Maciej Jabłoński, który nakazał przebadać psychiatrycznie szefa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego, został wyłączony ze sprawy - dowiedzieli się nieoficjalnie reporterzy "Wiadomości" TVP.
                            Jak przypomina telewizja publiczna, wniosek o wyłącznie sędziego wystosował adwokat prezesa PiS. Dziś Sąd Okręgowy w Warszawie się do niego przychylił.
                            Sędzia Maciej Jabłoński, który nakazał przebadać psychiatrycznie szefa Prawa i Sprawiedliwości Jarosława Kaczyńskiego, został wyłączony ze sprawy - dowiedzieli się nieoficjalnie reporterzy "Wiadomości" TVP.

Ludzka twarz totalitaryzmu
                            Ostatnio edytowany przez Slyboots; 9286.
                            "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Jeszcze go nagrodzą..

Komentarz

• Sędzia Maciej Jabłoński, który wysłał na badania psychiatryczne Jarosława Kaczyńskiego, wydał wyrok skazujący dziennikarkę „Gazety Polskiej” Dorotę Kanię w procesie z byłym funkcjonariuszem Służby Bezpieczeństwa płk. Ryszardem Bieszyńskim.

Ten sam sędzia w 2007 r. nakazał przyprowadzić na salę sądową przez policję redaktora naczelnego „Gazety Polskiej” Tomasza Sakiewicza i Katarzynę Hejke. Sąd uznał, że dziennikarze przedstawili niewystarczające dla niego powody nieobecności na rozprawie. Proces dotyczył prywatnego aktu oskarżenia z artykułu 212 złożonego przez telewizję TVN, która ostatecznie wycofała się z tego procesu.

W ubiegłym roku sędzia Jabłoński skazał Dorotę Kanię w procesie wytoczonym jej przez pułkownika SB, a później UOP i ABW - płk. Ryszarda Bieszyńskiego. Tekst ukazał się w 2007 r. w tygodniku „Wprost”, gdzie wówczas pracowała Dorota Kania, i dotyczył m.in. związków SB z mafią.

Co ciekawe, sędzia Maciej Jabłoński orzekał w procesie, który z artykułu 212 wytoczył Dorocie Kani były szef MSWiA Janusz Kaczmarek za tekst opublikowany także w tygodniku „Wprost”, a dotyczący „agenta-śpiocha”. W tym procesie Dorota Kania została uniewinniona.

- To, co się teraz dzieje, jest dla mnie kompletnie niezrozumiałe – mówi nam Dorota Kania. – W trakcie procesu, który wytoczył mi Janusz Kaczmarek, sędzia podjął działania w związku z moim wnioskiem dowodowym. Chodziło o niejawny dokument z Agencji Bezpieczeństwa Wewnętrznego dotyczący Janusza Kaczmarka, który znajdował się w aktach sprawy karnej dotyczącej bezprawnego zatrzymania byłego prezesa PKN Orlen Andrzeja Modrzejewskiego. W dokumencie pojawia się – i to jest najciekawsze – nazwisko płk. Bieszyńskiego, który jest oskarżony w sprawie Modrzejewskiego. Działania sędziego Jabłońskiego sprawiły, że dokument został dołączony do akt sprawy i jestem przekonana, że miał wpływ na werdykt sądu – dodaje Dorota Kania.

Od wyroku uniewinniającego dziennikarkę odwołał się Janusz Kaczmarek i sprawa wróciła do Sądu Rejonowego. Podobnie jest z procesem prezesa PiS, który też został uniewinniony w I instancji, ale sąd odwoławczy uchylił ten wyrok.
                                Sędzia Maciej Jabłoński, który wysłał na badania psychiatryczne Jarosława Kaczyńskiego, wydał wyrok skazujący dziennikarkę „Gazety Polskiej” Dorotę Kanię w procesie z byłym funkcjonariuszem Sł

Komentarz

Pracuję...
                                X