Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Buziek_LG
    Właśnie to znaczy. Jeśli odrzucasz polską kulturę, która nierozerwalnie jest powiązana z Kościołem. W zamian propagujesz kulturę śmierci, którą jest aborcja. Oznacza że nie jesteś patriotą i nie kochasz Polski
    większej bzdury nie czytałem.

Zamieszczone przez Peace
    Nie podpalaj się, nikt tutaj wielkim wielbicielem przemówienia Ojca Rydzyka nie jest.

Natomiast mógłbyś sobie darować język z ,,GW", bo nie będę mówił kto dzielił [...]
    ja się podpalam? raczej spokojnie opisałem sytuacje. Z Rydzykiem w Brukseli mogło wyjść spoko, a wyszło jak zawsze. Taka moja ocena.

Język GW? A kto powiedział słowa o polakach bez serca do kraju? Ja?

Ja się czuję patriotą, kocham Polskę, i takie słowa mnie dotykają. Nie dzielę Polski na A czy B, biednych czy bogatych. Dziwne że Ty i partia którą popierasz ciągle powtarza że ten podział jest i go zlikwiduje. Więc kto go tworzy?

Zamieszczone przez Fizi
    jeden z nich pisze , jakie mają [...]

szczerze mówiąc nie bardzo rozumiem, jak autor takich słów może mieć czelność zarzucać Rydzykowi opluwanie Polski, a inni z kolei . np. Ty - przyklaskiwać jego oburzeniu, a nie oburzać się na niego samego, ale to pewnie na zasadzie "Tusku musisz"
    czyje to bo nie wiem?

jestem dumny z historii Polski, potomków tej ziemi i moich rodaków. Historia jest naszą siłą.

Jedność, a nie dzielenie. Tak było i będzie.
    Ostatnio edytowany przez Magiczna 7; 50687.

Komentarz

• Zamieszczone przez Magiczna 7

Jakby Ci to powiedzieć... Dorośniesz, wiem po sobie.
      Ostatnio edytowany przez Viola; 1499.
      NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Jak długo trwa pamięć o grobach, tak długo trwa siła związku z ojczyzną.

Komentarz

• a propos Rydzyka
        Zamieszczone przez Rydzyk
        w Parlamencie Europejskim nie mówiłem, że w Polsce mamy system totalitarny. Jeśli ktoś mnie źle zrozumiał, to przepraszam
        Zamieszczone przez Magiczna 7

ja się podpalam? raczej spokojnie opisałem sytuacje. Z Rydzykiem w Brukseli mogło wyjść spoko, a wyszło jak zawsze. Taka moja ocena.

Ja się czuję patriotą, kocham Polskę, i takie słowa mnie dotykają. Nie dzielę Polski na A czy B, biednych czy bogatych. Dziwne że Ty i partia którą popierasz ciągle powtarza że ten podział jest i go zlikwiduje. Więc kto go tworzy?
        to szkoda, że nie czytasz własnych postów. nie dzielisz Polski na A i B żeś podjebał tekst Komorowskiego. nie ma podziału na biednych i bogatych o żesz ty kierwa mac otro. Nie ma to jak kochać Polskę i POpierać kutwy które mają naszą ojczyznę w dupie i wsadzają polskie flagi w gówno vide kupawojewódzki, czy tam mówią o niej jako "abstrakcie" - to już polityk PO.

Zamieszczone przez Magiczna 7

Jedność, a nie dzielenie. Tak było i będzie.
        to już tekst na POziomie odezwy PPR do ludu pracującego miast i wsi z polowy lat 40
        Ostatnio edytowany przez TNTP; 12812.
        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Viola
          Jakby Ci to powiedzieć... Dorośniesz, wiem po sobie.
          Czyli na starość zmieni poglądy na prawicowe?

Przypominam sobie kłótnię w rodzinie w Philadelphii gdzie starsze pokolenie jest za republikanami, a młodsze za demokratami. Jakby tam padły tego typu stwierdzenia, że nie mogą być patriotami, bo nie popierają republikanów i nie chodzą do kościoła (swoją drogą mało kto tam chodzi) to chyba byłaby to ostatnia kłótnia rodzinna.

Komentarz

• Nie - zrozumie, że poparcie dla aborcji i jakichś "liberalnych" popierdółek nie idzie w parze z patriotyzmem.
            NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
              ok, napisz w takim razie co według Ciebie oznacza termin totalitaryzm, bo jak na razie to nasze rozkminki mają chyba więcej wspólnego z semantyką, a nie polityką
              Jak będę miał więcej czasu to napisze, chociaż nie ukrywam, że dziwi mnie Twoja prośba , bo nawet sam internet pomijając encyklopedie i podręczniki zawiera bardzo bogatą definicję i dokumentację totalitaryzmu. I to taką nie wzbudzającą żadnych kontrowersji. No, może poza komunistami, którzy sugerują, że określenie powstało tylko po to by móc postawić komunizm obok nazizmu.

Zamieszczone przez Citlivu
              Demokracja Totalitarna powoduję, że zanosi się na nokaut. Jestem ciekaw jak Zet wybrniesz z tego. Niech Sikorski szykuje kolejne noty dyplomatyczne
              Jaja sobie robisz? To może przyjmijmy od razu, że Rydzyk miał na myśli autorytaryzm albo zwykłe wady demokracji? Skoro na luziku możemy przyjąć, że mówiąc totalitaryzm (z jasnym i czytelnym odwołaniem do wiedzy społeczeństwa w klimacie nazizmu i komunizmu. Już widzę jak każdy słyszał o demokracji totalitarnej. Jasne ) miał na myśli nie totalitaryzm, a demokrację totalitarną?

Pomijając już coraz bardziej absurdalną tematykę dyskusji, nie wydaje mi się by państwo sprawowało kontrolę nad każdym moim przejawem życia społecznego. Nie decyduje gdzie chodzę, co studiuję, gdzie jeżdżę, z kim się spotykam, co myślę, jak głosuję, co kupuję,a co sprzedaję. Ale zaznaczam, że to temat na inną dyskusję, bo Rydzyk mówił coś zupełnie innego i wszelkie próby przeinaczania jego słów, by tylko uratować mu dupę, a raczej uratować twarz części PiS są śmieszne.

Zamieszczone przez Peace
              PS. Cała Rydzykowa sprawa nie jest dla mnie aż tak ważna, żebym o niej dyskutował, ale we wrzuconym przez Kill, Baby Kill!, tekście Adamskiego zostało dokonane uproszczenie słów Rydzyka "Tragedią Polski jest to, że od 1939 roku Polską nie rządzą Polacy". Całość wygląda tak: „Tragedią Polski jest to, że od 1939 roku Polską nie rządzą Polacy. Nie chodzi tu o krew, ani przynależność. Oni nie kochają po polsku, nie mają serca polskiego".
              Czy chodziło mu również o rządy Olszewskiego i Kaczyńskiego? Fajny sojusz taktyczny Rydzyk ustawił do pionu PiS przy SLD, a mimo to jakieś indywidua z PiS w stylu Sobeckiej nadal murem z ojcem.

Zamieszczone przez Peace
              I jeszcze jedna sprawa. Jak wrzuciłem tekst o 358 powodach dlaczego nie powinno się głosować na partie rządzące napisany przez PJN, to Z. zrobiłeś prztyczek, o koalicji z PO. Tak nieśmiało spytam, w której partii jest aktualnie była liderka PJN, która robiła kocią robotę partii Donalda Tuska przegłosowując kluczowe dla niej ustawy?

Wiele osób pisało, że Kowal jest jedynym normalnym, który odszedł(a przynajmniej zachowującym się normalnie), to i PJN zaczął logiczniej się zachowywać.

Na prawdę, tak jak skompromitował się PJN swoimi działaniami za czasów szefostwa JKR, to ja bym na twoim miejscu siedział cicho
              A ja na Twoim miejscu zająłbym się tematem na który się wypowiadam. Jesteś kolejnym forumowiczem, który stworzył sobie za pomocą jakiś maksymalnych uproszczeń i pomijań faktów mój wizerunek. Pasuje Ci to do koncepcji to Twoja sprawa, ale jako że chodzi o mnie to muszę zaznaczyć, że z prawdą to ma nie wiele wspólnego.

Po pierwsze nigdy nie byłem fanek JKR tylko antyfanem Kaczyńskiego za to jak się zachował.

Po drugie jeszcze przed wypieprzeniem przyszłego PJN napisałem na tym forum, że tracę resztki szacunku do JKR.

Po trzecie krytykowałem tą głupią babę (chyba właśnie tymi słowami, na pewno na tym forum), gdy kompromitowała się w jakiś tydzień po powstaniu PJN wciskając mi kit, że Kaczor nie jest fajny, gdy kilka miesięcy wcześniej jako szefowa sztabu wyborczego gadała, że jest najlepszym kandydatem.

Po czwarte od czasu powstania PJN, gdzieś miesiąc po na tym forum wypunktowałem z 10 albo 20 żenad i kompromitacji odstawionych przede wszystkim przed JKR.

Po piąte za czasów 'pełnego' PJN mówiłem, że zdecydowanie najmądrzejszym typem z całego towarzystwa jest Kowal.

Po szóste JKR została 'wypieprzona' z PJN nie bez przyczyny. 'Wypieprzona' nie jak z PiS, tylko merytorycznie - ot, po prostu jej koncepcje się tam nie przyjęły. Trudno o lepsze podsumowanie.

(pomijam już w tym momencie wszelkie kwestie w stylu, że zawsze mówiłem o warunkowym poparciu całego projektu, a nie poszczególnych osób, - co i tak skończyło się mniej więcej przy kolejnej żenadzie tym razem z nazwą (również odnotowane na forum, no popatrz ) - i nigdy nie traktowałem jej tak jak Ty swój (my) PiS. Dlatego prośba nie oceniać swoją miarą ).
              Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

czyje to bo nie wiem?
                "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

Nie - zrozumie, że poparcie dla aborcji i jakichś liberalnych popierdółek nie idzie w parze z patriotyzmem.
                  Powiedziałbym, że nie idzie w parze z czystym sumieniem, ale żeby to od razu pod patriotyzm podciągać. Niegdyś kamieniowano za różnie rzeczy, więc jakby na gruncie obecnego prawa kościelnego przywrócono tą karę to los gwałcicieli, stręczycieli i pederastów, ale i krzywoprzysiężców, jak i cudzołożników nie byłby za ciekawy.

A tak co trzeci sąsiad może chodzić sobie po ulicach i oddychać zanieczyszczonym przez spaliny powietrzem bez ryzyka dostania w głowę kamieniem.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi
                    Powiedziałbym, że nie idzie w parze z czystym sumieniem, ale żeby to od razu pod patriotyzm podciągać. Niegdyś kamieniowano za różnie rzeczy, więc jakby na gruncie obecnego prawa kościelnego przywrócono tą karę to los gwałcicieli, stręczycieli i pederastów, ale i krzywoprzysiężców, jak i cudzołożników nie byłby za ciekawy.

A tak co trzeci sąsiad może chodzić sobie po ulicach i oddychać zanieczyszczonym przez spaliny powietrzem bez ryzyka dostania w głowę kamieniem.
                    nie można na gruncie prawa kościelnego przywrócić ukamienowania, bo nigdy takiej kary tram nie przewidywano, tym bardziej dla stręczycieli, czy tam krzywoprzysięzców...nie ta religia
                    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi

kiedy zgodnie z prawem kościelnym kamienowano ? co to za bełkot ?
                      "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

Nie - zrozumie, że poparcie dla aborcji i jakichś "liberalnych" popierdółek nie idzie w parze z patriotyzmem.
                        co ma aborcja do patriotyzmu?

jak ciąza jest z gwałtu to w imię patriotyzmu zgwałcona kobieta ma rodzić dziecko?

Komentarz

• Fizi, a skąd wiesz do jakiego kościoła kolega należy?
                          Może do tej miłej religii, w której ta kara funkcjonuje

Czary mary - jak ciąża, jest z gwałtu to urodzone dziecko można oddać do adopcji - znajdzie się rodzina, która pokocha, zapewni dom i będzie szczęśliwa, bo swoich dzieci mieć nie może.
                          NIGDY SIĘ NIE PODDAWAJ

Komentarz

• Przecież ja nigdzie nie napisałem, że w prawie kościelnym coś takiego było

Komentarz

co ma aborcja do patriotyzmu?

jak ciąza jest z gwałtu to w imię patriotyzmu zgwałcona kobieta ma rodzić dziecko?

jak zwykle przy kwestii aborcji wyskakuje jakiś "gwałciciel", bo jak wiadomo 99,99 % aborcji to skutki gwałtów ...

ta dyskusja robi się żałosna
                              "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

To słowo pisze się z wielkiej...
                                Złoty słońca blask dokoła,
                                Orzeł biały wzlata w wzwyż,
                                Dumne wznieśmy w górę czoła,
                                Patrząc w Polski znak i w krzyż!

Polsce niesiem odrodzenie,
                                Depcząc podłość, fałsz i brud,
                                W nas mocarne wiosny tchnienie,
                                W nas jest przyszłość, z nami lud!

Naprzód idziem w skier powodzi,
                                Niechaj wroga przemoc drży!
                                Już zwycięstwa dzień nadchodzi,