Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• A wiec Daimos...informowac! Tylko i wylacznie informowac

i po takiej informacji myslisz ze ludzie beda patrzyc na danego autora przez pryzmat tego co pisze czy tego co ma "w teczce"? nawet jezeli pisze calkiem sensownie (czego przeciez nie mozna wykluczyc)

To by znaczylo ze mam zadatki na szefa wielkiej partii prawicowej
    zle sie dzieje w panstwie dunskim

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
      A wiec Daimos...informowac! Tylko i wylacznie informowac

i po takiej informacji myslisz ze ludzie beda patrzyc na danego autora przez pryzmat tego co pisze czy tego co ma "w teczce"? nawet jezeli pisze calkiem sensownie (czego przeciez nie mozna wykluczyc)

Czyli rozumiem ze masz ludzi za kompletnych idiotow nie potrafiacych wypracowac sobie wlasnego zdania?
      ...

Komentarz

• Zamieszczone przez b3nito
        Zamieszczone przez daimos
        A wiec Daimos...informowac! Tylko i wylacznie informowac

Czyli rozumiem ze masz ludzi za kompletnych idiotow nie potrafiacych wypracowac sobie wlasnego zdania?

nie, dlatego nie widze sensu takiego informowania i zdaje sobie sprawe jak to "informowanie" moze wygladac.

ale dobra proba, za checi

Komentarz

• Niestety musisz zrozumiec ze jest duzo ludzi ktorzy nie orientuja sie zupelnie w
          sytuacji i nie zawsze wynika to z braku inteligencji ( a moze w ogole z tego
          nie wynika... ) tylko z braku dostepu do rzetelnej informacji. Wlasnie zrozumienie
          tego przez ciebie jest kluczem do sukcesu
          ...

Komentarz

• Ba! Ja nawet jestem jednym z nich!

Bardzo chcialbym poznac informacje na temat zrodel finansowania Radia Maryja i TV Trwam oraz kapitalu dzieki ktoremu zostal zalozony Nasz Dziennik!

Baaaaardzo mnie ciekawi czy instytucja bedaca przedmiotem naszego sporu pozwoli mi uzyskac te informacje, tak jak z cala pewnoscia poznam cala strukture finansowa i organizacyjna TVNu i GW

No bo przeciez musimy wiedziec z kim mamy doczynienia, nie?

Komentarz

• EDIT: i nie powiesz mi Ems, ze SO i LPR weszly do sejmu z powodu dzialalnosci mediow No, chyba ze takich zwiazanych z jednym pseudoduchownym, ale jakos nei chce mi sie wierzyc ze ten nowy twor bedzie zbieral haki... oj, przepraszam! INFORMACJE na temat przedstawicieli tych akurat redakcji
              mam nadzieje ze ten twor bedzie zbieral INFORMACJE nt wszystkich mediow
              a uwazam ze So i LPR do rzadu weszly nie konkretnie za sprawa jakichstam mediow, ale ze wzgledu na dezinformacje i brak rzetelnej informacji nt. dzialalnosci tych ugrupowan. Chodzi mi o to, ze w tej chwili - tak jak powiedziales - dziennikarze za swoja prace odpowiadaja "przed Bogiem i historia", co doprowadzilo juz do paru tragedii - i zepsulo wielu ludziom zycie. Tak czy siak, jezeli ta instytucja ograniczac sie bedzie do opiniowania, nie zmieni to zasadniczo obrazu polskich mediow - a szkoda, dla mnie duzo lepsza pod tym wzgledem jest prasa brytyjska, ktora poza tym ze robi duzo balaganu (i przyczynila sie do smierci Diany) - jak rzad ja poprosi o siedzenie cicho w jakiejs waznej kwestii, to wspolpracuje. Cenie sobie wolnosc slowa i prasy - nie zrozum mnie zle - ale mimo wszystko w przedstawianiu pewnych informacji przydaloby sie samym dziennikarzom troche rozwagi. Nie mowie tu o jakiejs odgornej cenzurze, ale o "dobrym smaku" w podawaniu informacji. Gdyby powstajaca instytucja potrafila sklonic ten szlachetny poniekad cech (do ktorego nie raz nie dwa sie przymierzalem) do pojscia w tym kierunku, to byloby to bardzo pożądane.

Komentarz

• No proste

Swoja droga pan Gembarowicz goscil kiedys w jedynce typka ktory
                powiedzial ze Walter zbudowal swoja potege za pieniadze pochodzace
                z przekretow w FOZZ. Potem pan Gembarowicz doczekal ie grozb ze strony
                pana Waltera. No coz...dziwna reakcja osoby ponoc niezwykle inteligentnej
                i wrazliwej Co to sie moze kryc za naszymi kochanymi TVN-kami
                ...

Komentarz

Niestety musisz zrozumiec ze jest duzo ludzi ktorzy nie orientuja sie zupelnie w
                  sytuacji i nie zawsze wynika to z braku inteligencji ( a moze w ogole z tego
                  nie wynika... ) tylko z braku dostepu do rzetelnej informacji. Wlasnie zrozumienie
                  tego przez ciebie jest kluczem do sukcesu
                  No to własnie władza im powie co mają myśleć. Bo jesli dobrze rozumiem instytut ma być polityczną instytucją. całkiem rozsądnie. A jak zmusić tych co nie czytają gazet i nie oglądają TV do tego żeby byli "dobrze" poinformowani o co tu chodzi?

Komentarz

• Co to sie moze kryc za naszymi kochanymi TVN-kami

a co moze sie kryc pod naszymi kochanymi TV Tram i RM? Ide o zaklad ze rzeczy duzo ciekawsze, niz te spod znaku ITI tylko czy tym u steru wystarczy konsekwencji? smiem tweirdzic ze nie.

ps. bardzo trafna uwaga Lawy!

Komentarz

• daimos - tu sie mozesz mylic bo z moich zrodel wynika, ze Walter i Wejchert przed 1990 rokiem byli zwiazani z tym samym srodowiskiem co Kulczyk. Dopowiedz sobie reszte sam (czytaja forum, wiec nie bede pisal konkretow :P)

Komentarz

• a niech sobie czytają, daj choc linka bo sam jestem ciekaw, ja tylko wiem że walter był w 70-tych dziennikarzem i cos tam w radiu produkował, a ITI kojarzę już z lat 80-tych jak powstała...poza tym nic...
                        albo podawać nie musisz, z ostatniej rozmowy olejnikowej wynika że kazdy dziennikarz i mediowiec będzie miał teczkę własną to i pewie się wtedy dowiem a ilość teczek w Polsce musi się zgadzać...jak jedne spalili to trzeba założyć nowe...

Komentarz

• A mnie tam sie podoba jak zrecznie np B3nito unika komentarza do moich wtracen na temat prawdy o "mediach torunskich"

Jeszcze raz powtarzam wiec - jezeli mamy poznac "prawde" o dziennikarzach, strukturze i finansowaniu TVN, to ja chce tego samego dowiedziec sie o Radiu Maryja, TV Trwam i Naszym Dzienniku!

moze wtedy dowiemy sie gdzie sie podzialy pieniadze na stocznie

Komentarz

• Jeszcze raz powtarzam wiec - jezeli mamy poznac "prawde" o dziennikarzach, strukturze i finansowaniu TVN, to ja chce tego samego dowiedziec sie o Radiu Maryja, TV Trwam i Naszym Dzienniku!
                            I bardzo slusznie. Rowniez taka mam nadzieje - natomiast jako "wierny" PiSu mam wieksza wiare ze te stacje rowniez zostana zbadane - przypomne tylko opublikowana w GW wspolna opinie Ministerstwa Sprawiedliwosci i Episkopatu o nieprawidlowosciach prawnych tyczacych sie rydzykowni.

Komentarz

No proste

Swoja droga pan Gembarowicz goscil kiedys w jedynce typka ktory
                              powiedzial ze Walter zbudowal swoja potege za pieniadze pochodzace
                              z przekretow w FOZZ. Potem pan Gembarowicz doczekal ie grozb ze strony
                              pana Waltera. No coz...dziwna reakcja osoby ponoc niezwykle inteligentnej
                              i wrazliwej Co to sie moze kryc za naszymi kochanymi TVN-kami
                              Niczego nie unikam a tym bardziej zgrabnie
                              To byl moj komentarz do tego ze wszystkie media w tym Rydzykowe powinny
                              byc przeswietlone i ich zrodlo finansowania ujawnione. Moja wina
                              bo moglem sie postarac o troche bardziej rozwinieta odpowiedz
                              ale swoje 3 grosze dorzucil tez Ems bo przecial nam wymiane postow i troche
                              zaklocil komunikacje

Przykro mi ze musialem obalic twoja teze o unikaniu odpowiedzi
                              ...

Komentarz

• Zamieszczone przez daimos
                                Ba! Ja nawet jestem jednym z nich!

Bardzo chcialbym poznac informacje na temat zrodel finansowania Radia Maryja i TV Trwam oraz kapitalu dzieki ktoremu zostal zalozony Nasz Dziennik!

Baaaaardzo mnie ciekawi czy instytucja bedaca przedmiotem naszego sporu pozwoli mi uzyskac te informacje, tak jak z cala pewnoscia poznam cala strukture finansowa i organizacyjna TVNu i GW

No bo przeciez musimy wiedziec z kim mamy doczynienia, nie?

Ale do poznania struktury finansowej i organizacyjnej GW i TVN niespecjalnie potrzebne jest powolywanie specjalnej instytucji. Wystarczy kilka klikniec i mozna przeczytac:

Raport roczny TVN

skad dowiemy sie ile akcji posiada Jan Wejchert, jakie skonczyl studia Mariusz Walter, gdzie pracowal Bruno Valsangiacomo, jaka byla ogladalnosc "Tanca z gwiazdami", gdzie maja siedziby akcjonariusze TVN albo jaka jest wysokosc kredytu wzietego w BPH w zeszlym roku.

Podobnie z Agora:

Raport roczny Agory

i dowiemy sie, ze Deutsche Bank posiada 5% akcji, ze koszt papieru do drukowania GW wzrosl o 6.7% a Helena Luczywo odeszla 13. sierpnia 2004 z zarzadu Agory.

Probowalem odnalezc podobne informacje na temat mediow zwiazanych z o. Rydzykiem, ale na stronie Radia Maryja sa tylko adresy i numery kont, na stronie fundacji Lux Veritatis jest adres oraz katalog sklepu internetowego, na stronie fundacji Nasza Przyszlosc jest tylko adres, rok zalozenia, numer konta oraz sklep internetowy oraz informacje o kolportazu miesiecznika "Rodzina Radia Maryja", na stronie Naszego Dziennika jest tylko adres dziennika, adresy email do poszczegolnych redakcji i informacje o profilu gazety a na stronie telewizji Trwam jest rowniez tylko adres oraz numer konta.

Oczywiscie rozumiem, ze media o. Rydzyka nie sa spolkami gieldowymi i nie musza publikowac tak szczegolowych informacji, ale mysle, ze byloby wskazane umieszczenie pewnych podstawowych informacji. Byc moze sa te dane dostepne tylko nie udalo mi sie do nich dotrzec i jezeli tak jest to prosilbym kogos bardziej dociekliwego o wskazanie sposobu dotarcia do nich. A jezeli uda sie je odnalezc to tym bardziej podwazy to sensownosc istnienia takiej instytucji.

To jezeli chodzi o monitorowanie struktury organizacyjnej i finansowej mediow, pozostaje jeszcze kwestia informacji o dziennikarzach. Poza watpliwym aspektem moralnym takiego dzialania i bardzo kiepskimi skojarzeniami z czasami szczesliwie minionymi, pozostaje jeszcze kwestia zgodnosci z konstytucja. Mysle, ze bedzie dosc duza sztuka uzasadnic, ze nie jest to lamanie np. takiego artykulu konstytucji:

"Art. 51. 2. Władze publiczne nie mogą pozyskiwać, gromadzić i udostępniać innych informacji o obywatelach niż niezbędne w demokratycznym państwie prawnym."

A nawet jezeli udaloby sie przebrnac przez Trybunal Konstytucyjny (co jest calkiem prawdopodobne po wymianie czesci sedziow Trybunalu na "propanstwowych" jak to okreslil Jaroslaw Kaczynski), to bedzie trzeba tez zapewnic dziennikarzom odpowiednie prawa:

"Art. 51. 3. Każdy ma prawo dostępu do dotyczących go urzędowych dokumentów i zbiorów danych. Ograniczenie tego prawa może określić ustawa.
                                Art. 51. 4. Każdy ma prawo do żądania sprostowania oraz usunięcia informacji nieprawdziwych, niepełnych lub zebranych w sposób sprzeczny z ustawą."

co zapowiada, ze szykowana instytucja bedzie musiala byc dosc potezna orgaznizacyjnie by sprostac tym wszystkim zadaniom.
                                http://mocneslowa.com - centrum cytatu politycznego

Komentarz

Pracuję...
                                X
                                😀
                                🥰
                                🤢
                                😎
                                😡
                                👍
                                👎