Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez ivan Zobacz posta
    Grabarczyk w formie , klasyczna linia obrony P.O . " To pasażerowie odpowiadają za tłok w pociągach – mówi Cezary Grabarczyk, minister infrastruktury. – To oni podejmują decyzję o tym, jaki środek transportu wybrać i kiedy rozpocząć podróż – podkreślał minister w rozmowie z reporterem RMF FM.
    Pan minister ma racje. Po co się pchali do tych pociągów? Było w domu siedzieć!
    To naprawdę piękne zdanie: treściwe, a zawiera w sobie tak uwypukloną arogancję władzy że nie potrzeba głębszego komentarza.

Edyta:
    Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
    Rozwiń swoją wypowiedź:
    A co powinien zrobić minister z tym, że jest tłok w pociągach ?
    Z tego co pamiętam PKP są spółkami skarbu państwa i to minister za pośrednictwem wskazanych przez siebie rad nadzorczych odpowiada za funkcjonowanie tych spółek. Czy coś się pozmieniało?
    Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• No to mniej więcej Was rozumiem. Ale dlatego właśnie to nie powinny być spółki skarbu państwa. Bo człowiek na stanowisku ministra musi się zajmować tym ile wagonów podstawiono w jakimś-tam pociągu.
      Nie dotykaj forum, bo cię curva zmiecie z planszy
      -------------
      Jedynie prawda jest ciekawa

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Zamieszczone przez bloniaq Zobacz posta
        No to mniej więcej Was rozumiem. Ale dlatego właśnie to nie powinny być spółki skarbu państwa. Bo człowiek na stanowisku ministra musi się zajmować tym ile wagonów podstawiono w jakimś-tam pociągu.
        No to niech sprywatyzują - mają przecież większość w parlamencie, najbardziej zdebilowaciały elektorat który łyknie wszystko, oraz własnego prezydenta.

Ale jedyne co potrafią to mówić, że ich nikt nie rozumie, bo oni nie mogą sprywatyzować, bo opozycja jest przeciw(serio - polecam Gowina felieton w archiwum Rzepy).

Więc wychodzi, że oni nic nie zrobią, no ale by bardzo chcieli, wiadomka. Pozdruffki

(Ton posta adekwatny do głupoty użytkownika, który w durnej wypowiedzi ministra, który dawno powinien zostać wywalony, nie widzi nic złego)

Komentarz

No to mniej więcej Was rozumiem. Ale dlatego właśnie to nie powinny być spółki skarbu państwa. Bo człowiek na stanowisku ministra musi się zajmować tym ile wagonów podstawiono w jakimś-tam pociągu.

Zamieszczone przez Jarosław Zieliński
          W latach 2007-2010 nastąpił ogromny wzrost zatrudnienia w administracji rządowej i samorządowej, razem o ponad 45 tys. osób
          A biedny Grabarczyk musi sam decydować o ilości wagonów w jakimś tam pociągu...

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
            No to niech sprywatyzują - mają przecież większość w parlamencie, najbardziej zdebilowaciały elektorat który łyknie wszystko, oraz własnego prezydenta.

Ale jedyne co potrafią to mówić, że ich nikt nie rozumie, bo oni nie mogą sprywatyzować, bo opozycja jest przeciw(serio - polecam Gowina felieton w archiwum Rzepy).

Więc wychodzi, że oni nic nie zrobią, no ale by bardzo chcieli, wiadomka. Pozdruffki

(Ton posta adekwatny do głupoty użytkownika, który w durnej wypowiedzi ministra, który dawno powinien zostać wywalony, nie widzi nic złego)
            Przecież ten minister wcale nie powiedział nic o prywatyzacji. Nie wiem czemu od razu stwierdzasz u mnie głupotę. Mnie po prostu czasami dziwi czym potrafią zajmować się ludzie suto opłacani z podatków. W tym momencie nie ma w polskim Parlamencie ani jednego ugrupowania, które chciałoby przeprowadzać prywatyzację. Co za różnica, kto będzie rządził, czy kogo wsadzą na to stanowisko w zamian za aktualnego ministra. Nie mam TV, nie mam radia, więc jakoś nie ekscytuję się tą wypowiedzią. Poza tym problem który w niej jest poruszany jest mniej więcej tak marginalny jak liść S.

(Ton posta implikowany brakiem dowodów na skażenie myślą użytkownika odwołującego się do braku bystrości współdyskutanta przy zerowych możliwościach badawczych w dobie obecnego rozwoju telekomunikacyjnego)

Zamieszczone przez eyeslow Zobacz posta
            A biedny Grabarczyk musi sam decydować o ilości wagonów w jakimś tam pociągu...
            Nie musi o tym decydować, ale traci czas na wypowiedź na ten temat zamiast robić coś pożytecznego. Jak przeczytasz moją poprzednią wypowiedź jeszcze raz to może zauważysz, że "decydowanie" to nie to samo co "zajmowanie się". Życzę pomyślnych napięć na synapsach.
            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Nie musi o tym decydować, ale traci czas na wypowiedź na ten temat zamiast robić coś pożytecznego. Jak przeczytasz moją poprzednią wypowiedź jeszcze raz to może zauważysz, że "decydowanie" to nie to samo co "zajmowanie się". Życzę pomyślnych napięć na synapsach.
              Efekty decydowania i zajmowania się widzimy już pośrednio w treści wypowiedzi ministra, bezpośrednio zapewne ujrzymy je w emitowanych w TV sielankowych obrazkach zachwyconych obywateli podróżujących na święta koleją. Twoje pierwsze zdanie za to implikuje, iż sugerujesz prywatyzację kolei ze względu na to, że minister poświęcił jej chwilę w swoim wywiadzie. Zaiste, Twoje napięcia na synapsach to prawdziwe wyładowania...

Komentarz

• Na szczęście, jak już wspomniałem, nie oglądam TV. Sugeruję prywatyzację kolei, bo jeśli jest tak potrzebna, to się utrzyma sama, a jeśli się nie utrzyma -> nie jest potrzebna -> nie ma po co ładować w nią pieniądze z budżetu. Nic do takiego poglądu nie ma minister.

edit. moim zdaniem logiczne myślenie wzbudza najzdrowsze napięcia.
                -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Napisałem wyraźnie, że sugeruję głupotę spowodowaną deprecjonowaniem debilnej wypowiedzi ministra odpowiedzialnego za kolej.

Oczywiście masz rację, że Grabarczyk nie sugeruje prywatyzacji. On żyje we własnym świecie w którym wszystko jest piękne, drogi, PKP, a winni są wszyscy oprócz niego i nie kryje się z tym zbytnio waląc takie teksty. Może to robić, w końcu ma jedną z dwóch najsilniejszych frakcji w PO.

Natomiast powiedziałem o prywatyzacji, bo ty ją zasugerowałeś. Nie tylko zresztą ty. PO też ją sugeruje, choćby piórem Gowina w Rzepie. Tak jak już wspomniałem, nie można, bo opozycja przeszkodzi(naprawdę polecam przeczytanie tego, oddaje całe clue tej sprawy), pokazuje dobitnie jak miałka i płytka jest Platforma. Mając WSZYSTKO, nie robią NIC. I oddaje również, jak już wspomniałem, debilizm jej wyborców, którzy nawet nie zauważają(bądź nie chcą), że PO nie ma już żadnego usprawiedliwienia pustych szafek z reformami.

Komentarz

• Ja się nie zgadzam że PO nic nie robi. Oni robią. Robią dokładnie odwrotnie niż obiecali w kampaniach wyborczych (vide: podatki). A żeby to dokładnie zamaskować, media zajmują się Smoleńskiem (co zresztą patrząc po prawdzie wywołał D. Tusk wszem i wobec ogłaszając sprzeciw wobec raportu MAK, najśmieszniejsze jest to, że media trąbią o Smoleńsku, po czym trąbią, że za dużo Smoleńska, po czym znów zajmują się Smoleńskiem), kibicami: a to piłkarz dostał z liścia, a to ktoś kogoś opluł na stadionie, a to ktoś kto chodzi na mecze robi spirytus, a to znowu jakimś tłokiem w pociągach. Ale żeby zająć się tym, jakie tak naprawdę reformy przyszykowało PO to nie ma ani słówka. Ostatnio w sobotę był Kongres Nowej Prawicy. Około 4K ludzi w Sali Kongresowej. Słyszałeś może o tym w TVN24 ? Niestety nie było relacji, ba, nie było nawet drobnej wzmianki.
                    -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

• Nie jestem fanem JKM

Czytając twojego posta przypomniał mi się pewien felieton(był zresztą tutaj wrzucany, bodajże przez Foxxa) - Rząd Donalda Tuska - Dyskretny urok demontażu, piórem Piotra Legutko

Pozdro

Edit : Pomylił mi się autor za pierwszym razem hehe
                      Ostatnio edytowany przez Peace; 4401.

Komentarz

Rozwiń swoją wypowiedź:
                        Sprawa już chyba wyjaśniona , od siebie dodam jeszcze że w PKP ale też innych spółkach skarbu państwa zasiada bardzo wielu dobrych znajomych pana ministra którzy o branży w której obecnie pracują mają nie zawsze dobre pojęcie . Nie fachowcy , tylko kolesie a miało być tak pięknie i żyć się miało lepiej .

Komentarz

Rozwiń swoją wypowiedź:
                          Za niektórych dyrektorów PKP było tak, że w okresie zwiększonego ruchu pasażerskiego zwiększało się ilość pociągów na niektórych trasach.
                          Dość proste, wystarczy by dyrektor lub jego doradzcy mieli trochę wyobraźni.
                          A co ma do tego Grabarczyk? To on wpycha do PKP swoich kolesi. Niech więc się tłumaczy.

Komentarz

• Zamieszczone przez RG Zobacz posta
                            Za niektórych dyrektorów PKP było tak, że w okresie zwiększonego ruchu pasażerskiego zwiększało się ilość pociągów na niektórych trasach.
                            To teraz wyobraź sobie co w tej sytuacji zrobiłby prywatny przewoźnik, żeby zarobić jak najwięcej.
                            A przy tym można by zaoszczędzić nasze pieniądze i czas p. Grabarczyka...
                            -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

To teraz wyobraź sobie co w tej sytuacji zrobiłby prywatny przewoźnik, żeby zarobić jak najwięcej.
                              A przy tym można by zaoszczędzić nasze pieniądze i czas p. Grabarczyka...
                              Podniósł ceny biletów?

Komentarz

• Zamieszczone przez RG Zobacz posta
                                Podniósł ceny biletów?
                                I tu się mylisz. Monopolista jakim jest państwa by to zrobił. Tak jak podnosi akcyzę na paliwo - jest monopolistą na "rynku" akcyz więc ma prawo podnieść
                                Prywatny przedsiębiorca (nie pisałem, że jeden z kilku przewoźników - uznałem to za oczywiste, ale widzę, że nie było to tak do końca) podstawia więcej wagonów, obniża ceny i ogólnie walczy o klienta...
                                -------------

Józef Mackiewicz

Komentarz

Pracuję...
                                X