Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
    Tak czy inaczej prawdopodobnie władzę przejmie ktoś bliski USA , a ludzie dostaną więcej praw.

coooo???

skąd takie wnioski? przyznam, że jestem w szoku.,że akurat Ty łykasz medialny idiotyzm
    Nie mów, że należych do tych co popierali obalenie szacha w Iranie
    ...ta ziemia do Polski należy
    choć Polska daleko jest stąd,
    bo wolność krzyżami się mierzy
    historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Tylko niech zostawią piramidy i Sfinksa w spokoju bo gdzie będą sobie rodacy robić foty na NK

(Piotrek skończ, idz spać, nabierz trzeżwego osądu sytuacji)zasłyszane od kobiety z boku co ogląda film

A moja odpowiedz może być tylko jedna piątek weekendu początek posyp kobieto i patrz dalej w TV, bo dziś nastał dzień resetu kompa.
      http://szechteriada.org/wp/

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
        Gazietka to się chyba obsriwa

W samym Egipcie już wojsko wjechało w temat.Sprawa jest na ostrzu noża.
        Ludzie witają wojsko wiwatami i liczą ,że ich poprą.

Ciekawie się robi.Tak czy inaczej prawdopodobnie władzę przejmie ktoś bliski USA , a ludzie dostaną więcej praw.
        Mubarak jest proamerykański i - o zgrozo - proizraelski. Strach się bać kto go może zastąpić. Mort dał dobrą analogię.
        From flood into the fire
        One thousand voices sing
        We're in this together
        For whatever fate may bring

Komentarz

• Ciekawa konferencja PiSu nt. aktualnej sytuacji polskich przewozników (to tak w ramach zajmowania się tylko Smoleńskiem).

TIR, transport, ministerstwo infrastruktury, Rosja, ciężarówki, rząd Tuska, Cezary Grabarczyk, PiS, Gazeta Polska, Niezalezna.pl, Niezalezna.tv
          Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
          - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
          Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
            Mubarak jest proamerykański i - o zgrozo - proizraelski. Strach się bać kto go może zastąpić. Mort dał dobrą analogię.
            a media w Polsce NIE WIERZĘ, że są tak głupie - po prostu chyba testują na tym przykładzie socjotechnike i ile mogą narodowi bzdur wmówić.

Przeraża mnie,że nawet osoba tak anty jak Karakan łyka te bzdury bo to oznacza,że oni naprawdę w dwa dni Polakom wmówią wszystko - włącznie z antyamerykańskim Mubarakiem i demokratycznym Bractwem Islamskim.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
              coooo???

skąd takie wnioski? przyznam, że jestem w szoku.,że akurat Ty łykasz medialny idiotyzm
              Nie mów, że należych do tych co popierali obalenie szacha w Iranie
              Ja nic nie łykam.Przecież obecnie tak jest, z tą róznicą ,że jest większy zamordyzm i ludzie nie mają pracy.USA dozbraja Egipt i dlatego wojsko ma się tam dobrze.Stąd niewiadomo jak się armia zachowa.

Dlatego napisałem wcześniej ,że zapewne służby już ogarniaja tamat i kto wie czy Mubarak już nie dostał propozycji nie do odrzucenia.

Władza się zmieni.Ludzie dostaną jakąś tam iluzję zmian i po sprawie.Chodzi o to ,żeby żydków nie niepokoić.

Nazgul i mort: WIEM ,ŻE MUBARAK JEST PROAMERYKAŃSKI.

Widzę ,że się nie rozumiemy.

Skoro już jest dym i to spory , to zmiany muszą zajść.Amerykanie i Izrael zrobią wszystko ,żeby utrzymać obecny friendship.Kłopotem jest Mubarak , którego ludzie chcą wypie..ć.
              No więc trzeba znaleźć nowego.Ot cała tajemnica tego co sobie gdybam.
              Ostatnio edytowany przez Gość; 6953.

Komentarz

• no to widocznie niezręcznie sformułowałeś swą wypowiedź bo jej wydźwięk jest taki,że "obalą antyamerykańskiego Mubaraka i będzie ktoś bliski USA a ludziom sie polepszy"

ja uważam,że jak jebnie Mubarak to już poleci tam totalnie a do władzy dorwą się Ci, którzy mają najwieksze poparcie ulicy - radykałowie muzułmańscy.

prawda jest taka,że radykałów trzymają za ryj tylko reżimy - upadek kogokolwiek zapewne spowoduje rozsypanie się tej układanki bo obłąkańcy są naprawdę silni.

kibicowanie egipskiej ulicy bo "im internet i facebooka zablokowali" to działanie autodestrukcyjne w wydaniu Europejczyków - w bliższej lub dalszej perspektywie czasowej.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Ja tam nikomu nie kibicuję.

Moja wypowiedź jest jak najbardziej ok. Tylko ja uważam ,że radykałowie nie dojdą do władzy.Dlatego napisałem "TAK CZY INACZEJ władze przejmie ktoś bliski USA" Z tymi prawami to też nie wiemo co wam chodzi.
                  Ludzie dostaną jakieś ochłapy czy iluzje demokracji i po sprawie.

Czepiacie się niepotrzebnie

Komentarz

• ja przyznaję,że reaguję alergicznie bo po całym dniu słuchania tych bredni o "demokratach" z meczetów mam lekkiego nerwa

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Pier...ą jak potłuczeni.
                      W Egipcie już się pojawił jakiś typek , który jest bliski USA.Dawny dyplomata , którego lubi zachód.Znająć życie on niebawem przejmie Egipt.

Komentarz

• Ciekawie wygląda cała sprawa w kontekście pozycji Izraela w regionie. Egipt był gwarantem tego, że panował tam względny spokój i państwa arabskie nie wtrącały się do konfliktu izraelsko-palestyńskiego, czy wojen libańskich. Teraz sytuacja może się diametralnie zmienić i jeśli do władzy doszedłby ElBaradei, który nie jest tak proamerykański jak mogłoby się wydawać (krytyka Busha za wojnę w Iraku) to może być ciekawie. Historia dzieje się na naszych oczach.

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
                          prawda jest taka,że radykałów trzymają za ryj tylko reżimy - upadek kogokolwiek zapewne spowoduje rozsypanie się tej układanki bo obłąkańcy są naprawdę silni.
                          I dlatego już szuka się nowego dyktatora, który coś tam rzuci ulicy i uspokoi sytuację.

Dojście do władzy radykałów oznaczało by jedno - interwencję zbrojną Izraela, mającego pełne błogosławieństwo USA, a pewnie też wsparcie państw obu wojskowych potęg Europy, czyli Francji i WB.

Egipt jest za ważny, aby go puścić samopas.

UB, SB, FB - co następne?

Komentarz

• Pamiętacie te rekiny? Teraz wszystko jasne, Żydzi na polecenie Greków poszczuli tłum na Mubaraka żeby przyciągnąć turystów do Grecji co pozwoli jej wyjść z kryzysu jednocześnie pokazując Orbanowi, że jedyną drogą (między)narodowy socjalizm.
                            A tak poważniej to bombe i betonem zalać.

Ps. media

Komentarz

• myślicie że te i może następne zamieszanie gdzieś w sumie daleko będzie miało bezpośredni wpływ na sytuację w Europie - bo ja tak sobie myślę " niech się brudasy kotłują, byle daleko od nas " ale coś mi podpowiada że trzeba uważać bo może być grubo
                              A nad tym wszystkim: nad nami, ziemią i chmurami, po północnej stronie
                              nieba pędził dziwny Wielki Wóz... królowała, wspaniała, jedyna, zaczarowana
                              Wielka Niedźwiedzica.

Komentarz

• Pośrednio może mieć (działania NATO, ceny ropy, stabilność OPEC, wzrost kursów dolara i franka), ale nie spodziewam się jakiś reperkusji, które dotkną nas w sposób bezpośredni.

Jutro nowy dzień. Trzeba będzie śledzić Al Jazeerę.

Komentarz

Pracuję...
                                X