Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez daimler
    Dokładnie, dotychczas Hołdys stał w kontrze do radykalnego Kukiza, a tu dziś całkowite odwrócenie stron. A wystarczyło podnieść podatek na artystów i wprowadzić durny przepis ws. etatów dla twórców. Jak to wszystko zależy od punktu siedzenia, co?
    dokładnie
    ale wielki + dla Hołdysa
    My artyści musimy trzymać się razem
    Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• "Nieznani sprawcy" powracają:

A Hołdysem bym się nie emocjonował. Pamiętacie? "Ktoś tam chyba przełożył wajchę"... Trochę czasu minie, i znów będzie śpiewał iż kneź Bolko Zezowaty wcale nie ma zeza...
      From flood into the fire
      One thousand voices sing
      We're in this together
      For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan
        Tyle się działo w PJN ,a naszych forumowych PJN-ów nie było coś widać
        A o czym tu pisać skoro PJN się skompromitowało i brnie w to coraz dalej, a najbardziej z całego towarzystwa skompromitował się Poncyljusz, nawet mnie to dziwi trochę bo od jakiegoś miesiąca denerwuje mnie sam widok jego gęby. Do tego blogowanie Migalskiego i Libickiego, ataki JKR na Kaczyńskiego czy medialna przyjaźń Kamińskiego z Morozowskiem. To wszystko nie moja bajka.

Szkoda tylko Kowala, który jest jednym z nielicznych lubianych przez ze mnie polityków więc jego odejście byłoby dobrą wiadomością, nie ukrywam też że cały cyrk Bielana z kodami obserwuje z satysfakcją.
        Generalnie PJN zmarnował swoją szansę i to radykalnie, chcieli robić politykę podobną w treści do PiS, za to w lepszej formie. Nie wyszło ani jedno ani drugie.

Pociesza mnie za to bardzo fakt, że Kaczyński zrezygnował(już jakiś czas temu) z radykalnej retoryki, znowu działa skutecznie i prezentuje dobre pomysły. Do gustu przypadło mi np. blogowanie i odpowiedzi, warto poczytać.
        Ostatnio edytowany przez KBK; 13950.

Komentarz

• Panie Artysta honor oddaje, miałem wrażenie, że oni tam wszyscy pod stołem się pozabijają, który pierwszy będzie mógł dogodzić temu tusku
          „Podczas kryzysów – powtarzam – strzeżcie się agentur. Idźcie swoją drogą, służąc jedynie Polsce, miłując tylko Polskę i nienawidząc tych, co służą obcym”

Komentarz

• A'propos "przełożonej wajchy" Tuska obejrzyjcie sobie to:

George Carlin
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together

Komentarz

• Błagam tylko nie teraz..

Komentarz

• Bohater tekstu „Rz" pobity przez nieznanych sprawców

Pawłowi Miterowi, 25-latkowi, który podszył się pod znajomego szefa Kancelarii Prezydenta i ośmieszył najważniejszych decydentów w TVP, wybito ząb i ostrzeżono przed kontaktami z prasą

Do pobicia doszło na jednym ze strzeżonych osiedli wrocławskich 24 marca 2011 roku. Dzień wcześniej w tygodniku „Nasza Polska" ukazał się wywiad z Pawłem Miterem, w którym powiedział on po raz pierwszy, że otrzymywał SMS-y z pogróżkami.

Jak informuje Katolickie Stowarzyszenie Dziennikarzy, którego członkiem jest Miter, pobicie zostało zgłoszone policji. Nadkomisarz Krzysztof Zaporowski, rzecznik wrocławskiej policji potwierdził "Rz", że zdarzenie o którym mówi Miter, zostało zgłoszone dopiero w piątek po południu w jednym z komisariatów. - Sprawa będzie wyjaśniana - zapewnia nadkom. Zaporowski.

- Zgłaszałem zdarzenie w piątek wczesnym popołudniem - wyjaśnia w rozmowie "Rz" Miter powód tak późnego powiadomienia policji. - Jeszcze w czwartek ok. 23.00 byłem przesłuchany na komisariacie przy ul. Jaworowej. Ale gdy przyszedłem następnego dnia po odbiór notatki, odesłano mnie kolejne przesłuchanie na komisariat na Rakowcu. W notatce napisano, że mam wyłamany przedni ząb, podbite oko.

Miter twierdzi, że zaatakowało go dwóch mężczyzn, którzy podjechali terenowym fordem na wrocławskich numerach.- Gdy szedłem przez parking dopadli mnie, uderzyli dwa razy w twarz i kopnęli w kolano. Powiedzieli, żebym uważał z kim rozmawiam i nie kontaktował się już z prasą - powiedział "Rz" Paweł Miter.

W marcu tego roku „Rzeczpospolita" opisała prowokację, jakiej dokonał Paweł Miter. Wysłał on byłemu prezesowi TVP Włodzimierzowi Ławniczakowi maila z fałszywej domeny Jacka Michałowskiego, szefa kancelarii prezydenta Bronisława Komorowskiego. Z treści maila napisanego przez młodego prowokatora prezes z Woronicza dowiedział się, że prezydent Komorowski chciałby, żeby dać mu program w telewizji. Niedługo po tym z ramówki zdjęto program „Warto rozmawiać" Jana Pospieszalskiego. W tym czasie władze TVP podpisały wstępną umowę z „człowiekiem od prezydenta" na kwotę 39 tys. zł.

Według Mitera pobicie to skutek jego wypowiedzi dla "Gazety Wyborczej" z 17 marca. Opowiadał on Agnieszce Kublik, że jako "reprezentujący Kancelarię Prezydenta" miał on załatwić lewicy cztery miejsca w Radzie Nadzorczej TVP. Po tych słowach rozpętała się burza w mediach.

Tuż po publikacji „Rzeczpospolitej" dyrektorzy z TVP (Marian Kubalica i Andrzej Jeziorek, wspierający angaż Mitera w w telewizyjnej „Jedynce") złożyli zawiadomienie w prokuraturze oskarżając go o oszustwo.

Ciekawe czemu nikt o tym nie mówi... .

UB, SB, FB - co następne?

Komentarz

• Jak to nie?Pisał o tym Nazgul parę postów wyżej

Komentarz

• Przpraszam, mea culpa

UB, SB, FB - co następne?

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan
                      Właśnie teraz. Wybory coraz bliżej, PJN się nie przyjął...
                      From flood into the fire
                      One thousand voices sing
                      We're in this together

Komentarz

• Logo PJN:

Oni mają w końcu prawo do nazwy ?

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace
                          Logo PJN:

Oni mają w końcu prawo do nazwy ?
                          Od razu mi się skojarzyło z logiem strony www.rp.pl
                          Jesteś panem własnego losu.

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                            Właśnie teraz. Wybory coraz bliżej, PJN się nie przyjął...
                            Mam spore obawy ,że ta nowa partia przejmie trochę wyborców , którzy pier.. PO i wstyd im głosować na obciachowy PIS.Zjawisko dość powszechne.

Komentarz

• Wątpię, Korwin to Korwin - przed każdymi wyborami robi "nowe otwarcie" i jest równie mocno przekonany o doskonałym wyniku
                              My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Ja nie twierdzę ,że to będą miliony, ale niech powtórzy wynik z wyborów prezydenckich.To zawsze pare % prawicy.

P.S. Znowu się UPR przeprosił z Korwinem..

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎