Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
    znowu się nie ładuje, GS od dobrego roku prowadzi niesamowitą grę, która w każdym z rozwiązań prowadzi do jego zwycięstwa
    - zbudował podwaliny pod koalicję z SLD
    - przygotował sobie grunt do przejęcia władzy po Tusku wewnątrz partii
    - zaczął budowę struktur równoległych wobec PO i ogarnia ich finansowanie
    aaa i jeszcze wyjebał paligłupa
    Geniusz
    Tusk nie ma jaj, ale ma ludzi. Łatwo nie będzie. Na miejscu ryżego wyciągnąłbym Schetynie akcję z Rosołem, Sawicką i Drzewieckim sprzed wyborów (sprawa słupów, ludzie Schetyny). Grzesio musi uważać przy topieniu Tuska - on może pociągnąć go za sobą.
    From flood into the fire
    One thousand voices sing
    We're in this together
    For whatever fate may bring

Komentarz

• Trzeba jednak pamiętać ,że Grzesiu dobrze żyje z Walterem.Śmiem twierdzić ,że lepiej niż Tusk.

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
        Tusk nie ma jaj, ale ma ludzi. Łatwo nie będzie. Na miejscu ryżego wyciągnąłbym Schetynie akcję z Rosołem, Sawicką i Drzewieckim sprzed wyborów (sprawa słupów, ludzie Schetyny). Grzesio musi uważać przy topieniu Tuska - on może pociągnąć go za sobą.
        Drzewiecki to człowiek Tuska, może inaczej więcej Tusk straci wyciągając Drzewieckiego (nie chodzi tu o aferę hazardową, tylko o ich wspólne relacje sprzed lat-jak coś prv) niż miałby zyskać.
        Zresztą wydaje mi się, że ktoś taki jak GS nie zaspał i jest przygotowany na wszelkie ruchy DT, samemu mając mocne argumenty w ręku.
        Zresztą już dzisiaj widać 2 kwestie
        - DT jest coraz łatwiej wytracić z równowagi
        - GS pozwolił sobie na otwartą krytykę DT - chociażby ostatni wyjazd na narty
        Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Jakkolwiek jest, wojna wylazła spod dywanu i sporo ciekawego może się jeszcze wydarzyć - moim zdaniem najciekawiej będzie jak jeden z nich znajdzie się w narożniku i nie będzie miał nic do stracenia.

Suplement:

Ciekawy przeciek...
          Ostatnio edytowany przez Nazgul; 89.
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• Kilka ciepłych słów od Wojtka Cejrowskiego:

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
            Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
            Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
            Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
            "
            Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Tekst Tomasza Sakiewicza

Komentarz

• Karakan, Jaco - wszystko rozumiem. Pozdrawiam i myślę, że koniec poruszonego przeze mnie tematu

Komentarz

• Zamieszczone przez Michu Zobacz posta
                  Czytam ten temat od dłuższego czasu, jednakże bez aktywnego udziału. Zainteresowała mnie ostatnio takie krytyczne podejście do tematu "Dzień bez Smoleńska", vide post casual'a. Jako osoba średnio-zaawansowanie zainteresowana tematami polityki, uważam, że faktycznie wkurzenie CZĘŚCI ludzi "sprawą smoleńską" jest uzasadnione.
                  A dla mnie to jest na maksa infantylny 'tumiwisizm' i 'róbtacochcetyzm'. Rozumiem, że nie każdy jest stworzony do tworzenia nowych idei oraz wchodzenia do panteonu Wybitnych Polaków, ale przesada w drugą stronę jest żenująca. Komunizm wyhodował w Polakach jakaś totalną bezideowość. Zjadacze chleba mający wszystko co związane z czymś powyżej własnego domu w dupie. A to 'niestety' tak nie jest. Bycie Polakiem to odpowiedzialność, a zachowania z 'fejsika' są próbą jakiegoś żenującego zamiatania sprawy pod dywan. Bo jest męcząca.

To tak jakby przeciętny uczeń miał z chemii same pały i zamiast się ogarnąć i wziąć do roboty wiedząc, że będzie kiblował - woli o tym nie myśleć i się zachlać. Albo mega gruba baba próbuje być na diecie i nic jej nie wychodzi. Wobec czego wymyśla sobie dzień wielkiego obżarstwa żeby zapomnieć o smutkach.

Dla mnie to na maksa infantylna porażka ludzi, którzy nie potrafią poradzić sobie z problemem. Wytłumaczenie, że to jest 'męczące' to jakaś totalna dziecinada.

Mimo wszystko jestem w stanie to zrozumieć. Do momentu w którym taka osoba wychodzi na ulice i zaczyna się taką mentalnością chwalić i organizuje z podobnymi sobie wręcz klub społeczny, który w ich mniemaniu jest modny.

Porażające.

Zamieszczone przez Peace Zobacz posta
                  No zwłaszcza posty Sly, Z., Kill'a

Możesz to zmienić

Z. - mój post nie odnosił się akurat do przerzucenia swojej sympatii na PJN, tak żeby było jasne
                  1. Najeżdżam na PO wcale nie mniej niż inni z tego tematu. Padasz właśnie ofiarą żenującej choroby PO-PiS. Najeżdżam w temacie na PiS, więc od razu wyskakuje Ci, że nie najeżdżam na PO, no bo przecież najeżdżam na PiS.

Jest trzecia droga, serio

2. I słusznie, bo to straszna bzdura.

P.S. TNTP - jutro postaram się odpowiedzieć, bo dziś już mi się nie chce..
                  "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• źle mnie zrozumiałeś. Michu napisał, że w tym temacie jest najeżdzanie na PO 24/7 więc podałem osoby, które wpisują się w temacie i oś dyskusji jest najczęściej inna.

Sam mówiłeś, że w pewnym zagadnieniach Ty vs wyborcy PiSu masz analogiczne zdanie, ale nie chcesz o tym dyskutować bo byłoby nudne

Dorabiasz się czegoś czego nie ma

A czy jest sens wybierania trzeciej drogi(gdy główną niechęcią do PiS jest język i sposób komunikacji z wyborcami) to już twoja sprawa.

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
                      A dla mnie to jest na maksa infantylny 'tumiwisizm' i 'róbtacochcetyzm'. Rozumiem, że nie każdy jest stworzony do tworzenia nowych idei oraz wchodzenia do panteonu Wybitnych Polaków, ale przesada w drugą stronę jest żenująca. Komunizm wyhodował w Polakach jakaś totalną bezideowość. Zjadacze chleba mający wszystko co związane z czymś powyżej własnego domu w dupie. A to 'niestety' tak nie jest. Bycie Polakiem to odpowiedzialność, a zachowania z 'fejsika' są próbą jakiegoś żenującego zamiatania sprawy pod dywan. Bo jest męcząca.

To tak jakby przeciętny uczeń miał z chemii same pały i zamiast się ogarnąć i wziąć do roboty wiedząc, że będzie kiblował - woli o tym nie myśleć i się zachlać. Albo mega gruba baba próbuje być na diecie i nic jej nie wychodzi. Wobec czego wymyśla sobie dzień wielkiego obżarstwa żeby zapomnieć o smutkach.

Dla mnie to na maksa infantylna porażka ludzi, którzy nie potrafią poradzić sobie z problemem. Wytłumaczenie, że to jest 'męczące' to jakaś totalna dziecinada.

Mimo wszystko jestem w stanie to zrozumieć. Do momentu w którym taka osoba wychodzi na ulice i zaczyna się taką mentalnością chwalić i organizuje z podobnymi sobie wręcz klub społeczny, który w ich mniemaniu jest modny.

Porażające.
                      Zgadzam się w 99%! Dla mnie to Wyborcza i spółka wybrobiły taką postawę w Polakach.

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                        znowu się nie ładuje,
                        Jak wejdziesz na główną stronę, i tam poszukasz, to bez problemu się otworzy Za każdym razem
                        http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Faktem jest ,że nowe newsy ciężko sie otwierają.
                          Chyba musza zainwestować w serwer.

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
                            Zgadzam się w 99%! Dla mnie to Wyborcza i spółka wybrobiły taką postawę w Polakach.
                            Ja bym nie sprowadzał całej winy na karby GW, bo to oznaczałoby nie mniej nie więcej, że mamy kilka milionów czytelników tej gazety i im podobnych, a dodatkowo posiedli oni umiejętność czytania ze zrozumieniem i łykają jak lemingi wszystko co popadnie. Dla mnie to zbyt wielkie uproszczenie i niesłuszne przerzucenie całości odpowiedzialności za indolencję umysłową młodszej części społeczeństwa na złego Michnika.

Zgodziłbym się natomiast ze stwierdzeniem, że nowy ustrój wraz z jego niedoskonałościami - wczesny kapitalizm, niski poziom edukacji szkolnej i wyższej, antypolskie media i wirus bierności wśród Polaków wyłączył u części społeczeństwa autonomiczne funkcje: myślenie i spostrzeganie. A dodatkowo z jakiś nieznanych mi względów pojawiły się u ludzi klapki na oczach, ale tego nie jestem w stanie wyjaśnić.

Ciekawe jaką rolę odegrają w nadchodzących wyborach roczniki 90,91,92,93 - bądź co bądź 2 mln "świeżych" wyborców z pokolenia fejsbukowego
                            Ostatnio edytowany przez midzi; 23991.

Komentarz

• Zamieszczone przez midzi Zobacz posta
                              Dla mnie to zbyt wielkie uproszczenie i niesłuszne przerzucenie całości odpowiedzialności za indolencję umysłową młodszej części społeczeństwa na złego Michnika.
                              Oczywiście, że za brak myślenia innych, Michnik nie jest odpowiedzialny. On to tylko wykorzystuje.

Dla przypomnienia słowa Herberta o jego byłym przyjacielu:

Enjoy the videos and music you love, upload original content, and share it all with friends, family, and the world on YouTube.
                              "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Israel Singer na Światowym Kongresie Żydów

Komentarz

• midzi: Może trochę uprościłem.Niby dodałem spółka no , ale..

Nie wiem czemu uważasz ,że to tylko młodzi? Przecież lemingów jest pełno w każdym przedziale wiekowym.Napisałem Wyborcza, bo dla mnie to główny przedstawiciel tej lewacko-żydowskiej bandy, która wpędza Polaków w jakieś kompleksy i uzurpuje sobie prawo do wydawania sądów co i kto jest obciachem.Pominę sprawę zakłamywania lub koloryzowania historii naszego kraju lub wyśmiewanie postaw patriotycznych.To chyba oczywistość.

Powiem szczerze ,że mną osobiście "wstrząsnął" nigdy nie publikowany fragment wywiadu z Gieremkiem.Jak się to czyta , to włos się jeży na głowie i można naprawdę wyciągnąć wniosek ,że to wszystko co się dzieje jest pewnej grupie osób na ręke.Robienie z nas ciemnoty było zaplanowane i jest non stop wdrażane.Dojenie kraju z wszelkich dóbr i nie dawanie kompletnie nic w zamian.Do tego wmawianie ludziom , że "to jest normalne ,bo w takim kraju żyjemy".Pisałem o tym w temacie "Inner City Life". Czemu Wyborcza i ta cała banda nie pisze o wszystkich wałkach i nie domaga się głów ludzi?

Czemu flaga Resovii czy tam Stali Rzeszów powoduje na Czerskiej spięcie dupy i wytoczenie wszystkich dział, a droga asfaltowa bez asflatu wybudowana za nasze pieniędze nie? Widać wyraźnie jakie są priorytety.

Dbanie o wszelkiej maści pedałów, zboczeńców jest ważniejsze od tego ,że Polska kupuje w Biedronkach i je jedzenie marnej jakości co zapewne odbije się na zdrowiu za kilkanaście lat.Wmawianie nam ,że nic nie potrafimy , bo komuna , bo to, bo tamto.Tylko jakoś Słowacy i Czesi potrafią zbudować drogi.Generalnie wszyscy potrafią tylko nie my.U nas wałek jest robiony nawet na przetargu na budowe placu zabaw.

Wyborcza i jakieś TVN uchodzące za takie eurpoejskie mają to w dupie.Pokazują ludziom świat tych 15 % Polaków i mamią całym tym gównem.
                                Potem pier.. ,że konsumpcja w kraju rośnie i jesteśmy super fajni.Tylko ,że już głośno sie nie mówi ,że ponad 50% ludzi ma kredyt.Z czego lwia większość na zwykłe życie.Zresztą sama sprawa banków to też odzwierciedlenie ,że "elity" mają Polskę i Polaków w poważaniu.Sprawa opłat za transakcje kartami.Najwyższa w Europie.Czemu?Kto na to pozwala?

Wracając do meritum.Niski poziom szkolnictwa,ta bierność kraju i totalna podatność na manipulacje nie jest wg mnie przypadkowa.Pracowała na to grupa ludzi.Grupa , która mówi ,że jest źle i kręci głową wpędzając nas w jakieś kompleksy.Grupa , która jednak nic konkretnego nie robi utrwalając w nas jakieś przekonanie ,że jesteśmy gorsi ,a winnymi sa wszyscy tylko nie elity rządzące.Tylko kto ma nas uświadamiać?Napchany żarciem i kasą dziennikarz?Jemu jest ok.Polityk?Proszę..

Ludzie którzy głośno mówią, to co ja tu z grubsza wyłożyłem są nazywani oszołomami.Wyśmiewani i skazani na margines.Świetną próbką był błyskawiczny paszkwilek na Radwańskie.

Dlatego przy wielu wadach jakie ma PIS czy nawet JK będe stał po ich stronie.Dlatego, bo widzę ten paniczny strach w TNN24 przed powrotem ich władzy.Dlatego każdy kto powtarza ten bełkot z TVN czy Wyborczej nie jest dla mnie patriotą.Nie można kochać swojego kraju i jednocześie na niego pluć.

EDIT: Świeżutki przykład manipulacji bydła :

PRZEGLĄD PRASY. Prezydencki samolot TU-154 miał na lotnisku zapasowym tylko przeczekać mgłę i wrócić do Smoleńska - wynika z ustaleń ?Gazety Wyborczej? w kręgach dyplomatycznych. - Jeszcze kilkanaście minut przed katastrofą było ustalone, że z powodu złej pogody prezydencki samolot leci do Moskwy. Nie wiem, co wpłynęło na zmianę tych planów - mówi jeden z dyplomatów.

"jeden z dyplomatów"

"Nie wiem, co wpłynęło na zmianę tych planów - mówi "GW" jeden z dyplomatów."

Wisienką na torcie niech komentarze debili pod artykułem.
                                Ostatnio edytowany przez Gość; 6953.

Komentarz

Pracuję...
                                X