Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez rolnik
    (...) Foxx jest niezniszczalny
    always at your service

EMS - spoko, zauważ że zdarzają się takie wymiany zdań, jak z cnm... Oby takich jak najwięcej.

Dodam małe uszczegółowienie dla Daimosa, żeby nie było nieporozumień.
    Okładkowy temat "Newsweeka" był opisany w 3 sąsiadujacych ze sobą tekstach. Pierwszy w syntetyczny sposób streszczał aktualny konflikt Kaczorów z mediami oraz wątek śledzenia dziennikarzy "Rzepy", drugi omawiał go szczegółowo (ale też zabawnie - o czym nizej), a trzeci prezentował kontekst i genezę podejścia Kaczyńskich do mediów. W serwisach netowych, cytowane były tylko pierwsze dwa...

A dlaczego "szczegółowe omówienie" mnie rozbawiło? Ano dlatego, że jeżeli stwierdzono nadużycia ze strony ówczesnych UOPków (a tak wczoraj powiedzieli zarówno prokurator prowadzący sprawę, jak i prokurator krajowy - który, jak na razie nie sprawia wrażenia specjalnie dyspozycyjnego), dokumenty zostały przekazane do postępowania dyscyplinarnego w ABW. Siłą rzeczy nie było ich więc w prokuraturze rejonowej. Pomijam fakt, że w/g wczorajszych "Wiadomości" część dokumentów wcześniej została przesłana do Prokuratury Krajowej... Wychodzi więc na to, że "dziennikarka śledcza" z "Newsweeka" przejrzała jedynie jałową część materiałów, dot. watków zamkniętych i zaczęła "strzelać z armat". Wszak "biją naszych!" - dziennikarzy. A wystarczyło spytać o to prokuratora krajowego, co też wczoraj wieczorem zrobiła Pochanke w "Magazynie 24" i otrzymała odpowiedź. I tyle.
    My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Alez drogi EMSie.
      Bardzo niepodoba mi sie Kaczynskiego Jarka zachowanie. Wrecz mam wrazenie, ze schizofrenii dostac mozna, sluchajac go. Ale nie jest prawda, ze nie ma tu krytycznych postow dotyczacych PO. Oprocza Foxxa, czy Nazgula krytycznie wobec PO wypowiadam sie chocby ja. A akurat w tym temacie staram sie pisac regularnie.

Pozwole sbie na mala zlosliwosc (ale nie na powaznie, to wersja "Gazietkowa") - typowy syndrom PiSu: "Wszyscy sie nas czepiaja, a innych to sie nie krytykuje! Spisek ci to!".

A przy okazji - strasznie mnie martwi, ze PiS niemal wszystko odnosi do PO. Prawie kazdy krok jest powodowany tym, ze PO to, czy tamto. (Np. przywracamy Kurskiego, bo PO nie usunela Gronkiewiczowej). Na litosc! PiS mial (w przeciwnienstwie do PO) program. Niechze go realizuje sie na Placforme nie ogladajac!
      koko koko Skorza spoko...

Komentarz

• Zamieszczone przez ems
        ja pierdole
        wiecie co, jakbyscie chociaz raz sprobowali spojrzec krytycznie na PO to pewnie bym napisal ze to glupie tlumaczenie
        ale jako ze nie zrobiliscie tego - pierdole ten temat. Foxx, you're on your own.
        Ja dałem spokój już jakiś czas temu Czemu? Bo większość ludzi ma poglądy jakie ma, a dyskusji nie traktują jako okazji do dowiedzenia się czegoś więcej, ew. okazji do zmodyfikowania tychże poglądów a jedynie do potwierdzenia swojego zdania - chcą pisać to co uważają i oczekują gremialnego przytakiwania a kto tego nie chce czynić ten wróg

Wiecie że ja jeszcze w 2001 roku byłem żelaznym elektoratem SLD? Zmieniła mnie grupa dyskusyjna pl.soc.polityka i "Nocna Zmiana"
        From flood into the fire
        One thousand voices sing
        We're in this together
        For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul
          Zmieniła mnie grupa dyskusyjna pl.soc.polityka
          To raczej nie jest powod do specjalnej chluby, ta grupa jest znacznie ponizej poziomu dna. Traktowanie jej powaznie moze byc przyczyna ciezkich chorob albo przynajmniej powaznych powiklan.
          http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

• Zamieszczone przez cnm
            Zamieszczone przez Nazgul
            Zmieniła mnie grupa dyskusyjna pl.soc.polityka
            To raczej nie jest powod do specjalnej chluby, ta grupa jest znacznie ponizej poziomu dna. Traktowanie jej powaznie moze byc przyczyna ciezkich chorob albo przynajmniej powaznych powiklan.
            Odpowiednio filtrowana da się wyżyć. Nie lubię tylko ich antysemickich wtrętów - to olewam.
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together
            For whatever fate may bring

Komentarz

Jak tak czytam te Wasze krytyczne opinie wobiec Jarka i reszty kurnika to odnoszę wrażenie, że zaciekle bronicie jakiegoś układu
              Calkiem celne. A odrobine bardziej powaznie - mysle, ze zbliza sie ostatni moment kiedy PiS i Jaroslaw Kaczynski musza zaczac ujawniac jakies afery lub dac jakikolwiek inny wyrazny znak, ze rzeczywiscie rozbijaja 'stolik', zapowiedz zmian w WSI to jednak troche malo, bo ciezko sie nie zgodzic z naczelnym Newsweeka, ze jest juz bardzo blisko przekroczenia bariery smiesznosci w ciaglym powtarzaniu o planach rozbijania ukladu gdy niedlugo minie pol roku od wygranych wyborow.

Komentarz

• Ems,

jak to nie krytykujemy PO? A spojrz na moja i Cywila ocene slynnej "olimpijskiej konferencji". Co mam jeszcze zrobic, na kolanach do czestochowy pojsc?

Drazni cie ze krytykujemy, ale przeciez taka dola rzadzacych - oni sa na swieczniku. Jak sobie nie radza z krytyka to niech sobie polityke odpuszcza.

a poza tym, moja ostatnia ocena zachowania Jaroslawa Kaczynskiego: ty uwazasz ze on sie ostatnio zachpwuje normalnie? Te wszystkie spiski, uklady, wypoiwiedzi ze w Polsce tak na prawde nie ma wolnych mediow. Zgadzasz sie z tym? Dla ciebie Jaroslaw Kaczynski nie zachowuje sie conamniej dziwnie ostatnimi czasy?

Foxx. zapewne ogladales wczorajsze Fakty i musisz przyznac ze material o "sprawie dziennikarzy RP" byl zrobiony full profeska, nie? w calosci oparty byl na wypowiedzi Ziobry, oczywiscie byla setka dziennikarki, ale mysle ze nie ma sie do czego przyczepic. Bo zapowiedz Rymanowskiego rowniez byla oparta na wypowiedzi Ziobry.

To tak na marginesie, zeby pokazac ze ten podly TVN wcale nie jest taki zly

Komentarz

• cnm - A ja się nie zgadzam Już przegląd składu biura prof. Zolla, czy desbekizacja KGP pokazały, że jest tak, jak się spodziewalismy (wyborcy PiS).

A na ujawnienie dokumentów zwiazanych z inwigilacja prawicy oczywiscie czekamy z niecierpliwością... I wtedy też okaże się, jak to jest mediami.

Na razie jest tak, jak napisał Zaremba.

daimos - ale ogladałem też Magazyn 24 Pochanke, która nie dawała Kaczmarkowi (prokuratorowi krajowemu) skończyć wypowiedzi, próbowała wycisnąć z niego oświadczenie, że skoro wątek mocodawców płk. Lesiaka został zamknięty, to tej części sprawy nie ma. Przypomnijmy wątek ten zamknął prokurator generalny Hanna Suchocka, a na liście potencjalnych zleceniodawców tzw. inwigilacji prawicy, był ówczesny rząd... z premierem - Hanną Suchocką... Ale tego nieważnego motywu Pochanke jakoś nie rozwinęła. Pełna profeska .
                  My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez Foxx
                    cnm - A ja się nie zgadzam Już przegląd składu biura prof. Zolla, czy desbekizacja KGP pokazały, że jest tak, jak się spodziewalismy (wyborcy PiS).

A na ujawnienie dokumentów zwiazanych z inwigilacja prawicy oczywiscie czekamy z niecierpliwością... I wtedy też okaże się, jak to jest mediami.
                    Ale mi chodzi o cos takiego prostego, dla statystycznego Polaka (ciemny lud i te rzeczy - cos jak 'afera Rywina', mysle, ze ludzie srednio zainteresowani polityka a ktorzy uwierzyli w 'uklad' i jego niszczenie, wlasnie czegos takiego oczekuja po tak mocnych zapowiedziach i nie beda ich interesowaly niuanse personalne w policji czy w innych sluzbach, o ktorych w wiekszosci nigdy nie slyszeli. To musi byc jakis 'hit', na razie niezlym kandydatem jest inwigilacja prawicy, zobaczymy jaki deszcz bedzie z tej chmury.

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
                      Co mam jeszcze zrobic, na kolanach do czestochowy pojsc?
                      Nie, do Torunia!
                      jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

Zamieszczone przez daimos
                        Co mam jeszcze zrobic, na kolanach do czestochowy pojsc?
                        Nie, do Torunia!

Foxx, ale ja mowilem o Faktach i Rymanowskim

Komentarz

• Tak?

Zamieszczone przez daimos
                          To tak na marginesie, zeby pokazac ze ten podly TVN wcale nie jest taki zly
                          To ciekawe

Komentarz

• Co do wolnych mediow w Europie i w Polsce to wczoraj w Warto Rozmawiac byl dosc niepopularny temat zarowno w mediach europejskich jak i polskich-Wojna
                            Czeczenska
                            Zastanawiam sie gdzie sa te "szukajace prawdy" TVN-y, Polsaty ?
                            Gdzie te francuskie i niemieckie media poswiecajace tyle miejsca wysmiewaniu i krytykowaniu Kaczynskich i PIS ? Gdzie one sa kiedy tam gwalci sie Czeczenki, torturuje niewinnych ludzi , zabija by handlowac ich organami? No gdzie sa te "wolne"
                            media ? Moze temat nie chwytliwy? :/
                            ...

Komentarz

• Zamieszczone przez b3nito
                              (...) Zastanawiam sie gdzie sa te "szukajace prawdy" TVN-y, Polsaty ?
                              Spokojnie, daj im chwilę czasu - przecież muszą odpowiednio wszystko zmanipulować
                              jest cynizm w skurwysynach...

Komentarz

• Zamieszczone przez b3nito
                                Gdzie te francuskie i niemieckie media poswiecajace tyle miejsca wysmiewaniu i krytykowaniu Kaczynskich i PIS ? Gdzie one sa kiedy tam gwalci sie Czeczenki, torturuje niewinnych ludzi , zabija by handlowac ich organami? No gdzie sa te "wolne"
                                media ? Moze temat nie chwytliwy? :/
                                pewnie, że chwytliwy... tyle, że niepożądany. przecież Schroeder (a Szirak drugi w kolejności) to największy przyjaciel Wołodii, nawet rurkę po dnie Bałtyku bezpośrodnio na linii Rosja-Niemcy sobie wybudują. przecież niemieckie media nie mogą zmącić atmosfery sielanki.
                                Mortui sunt, ut liberi vivamus

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎