Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez Lawy
    Zamieszczone przez Foxx

Nie zmienia to faktu, że na początku lat '90-tych pewne środowiska były uprzywilejowane w rozkręcaniu działalności - np. pozaustawowa, eksperymentalna pierwsza koncesja Radia Zet (na początku: Radio gaZeta) vs. problemy Radia Wawa (ograniczając się do naszego miasta).
    Foxx.... tak z ciekawości.....możesz wytłumaczyć? tzn to radio wawa...
    Wawa kiedy jeszcze była Classic Rock była mocno antyczerwona co dobrze pamiętam, jako były żalazny elektorat SLD - jak już wspominałem. I nagle zmienił się wawie właściciel i profil - stała się gorszą wersją eski Może to o to Foxxowi chodziło...
    From flood into the fire
    One thousand voices sing
    We're in this together
    For whatever fate may bring

Komentarz

• Heh a zauwazyl ktos taka zaleznosc ze 3 media czyli TVN Gazietka i Radio Zyd wystepuja przewaznie razem? Ten sam , dokladnie ten sam sposob uprawiania
      "dziennikarstwa", ta sama linia polityczna , oraz wspolne promowanie wielu imprez...
      Co by sie nie dzialo to ta "triada" zawsze razem ...
      ...

Komentarz

• Ems,

w dniu w ktorym Justyna Kowalczyk zdobyla braz poszedl material w Faktach, gdzie pokazali konferencje POwcow, po czym konferencje ministra sportu i ogolnie ton materialu byl mocno obsmiewajacy tych pierwszych.

Bylo, nic na to nie poradzisz

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
          nie drazni mnie ze krytykujecie. drazni mnie ze krytykujecie "bezkrytycznie". sek w tym ze ja staram sie nie odnosic polityki PiS do PO (bo takie cos jest zalosne), ale polityka PiS caly czas jest rozwazana w kontekscie "a moglo byc tak fajnie ,bo PO..."
          Problem polega na tym, ze niestety PiS, a w szczegolnosci Gosiewski i Kaczynski (Marcinkiewicz znacznie mniej) wiekszosc tego, co robia odnosza do PO.
          Np. Zaweira pakt stabilzacyjny Z Samoobrona i LPR, przez PO.
          W kuluarach Gosiewski wspominal, ze stanowisko ministra finansow dla Gilowskiej tez powstalo ze wzgledu na PO. (o tym wczesiej byla dyskusja - zdecydowanie wolalem Marcinkiewicza bez Gilowskiej, kiedy wydawalo sie, ze za polityke finansowa rzadu w duzym stopniu odpowiadac bedzie Zuber).
          itd. itp.
          I w takim wypadku, jesli krytykuje sie PiS to sila rzeczy wychodzi sie na obronce PO, bo niestety PiS sie we wszystkim co robi, odnosi do Placformy.
          koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez b3nito
            Heh a zauwazyl ktos taka zaleznosc ze 3 media czyli TVN Gazietka i Radio Zyd wystepuja przewaznie razem? Ten sam , dokladnie ten sam sposob uprawiania
            "dziennikarstwa", ta sama linia polityczna , oraz wspolne promowanie wielu imprez...
            Co by sie nie dzialo to ta "triada" zawsze razem ...
            No patrz, a Kaczynski mowil o przestepczym czworokacie, a nie trojkacie
            (just kidding)
            koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• no ale PO tez by mozna czasem pokrytykowac

Bylo, nic na to nie poradzisz
              no naprawde, jedna zauwazyna kretynska wypowiedz wiosny nie czyni

W NECIE NIE BYLO

Komentarz

• Emsie czasami szkoda kopać leżącego vide ostatni występ Tuska przy pyskówce Giertrycha i Jurka.Ale fakt,że oprócz wzmianki na LFF występ ten nie doczekał się szerszego komentarza w mediach
                ...ta ziemia do Polski należy
                choć Polska daleko jest stąd,
                bo wolność krzyżami się mierzy
                historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• a co powiecie na plan zakazu handlu w niedziele ?

nie ma to jak zwiększanie bezrobocia w imię katolickiej poprawności
                  bana mu , temu pestu

Komentarz

• Co powiemy?

Ja powiem,że głupota.

Tyle,że z tego co się orientuje to po pierwsze primo-dotychczas nie przyjął rzeczony plan formy ustawowej więc opisywanie go to poruszanie się w sferze myślenia życzeniowego części polityków, po drugie primo to postulat dotyczy nie tyle zakazu co raczej ograniczenie-coś a'la sklepy monopolowe. Po trzecie primo-bezrobocia to raczej w dramatyczny sposób nie zwiększy gdyż w niedzielę pracują te same osoby co i w ciągu 6 pozostałych dni tygodnia.

Co nie zmienia faktu,że sam postulat z mojego punktu widzenia głupi.

PS.Co powiecie na Komisję Śledczą w sprawie inwigilacji dziennikarzy postulowaną przez PO?Czy to nie ci co twierdzili,że Komisje Śledcze to głupota i brak zaufania do konstytucyjnie powołanych w celu ścigania przestępstw organów? Pomijam incydentalny charakter sprawy-w takim układzie niedługo tych Komisji trzeba będzie powołać ze 40 albo i lepiej
                    ...ta ziemia do Polski należy
                    choć Polska daleko jest stąd,
                    bo wolność krzyżami się mierzy
                    historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Pesto
                      a co powiecie na plan zakazu handlu w niedziele ?

nie ma to jak zwiększanie bezrobocia w imię katolickiej poprawności
                      temat walkowany na wszystkie strony, niestety za sprawa jak to okreslil Foxx "strategicznego sojuszu" tym razem moze to sie udac.

szkoda slow...

EMS z dedykacja dla ciebie:

uwazam ze pomysl Tuska o powolaniu komisji sledczej ds. inwigilacji mediow jest oglednie mowiac nietrafiony.

Na tomiast komentarz Rokity do slynnego juz (wrecz kultowego!) zdania "W Polsce nie ma wolnych mediow" uwazam za jak nabardziej trafiony.

Pewny kandydat do glupoty roku!

Olejniczak z Lukaszenka nieco przesadzil, choc jezeli to tak ma dalej wygladac... Oczywiscie SLD zgrywa teraz wielkich "wolnosciowcow", choc sam ma na swoim sumieniu conieco w kwestii traktowania dziennikarzy.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
                        uwazam ze pomysl Tuska o powolaniu komisji sledczej ds. inwigilacji mediow jest oglednie mowiac nietrafiony.
                        Oględnie mówiąc....

Co do handlu w niedzielę to jest jakis ***** farmazon.Nikt mi nie bedzie dyktował kiedy mam robic zakupy !
                        Pierdolę to ! Do niczego się nie zmuszam ,chcę to się wybijam - nie chcę no to się nie ruszam !
                        Grupa Trzymająca Wagę - Dzieki nam monopolowe nie martwią się o plajtę !!!

Komentarz

• A Ty zamiast się napinać to byś lekcje zaczął odrabiać bo za godzinę meczyk!
                          jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Zamieszczone przez mort
                            PS.Co powiecie na Komisję Śledczą w sprawie inwigilacji dziennikarzy postulowaną przez PO?Czy to nie ci co twierdzili,że Komisje Śledcze to głupota i brak zaufania do konstytucyjnie powołanych w celu ścigania przestępstw organów? Pomijam incydentalny charakter sprawy-w takim układzie niedługo tych Komisji trzeba będzie powołać ze 40 albo i lepiej
                            już kiedyś pisałem , napiszę jeszcze raz :

komisja śledcza d/s Rywina służyła głównie pajacowaniu pod publiczkę (Rokita , Ziobro) , miała jednak pewną pozytywną rolę w odsłonięciu rozmiaru korupcji.

każda następna komisja śledcza (a już zwłaszcza orlenowska) to już jeden wielki cyrk , gdzie nie liczy sie prawda , a zabłyśnięcie w mediach.

pajacowaniu stanowcze NIE
                            bana mu , temu pestu

Komentarz

• Zamieszczone przez CywiL
                              Zamieszczone przez daimos
                              Oględnie mówiąc....

Co do handlu w niedzielę to jest jakis ***** farmazon.Nikt mi nie bedzie dyktował kiedy mam robic zakupy !
                              Ale może Ci dyktować GDZIE masz je robić
                              From flood into the fire
                              One thousand voices sing
                              We're in this together
                              For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Lawy
                                Zamieszczone przez Foxx

Nie zmienia to faktu, że na początku lat '90-tych pewne środowiska były uprzywilejowane w rozkręcaniu działalności - np. pozaustawowa, eksperymentalna pierwsza koncesja Radia Zet (na początku: Radio gaZeta) vs. problemy Radia Wawa (ograniczając się do naszego miasta).
                                Foxx.... tak z ciekawości.....możesz wytłumaczyć? tzn to radio wawa...
                                Tzn. że Radio Zet (które "wykluło się" z "Gazietki") dostało "eksperymentalną" (stworzoną specjalnie na potrzeby tej decyzji) koncesję ogólnopolską przed wejściem w życie Ustawy o Radiofonii i Telewizji z 1992, która... w ogóle wprowadzała pojęcie ogólnopolskiej koncesji do polskiego porządku prawnego. Radio WAWA, mimo tego że spełniało wszystkie warunki, i było bardzo dynamiczną rozgłośnią lokalną porównywalną (!) z "Zetką" (ESKA nie miała startu, RMF było małą radiostacją małopolską), przez lata koncesji na kraj nie dostało (była to jedyna rozgłośnia otwarcie kontestująca dogadywanie się z komuszkami). Na terenie całej Polski mogło nadawać dopiero w 1998, gdy cały "tort" (komercyjny - rynek reklamodawców) był podzielony głównie między Radio Zet i RMF (czyli towarzystwo).
                                Przypomnijmy, że rady nadzorcze mediów publicznych przez cały czas były obsadzane przez triumwirat: SdRP (SLD), UD (UW, PO) oraz PSL. I tak przez lata wyglądał "rynek mediów". Liberalny pluralizm, czyż nie?

Nie zmienia to faktu, że tekst o braku wolnych mediów był bez sensu. Pod każdym względem. Jedno, co można napisać o meritum - sprawa nie jest tak prosta, jakby wydawało się po obejrzeniu TVN, wysłuchaniu TOK FM, czy Antyradia lub przeczytaniu "Gazietki"...

PS Jakiś czas temu sprawa wróciła przy okazji działań Czarzastego... Reszczyński w wyniku wcześniejszej "urzędowej" dyskryminacji był zmuszony sprzedać ostatnie udziały w radiu, które stworzył, jednak to nie wszystko...

Zamieszczone przez 'Rzeczpospolita' z 21.03.2003
                                Muza Czarzastego w Radiu Wawa?

- Czy w rozmowie z prezesem radia Wawa Wojciechem Reszczyńskim sugerował pan, by Muza była inwestorem strategicznym tej stacji? - zapytał wczoraj Włodzimierza Czarzastego Zbigniew Ziobro. - Nie pamiętam - odparł Czarzasty, ale chwilę potem dodał: - Na pewno nie, choćby dlatego, że prawo tego zabrania.

Wojciech Reszczyński, założyciel i pierwszy prezes Wawy, a od roku przewodniczący rady nadzorczej tej stacji, twierdzi jednak co innego. Jego zdaniem, do takiej rozmowy doszło 12 kwietnia 2000 r. w kuluarach konferencji w Mikołajkach. Radio Wawa było już po wstępnych rozmowach z niemieckim inwestorem, ale czekało jeszcze na zaakceptowanie tej transakcji przez KRRiTV (Rada wydała zgodę na początku maja 2000 r.). - W Mikołajkach pan Czarzasty zapytał mnie, czy porozumiałem się już z inwestorem niemieckim. Powiedziałem, że tak. Wtedy on stwierdził, że bardzo tego żałuje - relacjonuje Reszczyński. Pytany, dlaczego żałuje, Czarzasty miał odpowiedzieć, że zna "bardzo dobrą polską firmę, która była tym wejściem kapitałowym zainteresowana". Dodał, że chodzi o spółkę Muza (Czarzasty ma w niej, wraz z żoną, ponad 10 proc. akcji). - Wtedy ja powiedziałem: "Panie ministrze, przecież to jest pańska firma", a on na to: "To co z tego, to dobra firma" - twierdzi Reszczyński. Jego zdaniem, Czarzasty zakończył rozmowę tak: "Gdyby jeszcze była taka możliwość, to niech pan się zastanowi. Wrócimy do tej rozmowy".

Ostatecznie Czarzasty nic nie otrzymał... Radio Wawa stało się i tak mdłą wydmuszką.

PS 2 A "pod dywanem" odbywa się prawdziwa walka o wolne media... ale "zagrożeni" rynkowi giganci o niej milczą... nawet nie chcą dyskredytować, czy ośmieszać... (wszak tak łatwo byłoby to przedstawić, jako klasyczny motyw "oszołomski"). Cisza. Dlaczego?
                                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Pracuję...
                                X