Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• No to nie wiem, jak odpowiedzieć. To chyba jakieś nawiązanie do ryngrafu ofiarowanego Pinochetowi przez murzyna Kamińskiego? - tzn. opierając się na skojarzeniach zgodnych z kliszami "G.W."
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• A przepraszam Foox, źle przeczytałem Twój post (za wczesna pora dla mnie na czytanie tego działu ). Hasło Polfuni idealnie pasuje do zdjęcia.
      Chociaż dla mnie murzyn to murzyn niezależnie, po której stronie.

Edit. Oby "dzienikarze" GW nie czytali tego tematu, bo zaraz będzie o nazistach na forum kibiców Legii
      Ostatnio edytowany przez Sikor; 5180.

Komentarz

• Dobra... wczorajsza wiadomość o zaproszeniu przez Bronka do RBN-u "pały gumowej" to pikuś w porównaniu Z TYM.

Edit:

Ciekawi mnie jakie wytyczne dostanie Bronek od swojego doradcy w sprawach Rosji odnośnie tego tematu:

Rodziny katyńskie wycofują się z ugody z Rosją

Ugoda z władzami Rosji w sprawie skargi katyńskiej złożonej do Europejskiego Trybunału Praw Człowieka jest wykluczona – informują rodziny ofiar zbrodni katyńskiej. Ich zdaniem, ostatnia odpowiedź Rosji w tej sprawie jest skandaliczna i uniemożliwia porozumienie.

– Propozycja ugody była wyciągnięciem ręki do Rosjan, którzy ją odrzucili. To, co ostatnio władze Rosji przesłały strasburskim sędziom, jest policzkiem wymierzonym nie tylko nam, ale wszystkim tym, którym zależy na pełnym wyjaśnieniu zbrodni katyńskiej – powiedziała córka jednego z oficerów zamordowanych przez NKWD w 1940 r., Witomiła Wołk-Jezierska, która wraz z innymi krewnymi ofiar zbrodni zarzuca władzom Rosji m.in. brak skutecznego postępowania wyjaśniającego zbrodnię katyńską.

Rodziny katyńskie w lipcu zaproponowały stronie rosyjskiej, że w zamian za odtajnienie całego śledztwa w sprawie zbrodni katyńskiej, prowadzonego w latach 1990-2004 przez rosyjską Główną Prokuraturę Wojskową, oraz pełną prawną rehabilitację ofiar, wycofają sprawę katyńską z Trybunału w Strasburgu.

Teraz jednak – jak twierdzą rodziny ofiar – ugoda jest wykluczona ze względu na treść pisma przesłanego przez władze Rosji w połowie października do Trybunału w Strasburgu. Rosjanie napisali, że nie mają obowiązku wyjaśniać losu zamordowanych przez NKWD w 1940 r. polskich oficerów, zaginionych – jak to określili – w wyniku „wydarzeń katyńskich”. Pod pismem podpisał się wiceminister sprawiedliwości Georgij Matiuszkin.

– To jest wypieranie się zbrodni katyńskiej. To ubliża nam – rodzinom ofiar zbrodni – i pamięci zamordowanych Polaków – podkreśliła Wołk-Jezierska. Jej zdaniem, w kontekście ocieplenia polsko-rosyjskich relacji po tragedii pod Smoleńskiem pismo Matiuszkina do Strasburga jest całkowicie niezrozumiałe.

– Czego Rosjanie się boją? Co może być w tych dokumentach? Minęło przecież już 70 lat od zbrodni katyńskiej. Dlaczego nie możemy raz na zawsze zakończyć tej sprawy? – pytała retorycznie Wołk-Jezierska.

Ostatnie pismo władz Rosji do Trybunału w Strasburgu kończy wymianę argumentów prawnych – powiedział pełnomocnik rodzin ofiar zbrodni katyńskich dr Ireneusz Kamiński.

– W ciągu najbliższych miesięcy Trybunał podejmie decyzję, co dalej w sprawie skargi katyńskiej – mówił mecenas. Podkreślił, że postępowanie władz Rosji naraża ją na przegrany proces w strasburskim Trybunale, a w efekcie – na jego prawne konsekwencje, m.in. obowiązek ścigania żyjących sprawców zbrodni katyńskiej oraz wyjaśnienia i ujawnienia wszystkich jej okoliczności.

Skarga Wołk-Jezierskiej i innych 12 osób, złożona w czerwcu 2009 r., jest jedną z czterech skarg rodzin katyńskich, które wpłynęły do Trybunału. Największe zastrzeżenia rodzin budziło zamknięcie śledztwa rosyjskiej prokuratury w 2004 r. połączone z utajnieniem większości zgromadzonej dokumentacji procesowej.
        Portal informacyjny TVP Info to najnowsze informacje i wideo. Zawsze aktualne wiadomości z kraju i ze świata, transmisje on-line i relacje na żywo.

Boże, Ty to widzisz i nie grzmisz?
        Ostatnio edytowany przez Piekutoszczak; 11357.
        "Ja to całe życie na farcie lece i jeszcze nigdy nie wpadłem... i nie wpadnę.." bo "nie studiowałem informatyki ale to co wiem wystarczy, żeby sobie jakoś radzić w życiu"

Komentarz

• Zamieszczone przez Yevaud Zobacz posta
          Na stronach pkw
          Na podstawie 52 % kart wybory do rady miasta:
          PO 44%
          PiS 25.53% (lepiej niz sam Bielecki - no ale narazie dane sczatkowe vs sondaze)
          SLD 16%

i teraz zaczyna sie ciekawie:
          Warszawska Wspolnota Samorzadowa (czyli Munio?) - 3.80
          Gamonie i Krasnoludki 2.79
          Ruch poparcia JKM 2.70
          PSL 1.28
          UPR prawica 0.80

Jest juz 100%

Zmiany kosmetyczne:
          PO 44.88
          PiS 24.47
          SLD 15.92

WWS 3.93
          JKM 2.75
          Gamonie 2.72

PSL 1.35

Ruch poparcia JKM wygral z gamoniami i krasnoludkami o 164 glosy. Na podstawie polowy policzonych kart przegrywal.
          koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
            "nasz murzyn biały - reszta to są pedały!"
            Właśnie jeden z tej reszty, niejaki Legierski (z dużym trudem przyszło mi napisanie jego nazwiska wielką literą) dostal ponad 5000 głosów na Mokotowie. Dramat kompletny.
            Powiadają, że kumoter szyszkownik sam bardzo lubi pociurlać...

Komentarz

• Jeszcze odnośnie Spawacza u Gajowego: Ludzie dzielą się na mądrych i głupich. Mądrzy to ci, którzy wiedzą co mówią a głupi to ci, którzy mówią co wiedzą. Wychodzi na to, że Kaczyński mówiąc o staniu tam gdzie ZOMO dokładnie wiedział co mówi...
              From flood into the fire
              One thousand voices sing
              We're in this together
              For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Sikor Zobacz posta
                Czyli zasada: nasz murzyn - dobry murzyn, ich murzyn - zły murzyn?
                Przeszkadzali Ci jak byli w PiS? Ja miałem o nich złą opinie jak byli w PiS i przejscie na strone JKR nic nie zmienia w tej kwestii.

ale to przecież w tym wszystkim nie chodzi o dobry-zły. Ekipa JKR ******** coś o nowych standardach/otwarciu, a w rzeczywistości jest zbieraniną politycznych miernot (poza Bielanem i Kamińskim) którzy z jednej strony ostatni miesiąc poświęcili na robieniu kreciej roboty, a z drugiej instrumentalnie wykorzystywali osobę Ś.P. LK (gdy mówił o nim JK, pojawiała się ogólnokrajowa histeria = "po trupach do celu").

tak gwoli ścisłości co do postu Foxxa to Kamiński ma być szefem EKR jeszcze przez 3lata, Kirkhope ma być 2przewodniczącym grupy w tym czasie. Jakbym miał obstawiać, to albo go w najbliższym czasie upierdolą, albo PiS się ewakuuje z tej grupy, z czego bardziej prawdopodobne jest to pierwsze.
                Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                  ale to przecież w tym wszystkim nie chodzi o dobry-zły. Ekipa JKR ******** coś o nowych standardach/otwarciu, a w rzeczywistości jest zbieraniną politycznych miernot (poza Bielanem i Kamińskim) którzy z jednej strony ostatni miesiąc poświęcili na robieniu kreciej roboty, a z drugiej instrumentalnie wykorzystywali osobę Ś.P. LK (gdy mówił o nim JK, pojawiała się ogólnokrajowa histeria = "po trupach do celu").
                  Nie generalizuj tak.
                  Nie ma co się tak zacietrzewiać, dla mnie jasne jest że większość odeszła bo dosyć miała uprawiania polityki w takim stylu, mówią o tym w wywiadach Kowal i Ołdakowski, i ja sie z tym zgadzam, obecny PiS jest na rękę całemu salonowemu towarzystwu i PO dlatego tak wspierają stowarzyszenie PJN.

Inną sprawą jest że powinni całą akcje zrobić po wyborach albo trochę wcześniej.

Słaby wynik Pisu jest najlepszym dowodem że obecna linia partii nie prowadzi do rozwoju.
                  Dziwię się tym którzy ewidentny regres bądź stanie w miejscu nazywają sukcesem.
                  Ostatnio edytowany przez KBK; 13950.

Komentarz

• Ale to właśnie sposób przeprowadzenia całej akcji oraz wybrane strategie świadczą o tym, że była ona przygotowywana od jakiegoś czasu i przeprowadzona wspólnie z zainteresowanymi mediami z jasnym celem - zniszczenia PiS w kampanii wyborczej. Natomiast twierdzenie, że obecny PiS jest na rękę salonowi i dlatego wspiera JKR, przed której odejściem ten PiS był identyczny imponuje logiką

Swoją drogą JKR zaczyna się już gubić w sprawie Palikota:

"Nie negocjowałam niczego na boku z Palikotem, nie wiem dlaczego w ogóle uczepiono się tego Palikota" - tak Joanna Kluzik-Rostkowska odpowiada Jarosławowi Kaczyńskiemu na je uwagę o "przerażającym absmaku", jakiego doznał, gdy dowiedział się o spotkaniu szefowej PJN z posłem organizującym Ruch Poparcia.

Z innej beczki - symboliczne foto:

O współpracy z Rosją dyskutują: Komorowski, Sikorski, Jaruzelski, "Kat", "Minim" i "Olin". Dodatkowo jeszcze Mazowiecki oraz mąż Isabel... nazwiska nie pamiętam. Szkoda tylko generała Kozieja...

EDIT: w sprawie oceny wyniku PiS napisałem rano całkiem obszerny komentarz, więc nie będę go powtarzał
                    Ostatnio edytowany przez Foxx; 739.
                    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

1. PiS te wybory przerżnął i co do tego nie ma dwóch zdań

2. Biorąc pod uwagę okoliczności tegorocznej kampanii uzyskał jednak dobry wynik i, co ważne, nie stracił poparcia na rzecz żadnego innego ugrupowania prawicowego

Przepływ ten w częsci może więc wynikać ze specyfiki wyborów samorządowych.
                      Czesc moze odplynela do PO.
                      Czesc, jak piszesz do PSLu - a jeszcze prosilbym o komentarz odnosnie woj. dolnoslaskiego, gdzie ugrupowanie Dutkiewicza zyskalo spore poparcie w wyborach do sejmiku wojewodzkiego.
                      Czy to nie glosy uprzednio wspierajacych PO i PiS wlasnie?

Czy to nie jest mozliwy zaczyn jakiegos ugrupowania (Niechby w parlamentarnych zdobyl ruch takie same poparcie na Dolnym Slasku) a wsparty byc moze z Warszawy przez muzealnikow w skali kraju moglby moze 5 % przekroczyc - wchodzi do parlamentu i zaczyna zycie medialne. Jakby sie w miare szybko spikneli to juz reprezentacje parlamentarna maja na bazie klubu JKR. Dodac do tego sprawnosc manipulatorsko-kampanijna spindocow - czy to nie zagrozenie?

jak to widzisz, Foxx?

A i jeszcze pytanko - jak zwolennicy PiS odplywaja do PO, PSL, SLD czy wogole przestaja glosowac to dobrze? Grunt, zeby nie poszli do Marka Jurka, czy LPRu czy innej prawicowej konkurencji?
                      Ostatnio edytowany przez Yevaud; 100.
                      koko koko Skorza spoko...

Komentarz

Natomiast twierdzenie, że obecny PiS jest na rękę salonowi i dlatego wspiera JKR, przed której odejściem ten PiS był identyczny imponuje logiką
                        Tak to wygląda, wystarczy przypomnieć sobie jak reagowały salony i PO na PiS w czasie kampanii prezydenckiej. Nieporadnie to jest w tym przypadku bardzo łagodne określenie.

A teraz? Radykalny w swej wymowie PiS będzie łatwym celem do wyśmiewania i manipulowania, co jest potrzebne do mobilizacji elektoratu antykaczystwoskiego, a co za tym idzie nie będzie żadnym realnym zagrożeniem dla PO chyba że nastąpi jakiś wielki kryzys.
                        Pytanie czy o to nam chodzi? Jeśli tak to rację miała JKR kiedy mówiła o podpaleniu Polski.

Pisałem już o rzeczach które u "nikczemników" mi się nie podobają ale nie mogę udawać że nie rozumiem ludzi którzy stworzyli najlepszą od lat kampanię, a w podzięce zostali nazwani skrajnymi szkodnikami i publicznie poniżeni. Do tego dochodzą wewnątrzpartyjne porachunki.

Zamieszczone przez Foxx Zobacz posta
                        Ale to właśnie sposób przeprowadzenia całej akcji oraz wybrane strategie świadczą o tym, że była ona przygotowywana od jakiegoś czasu i przeprowadzona wspólnie z zainteresowanymi mediami z jasnym celem - zniszczenia PiS w kampanii wyborczej.
                        Zaczęło się pewnie od zmiany linii i upokarzających tekstów wobec autorów dobrej kampanii, każdy by sie poczuł dotknięty.

Z mediami to chyba jakaś nadinterpretacja, niektóre działanie faktycznie są niesmaczne ale w sumie dlaczego mieli się tam nie wypowiadać? Wszyscy politycy tam się udzielają.

I jakie masz podstawy żeby pisać o spisku PJN i Tvn w celu rozbicia Pisu? Trudno mi uwierzyć w jakąś zaplanowaną akcję destrukcyjną, wydaję mi się że jednym i drugim było to po prostu na rękę, przy czym w tej kwestii nie można wszystkich uciekinierów wrzucić do jednego worka, chyba się zgodzisz?
                        Ostatnio edytowany przez KBK; 13950.

Komentarz

Czesc moze odplynela do PO.
                          W aktualnych okolicznościach wątpię, by to zjawisko mogło przekroczyć granicę błędu statystycznegp.

Czesc, jak piszesz do PSLu - a jeszcze prosilbym o komentarz odnosnie woj. dolnoslaskiego, gdzie ugrupowanie Dutkiewicza zyskalo spore poparcie w wyborach do sejmiku wojewodzkiego.
                          Siła samorządu, zmęczenie centralną polityką.

Czy to nie glosy uprzednio wspierajacych PO i PiS wlasnie?
                          Pewnie tak - patrz odpowiedź wyżej.

Czy to nie jest mozliwy zaczyn jakiegos ugrupowania (Niechby w parlamentarnych zdobyl ruch takie same poparcie na Dolnym Slasku) a wsparty byc moze z Warszawy przez muzealnikow w skali kraju moglby moze 5 % przekroczyc - wchodzi do parlamentu i zaczyna zycie medialne. Jakby sie w miare szybko spikneli to juz reprezentacje parlamentarna maja na bazie klubu JKR. Dodac do tego sprawnosc manipulatorsko-kampanijna spindocow - czy to nie zagrozenie?
                          Po pierwsze - nie dla PiS. Po drugie zaś naszkicowałeś dokładnie plan, który próbowała wdrożyć "Polska XXI". Z wiadomym skutkiem.

A i jeszcze pytanko - jak zwolennicy PiS odplywaja do PO, PSL, SLD czy wogole przestaja glosowac to dobrze?
                          Wątpię w przepływy do PO, czy SLD - mam na myśli głosy na partie, a nie poszczególnych lokalnych kandydatów. Moim zdaniem większość wyborców, która poprzednio głosowała na PiS, a ostatnio nie - została w domach. A to oznacza, że mogą wrócić, bo zwyczajnie nie mają gdzie iść, a "spinki" próbą zawłaszczenia spuścizny po L. Kaczyńskim w oczach zdecydowanej większości tych, których znam - spaliły JKR & co. Dawkowanie info o kolejnych odejściach też swoje zrobiło. W zależności od okoliczności, a czasy idą ciężkie, mogą wrócić.

Grunt, zeby nie poszli do Marka Jurka, czy LPRu czy innej prawicowej konkurencji?
                          Tak, bo "konkurencja" od lat nie zajmuje się niczym poza marnowaniem kilku procent głosów. Poza tym:

Komentarz

• Zamieszczone przez Kill, baby kill! Zobacz posta
                            Tak to wygląda, wystarczy przypomnieć sobie jak reagowały salony i PO na PiS w czasie kampani prezydenckiej. Nieporadnie to jest w tym przypadku bardzo łagodne okreslenie.
                            Na początku - tak. Od motywu z Gierkiem i Oleksym to się zmieniło. I tu może powiemy, kto wtedy przecholował i dlaczego Kamiński.

A teraz? Radykalny w swej wymowie PiS będzie łatwym celem do wysmiewania i manipulowania, co jest potrzebne do mobilizacji elektoratu antykaczystwoskiego
                            A co nowego? Siły popierające odrzucenie patologii III RP będą zwalczane zawsze - niezależnie od tego, czy na ich tle będzie stał Kaczyński, czy nie. JKR wprost twierdzi, że w aktualnych realiach systemowo jest OK, a problemem są np. podatki. Jednym słowem, wybrała życie w Matrixie, bo wygodne i nikt nie atakuje.

, a co za tym idzie nie będzie żadnym realnym zagrożeniem dla PO chyba że nastapi jakiś wilelki kryzys.
                            Niekoniecznie. Z klejonego przeze mnie fragmentu komentarza wicenaczelnego "G.W." wprost wynika, że salon czuje oddech na plecach. I nie jest to oddech JKR, którą "niezależni socjologowie" w postaci Krzemińskiego, czy Markowskiego wręcz histerycznie na tych łamach lansują.

Pytanie czy o to nam chodzi? Jeśli tak to rację miała JKR kiedy mówiła o podpaleniu Polski.
                            Oczywiście - to on ogłosił "wojnę polsko-polską", oddał ruskim śledztwo, a ostatnio zaprosił Jaruzela.

Pisałem juz o rzeczach które u "nikczemników" mi się nie podobają ale nie moge udawać że nierozumiem ludzi którzy stworzyli najlepszą od lat kamanię, a w podzięce zostali nazwani skrajnymi szkodnikami i publicznie poniżeni. Do tego dochodzą wewnątrzpartyjne porachunki.
                            Powtarzam, przyjęte przez nich strategie jasno świadczą zarówno o tym, że najpierw zaczęłi działać, a później zostali nazwani "szkodnikami". Druga rzecz to coraz większe pomieszanie z Palikotem.

Pewnie od zmiany lini i upokarzajacych tekstów wobec autorów dobrej kampani, każdy by sie poczuł dotknięty.

Z mediami to chyba jakaś nadinterpretacja, niektóre działanie faktycznie są niesmaczne ale w sumie dlaczego mieli się tam niewypowiadać? Wszyscy politycy tam się udzielają.
                            Raczysz żartować. Nie chodzi o "nie wypowiadanie się", tylko o to, co się mówi, kiedy i jak ustawia sekwencję medialnych wystąpień (przykrywanie kampanii wyborczej PiS).

I jakie masz podstway żeby pisać o spisku PJN i Tvn w celu rozbicia Pisu? Trudno mi uwierzyć w jakąś zaplanowaną akcję destrukcyjną, wydaję mi się że jednym i drugim było to po prostu na rękę, przy czym nie można wszystkich uciekinierów wrzucić do jednego worka, chyba się zgodzisz?
                            Nie chodzi o spisek, tylko o grę z mediami zaplanowaną przez "spinki", której cel był jak wyżej. TVN po prostu chętnie się w to włączył - tak jak kiedyś się włączył z tą samą myślą w spotkanie Lipińskiego z Beger, czy sposób prezentacji afery hazardowej, czy katastrofy w Smoleńsku.

Komentarz

Czy to nie jest mozliwy zaczyn jakiegos ugrupowania (Niechby w parlamentarnych zdobyl ruch takie same poparcie na Dolnym Slasku) a wsparty byc moze z Warszawy przez muzealnikow w skali kraju moglby moze 5 % przekroczyc -

RD nie marzy o niczym innym jak o wsparciu niezwykle wpływowej grupy muzealników
                              Dutkiewicz ma bduże aspiracje polityczne, ale nie jest przy tym idiotą, żeby wpierdalać się w bieżącą politykę, bo właśnie swojej apolityczności zawdzięcza swój świetny wynik (+kiepska kampania PiS + tragiczny kontrkandydat z PO) - po prostu ludzi mają dość polityki w wydaniu gadających głów z tvn, a RD doskonale wpisuje się w tą apolityczną konwencję.

RD jest w stanie rozmawiać z wieloma środowiskami, ale to one mają mu mieć coś do zaproponowania, a nie odwrotnie (tu pytanie co ma mu do zaproponowania taki Kowal??)
                              - PO ze względu na konflikt z GS raczej odpada
                              - pozostaje budowa nowej formacji, opartej o popularnych "samorządowców" Grobelny, Majchrowski, Krzystek.....jakieś tam Forum Samorządowe. Tylko, że wątpię, żeby te osoby były w stanie grać zespołowo+zaplecze Dutkiewicza to gorsze wydanie PO, na dodatek grające w jakimś tam stopniu na GS
                              - jest jeszcze biznes, ale ten patrząc na casus Czarneckiego, będzie się trzymał z dala-do czasu kiedy RD nie będzie miał konkretów w ręku
                              Lieber tot als rot!!

Komentarz

Z innej beczki - symboliczne foto:

O współpracy z Rosją dyskutują: Komorowski, Sikorski, Jaruzelski, "Kat", "Minim" i "Olin". Dodatkowo jeszcze Mazowiecki oraz mąż Isabel... nazwiska nie pamiętam. Szkoda tylko generała Kozieja...
                                Foxx.... myślisz, że Jaruzel "dał" podobne przemówienie?
                                "Ja to całe życie na farcie lece i jeszcze nigdy nie wpadłem... i nie wpadnę.." bo "nie studiowałem informatyki ale to co wiem wystarczy, żeby sobie jakoś radzić w życiu"

Komentarz

Pracuję...
                                X