Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Senator Zobacz posta
    Znam ułomności mojej partii. Stać cię na taka wypowiedź?
    Jasne:

Część się robi,ale wiem że dużą część jest w lesie. Znam ułomności mojej partii.

"Się" się pisze. .
    Ostatnio edytowany przez Jaco; 1067.
    "Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
    Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
    Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
    Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
    "
    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• A tu kolejne pozytywne zaskoczenie (wiadomo, że za człowiekiem nie przepadam)

My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
        Jasne:

Część się robi,ale wiem że dużą część jest w lesie. Znam ułomności mojej partii.

"Się" się pisze. .
        zamiast lapac za literowki ustosunkuj sie do mojego postu na temat PiSowskiego pakietu antykryzysowego.

Jak juz ten temat zostanie przez Ciebie wyjasniony zajmij sie prosze wzrostem wydatkow panstwa w latach 2005-2007 gdzie mielismy najlepsza koniunkture gospodarcza spowodowana wejsciem do UE. Przypomne, dlug publiczny urosl o 60 mld zlotych w dwa lata, wydatki wzrosly o 6,9 proc. w 2006 r/r , a w 2007 r. aż o 13,5 proc. Rosly 2 razy szybciej niz wzrost PKB.
        Pewne zaraz odpowiesz ze mielismy wysoki wzrost gospodarczy. Mielismy, przyznaje. Ale wiekszosc krajow z naszego regionu mialo o wiele wyzszy i nie bylismy najlepsi, a tylko sredniakami. A sam wzrost nie byl spowodowany czy nawet podciagany zadna ustawa wprowadzona przez PiS.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
          A tu kolejne pozytywne zaskoczenie (wiadomo, że za człowiekiem nie przepadam)
          ostatnimi czasy rzeczywiście gość wypowiada się zaskakująco do rzeczy, no jak nie on
          Jak poinformował portal tvn24.pl, prezesi trzech spółek PKP tracą premie finansowe w wysokości kilkudziesięciu tysięcy złotych. To kara za ostatnie zamieszanie na kolei. Decyzję podjął minister infrastruktury Cezary Grabarczyk.
          decyzja na plus oczywiście, ale ja nie o tym - ja o czym innym. Za co oni ***** dostają takie premie

Komentarz

• Jak to za co? Jak widać od lat - za ciężką pracę i wielką odpowiedzialność

Senator - wjeżdżasz w ten temat i, uciekając od odpowiedzi na pytania o to, co wyprawia PO - wracasz do rzeczy dawno tu przemielonych, tymczasem kończy się kadencja i mamy dramat. Ale oczywiście

Pakiet antykryzysowy:

Wywiad z Gilowską z marca 2009:

Dzisiejsza "Rzeczpospolita" przynosi wywiad z Z. Gilowską. Jest to lektura bardzo ciekawa - m.in. dlatego, że była minister finansów w jedny...

Zaniechania:

Tak portal Wyborcza.pl zatytułował odnośnik do tekstu R. Petru - chyba najzabawniejszego "eksperta" gospodarczego z kręgów "liberalnych". Ko...
            My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Senator, ja mam co robić, więc nie będę odszukiwał specjalnie dla Ciebie omawianych tu niejednokrotnie tematów, tym bardziej, że nie warto, bo i tak nie skumasz w czym rzecz, sądząc po Twoich niektórych reakcjach.

Polskich czcionek Bozia nie dała, czy to wrodzone i charakterystyczne dla platfusów lenistwo?
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                J
                Senator - wjeżdżasz w ten temat i, uciekając od odpowiedzi na pytania o to, co wyprawia PO - wracasz do rzeczy dawno tu przemielonych, tymczasem kończy się kadencja i mamy dramat. Ale oczywiście
                Na ktore pytanie nie odpowiedzialem? Padlo jedno, od Jaco, na ktore odpowiedzialem twierdzaco. Duza czesc planu nie zostala jeszcze wykonana i ja rowniez mam do nich o to zal.

Co do pakietu antykryzysowego PiS. To ze deficyt w kryzysie zwiekszy sie bylo wiadomo od razu. Normalne, ze jak jest kryzys to sa mniejsze podatki. Za to zwiekszanie wydatkow spowodowaloby jeszcze wieksza dziure. na cale szczescie nikt tego pomyslu nie podlapal. Ba, nie znajdziecie ustawy w wykonaniu PO ktora w swoim wydaniu zwiekszac deficyt. W druga strone tez niestety nie ma prawie zadnej, zmniejszajacej oprocz pomostowek.

Foxx, a o wzroscie wydatkow i deficytu publicznego w latach 2005-2007 co myslisz?

Komentarz

Polskich czcionek Bozia nie dała, czy to wrodzone i charakterystyczne dla platfusów lenistwo?
                  Po piwerwsze, nie bede wdawal sie z Toba w pyskowke, bo nie jestes dla mnie na wystarczajacym poziomie intelektualnym. Dwa, ze z urodzenia jestes po prostu chamski.

Komentarz

• No cóż. Nienawidzę leni po prostu.
                    "
                    Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Jak widzę samych leni tutaj, bo zamiast pracować to o godz. 11 siedzą na forum. Wysyp platfusów

Komentarz

• Motyla noga, ale Ci Jacku przygadał heheh

Komentarz

Senator, ja mam co robić, więc nie będę odszukiwał specjalnie dla Ciebie omawianych tu niejednokrotnie tematów, tym bardziej, że nie warto, bo i tak nie skumasz w czym rzecz, sądząc po Twoich niektórych reakcjach.

Dziwna sprawa, taki jeden z Południowej też nie używał polskich czcionek
                          Lubię sobie jebnąć posta.

„Winowajcę znali wszyscy, ale każdy spowiadający się odpowiadał, że go nie zna, a na następny dzień z czystym sumieniem przystępował do komunii – bo spowiedź spowiedzią, ale charakter przede wszystkim i kapować nie wolno
                          St.Grzesiuk, „Boso, ale w ostrogach”

Komentarz

• "Z urodzenia chamski"- z takim określeniem się jeszcze nie spotkałem

Aleś wymyślił, Senator
                            Taki miał dziwny charakter. Tylko raz w życiu sypnął i to był ostatni raz. Starsza siostra uderzyła go w złości, więc pobiegł na skargę do rodziców. Ojciec najpierw zrugał siostrę i dał jej klapsa, a potem jego przełożył przez kolano i waląc w tyłek wymawiał słowa powoli, jedno przy każdym uderzeniu:
                            - Kablowanie to charakter, więc ja zamierzam połamiać ci ten charakter! Możesz pracować kiedyś jako alfons, ale nie pozwolę, żebyś miał charakter dziwki!
                            Zapamiętał.

Waldemar Łysiak, "Najlepszy".

Komentarz

• Zamieszczone przez Senator Zobacz posta
                              Foxx, a o wzroscie wydatkow i deficytu publicznego w latach 2005-2007 co myslisz?
                              Myślę, że tamten rząd realnie rządził i wprowadził kosztowne reformy systemowe, takie jak utworzenie Ministerstwa Rozwoju Regionalnego i CBA oraz służb wywiadu i kontrwywiadu wojskowego w miejsce WSI. Chociażby te działania wygenerowały duże koszty. Różnica polega na tym, że w tamtej kadencji, dysponując większością przez ok 1,5 roku (znacznie mniej stabilną, niż dzisiejsza) opracowano i złożono w Sejmie projekt reformy finansów publicznych zakładający duże oszczędności i największe cięcia w administracji od czasów II wojny (pod linkiem "zaniechania").

W aktualnej kadencji rząd spraw systemowych w ogóle nie tyka, a "reforma finansów" polega na podwyżce VAT, przejęciu Lasów Państwowych oraz naciskach na Brukselę, by pozwoliła liczyć deficyt tak, by na papierze wyglądał lepiej. A właśnie zaczynamy ostatni rok pełnej kadencji z bardzo stabilną koalicją oraz pełnym komfortem w postaci zarządzających społecznymi emocjami "zaprzyjaźnionych mediów". To myślę.

Komentarz

• Zamieszczone przez księciuniu Zobacz posta
                                Dziwna sprawa, taki jeden z Południowej też nie używał polskich czcionek
                                Przecież Piknik to Senator. Miał mieć tydzień karencji, nie jestem pewien czy już minął ale nie chciałem się czepiać.

Dzisiaj na Blogmedii przeczytałem komentarz do wpisu Kataryny, autorstwa Upartego... Można powiedzieć, że z 30%-40% tekstu mógłbym się zgodzić, niestety im dalej tym bardziej uproszczone tezy, nie wiem czy autorowi nie chciało się pociągnąć tematu i byle zakończyć, czy może brak pomysłu? Początek był obiecujący i ciekawy do przemyśleń. Polecam. Całość dotyczy sytuacji z PJN.
                                http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

Pracuję...
                                X