Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez FANATYCZNY Zobacz posta
    Poglądowo wklejam, pierwsza strona Pulsu Biznesu. Miodowy miesiąc się skończył.
    Piękny strzał
    a tu artykuł:
    Ekonomiści i przedsiębiorcy nie chcą traktować słów premiera poważnie. Twierdzą, że populizm sięgnął szczytu.

— Żałosne. Co tu można dodać? Gadać się nie chce — tak Robert Gwiazdowski, prezydent Centrum im. Adama Smitha, zareagował na wypowiedzi premiera Donalda Tuska o walce z "bezczelną, wulgarną spekulacją".

— Nie wierzę, że premier to powiedział. Muszę to sprawdzić i oddzwonię — odparł Andrzej Malinowski, prezydent Pracodawców RP, kiedy poprosiliśmy go o komentarz.

Ekonomistów i przedsiębiorców, którzy złapali się za głowę, słysząc wypowiedzi premiera, jest wielu. Takich deklaracji z ust przewodniczącego partii, która nazywa się liberalną gospodarczo, jeszcze nie słyszeli.

— Pokazówkami w mediach, znanymi z Rosji, premier nie wyhamuje inflacji. One służą tylko osiągnięciu celów politycznych. Rząd ma większy wpływ na ceny przez to, jak zarządza finansami publicznymi. Tymczasem mamy ogromną dziurę budżetową, która zwiększyła popyt na rynku, co na pewno nie pomogło w walce z inflacją — mówi Krzysztof Rybiński, były wiceprezes Narodowego Banku Polskiego, rektor Uczelni Vistula.

Więcej w czwartkowym Pulsie Biznesu.

Komentarz

• Zamieszczone przez StMo Zobacz posta
      Nie jestem zwolennikiem wieszania na latarniach kogo popadnie, ale prawda jest taka że czerwona swołocz nie poniosła kary, nawet symbolicznej. A wręcz przeciwnie, żyją sobie w Polsce jak pączki w masełku i jest git.
      Ja również... nie jestem za "karaniem" każdego jak popadnie... ale z tymi latarniami to bym dał spokój... Proponuję tradycyjnie... po "warszawsku" jak to miało miejsce w 1794... a dla tych co są bardziej humanitarnie nastawieni do "czerwonej swołoczy" proponuję opcję wieszania in effigie...dla każdego coś miłego...
      "Ja to całe życie na farcie lece i jeszcze nigdy nie wpadłem... i nie wpadnę.." bo "nie studiowałem informatyki ale to co wiem wystarczy, żeby sobie jakoś radzić w życiu"

Komentarz

• Jako, że i mój post został zacytowany, pragnę wrzucić coś od siebie. Po pierwsze szkoda, że został wrzucony sam bez kontekstu, czyli postów stmo i auta, doskonale obrazuje co miałem na myśli.

Ta wiązanka postów miała niby dowieść, że duża część platformerskiej elity tego forum odpuszcza ten temat z powodu jednego przeważającego nurtu, a oś dyskusji to SO, stosunek do komunizmu, patriotyzmu i innych ideologicznych rzeczy.

Nic bardziej mylnego!

Powód jest bardziej trywialny. Otóż partia, którą sławi większość Polaków, nie ma się czym pochwalić. Co za tym idzie oręż wyborców PO jest zbyt tępa do poważnej wymiany zdań. Do czego są zdolni to właśnie do dyskusji o ideologii, która jest odpowiedzią na wszystko.

Mylę się?
        Jak tak to chętnie poczytam o reformach PO, PKP, obniżkach podatków, stanie finansów publicznych, cenach jedzenia i paliwa itd..

Komentarz

• Wpisuję się w tym temacie, gdyż mam zrobić na jutrzejszą lekcje( oczywiście obowiązkowo) felieton o Henryce Krzywonos, bardzo rzadko zaglądam do tego tematu, gdyż mówiąc wprost, moja wiedza przy wiedzy osób, które się tu wypowiadają ledwo wybija się ponad 0 Czy jest ktoś w posiadaniu felietonu z którego mógłbym skorzystać? A może ktoś z Was sam robił felieton o tej osobie, chciałbym umieścić jakieś cytaty ze stron, które pokażą, że tak naprawdę była mało znaczącą osobą. Nigdy w życiu nie pisałem felietonu, więc nie musi to być super długa praca, zwłaszcza, że jak na profil matematyczny przystało, pisanie nie jest moją mocną strona. Jest to dla mnie bardzo ważne, gdyż nie mogę pozwolić sobie na 1, czego konsekwencją byłoby zapewne zagrożenie i dłuższa przerwa z meczami. Praca na poziomie ucznia 2 klasy LO z profilu matematycznego, byłbym wdźięczny za pomoc.

Edit: Miałem z nią spotkanie w szkole, gdzie uważała się za nie wiadomo jak ważną osobę w strajku, a z tego co mi wiadomo, to tak nie było.

Komentarz

• Zamieszczone przez Traper Zobacz posta
            Wpisuję się w tym temacie, gdyż mam zrobić na jutrzejszą lekcje( oczywiście obowiązkowo) felieton o Henryce Krzywonos.

Zatem stało się! Jednak nie   generał Anodina, ani płk Krasnokutski, co było by oczywiste, odkąd naczelnym został Tomasz „niech...
            Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Obawiam się Foxx-ie, że jak napisze to na podstawie tych źródeł to oceny powyżej 2-3 nie dostanie...Takie czasy.
              http://www.youtube.com/watch?v=lQEA9u9w9Fg

Komentarz

• W dupie z oceną,pisz prawdę.
                "Lubię sobie jebnąć piwo"

Komentarz

• Zamieszczone przez Mro Zobacz posta
                  Obawiam się Foxx-ie, że jak napisze to na podstawie tych źródeł to oceny powyżej 2-3 nie dostanie...Takie czasy.
                  za komuny dostalbym po mordzie i jeszcze rodzicow by wezwali do szkoly

Komentarz

• Zamieszczone przez foo Zobacz posta
                    i wystarczy? a wszyscy TW? wszystkie kanalie, robiace pieniadze w tamtych czasach dzieki koneksja z aparatczykami?
                    skad te listy? one byly dosc dobrze spalone jeszcze przed zmiana u wladzy, jezeli dobrze pamietam

rozumiem, ze jestescie gotowi wydac wyrok smierci na kazdego, kto mial legitke PZPRu, tak?
                    tak
                    Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zamieszczone przez Pan Artysta Zobacz posta
                      tak
                      Tak na poważnie? Ja rozumiem radykalizm, ale chyba niektórzy chcą się na siłę w nim prześcigać... Co by dało wyrżnięcie wszystkich PZPRowców? (abstrahując już od strony moralnej). Przecież dzisiaj trzon piątej kolumny (tyle że dość sporej) w Polsce stanowią ludzie z "pięknymi kartami opozycyjnymi" i ich dzieci.

Komentarz

• Zamieszczone przez Mściwy Zobacz posta
                        Tak na poważnie? Ja rozumiem radykalizm, ale chyba niektórzy chcą się na siłę w nim prześcigać... Co by dało wyrżnięcie wszystkich PZPRowców? (abstrahując już od strony moralnej). Przecież dzisiaj trzon piątej kolumny (tyle że dość sporej) w Polsce stanowią ludzie z "pięknymi kartami opozycyjnymi" i ich dzieci.
                        Pan Artysta to urodzony killer.
                        Musisz po prostu przyjąć do wiadomości, że są i tacy ludzie. To ktoś w rodzaju Niesiołowskiego, tyle, że silny nie tylko w gębie ale i w czynach.
                        "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
                        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
                        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
                        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
                        "
                        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• to juz lekka przesada to co ta baba pierd.li i cala ta szopka z grosem i jego ksiazka

narod polski jest w tym momencie wrzucany, baaa wpychany do jednego wora z hitlerowcami (NIE NIEMCAMI - narod niemiecki nie bral udzialu w holokauscie - tylko hitlerowcy) i innego rodzaju odszczepiecami, a tam jakby nic sie nie stalo, wszyscy przytakuja, tylko czekac az sie ukorza i przywdzieja wory pokutne

zal

Komentarz

• Foxx dzięki za materiały, na szczęście przesunęła termin oddania, co do oceny, wolę napisać zgodnie ze swoimi poglądami i dostać coś słabego niż wchodzić w dupsko ze sztucznymi tekstami

Komentarz

• A ja włoże kij w mrowisko i powiem Wam, że to dla mnie trochę śmieszne to oburzanie się na Grossa. Widziałem film Krzyż, widzę co współczesne polactwo jest w stanie zrobić dla 5 złotych, więc w to, że Marian z Biłgoraja za kasę denucjował swoich żydowskich sąsiadów. Wiem, że to teraz jest bizness, ale to już taki urok naszych kurewskich czasów. Nie ma czegoś takiego jak My Święty Naród Polski, kiedyś pewnie i był. Ale teraz, po pół wieku komuny i przemielenia tych homo sovieticusów przez papkę kapitalizmu. To już skończyło się niezłą mutacją.
                              Bóg z Nami, choj z Nimi.
                              Kocham Polskę, Pierdolę 3rp.

Komentarz

• Zamieszczone przez Eman Zobacz posta
                                http://www.tvn24.pl/-1,1696966,0,1,8...wiadomosc.html

to juz lekka przesada to co ta baba pierd.li i cala ta szopka z grosem i jego ksiazka

narod polski jest w tym momencie wrzucany, baaa wpychany do jednego wora z hitlerowcami (NIE NIEMCAMI - narod niemiecki nie bral udzialu w holokauscie - tylko hitlerowcy) i innego rodzaju odszczepiecami, a tam jakby nic sie nie stalo, wszyscy przytakuja, tylko czekac az sie ukorza i przywdzieja wory pokutne

zal

Żydzi chcą kasy.Robią co mogą jak widać.

Holland niech się nie wypowiada jako Polka, bo to niesmaczne jest.

Jerzman : Nikt nie twierdzi ,że w czasie wojny było cacy.Z tym "polactwem" to dałeś , więc zakończe dyskusję.
                                Ostatnio edytowany przez Gość; 6953.

Komentarz

Pracuję...
                                X