Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Z.
    Aczkolwiek jest w tym wszystkim element cynizmu, bo jeżeli ta jego kompromitacja jeszcze bardziej nakręci PiS i nie daj Boże ojciec Rydzyk będzie jedną z 'twarzy' kampanii to Sikorski i PO na tym zyska. Wielką mobilizację.
    Kompromitacja Sikorskiego z wysłaniem noty do Watykanu co najmniej zrównoważy wypowiedź Rydzyka.

Rzecznik Watykanu ksiądz Federico Lombardi powiedział, że "jakiekolwiek oświadczenie ks. Tadeusza Rydzyka nie angażuje Stolicy Apostolskiej ani polskiego Kościoła". Tak rzecznik skomentował wiadomość o nocie polskiego MSZ do Watykanu.

Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.

I to jest kwitensencja naszego 'klikania na forumku' o totalitaryzmie. Niestety nie znalazłem jeszcze podobnego 'forumka' Korei Północnej.
      największy totalitaryzm to jest w Watykanie, ni ***** nie mogę znaleźć jakiegokolwiek "forumka" z tego kraju
      Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
        Myślę, że ponad wszelką wątpliwość ustaliliśmy, że Sikorski się kompromituje. Aczkolwiek jest w tym wszystkim element cynizmu, bo jeżeli ta jego kompromitacja jeszcze bardziej nakręci PiS i nie daj Boże ojciec Rydzyk będzie jedną z 'twarzy' kampanii to Sikorski i PO na tym zyska. Wielką mobilizację.
        No cóż. Często mam wrażenie, że on właśnie po to jest i że panowie od śrubek nie bez powodu nie majstrują przy jego "osiołku"...

Zamieszczone przez TNTP
        największy totalitaryzm to jest w Watykanie, ni ***** nie mogę znaleźć jakiegokolwiek "forumka" z tego kraju
        Może najpierw poszukajmy jakichś jego obywateli ))
        Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89.
        From flood into the fire
        One thousand voices sing
        We're in this together
        For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
          za to Egipt Mubaraka, Libia Kadafiego i Iran ajatollahów to ostoje demokracji bo "studenci i protestujący zwoływali się na internetowych forach i facebooku "

bardziej debilnego argumentu jak ten z internetem nie mogłeś Z. użyć
          ...ta ziemia do Polski należy
          choć Polska daleko jest stąd,
          bo wolność krzyżami się mierzy
          historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
            No cóż. Często mam wrażenie, że on właśnie po to jest i że panowie od śrubek nie bez powodu nie majstrują przy jego "osiołku"...
            Mam podobne wrażenie, bo przecież nie po to by prowadzić jakąkolwiek politykę zagraniczną. No, ale to temat na inną rozmowę.

Mort - przecież to nie jest argument główny tylko szydera..
            "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• powiedzmy,że Ci wierzę, że to była szydera

chociaż zważywszy na fakt,że wczesniej napisałeś

Zamieszczone przez Z.

Groteską jest to, że 'klikamy sobie na forumku' zastanawiając się czy żyjemy w totalitaryzmie.

mam pewne wątpliwości
              ...ta ziemia do Polski należy
              choć Polska daleko jest stąd,
              bo wolność krzyżami się mierzy
              historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                zrównując pojęcie totalitaryzmu do fizycznej eliminacji przeciwników politycznych, pokazujesz, że nie masz pojęcia co ono oznacza, zresztą sądząc po histerycznej reakcji mediów na wypowiedź Rydzyka, nie Ty jeden.

Totalitaryzm, to w maksymalnym uproszczeniu wykorzystywanie aparatu państwowego w celu kontroli społeczeństwa, poprzez ingerowanie w życie prywatne obywateli, oraz zwalczanie przeciwników politycznych.
                Na pewno bliżej do totalitaryzmu jest fizycznej eliminacji niż nocie dyplomatycznej, choćby i w najgłupszej sprawie.

Skoro jednak wydaję się Ci, że jest odwrotnie to tym bardziej warto nabrać dystansu wobec maksymalnych uproszczeń.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco
                  Kompromitacja Sikorskiego z wysłaniem noty do Watykanu co najmniej zrównoważy wypowiedź Rydzyka.
                  Od pewnego czasu w Polsce głosuje się nie "za" kimś tylko "przeciw" komuś.
                  Z pewnością liczba osób zmobilizowanych do głosowania przeciwko działaniom i słowom w stylu noty Sikorskiego przewyższa liczbę osób zachęconych na tej samej zasadzie do głosowania przeciw słowom w stylu Rydzyka o totalitaryzmie.. (a dokładniej przeciw partii która takie wypowiedzi usprawiedliwia). Co zresztą widzimy w kolejnych wyborach.
                  Ostatnio edytowany przez Slyboots; 9286.
                  "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Zamieszczone przez Slyboots
                    Od pewnego czasu w Polsce głosuje się nie "za" kimś tylko "przeciw" komuś.
                    Z pewnością liczba osób zmobilizowanych do głosowania przeciwko działaniom i słowom w stylu noty Sikorskiego przewyższa liczbę osób zachęconych na tej samej zasadzie do głosowania przeciw słowom w stylu Rydzyka o totalitaryzmie.. (a dokładniej przeciw partii która takie wypowiedzi usprawiedliwia). Co zresztą widzimy w kolejnych wyborach.
                    Przeczytaj najpierw zacytowany przeze mnie cytat z kolegi Z. Potem przeczytaj mój wpis.
                    Podpowiem, że chodzi z grubsza o dotychczasowe prognozy kolegi Z. z ostatnich 2-3 lat mniej więcej.

Capisci czy rozwijać?
                    "
                    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Jak się do czegoś odnoszę, to mam w zwyczaju najpierw to przeczytać. No nic, zobaczymy kto kogo "zrównoważy" na jesieni

Komentarz

• Jaco, świetne są te Twoje teksty o moich rzekomych błędnych prognozach co do porażek PiS. Prognozy sprawdziły się raz, dwa, trzy, cztery. W końcu z samego rachunku prawdopodobieństwa wyjdzie, że kiedyś PiS coś wygra. I wtedy wyciagniesz cytat, że w 2007 czy 2009 nie wierzyłem i się myliłem okrutnie.

Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
                        "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
                          W końcu z samego rachunku prawdopodobieństwa wyjdzie, że kiedyś PiS coś wygra.
                          Zawsze jest szansa że do tego czasu totalitaryzm tak się rozwinie, że zamkną w końcu forumkę i nie będziesz musiał się tłumaczyć

Komentarz

• Zamieszczone przez Z.
                            Jaco, świetne są te Twoje teksty o moich rzekomych błędnych prognozach co do porażek PiS. Sprawdziły się raz, dwa, trzy, cztery. W końcu z samego rachunku prawdopodobieństwa wyjdzie, że kiedyś PiS coś wygra. I wtedy wyciagniesz cytat, że w 2007 czy 2009 nie wierzyłem.

W moim ostatnim poście zrecenzowałem Twój komentarz odnośnie kompromitacji Rydzyka w kontekście kompromitacji Sikorskiego. Rydzyk nigdy nie był w PiS-ie.
                            Analizując głębiej Twoje rozkminki, mogę żartobliwie stwierdzić, że były PiS-ior Sikorski nawrócił się bardziej niż Niesiołowski, który nigdy w PiS-e nie był a jechał kiedyś w Platformę jak Ty w Jarka od kilku lat.
                            "
                            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Zawsze jest szansa że do tego czasu totalitaryzm tak się rozwinie, że zamkną w końcu forumkę i nie będziesz musiał się tłumaczyć
                              Na razie zamknęli wyjazdy. Tobie akurat to chyba powinno dać do myślenia.
                              Niech żyje wolność!
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

ofiara POlityki miłości

ale dopóki, niektórym nie wyłączą interneta to gitara gra
                                Lieber tot als rot!!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎