Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez daimler
    no dobra, ale biorąc pod uwagę że byłaby to kolejna komisja w mojej ocenie pozbawiona sensu ponawiam pytanie - czym miałaby się zająć i co wyjaśnić?
    No właśnie. Jarek mówił że tym co działo się między godziną 12 ( momentem zatrzymania tego psychopaty) a 20 ( przesłuchanie). Niestety ale w takiej sytuacji taka komisja byłaby obiektem kpin ze strony zaprzyjaźnionych mediów, Wojewódzkiego itp. no i kolejnym tematem zastępczym, przykrywającym np. kwestię dramatu finansów publicznych na następne tygodnie albo miesiące.
    Ostatnio edytowany przez Slyboots; 9286.
    "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Zamieszczone przez FANATYCZNY
      Czyli szoł mast goł on...
      Raczej bym powiedział, że jak Kuba Bogu od 5 lat, tak Bóg nareszcie Kubie.

Zamieszczone przez daimler
      no dobra, ale biorąc pod uwagę że byłaby to kolejna komisja w mojej ocenie pozbawiona sensu ponawiam pytanie - czym miałaby się zająć i co wyjaśnić?

Bo jeśli podnosimy (słuszny) argument że w polskiej polityce w kwestii poziomu dyskusji przebiliśmy dno już dawno, to przecież jest komisja regulaminowa, jest komisja etyki poselskiej. Może w tych strukturach należałoby stworzyć STAŁE ciało opiniujące i oceniające postępowanie posłów? Komisja śledcza? Pytam - po co? Co miałaby robić poza ciągnięciem dodatkowej kasy?
      Jasne, że komisja nie ma sensu, wręcz pewnie elity za dzień, dwa tak przedstawią sprawę, że komisja owszem, ale przez pierwszy rok PiS będzie się miał tłumaczyć z kukieł Wałęsy, SLD z Dębskiego, a dopiero w 2012 zajmiemy się tą sprawą, wszak trzeba zbadać wszystko. No, a potem raport gdzie nazwa PiS będzie padać na stu stronach 200 razy, a PO 3. Gdzieś już to było grane.

A poważnie rzecz ujmując wezmę aktualnie za dobrą monetę każdy ruch dosrywający drugiej stronie. Nie jestem za PiSem ale żądam politycznej zemsty. Na elitach, na wszystkich baranach od lat piszących o moralnej wyższości reprezentantów salonu od reszty, na Kolendzie Zalewskiej i wszystkich 'dziennikarzach' takiego sortu (również na Sakiewiczu i GP).

Bo wystarczy sobie tylko wyobrazić co by się stało, gdyby ten koleś zabił kogoś od Palikota. Histeria byłaby nie do opisania, milion osób dostało ochronę - poszliby po prostu na całość. Skoro teraz są w stanie udowadniać, że Kaczor ma na co zasłużył to po prostu poszliby na całość. To co pisze ten gość z RP:

O co w tym wszystkim chodzi? Sprawa jest prosta. Sytuacja jest kryzysowa, więc atakujemy ze wszystkich dział na raz. Nic, to że niektóre argumenty się wzajemnie wykluczają. Miało być zupełnie inaczej. To rozhisteryzowany zwolennik PiS miał zaatakować polityka PO. Wówczas zaczęłaby się prawdziwa jatka. Odpowiedzialność byłaby jasna. No ale rzeczywistość spłatała nam psikusa, to działacz PiS został zabity, więc nie marudzić, tylko odkręcać kota ogonem.

Po pierwsze więc, trzeba zasiać w czytelniku wątpliwość, czy w ogóle polityka była tłem tego zabójstwa. Może to tylko zwykły szaleniec był?
      Pięknie się czyta bandy hipokrytów z Wyborczej, które latami opisywały jak to obóz Narodowy robił histerię przeciw Narutowiczowi, jak to był cały mechanizm opluwania, który skończył się tragedią.

I teraz mamy sytuacje podobną - mamy wręcz obraz tego, co by się stało, gdyby to Kaczka zginęła. Sam by sobie był winny, a zabójca mógłby doszukiwać się pomocy w wyborczej i tvn - wszak Kaczka złamała mu życie.

Tylko, że teraz wyborcza szybko pali wszelkie mosty powiązań działania tego gościa z Częstochowy od PO i całego aparatu obrażania, który WSZYSCY dobrze znamy od lat. Wszyscy znaliśmy dowcipy o urodzie prezydentowej, wszyscy znaliśmy dowcipy o zimnym Lechu, o peronie Gosiewskiego, o pośle Górskim, o wyższości Tuska nad Kaczorem, który jest zakompleksionym kurduplem, 'głupolem', 'chamem', 'durniem' etc.

Wczoraj pogróżki dostał Hoffman, dziś pogróżki dostała sekretarka Piechy. Bawimy się dalej.

EDIT: W samochodzie Piechy jeszcze przebito opony.
      Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
      "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

http://wiadomosci.dziennik.pl/polity...ia-maryja.html

Nie przesądzam o prawdziwości tego tropu, ale gdyby okazało się to prawdą, to mogłoby oznaczać, że rewolucja pożera własne dzieci.

Jak dobrze, że zeedytowałeś tego posta i dodałeś o tym nieprzesądzaniu o prawdziwości bla bla bla.... Szkoda, że przy okazji nie odszukałeś i nie wrzuciłeś dziś, drugiego artykułu z dziennika, gdzie pojawia sie sugestia iż koleś może być powiązany ze służbami PRL i policja sprawdza ten trop.

Btw. Od kiedy to słuchacz = wielbiciel ?
        http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
          o czym Ty piszesz
          - czytając trybune wpierasz finansowo czerwonych towarzyszy/słuchając RM nic nie płacisz!!!
          Ale ja zupełnie nie o tym, nie chodzi mi o dosłowne porównanie tych mediów. Może nieodpowiednio się wyraziłem - chodziło mi o pewną ideową sprzeczność - nie pasuje mi po prostu zestawienie słuchacz RM a jednocześnie przeciwnik PiS (jak widać po tym co sie wydarzyło śmiertelny przeciwnik w dosłownym słowa znaczeniu). Tego odnośnie k6 co dalej napisałeś nie rozkminiam .

Zamieszczone przez TNTP
          zresztą mniej więcej codziennie na gazetce pojawiają się teksty z RM pod którymi setki osób "komentują" na bieżąco program tej stacji. Są nawet zjeby co monitorują RM 24na dobę jak glosrydzyka, czy jakoś tak.
          Znam osobiście osoby, które w życiu nie słyszały nawet pół audycji z RM, a dzięki rozmaitym wyrwanym cytatom z różnistych mediów "świetnie orientują się w temacie" itd.

Nie za bardzo wiem o co Tobie idzie w moją stronę?

Komentarz

• Ja tam podomnie jak Daimler nie wierzę w żadną komisję. Trochę z innych powodów. "Hazardowa" już pokazała, że rządzący mogą sobie ustawić taką komisję jak chcą. Mając przewagę arytmetyczną, mogą kierować jej pracami jak im się podoba. Dlatego ten wniosek Kaczyńskiego jest bezsensowny. Komisja Rywinowska mogła czegoś dociekac, bo Miller nie mógł nią sterować.

Co do oceny politycznej zgadzam się z Wildsteinem:

"Obecnie widzimy znowu próbę budowy fałszywej symetrii. Za brutalizację języka i obyczaju odpowiadać mają jednakowo wszyscy politycy. Ba, pojawiają się stwierdzenia, że najbardziej odpowiedzialnym jest Jarosław Kaczyński. Innymi słowy PiS zasłużył sobie na to, co się mu przytrafiło.
            W tej sprawie nie ma jednak żadnej symetrii. Prawda nie leży po środku, tak jak nie leży po środku między zabójcą, a zabitym. Słuchając wypowiedzi polityków PO i SLD, słuchając dziennikarzy już przeinaczających słowa Kaczyńskiego (powiedział, że od teraz język nienawiści będzie wezwaniem do mordu — słyszymy, że tak określił każdą krytykę wymierzoną w PiS) wiem, że kampania nienawiści toczyć się będzie dalej. "
            "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Israel Singer na Światowym Kongresie Żydów

Komentarz

• Zamieszczone przez Citlivu
              Jak dobrze, że zeedytowałeś tego posta i dodałeś o tym nieprzesądzaniu o prawdziwości bla bla bla.... Szkoda, że przy okazji nie odszukałeś i nie wrzuciłeś dziś, drugiego artykułu z dziennika, gdzie pojawia sie sugestia iż koleś może być powiązany ze służbami PRL i policja sprawdza ten trop.

Btw. Od kiedy to słuchacz = wielbiciel ?
              Nie robię stałego monitoringu tej strony. Jeśli jest tam coś ciekawego, możesz podzielić się wiedzą. A od przesądzania o prawdziwości tropu jest sąd, ja napisałem to tylko, żeby nikt się na mnie nie rzucił z uwagą, że to, co napisane w tym artykule jest tożsame z moim oglądem sytuacji. Nieskutecznie, jak widać.
              Wojciech Jaruzelski, Czesław Kiszczak, Florian Siwicki i Tadeusz Tuczapski stanowili związek przestępczy o charakterze zbrojnym, który przygotował i z zaskoczenia doprowadził do nielegalnego wprowadzenia stanu wojennego w PRL

Komentarz

• Zamieszczone przez daimler
                Czyli że co - uważasz że taka komisja ma sens? Czym będzie się zajmować? Analizą wywiadów prasowych/radiowych/telewizyjnych z ostatnich lat? Zatrudnią językoznawców, socjologów i psychologów? Jak to widzisz, powiedz

aha - będą prześwietlać wypowiedzi tylko posłów PO? Może też SLD? A swoje cytaty też wrzucą, czy rola PiS w kreowaniu klimatu wokół tzw. debaty politycznej zostanie pominięta? Wałkować będziemy watahy, bydło i wojnę polsko-polską, ale czy zdrajców i gałęzie również?

Powiedz Karakan, jak widzisz zakres prac komisji i co miałaby wyjaśniać. Co może zrobić lepiej od prokuratury w sprawie samego morderstwa? Wymierzyć dodatkową karę dla sprawcy? Może chłosta?
                Z. w zasadzie odpowiedział Ci za mnie.

Ja tylko dodam ,że zadziwia mnie fakt ,że nigdy podobne Twoje "docinkowe" komentarze nie pojawiają pod cytatami z drugiej strony.
                No , ale to tak na marginesie.

A tak ogólnie , to jestem ciekaw co się jeszcze musi zdarzyć ,żeby się te nasze pier.. "elyty" opamiętały?
                Był Smoleńsk - nic.Było bicie starszych ludzi pod pałacem - nic.Teraz mamy morderstwo i co się dzieje na samym wejściu?
                Miecugow zostaje wypchnięty na wizję chwile po tym ataku i apeluje by posłowie PIS zachowali umiar.Zapalnikiem była wypowiedź zszokowanej Szczypińskiej wyciągniętej z sali obrad bodajże.
                No, ale to już przecież była strategia tego złego PIS-u, który pier.. coś o eskalacji nienawiści do nich.Robili show od razu po śmierci kolegi!

Rzygać sie chce..

Komentarz

• Zamieszczone przez PanC
                  Ale ja zupełnie nie o tym, nie chodzi mi o dosłowne porównanie tych mediów. Może nieodpowiednio się wyraziłem - chodziło mi o pewną ideową sprzeczność - nie pasuje mi po prostu zestawienie słuchacz RM a jednocześnie przeciwnik PiS (jak widać po tym co sie wydarzyło śmiertelny przeciwnik w dosłownym słowa znaczeniu).
                  tylko, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że ten gość słuchał tego radia tylko po to, żeby potem je *****.

Zamieszczone przez PanC
                  Tego odnośnie k6 co dalej napisałeś nie rozkminiam .
                  jeśli jest nienawiść do kogokolwiek/czegokolwiek to powoduje ona "niezdrowe" zainteresowanie przedmiotem swojej namiętności. w jednym przypadku ktoś będzie krążył wokół stadionu na Konwiktorskiej i oglądał ich mecze w TV, ktoś inny będzie się katował słuchając RM czy tam cokolwiek innego.

druga część postu była przeznaczona do ogółu.
                  Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Fanatyczny, zawsze Wybiórczo działasz? Nie, nie musisz mi odpowiadać. EOT.

Inna rzecz do ogółu skierowana, zauważyłem obrzucanie się z jednej na drugą stronę czyja to wina, kto pierwszy zaczął, czy PiS czy PO. Proponuję wykonać porównanie.

Pod spodem lista wypowiedzi polityków PO na temat Kaczyńskiego(Zapewne niepełna gdyż ściągnieta z jednego komentarzy pod newsem):

19 października 2010 Stefan Niesiołowski TVN 24 (komentarz do wypowiedzi Prezesa PiS na konferencji ws. zabójstwa w biurze PiS):
                    „…Kaczyński jest kandydatem do psychiatrycznego leczenia…”
                    10 listopada 2005 Donald Tusk wystąpienie Sejmowe
                    „…Polska naprawdę nie jest skazana na, tak jak ją Polska od wczoraj nazywa, moherową koalicję…”
                    17 stycznia 2007 Stefan Niesiołowski GW
                    „…Podobieństwo Kaczyńskiego do Gomułki jest uderzające: niechęć do inteligencji, wiara w przemoc, szkodliwe pomysły na zawłaszczanie państwa i przeświadczenie o spisku, które zagraża ich władzy…”
                    22 października 2007 Władysław Bartoszewski blog
                    „…Kolejne obietnice wyborcze Jarosława Kaczyńskiego rozwiewały się w pył. (…) Dlatego też postanowiłem nazwać rzeczy po imieniu i – jak ujął to jeden z przedwojennych satyryków – przestać uważać bydło za niebydło…”
                    30 sierpnia 2007 Donald Tusk PAP
                    „…Jeśli uważacie państwo, że J.Kaczyński i PiS w czasie kampanii wyborczej mają zamiar aresztować kandydatów innych partii, używać podsłuchów, to weźcie pochodnie w ręce i idźcie na Pałac Prezydencki…”
                    21 października 2007 r. Radosław Sikorski TVN 24 (konwencja wyborcza PO)
                    „…Jeszcze jedna bitwa, jeszcze dorżniemy watahy, wygramy tę batalię…! “
                    22 lipca 2008 Stefan Niesiołowski PR I
                    „…Kaczyńscy są źródłem wszelkiego zła. Zwłaszcza Jarosław Kaczyński…”
                    28 lipca 2009 Stefan Niesiołowski TVN 24
                    „…Pan Kaczyński powinien złożyć mandat, pójść na emeryturę i pisać wspomnienia. Proponuję tytuł: Jak niszczyłem demokrację w Polsce…”
                    21 maja 2010 (wysłany przez Palikota obraźliwy SMS) POLSKA
                    „Dlaczego do Smoleńska wyjechał kartofel, kurdupel, alkoholik, a wrócił mąż stanu? Bo Rosjanie podmienili ciało”
                    25 czerwca 2010 Janusz Palikot TVN / TVP zapytany na wiecu wyborczym Bronisława Komorowskiego przez ekipę programu kabaretowego TVN o myśliwskie hobby kandydata PO i czy “zapoluje on na wilki zjadające owce”, odpowiedział, że
                    “Jarosława Kaczyńskiego trzeba zastrzelić i wypatroszyć (…) Bronisław Komorowski pójdzie na polowanie na wilki i zastrzelimy Jarosława Kaczyńskiego, wypatroszymy i skórę wystawimy na sprzedaż w Europie…”
                    15 lipca 2010 Janusz Palikot Radio Zet
                    „…Kaczyński zachowuje się jak patologiczny zabójca…”
                    5 lipca 2010 Janusz Palikot TVN 24
                    „… Odpowiedzialność moralną za śmierć 95 ludzi ponosi Lech Kaczyński, bo to on przygotowywał wyjazd. To on ma krew na ręku ludzi, którzy zginęli w katastrofie. (…) głupota, bezmyślność, pycha i ego Lecha Kaczyńskiego doprowadziło do tragedii. (…) Rodzina Kaczyńskiego powinna przeprosić rodziny poległych…”
                    2 lipca 2010 Wpis na blogu Palikota Plakat z podobizną Prezesa PiS i słuchaczy Radia Maryja z napisem
                    „odeślijmy IV RP na śmietnik”
                    27 czerwca 2010 Donald Tusk Onet.pl
                    „…Jego (Prezesa PiS) największą wadą polityczną, tym, co wywołuje u ludzi lęk, jest mocne przekonanie, że jako prezydent rozpocznie kolejną polityczną wojnę. Ja wiem, że tę wojnę rozpocznie…”

Czekam na przytoczenie wypowiedzi polityków PiS na temat Tuska, czy też Palikota, a może Schetyny ? Zaznaczam osobiście ich dotyczące, tak jak te wyżej osobiście dotyczą Kaczyńskiego

Równiez może być wrzucona z jakiegoś komenta, przygotowana przez kogoś innego.... nie jest to ważne.

Moim zdaniem ciekawe może być takie zestawienie... Niczego nie przesądzam

ktoś podejmię rękawicę? Ok, Fanatyczny wywiesił białą flagę. Ktoś inny?
                    Ostatnio edytowany przez Citlivu; 27016.
                    http://komandir.wrzuta.pl/audio/9lE2...zek_czajkowski

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP
                      tylko, że istnieje duże prawdopodobieństwo, że ten gość słuchał tego radia tylko po to, żeby potem je *****.
                      Dokładnie to samo miałem na myśli. Zresztą "minąłem się" z postem Citlivu: "Od kiedy to słuchacz = wielbiciel?"

Zamieszczone przez TNTP
                      jeśli jest nienawiść do kogokolwiek/czegokolwiek to powoduje ona "niezdrowe" zainteresowanie przedmiotem swojej namiętności.
                      Znam to z własnego "politycznego" podwórka.

Komentarz

• Citlivu, nie opowiadam się po żadnej ze stron tej dziecinady. Dla przyzwoitości wrzucam tu wypowiedzi, które nie idą z głównym nurtem tego forum. Właśnie po to, aby zaprezentowac inny punkt widzenia. Rozumiem, że moja wybiórczość jest gorsza niż Twoja EOT.

Co do cytatów - to poszukaj w sieci, jest ich cała masa. Wypowiedź Brudzińskiego sprzed tygodnia na prośbę TNTP już wskazałem wcześniej.
                        Wojciech Jaruzelski, Czesław Kiszczak, Florian Siwicki i Tadeusz Tuczapski stanowili związek przestępczy o charakterze zbrojnym, który przygotował i z zaskoczenia doprowadził do nielegalnego wprowadzenia stanu wojennego w PRL

Komentarz

Citlivu, nie opowiadam się po żadnej ze stron tej dziecinady. Dla przyzwoitości wrzucam tu wypowiedzi, które nie idą z głównym nurtem tego forum. Właśnie po to, aby zaprezentowac inny punkt widzenia
                          ...ale on jest większości znany od wielu lat. I codziennie wdrukowywany do głów przez media.
                          "Więcej niż 3 mln Żydów zginęło w Polsce i Polacy nie będą spadkobiercami polskich Żydów. Nigdy na to nie zezwolimy. Będziemy ich nękać tak długo, dopóki Polska się znów nie pokryje lodem. Jeżeli Polska nie zaspokoi żydowskich żądań, będzie publicznie poniżana i atakowana na forum międzynarodowym."

Komentarz

• Zamieszczone przez Noris
                            ...ale on jest większości znany od wielu lat. I codziennie wdrukowywany do głów przez media.
                            Ten drugi punkt widzenia też jest z grubsza znany Wdrukowywany jest w głowy drugiej strony.

Komentarz

• Swoja droga ciekawie wygladaja reakcje juz nawet nie politykow ale zwyklych ludzi na tego typu wydarzenia.Barbara Blida strzela sobie w leb i nikt nie zajmuje sie tym czemu to zrobila, nikt nie bada sprawy a ludzie znaja juz winnych( PiS CBA Kaczynski - w dowolnej kolejnosci)
                              Smolensk? Oczywiscie winny Kaczynski ( ale tym razem Lech "ma krew na rekach") W tym drugim przypadku mamy do czynienia z nikczemnym wykorzystywaniem tragedii do celow politycznych ( ach ten obludny Jaroslaw) W sprawie Blidy chodzi przeciez o elementarna sprawiedliwosc( coz za obrzydliwe slowo szczegolnie zestawione z prawem prawda?)Sprawa sie ciagnie i ciagnie a ja dalej nie uslyszalem co to babsko mialo na sumieniu ze musialo sie odstrzelic ( aczkolwiek wiemy ze glowna przyczyna byl Jaroslaw) W Lodzi tez zawinil Jaroslaw ( ewentualnie Radio Maryja ) a najgorsze ze rowniez te sprawe chce wykorzystac politycznie. Blida to zupelnie inna bajka przeciez...
                              I ci zwykli ludzie o ktorych wspomnialem na poczatku w duzej mierze podzielaja taki punkt widzenia - to mnie przeraza. Czasami mysle ze zaslugujemy na to co mamy bo generalnie jestesmy glupim narodem a juz z pewnoscia bez problemu dajemy soba manipulowac.Przykre to troche.
                              ...

Komentarz

Ten drugi punkt widzenia też jest z grubsza znany Wdrukowywany jest w głowy drugiej strony.
                                Nie żartuj, niezależnie od poglądów politycznych, wiesz doskonale, że w tej kwestii nie ma równowagi.

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎