Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
    To by tylko przyspieszyło powrót SLD do władzy. Warto?
    Bardzo warto.
    W obecnej sytuacji politycznej koalicja rządząca PO-SLD to by było to.

Z innej beki - media zachłystują się informacją o zatrzymaniu 21 osób w związku z Bydgoszczą. Nie wiadomo co to za osoby, zresztą kogo to obchodzi? Jaki kraj - taki bin Laden ))

Po prostu miś na skalę naszych możliwości ))))
    From flood into the fire
    One thousand voices sing
    We're in this together
    For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
      Bardzo warto.
      W obecnej sytuacji politycznej koalicja rządząca PO-SLD to by było to.
      Z innej beki - media zachłystują się informacją o zatrzymaniu 21 osób w związku z Bydgoszczą. Nie wiadomo co to za osoby, zresztą kogo to obchodzi? Jaki kraj - taki bin Laden ))

Po prostu miś na skalę naszych możliwości ))))
      Mówisz i masz
      (narazie drobne kroczki)

Arłukowicz w rządzie Tuska
      Bartosz Arłukowicz będzie współpracował z rządem - ogłosił premier Donald Tusk na wspólnej konferencji prasowej z byłym posłem SLD

Arłukowicz - jak mówił premier - ma pracować przy organizowaniu kontaktów między rządem i administracją państwową a ludźmi, "którzy czują się wykluczeni".
      - Gotowość do naszego współdziałania powinna być znakiem dla innych ludzi w Polsce, że jest możliwe budowanie szerokiego traktu - przekonywał premier.
      - Podjąłem bardzo trudną decyzję. Decyzja, która otwiera nową przestrzeń polityczną - stwierdził Arłukowicz, który był członkiem klubu parlamentarnego SLD, ale do partii nie należał. Stwierdził, że chce pozostać politykiem bezpartyjnym.
      Premier nie chciał zdradzić czy dla Arłukowicza znajdzie się miejsce na listach wyborczych PO. - Zadbam o to, żeby nasze listy były bardziej otwarte niż w ostatnich wyborach. Otwieramy się na prawo i na lewo - stwierdził. Także sam zainteresowany nie wyraził się jasno w tej kwestii. - Chcę kontynuować karierę parlamentarną - zdradził. Pytany czy wstąpi do klubu parlamentarnego PO, odparł że stanie się to o ile otrzyma zaproszenie.
      - Człowiek, który deklarował się jako lewicowiec przechodzi do partii prawicowej. To nie są ruchy normalne w Europie - stwierdził w TVN 24 rzecznik SLD Tomasz Kalita.

Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
      St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Grzesio na pewno już go na listy nie wezmie, wiec pewnie bedzie kandydować z list PO.
        To trzeba przeżyć, żeby to zrozumieć, żeby w to uwierzyć.

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta
          Mówisz i masz
          (narazie drobne kroczki)
          No to fajnie to będzie zestawić z wypowiedzią Czarzastego dziś u Karnowskiego ))

- Moim zdaniem rząd zapomniał do czego służy państwo i komu powinno ono służyć. Obywatele nie tylko mają obowiązek płacenia podatków, ale też dla nich coś trzeba zrobić - mówił w Trójce Włodzimierz Czarzasty (SLD).
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together

Komentarz

• Na hazardowej koleś mówił w miarę rozsądnie, a tu taki klops. Pozdrowienia dla karierowicza.
            Io di notte ti sogno sempre, e di giorno canto per te,
            quando in campo c'e la Juventus, tutto il resto e niente per me!

Komentarz

• D.T. parę dni temu : "grozi nam brunatno - czerwona koalicja"

i słowo ciałem się stało
              "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Niezły transfer zrobił Tusk. Uderzenie nie tylko w samo SLD, ale i Napieralskiego, który miał startować ze Szczecina.

Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
                Ile ja bym dał żeby PSL nie wszedł do sejmu...
                szkoda że mają te swoje żelazne 5-7% i zawsze będą grać rolę prostytuty...
                Wejdą, wejdą. Mają mój głos w tym całym politycznym syfie.
                Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.

Komentarz

• Rafał Ziemkiewicz o przepracowanym Tusku:

Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
                  "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                  Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                  Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                  Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                  "
                  Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                    rozumiem, że psy byłyby opłacane z tego pogłównego
                    a jaki ma JKM pomysł na sytuację, kiedy okaże się, że przewaga w sile ognia będzie po stronie kiboli...wszak broń ma być ogólnodostępna
                    Zamieszczone przez rey Zobacz posta
                    No właśnie, blady czekam na odpowiedź, ciekawy jestem co wtedy? Może psiarnia, w obliczu przeważających sił wroga będzie mogła walić od razu w łeb...?
                    No żesz kuźwa... Strasznie jesteście ograniczeni. Alkohol też jest ogólnodostępny dla osób powyżej 18 roku życia, a w wielu miejscach można zobaczyć napis "Osobom nietrzeźwym wstęp wzbroniony". To samo - albo jeszcze częściej spotykane - byłoby z bronią. Na stadionach na pewno.

Zamieszczone przez koral Zobacz posta
                    A tak z ciekawości - po co właściwie to zrobiłeś? Tak pytam, bez żadnego przypierdalania się. Pomyślałeś: "O! Rząd nie lubi kibiców Legii, pewnie kibice Legii nie lubią rządu, może kibice Legii polubią JKM?" ?
                    Wiem, że JKM to dobry kandydat, więc promuję go jak tylko się da (pewnie mi to słabo wychodzi, zdaję sobie z tego sprawę). Poza tym lubię dyskutować o polityce.

Pewnie jednak do tych wyborów się nic nie wykreuje i będzie trzeba znowu z zamkniętymi oczyma głosować na PiS, w sensie, że nie za PiSem, ale przeciwko skurwielom z PO i SLD.
                    MW i ONR popierają Korwina Co nie znaczy, że ja popieram ich.

Gadasz tak jak ja gdy miałem 17-18 lat i działałem w Młodych UPR-u. Wiesz, problem z Korwinem jest taki, że on chce być znanym publicystą... ale nie politykiem. On ma taki łeb, że spokojnie by zmontował partię na 5%, ale głupimi wypowiedziami potrafił zawsze odjąć sobie kilka procentów, np. o zlikwidowaniu tramwajów w Warszawie, kiedy kandydował na prezydenta Stolicy. Kampania roku 2007 pokazała mi, że Korwin woli być sobie publicystą zapraszanym chętnie do różnych mediów jako ciekawy wynalazek, pójść sobie na gale biznesu itd., ale mu się prawdziwej polityki uprawiać nie chce.
                    Wiem o tym. Nie ma jednak lepszej alternatywy. PiS nią nie jest, przynajmniej wg. mojej subiektywnej opinii. Jak dla mnie jest to partia, która wypowiedziami typu "zamach w Smoleńsku" "niezbędny pomnik pod pałacem" celuje w najgłupsze 30% tego kraju, które sądzi, że te sprawy są priorytetowe dla Polski.

Komentarz

• Zamieszczone przez bLady-po-100sunku Zobacz posta
                      PiS (...) celuje w najgłupsze 30% tego kraju, które sądzi, że te sprawy są priorytetowe dla Polski.
                      Waśnie obraziłeś dużą część wypowiadających się w tym temacie.
                      W kontekście twojego "promowania JKM jak tylko się" powinno cię to zdecydowanie upewnić w tym, że robisz to bardzo słabo.
                      No i pasujesz do swojego mistrza, obaj lubicie strzelić sobie celnie w stopę.

------

0-1

Komentarz

• Zamieszczone przez bLady-po-100sunku Zobacz posta
                        PiS nią nie jest, przynajmniej wg. mojej subiektywnej opinii. Jak dla mnie jest to partia, która wypowiedziami typu "zamach w Smoleńsku" "niezbędny pomnik pod pałacem" celuje w najgłupsze 30% tego kraju, które sądzi, że te sprawy są priorytetowe dla Polski.
                        Korwin sporo traci na tym, że takie ćwoki jak ty agitują za nim. On to rozumie zapewne i boleje nad tym, ale jaki ma na to wpływ?
                        "
                        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Szykują się lewackie/czerwone posiłki do PO.

PO po zwerbowaniu Arlukowicza chce zaprosić na listy Cimoszewicza i Borowskiego.

A na dokładkę PAX

Z. zagłosujesz na Ołdakowskiego jak będzie w PO?

Komentarz

• Zamieszczone przez Kill, baby kill! Zobacz posta
                            Waśnie obraziłeś dużą część wypowiadających się w tym temacie.
                            Nie obraził, tylko trafił jak kulą w płot - gdyby PiS celował w najgłupszych to by rządził.
                            From flood into the fire
                            One thousand voices sing
                            We're in this together

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
                              Nie obraził, tylko trafił jak kulą w płot - gdyby PiS celował w najgłupszych to by rządził.
                              Obraził, bo PiS celuje głównie w ludzi dla których aspekty patriotyczne i niepodległościowe(w tym Smoleńsk) są wyjątkowo wazne. Dla niego to "najgłupsze 30% społeczeństwa". Może ciebie to niedotyczy, ale mnie i wielu na tym forum tak.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kill, baby kill! Zobacz posta
                                Obraził, bo PiS celuje głównie w ludzi dla których aspekty patriotyczne i niepodległościowe(w tym Smoleńsk) są wyjątkowo wazne. Dla niego to "najgłupsze 30% społeczeństwa". Może ciebie to niedotyczy, ale mnie i wielu na tym forum tak.

"
                                Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Pracuję...
                                X