Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez midzi
    Przecież ja nigdzie nie napisałem, że w prawie kościelnym coś takiego było
    Napisałeś gdyby ją "przywrócono", jeśli chcesz by coś zostało przywrócone tzn. że kiedyś już miało miejsce.
    NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Jak długo trwa pamięć o grobach, tak długo trwa siła związku z ojczyzną.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
      czy tam krzywoprzysięzców
      X przykazań się kłania

Komentarz

• Zamieszczone przez Viola
        Napisałeś gdyby ją "przywrócono", jeśli chcesz by coś zostało przywrócone tzn. że kiedyś już miało miejsce.
        Przywrócono bo kiedyś tam była, ale nie napisałem, że w prawie kościelnym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Fizi
          jak zwykle przy kwestii aborcji wyskakuje jakiś "gwałciciel", bo jak wiadomo 99,99 % aborcji to skutki gwałtów ...

ta dyskusja robi się żałosna

to jest skrajny przypadek, ale zawsze może się to zdarzyć. Nikomu tego nie życzę. Przemilczę wątek wyżej o adopcji. Chyba kolega nie wiem co mówi. Radze na trzeźwo pomyśleć co czuje kobieta po gwałcie, a później o oddaniu swego dziecka. Można tego wszystkiego jej oszczędzić ...

tak dla aborcji w takich przypadkach, młodocianych, chorych płodów, zagrożenia życia itd.

nie dla aborcji gdy jest z czyjegoś widzimisie ...

Komentarz

• Nie wiem, który kolega nie wiesz co mówi.
            Ale skąd wiesz, że uczucie tej kobiety po aborcji nie będzie jeszcze gorsze niż po gwałcie?
            Wreszcie skąd wiesz, że nawet dziecko będące wynikiem gwałtu nie będzie przez nią zaakceptowane i pokochane? Ja znam dziewczynę, która ma syna, będącego wynikiem gwałtu. Kocha swoje dziecko, nie wini go, patrząc na nie nie rozpamiętuje tego co się stało. Jest bardzo szczęśliwą mamą. Nie decyduj za kobiety.
            NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Komentarz

• Zamieszczone przez Viola
              Nie wiem, który kolega nie wiesz co mówi.
              Ale skąd wiesz, że uczucie tej kobiety po aborcji nie będzie jeszcze gorsze niż po gwałcie?
              Wreszcie skąd wiesz, że nawet dziecko będące wynikiem gwałtu nie będzie przez nią zaakceptowane i pokochane? Ja znam dziewczynę, która ma syna, będącego wynikiem gwałtu. Kocha swoje dziecko, nie wini go, patrząc na nie nie rozpamiętuje tego co się stało. Jest bardzo szczęśliwą mamą. Nie decyduj za kobiety.
              a czy ja jej zabraniam rodzić? daje jej wybór - aboracja lub dziecko. Jej wybór.

Ty chcesz jej ten wybór zabrać.

Komentarz

• Zamieszczone przez Magiczna 7
                to jest skrajny przypadek, ale zawsze może się to zdarzyć. Nikomu tego nie życzę. Przemilczę wątek wyżej o adopcji. Chyba kolega nie wiem co mówi. Radze na trzeźwo pomyśleć co czuje kobieta po gwałcie, a później o oddaniu swego dziecka. Można tego wszystkiego jej oszczędzić ...
                znienawidziłem rozmowy na ten temat, ale napisze jeszcze tylko jedno:

i dlatego lepiej je zajebać , z tym będzie jej lżej , a już na pewno dziecku

spoko

potem zajebmy nieuleczalnie chorych, potem ubogich, potem

i tak każdego kto komuś w czymś przeszkadza

nie musisz mi odpowiadać, znam odpowiedź: jedna na milion ciąża jest z gwałtu i dlatego popierasz aborcję jako taką , a nie tylko i wyłącznie w przypadku gwałtu

to zajebiście logiczne

kiedyś był już tu taki wątek i chyba nie ma sensu toczyć dalej tej dyskusji , bo chyba wszystkie możliwe argumenty za i przeciw tam padły - jak chcesz to sobie to odkop , bo to chyba jednak nie do końca ten wątek
                "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Odniosłem się do tego posta :
                  Zamieszczone przez Z.
                  Koalicja i wspólne listy się sypią
                  Więc się spytałem :

w której partii jest aktualnie była liderka PJN, która robiła kocią robotę partii Donalda Tuska przegłosowując kluczowe dla niej ustawy?
                  Nie przypominam sobie, żeby ktoś tutaj pisał o połączeniu się PJN z PO.

Trudno mi natomiast dyskutować jak ty robisz prztyczki, niejako broniąc PJN, a jak ja Ci zripostuję, to: "ja przecież uważam ich za takich siakich i owakich".

Zdaję sobie sprawę z wymienionych przez Ciebie punktów.

Komentarz

• Nie chce by aborcja była w tym kraju legalna bo za chwilę stanie się metodą antykoncepcji po stosunku - nie i koniec. Jest wiele innych metod, po gwałcie można w ciągu 72 godzin zażyć tabletkę. Skrobanie nie pozostaje bez wpływu na zdrowie.
                    NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Komentarz

Przecież ja nigdzie nie napisałem, że w prawie kościelnym coś takiego było
                      napisałeś

"jakby na gruncie obecnego prawa kościelnego przywrócono"

przywrócić=powrót do stanu poprzedniego

Co do samego patriotyzmu, to lewicowiec - socjalista, nie może być patriotą gdyż jednym z elementów tej ideologii jest internacjonalizm, czy tam poparcie dla wszelkich dewiacji - w ramach kontrkulturowości. Analogicznie ma się sprawa z liberalizmem - kosmopolityzmem.
                      Relatywizm fundowany przez obie te ideologie jest w gruncie rzeczy zaprzeczeniem takich wartości jak naród, czy tam ojczyzna - czyli podstaw patriotyzmu.
                      Także nie można być socjalistą patriotą (chodzi mi o "czysty" socjalizm - marksizm, czy tam anarchokolektywizm, a nie jego pochodne w stylu socjaldemokracji, które w skrajnych przypadkach przybierały formy nacjonalistyczne - narodowo-socjalizm)
                      Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
                      Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                        napisałeś
                        "jakby na gruncie obecnego prawa kościelnego przywrócono"

przywrócić=powrót do stanu poprzedniego
                        Kara ukamieniowania była stosowana wg. Starego Testamentu, ale czy na gruncie prawa kościelnego była stosowana tego nie wiem. Stosują tą karę po dziś dzień inne religie, ale to nie jest istotne.

Przywrócenie tyczyło się tego, że kiedyś ok. 2000 lat temu taka kara był stosowana, ale dziś nie jest. Jakby Watykan wpisał ją do prawa kanonicznego to byśmy ją mieli.

Komentarz

Jakby Watykan wpisał ją do prawa kanonicznego to byśmy ją mieli.
                          no... a gdyby Watykan kazał jeść kamienie, to byśmy je jedli

Midzi, litości proszę , ochłoń
                          "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Ja mam ochłonąć? To nie ja szukam dziury w całym

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.

Jaja sobie robisz? To może przyjmijmy od razu, że Rydzyk miał na myśli autorytaryzm albo zwykłe wady demokracji? Skoro na luziku możemy przyjąć, że mówiąc totalitaryzm (z jasnym i czytelnym odwołaniem do wiedzy społeczeństwa w klimacie nazizmu i komunizmu. Już widzę jak każdy słyszał o demokracji totalitarnej. Jasne ) miał na myśli nie totalitaryzm, a demokrację totalitarną?
                              Czyżby pozostała zadra z poprzedniej wymianki? Oczywistym jest, że Rydzyk nie miał na myśli demokracji totalitarnej jak nie miał na myśli totalitaryzmu znanego z podręczników historii. Skorzystał z uproszczenia. Tak jak z tym, że nie Polacy rządzą obecnie. Wystarczy dokładnie zacytować jego słowa co np bodajże TNTP? uczynił, a nie tak jak to zrobiła GieWu i jazda z cyrkiem. Gdy był monitoring RMu i nic nie znaleziono sprawę szybko zwinięto, coś tam próbowano, ale bicza z gówna nie ukręcisz więc odpuszczono. Tutaj Rydzyk sam się wystawił użył słów Niepolacy, Polska, Totalitaryzm, w jednym ciągu myślowym. Wystarczyło tylko dokonać niedomówienia, wykazać się złą wolą przy interpretacji, narzucić swoją relację i można jechać z tematem. PiS jak to PiS. Za szczere dupy z chłopaków, wzieli się za obronę z zapałem zamiast odpuścić, zmienić temat, wykonać jakąś wrzutkę na tyle na ile mogą w obecnej sytuacji medialnej, widząc, że to pułapka ze strony PO. Widzę, że nie potrafią tego za dobrze..... To cwaniactwo i robienie głąbów z wyborców, ze strony PO. Gdyby PiS był tak szczwany medialnie jak PO, to musiałbym chyba pozostać w domu w dniu wyborów Bo żadnej alternatywy dla obecnego gówna medialnego by nie było Tyle odemnie dyskutujcie dalej Panowie.
                              http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

Ciekawy sondaż.
                                Ja też jestem za. TS to nie komisja śledcza, tu orzeczenie będzie niepodważalne. Nawet, jeśli potem wyślą sędziów TS do psychiatry na konsultację.
                                From flood into the fire
                                One thousand voices sing
                                We're in this together
                                For whatever fate may bring

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡