Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Nazgul
    Cicho... ktoś puka do drzwi..."
    Pewnie służby specjalne
    jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• swoja droga, jak na razie to jezeli chodzi o kraje rozwiniete, ktos musialby NAPRAWDE KOCHAC ptaki zeby sie zarazic ta odmiana grypy (od ktorej zmarlo niecale 60 osob na calym swiecie?)

***** katar zabija wiecej ...

Komentarz

• Zamieszczone przez rolnik
        Zamieszczone przez Nazgul
        Cicho... ktoś puka do drzwi..."
        Pewnie służby specjalne
        Ptasia grypa przecież

Wszystko trza tłumaczyć
        From flood into the fire
        One thousand voices sing
        We're in this together
        For whatever fate may bring

Komentarz

• Nie, no EMSiu, żeby katar zabił, to chyba musiałbyś kichając trzasnąć z barana w biurko

Grypa, to inna sprawa - chociaż chyba trcohę niedoszacowałeś liczby ofiar... Ja się tylko obawiam motywu z zarażeniem zwierząt domowych... ()
          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
            ktos musialby NAPRAWDE KOCHAC ptaki zeby sie zarazic ta odmiana grypy

Rolnik Ty już zostaw ten Toruń w spokoju bo naprawdę ktoś Ci do drzwi zapuka...
            Obudzisz się pewnego ranka i nie bedzie Teleranka.
            Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
            Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!

Komentarz

• i kogo tu boli
              ...

Komentarz

• Zamieszczone przez b3nito
                i kogo tu boli

Czy ten enigmatyczny post był skierowany do mnie , bo ciężko wyczuć ???
                Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !

Komentarz

• nie do ciebie
                  ...

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                    Nie, no EMSiu, żeby katar zabił, to chyba musiałbyś kichając trzasnąć z barana w biurko

Grypa, to inna sprawa - chociaż chyba trcohę niedoszacowałeś liczby ofiar... Ja się tylko obawiam motywu z zarażeniem zwierząt domowych... ()
                    kozojebcy mogą czuć się zagrożeni
                    "No pasaran!" ???

HEMOS PASADO !!!

Komentarz

• Tak apropo 'ptasiej grypy'. Znajomy zszedł na śmnietnik wyrzucić śmiecie, a tam gościu zostawia na mrozie [koła 0 stopnia!] klatkę z papguą. No to się pyta faceta - co on robi?! A tamten mówi, że nie chce żeby dzieci zaraziły się ptasią grypą [sic!] więc wypierdala papugę na bruk

Normalnie w takich momentach to poważnie się zastanawiam czy jest sens istnienia niektórych grup społecznych

Komentarz

• Komentarz

• Chodza słuchy, iż ma zostać zmieniona nazwa jednego z dni tygodnia. Chodzi o Środę, którą ma zastąpić Giertych

MSPANC
                          From flood into the fire
                          One thousand voices sing
                          We're in this together
                          For whatever fate may bring

Komentarz

• rozmyliście

no i sie zaczyna kręcic karuzela

Dwa wątki sprawy w stołecznej prokuraturze

Kwaśniewski próbował tuszować aferę laboratorium osocza?

Warszawska prokuratura przejęła dwa najbardziej polityczne wątki śledztwa w sprawie głośnej afery Laboratorium Frakcjonowania Osocza - czy były prezydent Aleksander Kwaśniewski namawiał w 2002 r. do zatuszowania sprawy. I czy w tym samym czasie w Urzędzie Ochrony Państwa zginęły dokumenty dotyczące afery - informuje "Gazeta Wyborcza".

Dziennik zaznacza, że śledztwo w sprawie LFO prowadzi od kilku lat prokuratura w Tarnobrzegu. Ale na początku tego roku wyjęto z niego dwa wątki i skierowano je do Warszawy. Postępowanie przydzielono prokurator Annie Wężyk z warszawskiej prokuratury okręgowej. Wężyk należy do najbardziej zaufanych prokuratorów Lecha Kaczyńskiego z czasów, gdy kierował on ministerstwem sprawiedliwości w rządzie AWS. To właśnie prok. Wężyk zadecydowała w 2001 r. o wszczęciu dochodzenia, podczas którego inwigilowano dziennikarzy piszących o aferach z udziałem polityków AWS.

Łapiński oskarża

Pierwszy wątek śledztwa to zeznania Mariusza Łapińskiego, byłego ministra zdrowia w rządzie Leszka Millera, który prokuraturom w Tarnobrzegu zeznał, że w 2002 r. był przez urzędników Kancelarii Prezydenta RP i samego prezydenta namawiany do pomocy w wyciszeniu afery z nieudaną inwestycją Laboratorium Frakcjonowania Osocza.

Według Łapińskiego spotkanie miało miejsce wieczorem, na przełomie lutego i marca 2002 r., u szefa gabinetu prezydenta Marka Ungiera. Był Marek Wagner, szef kancelarii premiera Millera, szef UOP Zbigniew Siemiątkowski oraz Włodzimierz Wapiński, współzałożyciel LFO i przyjaciel prezydenta Kwaśniewskiego.

Łapiński twierdzi, że obecni namawiali go, by Ministerstwo Zdrowia przejęło patronat nad LFO i doprowadzając do końca zaczętą inwestycję, zdjęło odpowiedzialność z Wapińskiego. Na spotkanie miał wpaść prezydent Kwaśniewski.

Uderzenie w Kwaśniewskiego?

Wszyscy - oprócz byłego prezydenta - uczestnicy tego spotkania byli już raz w tej sprawie przesłuchani. Teraz wzywani są ponownie.

Panią prokurator Wężyk interesuje głównie to, czy w spotkaniu brał udział prezydent, co mówił, jak długo był obecny - mówi jeden z przesłuchiwanych polityków.

Według rozmówców "Gazety" prowadzone przez prok. Wężyk śledztwo ma związek z działaniami służb specjalnych, wracających na polecenie ministra Wassermanna do spraw, w których występują nazwiska czołowych polityków lewicy. - Głównym celem jest tutaj były prezydent, a afera LFO, w którą zamieszane są bliskie mu osoby, jest bardzo smacznym kąskiem dla tych, którzy chcą uderzyć w Kwaśniewskiego - twierdzi jeden z informatorów "Gazety Wyborczej". (PAP)

Czas kończyć z baranami na forumce

Komentarz

• Ziobro sie po raz kolejny popisał.... :/

Najpierw Kryże ,pózniej Bartnik ,a teraz ten nowy szef więziennictwa. Ciekawe ilu jeszcze komuchów wsadzi na stołki ***** jeden.

Komentarz

• Zamieszczone przez CywiL
                                Ziobro sie po raz kolejny popisał.... :/

Najpierw Kryże ,pózniej Bartnik ,a teraz ten nowy szef więziennictwa. Ciekawe ilu jeszcze komuchów wsadzi na stołki ***** jeden.

Nieważne ilu wsadzi-nie jest przecież alfą i omegą by wiedzieć wszystko o wszystkich a i nie zauważyłem też aby był to proceder masowy.

Ważne jak szybko będzie ich wywalał po wyjściu na jaw pewnych informacji-vide cofnięcie delegacji dla Bartnik

Za poprzednich rządów wszyscy pamiętamy jak "sprawnie" to miało miejsce-zmiana jakościowa jest widoczna i mam nadzieję,że również tym razem reakcja będzie odpowiednia i zadowalająca nas wszystkich
                                ...ta ziemia do Polski należy
                                choć Polska daleko jest stąd,
                                bo wolność krzyżami się mierzy
                                historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎