Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Dlatego ci za PiSem w większości na niego zagłosują, bo jest z PiS, a ci przeciwko PiSowi (reszta świata) zagłosują na 'tego drugiego', bo ten jest z PiS. A jak się okaże, że Bielecki jest groźny to wyborcza go obsmeruje z 10 razy do wyborów.

Bez złudzeń, Warszawa jest nie do wygrania, żaden kandydat nie miałby szans. Może kiedyś..

P.S. Aczkolwiek pewnie się zgodzimy, ze fajnie by było, żeby prezydentem Warszawy był wreszcie ktoś, kto zajmie się wyłącznie Warszawą i tylko na Warszawie będzie mu zależeć, a nie na brylowaniu u Lisa albo na wzmocnieniu w partii. Bielecki na pewno jest bliżej tej pierwszej wersji.
    "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• Zamieszczone przez Z. Zobacz posta
      Durga tura cudem
      Kojarzę tego typu prognozy z tegorocznej kampanii wyborczej Ehh było o włos

Komentarz

• W Warszawie 63,5%-36,5% - mimo wpadek, katastrofy, kompromitacji i autodestrukcji (momentami) kandydata PO. Mieszkamy w POwskim betonie niestety i słabe widoki na zmiany.

P.S. Pierwsza tura: 51% - 30%, czyli nie byłoby II tury, której wyniki wyżej. Skoro Kaczor nie dał rady, po dobrej kampanii i chwilowym odzyskaniu zdolności koalicyjnej to anonimowy Bielecki da po paru dramatycznych zagraniach PiS?

EDIT: Zreszta Lech przegrywał w podobnym stosunku z Tuskiem, a potem Jarek w parlamentarnych o ile mnie pamięć nie myli. Oczywiście frekwencja pewnie będzie mniejsza niż 68%, ale.. i tak wysoka.
        Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.
        "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

W Warszawie 63,5%-36,5% - mimo wpadek, katastrofy, kompromitacji i autodestrukcji (momentami) kandydata PO. Mieszkamy w POwskim betonie niestety i słabe widoki na zmiany.

P.S. Pierwsza tura: 51% - 30%, czyli nie byłoby II tury, której wyniki wyżej. Skoro Kaczor nie dał rady, po dobrej kampanii i chwilowym odzyskaniu zdolności koalicyjnej to anonimowy Bielecki da po paru dramatycznych zagraniach PiS?
          No, ale to był Kaczyński, symbol zaściankowego nacjonalizmu i wróg nr 1 wykształconej i liberalnej Warszawy. To że Bielecki jest anonimowy powinno zwiększyć jego szansę. Jeśli będzie w kampanii eksploatował podjęty już temat wykorzystania koniunktury do przyspieszenia modernizacji, marka uznanego architekta przyda mu napewno wiarygodności, a być może także i atrakcyjności w oczach wyborców. Nie twierdzę że w cuglach wygra, ale walka może być bardziej wyrównana niż się na pozór wydaje.

Komentarz

• Ja wiem, że to było w 2006 roku, ale panowie...

bufetowa przecież wygrała wtedy ledwo 53:47
            Ora et labora

Komentarz

• Ziemkiewicz o Bieleckim(kilka słów o Jarku również)

Komentarz

• Zamieszczone przez zinger Zobacz posta
                Ja wiem, że to było w 2006 roku, ale panowie...

bufetowa przecież wygrała wtedy ledwo 53:47

ale z kim? z Wielkim Kazimierzem, a do tego to byly jeszcze czasy PISowskie w rzadzie.

Bielecki jest ok, ale wygrania z Hanka nie ma szans

Komentarz

Hehe, do przeróżnych występów od wywalenia Migalskiego po marsze z pochodniami.
                  Z tym marszem to bym nie przesadzał bo z tego co słyszałem jest to rzeszowska tradycja i politycy Pisu po prostu dołaczyli do mieszkańców, nie widze w tym nic złego.

Rozumiem PR itp. ale nie powinno się oportunistycznie rezygnowac z takich rzeczy tylko dlatego że media mogą to wykorzystać, PiS to nie PO.

Komentarz

• Marsz z pochodniami to ogólnie nic złego.
                    Z. jednak łyknął ten medialny kit o złej pochodni PIS-u.

Komentarz

• Zamieszczone przez Kill, baby kill! Zobacz posta

Rozumiem PR itp. ale nie powinno się oportunistycznie rezygnowac z takich rzeczy tylko dlatego że media mogą to wykorzystać, PiS to nie PO.
                      Powinno. Po co samemu wystawiać się na ataki? Zwłaszcza że przeciętnemu odbiorcy wiadomości ( nie tylko lemingom) marsze z pochodniami kojarzą się dość jednoznacznie.
                      "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• I oczywiście nic nie zależy od narracji narzucanej przez "zaprzyjaźnione media":

Po godz. 23 ul. Piotrkowską ruszył wieczorny marsz z pochodniami zorganizowany przez Młodych Demokratów (młodzieżówka Platformy Obywatelskiej). Na czele szli posłowie PO: Cezary Grabarczyk i Iwona Śledzińska-Katarasińska. 200-osobowy pochód powiewający flagami Polski i unijnymi przeszedł Piotrkowską skandując...

Szczerze pisząc Szanowni (młodsi) Koledzy, Wasza podatność na wpływ "Matrixa" jest trochę zaskakująca.

PS Sorry za rozjazd.
                        My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

• Zamieszczone przez karakan Zobacz posta
                          Marsz z pochodniami to ogólnie nic złego.
                          Z. jednak łyknął ten medialny kit o złej pochodni PIS-u.
                          Proste

Kill, baby kill - chodzi mi o inny marsz...

Zamieszczone przez Slyboots Zobacz posta
                          Powinno. Po co samemu wystawiać się na ataki? Zwłaszcza że przeciętnemu odbiorcy wiadomości ( nie tylko lemingom) marsze z pochodniami kojarzą się dość jednoznacznie.

I tutaj słówko do Foxxa. Po prostu nie wierzę, że nie widzisz różnicy w marszu z pochodniami w kierunku pałacu prezydeckiego, prowadzonego przez szefa opozycji, który to marsz ma treściowo ładunek negatywy (kogoś krytykuje: zachowanie, postawę) od marszu z pochodniami prowadzonymi przed podrzędnego polityka, w podupadającym mieście z ładunkiem treściowo pozytywnym (chwali, że fajnie jest w UE).

Tak więc w ramach odwetu i retorsji pozwolę sobie napisać Szanowni Starsi Koledzy, że Wasza skłonność do wybielania 'naszych' i krytykowania 'onych' jest czasami trochę zaskakująca

EDIT: Nazgul - szczerze mówiąc średnio - uważam, że PiS mna mniejszy potencjał ludzki. Dopóki spór będzie ostry PiS zawsze będzie o pare procent gorszy. Bardziej skłaniam się do tezy, że celem PiS są wybory 2015, kiedy rządy PO przyniosą wielkie załamanie ('bawcie się i psujcie wszystko, ponieście pełną odpowiedzialność, a jak już WALNIE, bo WALNIE, to my będziemy sprzątać, a Wy pisać ksiązki')
                          Ostatnio edytowany przez Z.; 6102.

Komentarz

• A mnie się podoba ta analiza. Z, Tobie też powinna

Wiadomosci WP z Polski i ze Świata - Wszystko co ważne. Prasa. Ciekawostki. Kultura. Gospodarka. Polityka. Nauka. Religia
                            From flood into the fire
                            One thousand voices sing
                            We're in this together
                            For whatever fate may bring

Komentarz

Kill, baby kill - chodzi mi o inny marsz...
                              A to sorry, spotkałem sie z takimi zarzutami odnośnie Rzeszowskiej konwencji, myślałem że o to ci chodzi.

Zamieszczone przez Slyboots Zobacz posta
                              Muszą być jakieś granice, akurat w tym przypadku chodziło o lokalna tradycję wiec bez przesasdy.
                              Zresztą z czym sie kojarzą jednoznacznie pochodnie? Że niby z nazizmem? Porównanie Nałęcza może trafić tylko do ludzi którzy i tak nigdy nie zagłosują na Pis.

Komentarz

I tutaj słówko do Foxxa. Po prostu nie wierzę, że nie widzisz różnicy w marszu z pochodniami w kierunku pałacu prezydeckiego, prowadzonego przez szefa opozycji, który to marsz ma treściowo ładunek negatywy (kogoś krytykuje: zachowanie, postawę) od marszu z pochodniami prowadzonymi przed podrzędnego polityka, w podupadającym mieście z ładunkiem treściowo pozytywnym (chwali, że fajnie jest w UE).
                                No, jakoś nie widzę. Najpierw "kontrowersyjne" były pochodnie, teraz dochodzi wektor "przekazu". Zawsze będzie coś nowego.

Co do "wybielania" zaś - albo mnie chwalisz, że znalazłem się "po tej samej stronie" (co Ty - czyli krytycznej) - jak kilka stron wcześniej, albo piszesz o "wybielaniu". A ja podtrzymuję to, co wtedy - nie jestem po żadnej ze stron. Zachowanie Kaczyńskiego w kontekście krzyża to samobójcza żenada, pochodnie dla mnie są neutralne i się nie "kojarzą", a pomysł na Bieleckiego i odpartyjnienie wyborów samorządowych uważam za przytomny - i tyle.
                                My ludzkie bydło, ludzki gnój, z suteren i poddaszy, my chcemy herb mieć swój, na zgubę wrogom naszym.

Komentarz

Pracuję...
                                X