Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez b3nito
    Co do wolnych mediow w Europie i w Polsce to wczoraj w Warto Rozmawiac byl dosc niepopularny temat zarowno w mediach europejskich jak i polskich-Wojna
    Czeczenska
    Zastanawiam sie gdzie sa te "szukajace prawdy" TVN-y, Polsaty ?
    Gdzie te francuskie i niemieckie media poswiecajace tyle miejsca wysmiewaniu i krytykowaniu Kaczynskich i PIS ? Gdzie one sa kiedy tam gwalci sie Czeczenki, torturuje niewinnych ludzi , zabija by handlowac ich organami? No gdzie sa te "wolne"
    media ? Moze temat nie chwytliwy? :/

B3nito, dac ci liste "niewygodnych" tematow nieporuszanych w mediach, ktorych to nieporuszanie nie ma zadnego zwiazku z tym czy media sa wolne czy tez nie?

Pierwszy z brzegu: sprawa przedwojennej wlasnosci zydowskiej w Polsce. Czemu nawet w "Warto rozmawiac" nie bylo tego skoro to taka "wolna" audycja swoja droga jzeli mowice ze w TVN dyskusje sie ustawia pod poglad prowadzacego, to co dopiero powiecie w "WR"??

Czyli co, media nie sa wolne bo pomijaja ten temat i wiele innych? Co ma wogole piernik do wiatraka?

"Wolnosc mediow" nie polega na poruszaniu wygodnych czy niewygodnych tematow. "Wolnosc mediow" polega na tym ze dana stacja/dziennikarz moze sobie wybrac jaki temat chce poruszyc a jaki nie.

a poza tym jakos w TVP rowniez nie widze materialow o czeczenii czesciej niz w innych stacjach. A przeciez o woronicza nie mozna powiedzic ze jest "zniewolona przez uklad" wiec w swietle powyzszego mowiac delikatnie B3nito mijasz sie z prawda.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
      Pierwszy z brzegu: sprawa przedwojennej wlasnosci zydowskiej w Polsce. Czemu nawet w "Warto rozmawiac" nie bylo tego skoro to taka "wolna" audycja
      Było. Nawet miał być zaproszony jeden z forumowiczów, ale ostatecznie się nie zdecydował...

Zamieszczone przez daimos
      (... ) swoja droga jzeli mowice ze w TVN dyskusje sie ustawia pod poglad prowadzacego, to co dopiero powiecie w "WR"??
      Dowcip polega na tym, że "WR" to autorski program publicystyczny, z jasno deklarowanym profilem, który nie aspiruje do formatu "programu informacyjnego". Czy naprawdę trzeba to tłumaczyć studentowi dziennikarstwa? Lepszym porównaniem byłoby tu "Co z tą POlską"...

Wolne media są wtedy, gdy emitują programy sformatowane, które ukazują rzeczywistość z różnych punktów widzenia, w TVP Walendziaka jednocześnie były:

- Kabarecik O. Lipińskiej i Cejrowski
      - programy Ziemkiewicza i Paradowskiej
      - Rower Błażeja i Fronda

a poza tym jakos w TVP rowniez nie widze materialow o czeczenii czesciej niz w innych stacjach.
      Widocznie źle patrzysz. Zwłaszcza na "dwójkę" po 22:00.

A przeciez o woronicza nie mozna powiedzic ze jest "zniewolona przez uklad"
      A czym się rózni od sytuacji sprzed roku? Stopniem obsrania przed nową władzą? Bo niczym więcej.

Czyli co, media nie sa wolne bo pomijaja ten temat i wiele innych? Co ma wogole piernik do wiatraka?
      Pewien mądry jegomość rzekł jakiś czas temu: po owocach ich poznacie

PS Rolnik - widzę, że wróciłeś do starej techniki porowadzenia dyskusji... very interesting
      My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Dowcip polega na tym, że "WR" to autorski program publicystyczny, z jasno deklarowanym profilem, który nie aspiruje do formatu "programu informacyjnego". Czy naprawdę trzeba to tłumaczyć studentowi dziennikarstwa? Leprzym porównaniem byłoby tu "Co z tą POlską"...

a "co z ta Polska" aspiruje? Przeciez poglady Lisa sa wszystkim znane doskonale (tak samo jak Pospieszalskiego). ja przynajmniej tego programu nie odbieram.

Wolne media są wtedy, gdy emitują programy sformatowane, które ukazują rzeczywistość z różnych punktów widzenia, w TVP Walendziaka jednocześnie były:

- Kabarecik O. Lipińskiej i Cejrowski
        - programy Ziemkiewicza i Paradowskiej
        - Rower Błażeja i Fronda
        Foxx, w TVP, czyli stacji na ktora nalozone sa pewne obowiazki wynikajace z ustawy. w przypadku TVN nie mozesz niczego narzucac, bo to prywatne medium i jakakolwiek proba "przypisania misji" nadawcom prywatnym bylaby zamachem na ich wolnosc.

A czym się rózni od sytuacji sprzed roku? Stopniem obsrania przed nową władzą? Bo niczym więcej.
        no jak ot nazwlaes "stopien obsrania" determinuje wszystko co sie dzieje za woronicza. Od ramowki i tresci w niej zawartej po kolejnosc sprzatania pokoi przez pania Zosie.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
          Dowcip polega na tym, że "WR" to autorski program publicystyczny, z jasno deklarowanym profilem, który nie aspiruje do formatu "programu informacyjnego". Czy naprawdę trzeba to tłumaczyć studentowi dziennikarstwa? Lepszym porównaniem byłoby tu "Co z tą POlską"...
          a "co z ta Polska" aspiruje? Przeciez poglady Lisa sa wszystkim znane doskonale (tak samo jak Pospieszalskiego). ja przynajmniej tego programu nie odbieram.
          No własnie chodzi o to, że gdybyś na początku porównał Pośpieszalskiego z Lisem, a nie TVN24, wszystko byłoby OK.

(...) w przypadku TVN nie mozesz niczego narzucac, bo to prywatne medium i jakakolwiek proba "przypisania misji" nadawcom prywatnym bylaby zamachem na ich wolnosc.
          Ale mogę nazywać po imieniu, gdy jako informację podaje się komentarz i zwracać uwagę, kiedy starają się aktywnie kreować rzeczywistość polityczną, manipulując informacjami. I to nie jest zamach na wolne media.
          My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
            PS Rolnik - widzę, że wróciłeś do starej techniki porowadzenia dyskusji... very interesting
            Ostatnio humor mi dopisuje (patrz: zmieniony tekst nad avatarem) ale specjalnie dla Ciebie wrócę do dłuższych postów w tym temacie
            jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Zamieszczone przez rolnik
              Zamieszczone przez Foxx
              Ostatnio humor mi dopisuje (patrz: zmieniony tekst na avatarem) ale specjalnie dla Ciebie wrócę do dłuższych postów w tym temacie
              jak dla mnie moze zostac jak jest, tekst z Toruniem mnie znokautowal

Komentarz

W tej definicji do chyba najbardziej zniewolonych mediow beda nalezaly te prowadzone przez o. Rydzyka...
                http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• jak to nie krytykujemy PO? A spojrz na moja i Cywila ocene slynnej "olimpijskiej konferencji". Co mam jeszcze zrobic, na kolanach do czestochowy pojsc?

Drazni cie ze krytykujemy, ale przeciez taka dola rzadzacych - oni sa na swieczniku. Jak sobie nie radza z krytyka to niech sobie polityke odpuszcza.

a poza tym, moja ostatnia ocena zachowania Jaroslawa Kaczynskiego: ty uwazasz ze on sie ostatnio zachpwuje normalnie? Te wszystkie spiski, uklady, wypoiwiedzi ze w Polsce tak na prawde nie ma wolnych mediow. Zgadzasz sie z tym? Dla ciebie Jaroslaw Kaczynski nie zachowuje sie conamniej dziwnie ostatnimi czasy?
                  sprawa olimpiady ? a widziales gdzies to w mediach ?

nie drazni mnie ze krytykujecie. drazni mnie ze krytykujecie "bezkrytycznie". sek w tym ze ja staram sie nie odnosic polityki PiS do PO (bo takie cos jest zalosne), ale polityka PiS caly czas jest rozwazana w kontekscie "a moglo byc tak fajnie ,bo PO..."

o ile ja z Foxxem staramy sie tu fakt - bronic PiSu - ale zauwazajac ich "faule" (fakt ze pewnie nie wszystkie powinny byc usprawiedliwiane - ale te ktore maja merytoryczne przeslanki za soba - tak), natomiast rzadko sie (nawet od Daimosa) slyszy od was (Yeveaud, nie mowie o Tobie, rowny gosc jestes ) poruszanie tematu glupich wystepow PO (*****, to becikowe to byl szczyt..)

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                    Zamieszczone przez Foxx
                    W tej definicji do chyba najbardziej zniewolonych mediow beda nalezaly te prowadzone przez o. Rydzyka...
                    Pełna zgoda - niech ode mnie nikt nie oczekuje obrony rydzykowni. Podejrzewam, że mamy o niej podobne zdanie (z aneksem - że szereg podobnych zarzutów dotyczy innych mediów i postaci, o których jednak w takich kontekstach nie czytamy...). Traktuję ten alians stricte strategicznie - tak, jak strategicznie traktowałbym koalicję z Tuskiem, Schetyną, czy Piskorskim. Ideowo wielkich związków nie ma.

Nie zmienia to faktu, że na początku lat '90-tych pewne środowiska były uprzywilejowane w rozkręcaniu działalności - np. pozaustawowa, eksperymentalna pierwsza koncesja Radia Zet (na początku: Radio gaZeta) vs. problemy Radia Wawa (ograniczając się do naszego miasta).
                    W sensie rynkowym - mozemy więc mówić u nas o "wolnym rynku" w takim samym stopniu w gospodarce (uwłaszczone spółki nomenklaturowe, wielkie zwolnienia od podatków dla wybranych inwestorów zagranicznych - gdy normalny przedsiebiorca zaczyna od przysłowiowego "zera"), jak i w mediach.

Rolnik - jestem Ci bardzo wdzięczny . A swoją drogą, z Toruniem się udało

Komentarz

• Co to qrwa znaczy niewygodny temat dla wolnego i rzetelnego dziennikarza?
                      I to jeszcze w tak waznej sprawie! Czyli co przehandlujemy Czeczenow dla ropy i gazu? Tak?- bo rozumiem ze z tego punktu widzenia jest to niewygodny temat ...
                      No to zaraz...jakie wolne media? Media poprawne politycznie a nie wolne...To ja jeszcze rozumiem ze we Francji czy Wielkiej Brytanii tak sie postepuje bo tam "sprzedawalo" sie juz inne kraje ale my???? My , ktorzy chociaz by podczas 2 wojny swiatowej zostalismy oddani w rece z reszta tego samego tyrana.
                      No to jak to jest ...moze jednak europejscy wlasciciele "naszych" mediow wprowadzaja cenzure na pewne tematy?
                      ...

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
                        Ja widzialem co najmniej 4 razy - najpierw na TVN24 niedlugo po medalu zlapali tego posla, ktory prowadzil konferencje i kazali mu wybelkotac jakies tlumaczenie, bylo tez w "Szkle Kontaktowym" na TVN24, obsmiala to tez Monika Olejnik w "Siodmym dniu tygodnia" w Zetce i jeszcze wczoraj przycisneli o to Tuska na konferencji w Szczecinku, transmitowanej w TVN24.

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
                          Zamieszczone przez ems
                          Ja widzialem co najmniej 4 razy - najpierw na TVN24 niedlugo po medalu zlapali tego posla, ktory prowadzil konferencje i kazali mu wybelkotac jakies tlumaczenie, bylo tez w "Szkle Kontaktowym" na TVN24, obsmiala to tez Monika Olejnik w "Siodmym dniu tygodnia" w Zetce i jeszcze wczoraj przycisneli o to Tuska na konferencji w Szczecinku, transmitowanej w TVN24.
                          A na zwykłym TVN było? Bo do 24 mają dostęp tylko abonenci sat i kablówek...

Kto oglądał "Teraz My" wczoraj wieczorem?

Marcinkiewicz jest po prostu zajebisty, uwielbiam typa
                          From flood into the fire
                          One thousand voices sing
                          We're in this together
                          For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
                            A na zwykłym TVN było? Bo do 24 mają dostęp tylko abonenci sat i kablówek...
                            Nie wiem, nie ogladalem tego dnia "Faktow", wiec ciezko mi powiedziec.

Komentarz

• no ja w ogole nie ogladam tv, wiec tak: w necie niebylo, a moja matka i moja dziewczyna (nie glosowaly na PiS ) nie slyszaly o tym w ogole.

Komentarz

Nie zmienia to faktu, że na początku lat '90-tych pewne środowiska były uprzywilejowane w rozkręcaniu działalności - np. pozaustawowa, eksperymentalna pierwsza koncesja Radia Zet (na początku: Radio gaZeta) vs. problemy Radia Wawa (ograniczając się do naszego miasta).
                                Foxx.... tak z ciekawości.....możesz wytłumaczyć? tzn to radio wawa...

Komentarz

Pracuję...
                                X