Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
    reszty Panie Jacku to ja nie czytam bo uważam projekt pod nazwą "PO" za jedno z najwiekszych oszustw w historii politycznej i to świata.

tak jak oni przekręcili wyborców to chyba nikt tego nie zrobił - z dnia na dzień zaprzeczyli wszystkim swoim postulatom programowym bez wyjątku

także w sumie nie dziwie sie ludziom,że dali sie oszukać - tej skali nikt nie był w stanie przewidzieć.
    Nie skomentuję, żeby Żyły nie zbulwersować. I jeszcze kilku forumowiczów.
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• No bez jaj.

Oglądałem debate w 2007. Tusk dezawuował słupki gospodarcze za rządów Kaczora tłumacząc, że to nie jego zasługa, bo rząd nie ma na to większego wpływu, jednocześnie(w tej samej debacie!), obiecywał, że jak on będzie rządził to będzie cud gospodarczy.

Pomijam już kwestie, że ja mając wtedy 17 lat, oglądając tylko program biznesowy, byłem pewien, że idzie kryzys(nie ukrywam, że moja opinia była również spowodowana dyskusją z tatą).

No sorry jak ktoś się na to nabierał, to..

Komentarz

• Zamieszczone przez Peace Zobacz posta

No sorry jak ktoś się na to nabierał, to..
        Dalej się nabierają niektórzy, jak widać.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Peace - ja nigdy sie nie nabierałem ale jakos jestem w stanie zrozumiec ludzi, którzy interesują sie pobieżnie lub wcale,że trafiają do nich hasła obnizenia podatków, odbiurokratyzowania państwa itp.

Natomiast tych, którzy dziś pomimo rozboju na nich samych nadal w to wierzą nie rozumiem.
          ...ta ziemia do Polski należy
          choć Polska daleko jest stąd,
          bo wolność krzyżami się mierzy
          historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

Natomiast tych, którzy dziś pomimo rozboju na nich samych nadal w to wierzą nie rozumiem.
            oni tez tego nie rozumieją ale sa usprawiedliwieni-na fejsie, w wsi24 i w gazetce o tym jest cicho
            Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta

Van, tzn. Morozowski dyskutował z Miecugowem?
              Nie. Jakiś doktor z UW. Specjalista od wizerunku. Nazwisko na "K" (krótkie).

Facet mówił prawdę (oceniał działania Tuska, Komorowskiego i rządu), Morozowski siedział jakiś taki przestraszony i wytrącony z równowagi a Miecugow najpierw próbował tonować a potem już stać go było tylko na głupie, chamskie i pseudointeligentne komentarze
              Cyt. "OFMC kradnie przechodniom rowery, robi burdy w sklepach , bije i zaczepia przechodniów!"

Komentarz

reszty Panie Jacku to ja nie czytam bo uważam projekt pod nazwą "PO" za jedno z najwiekszych oszustw w historii politycznej i to świata.

tak jak oni przekręcili wyborców to chyba nikt tego nie zrobił - z dnia na dzień zaprzeczyli wszystkim swoim postulatom programowym bez wyjątku

także w sumie nie dziwie sie ludziom,że dali sie oszukać - tej skali nikt nie był w stanie przewidzieć.
                Mort zauważy, że gro wyborców nie głosowało za PO bo im się program "liberalny" podobał. Wystąpiło przeciw Kaczyńskim i całemu PiSowi jątrzącemu o suwerennym bycie jakim winna być Rzeczypospolita Polska. Głosy na Platformę były głosami w obawie przeciw zapowiadającym się zmianom (notabene rozliczeniom), które nijak się widziały określonej grupie. A że zawsze lepiej iść za motłochem, niż pod prąd więc nie ma co się dziwić tuskowej i bronisławowej wygranej. PO było dla nich jedyną alternatywą tzw. "mniejsze zło". I widać jakie ono mniejsze jest.
                "...Szac chłopaki lwoskie dzieci kużdy ładny, aż si świeci....Ni ma to jak batiar lwoski,
Lecz najlepszy łyczakoski...Chto si z naszy wiary śmieji, naj gu nagła krew zaleji...I kto Lwowa ni szanui, Naj nas w dupy pocałuji...Kto we Lwowi raz był bity, ten udwalić musi kity...A chto z nami trzyma sztamy, temu lepi jak u mamy...
                Oj, diridiri, rach, ciach, ciach, 
ruchaj, ruchaj, uhaj, dana, 
oj, didiri, rach, ciach, ciach, 
ruchaj, ruchaj, uha!"

Komentarz

• Zamieszczone przez VANAHAIM72 Zobacz posta
                  Nie. Jakiś doktor z UW. Specjalista od wizerunku. Nazwisko na "K" (krótkie).

Facet mówił prawdę (oceniał działania Tuska, Komorowskiego i rządu), Morozowski siedział jakiś taki przestraszony i wytrącony z równowagi a Miecugow najpierw próbował tonować a potem już stać go było tylko na głupie, chamskie i pseudointeligentne komentarze
                  Marek Kochan?
                  "
                  Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Tak. Chyba już więcej dr Kochana w TVN24 nie zobaczymy
                    Cyt. "OFMC kradnie przechodniom rowery, robi burdy w sklepach , bije i zaczepia przechodniów!"

Komentarz

• Gawriosz - mozna głosować na ładniejszego, sympatyczniejszego, mniej kłótliwego - gdy obydwie strony w pozostałych kwestiach pozostają na tym samym poziomie.

Ale jeżeli ładniejszy, sympatyczniejszy i mnie kłótliwy zabiera ci forsę a dzieci na wakacje pojadą autobusem ale do parku dwa przystanki dalej to do ch..ja przeciez logiczne,że zagłosowac się powinno na brzydszego i wredniejszego dzięki któremu jednak w portfelach przyrasta.

Żadne grupy zainteresowane brakiem rozliczeń tu nic nie mają do rzeczy - bo to dotyczy 5% społeczeństwa, 95% chce lepiej żyć.

Przynajmniej tak jest w normalnych państwach.
                      ...ta ziemia do Polski należy
                      choć Polska daleko jest stąd,
                      bo wolność krzyżami się mierzy
                      historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez VANAHAIM72 Zobacz posta
                        Tak. Chyba już więcej dr Kochana w TVN24 nie zobaczymy
                        Dlaczego?

Radzę uważnie przeczytać ten wywiad:

Bardzo przepraszam, że z gazietki, ale uważni czytelnicy wybaczą mi to zapewne.

Przepraszam niektórych forumowiczów za zgryźliwość.
                        "
                        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Gawriosz - mozna głosować na ładniejszego, sympatyczniejszego, mniej kłótliwego - gdy obydwie strony w pozostałych kwestiach pozostają na tym samym poziomie.

Ale jeżeli ładniejszy, sympatyczniejszy i mnie kłótliwy zabiera ci forsę a dzieci na wakacje pojadą autobusem ale do parku dwa przystanki dalej to do ch..ja przeciez logiczne,że zagłosowac się powinno na brzydszego i wredniejszego dzięki któremu jednak w portfelach przyrasta.

Żadne grupy zainteresowane brakiem rozliczeń tu nic nie mają do rzeczy - bo to dotyczy 5% społeczeństwa, 95% chce lepiej żyć.

Przynajmniej tak jest w normalnych państwach.

Ależ Czcigodny Morcie, żeby nasi wyborcy za conditio sine qua non uważali logiczne rozumowanie to by każde wybory w cuglach wygrywal JKM (pomijając jego niektore absurdalne pomysły vide zburzenie Stadionu Narodowego).

Hehe za mało Misesa czytają.

http://www.petlaczasu.pl/ludwig-von-...dium/b05097775 - to jakby ktoś był zainteresowany

A co do normalności naszej Ojczyzny.

Ehhhh........na drugiego Piłsudskiego i Dmowskiego przyjdzie nam poczekać.

Monsieur Jaco - zgryźliwi to są tetrycy w reżyserii Donalda Petrie
                          Ostatnio edytowany przez Gawriosz; 11690.
                          "...Szac chłopaki lwoskie dzieci kużdy ładny, aż si świeci....Ni ma to jak batiar lwoski,
Lecz najlepszy łyczakoski...Chto si z naszy wiary śmieji, naj gu nagła krew zaleji...I kto Lwowa ni szanui, Naj nas w dupy pocałuji...Kto we Lwowi raz był bity, ten udwalić musi kity...A chto z nami trzyma sztamy, temu lepi jak u mamy...
ruchaj, ruchaj, uha!"

Komentarz

Dlaczego?
                            Bo nazwał Donalda mniej wiecej - kiepskim, marnych lotów, politykiem i chyba ani razu nie próbował postponowac PIS-u. Walił w Tuska cały czas - argumenty znane wszystkim(eufemistycznie - nicnierobienie). Wydźwięk jego wypowiedzi był raczej taki, że "mało mnie obchodzi teraz były premier JK- interesuje mnie ten dramat, który funduje nam ta miernota Tusk" . No, ale jak pisał Van, na taki język nie mógł pozwolic redaktor Maczugow. Próbował przy w miarę konkretnych zarzutach, majaczyc znowu o strachu przed Kaczorem. Minę miał przy tym jakby najadł się tony czekolady i miał kłopot ze stolcem.
                            "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Israel Singer na Światowym Kongresie Żydów

Komentarz

• Zamieszczone przez Noris Zobacz posta
                              Bo nazwał Donalda mniej wiecej - kiepskim, marnych lotów, politykiem i chyba ani razu nie próbował postponowac PIS-u. Walił w Tuska cały czas - argumenty znane wszystkim(eufemistycznie - nicnierobienie). Wydźwięk jego wypowiedzi był raczej taki, że "mało mnie obchodzi teraz były premier JK- interesuje mnie ten dramat, który funduje nam ta miernota Tusk" . No, ale jak pisał Van, na taki język nie mógł pozwolic redaktor Maczugow. Próbował przy w miarę konkretnych zarzutach, majaczyc znowu o strachu przed Kaczorem. Minę miał przy tym jakby najadł się tony czekolady i miał kłopot ze stolcem.
                              Dzięki za wyjaśnienie.

Gawriosz - sam masz zadatki na tetryka.

http://www.youtube.com/watch?v=tusG5oSxpuM&feature=related

Tylko nie dosłownie, *****!!!!
                              Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
                              "
                              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

Gawriosz - sam masz zadatki na tetryka.

http://www.youtube.com/watch?v=tusG5oSxpuM&feature=related

Tylko nie dosłownie, *****!!!!

ruchaj, ruchaj, uha!"

Komentarz

Pracuję...
                                X