Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• - Powstanie dobrego i godnego pomnika w stolicy jest takim momentem, że można by myśleć o zakończeniu żałoby - uważa Adam Hofman. Według rzecznika PiS, dopóki w centrum Warszawy nie stanie pomnik, comiesięczne demonstracje na Krakowskim Przedmieściu nie ustaną.

(...)

Hofman twierdzi, że demonstracje na Krakowskim Przedmieściu ustaną, gdy w Warszawie pojawi się pomnik Lecha Kaczyńskiego. - Dopóki nie odda się godności tym, którzy odeszli, to żałoba się nie kończy. Pomnik w centrum stolicy Polski należy się prezydentowi, jego małżonce i wszystkim ofiarom - uważa polityk i dodaje, że rząd nie potrafi tego zrozumieć.
    No trochę niefortunna wypowiedź Hoffmana według mnie. Po pierwsze już masowo pojawiają się zarzuty o "szantaż", co w sumie nie dziwi. Z drugiej strony można zarzucić ludziom zbierającym się na KP hipokryzję, bo z tej wypowiedzi wynika że nie zbierają się oni w celu upamiętnienia kogokolwiek, tylko "wywalczenia" pomnika w centrum
    Trochę niepotrzebnie Hoffman z tym wyskoczył, podłożył się całkowicie bez sensu.
    Pomijam już fakt, że jest pomnik na Powązkach i miejsca pamięci w kilku innych punktach miasta. Tu oczywiście zacznie się na nowo spór o "godne upamiętnienie", ale nie wiem czy przeddzień kampanii wyborczej to dobry moment na wznawianie tej "debaty". Wyzwolona młodzież spod znaku sierpa i młota już toczy pianę...

Komentarz

• No cóż, jak robi tour de media, to za którymś razem musi coś palnąć.

Zamieszczone przez Lolek Zobacz posta
      PS: Foxx, do Twojego posta jeszcze wrócę
      Czekam

PS I zupełnie nie rozumiem Waszych komunikacyjnych problemów z Karakanem. Nie żyje w żadnym Matrixie, zadał pytanie znaczenie pojęcia "neutralności", gdy sytuacja wygląda tak, a nie inaczej. Weźcie panowie dajcie na luz
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
        Z drugiej strony można zarzucić ludziom zbierającym się na KP hipokryzję, bo z tej wypowiedzi wynika że nie zbierają się oni w celu upamiętnienia kogokolwiek, tylko "wywalczenia" pomnika w centrum
        To rozumiem że monument nie jest upamiętnieniem?
        Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• 10 postów wyżej masz już to wrzucone przeze mnie ;] i jest jeszcze 3 część. Ale zostaw, więcej osób obejrzy
          Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

• Zamieszczone przez Lolek Zobacz posta
            Dobry Boże... Jak widać istnieje wiele matrixów, a Twój matrix jest naprawdę gruby. Zaprezentowałeś na forum pogląd "zerojedynkowy", ja z ciekawości zapytałem czy dopuszczasz istnienie trzeciej drogi, odpowiedziałeś na moje pytanie, wyczerpując jak dla mnie temat.
            No możesz sobie popisać i poczarować jak chcesz.Niech Ci będzie Matrix.
            Dopuszczam neutral , ale w przypadku który zacytowałeś takowy jest głupawy.Twoje pytanie więc też było głupawe.Jakbyś zapytał normalnie bez tego cytatu , to byś dostał normalną odpowiedź i może byś wtedy wiedział trochę więcej.Łapiesz?

Zamieszczone przez Lolek Zobacz posta
            Spoko, czyli jestem trochę głupawy i niepoważny. Jakoś przeżyję tą diagnozę, "doktorze". Pierwsze zdanie z ostatniego akapitu Twojej wypowiedzi to bardzo dobry pomysł. Tyle ode mnie, wystarczy rozmywania tematu.
            Ja Twoją też przeżyję czarusiu.EOT

Komentarz

• A u Morozowskiego... wzburzony Misio Kamiński
              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler Zobacz posta
                No trochę niefortunna wypowiedź Hoffmana według mnie. Po pierwsze już masowo pojawiają się zarzuty o "szantaż", co w sumie nie dziwi. Z drugiej strony można zarzucić ludziom zbierającym się na KP hipokryzję, bo z tej wypowiedzi wynika że nie zbierają się oni w celu upamiętnienia kogokolwiek, tylko "wywalczenia" pomnika w centrum
                Trochę niepotrzebnie Hoffman z tym wyskoczył, podłożył się całkowicie bez sensu.
                Pomijam już fakt, że jest pomnik na Powązkach i miejsca pamięci w kilku innych punktach miasta. Tu oczywiście zacznie się na nowo spór o "godne upamiętnienie", ale nie wiem czy przeddzień kampanii wyborczej to dobry moment na wznawianie tej "debaty". Wyzwolona młodzież spod znaku sierpa i młota już toczy pianę...
                Dla mnie np. od początku było oczywiste że te demonstracje mają charakter stricte polityczny i nie chodzi tu o żaden pomnik czy upamiętnienie, palenie tam zniczy co miesiąc też ma zupełnie inną symbolikę i cel niż kult zmarłych... Kwestia smoleńska jest najbardziej bulwersującą egzemplifikacją ignoranckich rządów Platformy, a te znicze co miesiąc mają przypominać Komorowskiemu w, nie ukrywam, perfidny sposób, że on i jego partyjne otoczenie ponoszą moralną odpowiedzialność za to co się stało - za rozgrywanie i sabotowanie wespół z ruskimi wizyty polskiego Prezydenta, i co najmniej polityczną odpowiedzialność za sposób w jaki potraktowali śledztwo. Ci ludzie na Krakowskim Przedmieściu to taki narodowy wyrzut sumienia i może dlatego są tak chętnie i bezpardonowo atakowani przez większość... Inna sprawa jak takie działania się mają do osiągania celów politycznych...

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                  A u Morozowskiego... wzburzony Misio Kamiński
                  czarny pedryl
                  Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Litości... "Kaczyński mógł zabić Jakubiak"

Zaczyna się sranko po gaciach salonowców.
                    Mioduski ,Vukovic OUT !

Komentarz

• Komentując apel przedstawiciela Światowego Kongresu Żydowskiego o bojkot gospodarczy Polski za brak ustawy reprywatyzacyjnej, szef MSZ Radosław Sikorski wskazał, że polskie sądy nie rozróżniają występujących o odszkodowania ze względu na wyznanie i narodowość. Radca generalny Światowego Kongresu Żydowskiego (WJC) Menachem Z. Rosensaft w artykule zamieszczonym na stronie internetowej WJC, a przedtem, 28 marca, w nowojorskim "Jewish Week" wezwał społeczność żydowską do pozbawienia Polski "dolarów z turystyki i innych" do czasu uchwalenia w naszym kraju ustawy, dotyczącej roszczeń ofiar i ich spadkobierców.

Aj-waj!
                      Kto GóWno czyta, ten gówno wie.

Komentarz

• Dzisiaj o 20 Kaczyński w salonie24 na Ipla
                        W czwartek dokładnie o 20:00 Jarosław Kaczyński ogłosi swój nowy manifest polityczny w programie  Salon24live! realizowanym we...

Komentarz

• Ten to ma łeb na karku:

Prezydent Bronisław Komorowski podpisał ustawę podwyższającą dożywotnie uposażenie byłym prezydentom państwa.

Zgodnie z dotychczasowymi przepisami byli prezydenci otrzymywali miesięczne uposażenie równe połowie wynagrodzenia zasadniczego urzędującego prezydenta. Nowelizacja podwyższa to uposażenie do 75 proc.

Zgodnie z informacją umieszczoną na stronie internetowej prezydenckiej kancelarii, prezydent otrzymuje obecnie wynagrodzenie zasadnicze w wysokości 12 365,22 zł brutto oraz dodatek funkcyjny w wysokości 5 299,38 zł i dodatek za wysługę lat, w sumie 20 137,64zł brutto.

Ustawa o uposażeniu b. prezydentów RP przewiduje, że świadczenia te przysługują prezydentom wybranym od 1989 r. w wyborach powszechnych lub przez Zgromadzenie Narodowe, czyli Wojciechowi Jaruzelskiemu, Lechowi Wałęsie i Aleksandrowi Kwaśniewskiemu.

Uposażenie byłych prezydentów traktuje się w zakresie ubezpieczeń społecznych oraz przepisów podatkowych tak jak wynagrodzenie za pracę. Ponadto była głowa państwa otrzymuje środki finansowe na prowadzenie biura w wysokości i na zasadach określonych dla posłów otrzymujących środki finansowe na utworzenie, funkcjonowanie i finansowanie biura poselskiego.

Według obowiązujących przepisów były prezydent zachowuje uprawnienie do ochrony na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na zasadach określonych przez ministra spraw wewnętrznych. Wydatki związane z ochroną są pokrywane z budżetu państwa w części dotyczącej Ministerstwa Spraw Wewnętrznych.

Byłemu prezydentowi oraz członkom jego rodziny przysługują także świadczenia publicznych zakładów opieki zdrowotnej na zasadach określonych dla pracowników i członków ich rodzin oraz na warunkach określonych dla osób zajmujących kierownicze stanowiska państwowe i członków ich rodzin

Dobrze kojarzę? Jakieś nagrody przedwczoraj sobie przyznawał?

Komentarz

• Zamieszczone przez PanC Zobacz posta
                            Ten to ma łeb na karku:
                            [...]

Dobrze kojarzę? Jakieś nagrody przedwczoraj sobie przyznawał?
                            Musi się śpieszyć, bo:
                            Generał Jaruzelski ponownie w szpitalu

Generał Wojciech Jaruzelski jest hospitalizowany w Klinice Hematologii Wojskowego Instytutu Medycznego - poinformował dziś rzecznik prasowy WIM płk Piotr Dąbrowiecki. U generała zdiagnozowano chłoniaka; jego stan lekarze określają jako stabilny.
                            Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                            St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• Pierwsze co mi przyszło do głowy to, że Umiłowany Bigosław wykonał ten manewr w celach terapeutycznych:
                              skoro Ślepowron położył się na wieść o zabraniu się TK za dekrety o stanie wojennym, to może teraz powstanie z TEJ okazji.

Komentarz

Pracuję...
                              X