Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
    spójrz na mojego posta - napisałem co sądzę na temat Jakubiak.

PS. Chyba właśnie na żywo na antenie TVN24 odbija Kluzik - Rostkowska

zostanie na końcu Kaczka, Nazgul i ekipa co łańcuchem sie do krzyży przykuwa.

Powodzenia i dziekuje za rozjebanie polskiej prawicy. W imieniu całej rodziny.
    sorry jakie rozjebanie, przecież zawsze możesz zagłosować na JKM, Marka Jurka, Polskę XXI, Dorna, LPR i co tam jeszcze sobie wymyślisz...
    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
      sorry jakie rozjebanie, przecież zawsze możesz zagłosować na JKM, Marka Jurka, Polskę XXI, Dorna, LPR i co tam jeszcze sobie wymyślisz...
      dopisz jeszcze PiS.

dwadzieścia partii na jednej kanapie. O to własnie mi chodzi.

pada budżet, rosna VAT, PIT, CIT, zasiłki opiekuńcze, podatek od banków, akcyza na szlugi, alko, paliwa, za pasem wybory samorządowe i walka na kongresie PO

a opozycja oferuje :

krzyż, wywalenie Migalskiego, Jakubiak, Kluzik - Rostkowskiej, udowadnianie kim była tramwajarka z Gdańska itp., itd.

teraz gdy ma niebywała szanse na punktowanie władzy. Sabotaż to najłagodniejsze słowo.

Różnica miedzy nami jest taka,że ja chce silnej, prawicowej Polski z prawicową władza a Ty chcesz wielkiego prawicowego Kaczke nawet gdy robi wszystko,żeby Polska taka nie była.
      ...ta ziemia do Polski należy
      choć Polska daleko jest stąd,
      bo wolność krzyżami się mierzy
      historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• A to nie jest przypadkiem wewnętrzna sprawa PiS-u? Widocznie ktoś wziął za to odpowiedzialność. Wybory pokażą, kto miał rację. Jarek zapewne uznał, że "Boso ale w ostrogach". Osobiście również nie lubię, jak ktoś mi dupę za plecami obrabia i z takimi osobami się nie koleguję. A partia to partia i swoje prawa ma. Vide: Jan Maria Rokita, Andrzej Olechowski i Maciej Płażyński w PO.

"Lecz przyjdą czasy, że te kutasy będą przed nami na baczność stać,
        Ręka nie zadrży jak liść osiki, gdy będziem w głupie mordy prać.
        Więc pijmy zdrowie szwoleżerowie niech smutki zginą w rozbitym szkle,
        Gdy nas nie będzie nikt się nie dowie czy dobrze było nam czy źle.
        "
        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta
          A to nie jest przypadkiem wewnętrzna sprawa PiS-u? Widocznie ktoś wziął za to odpowiedzialność. Wybory pokażą, kto miał rację. Jarek zapewne uznał, że "Boso ale w ostrogach". Osobiście również nie lubię, jak ktoś mi dupę za plecami obrabia i z takimi osobami się nie koleguję. A partia to partia i swoje prawa ma. Vide: Jan Maria Rokita, Andrzej Olechowski i Maciej Płażyński w PO.

Jacek - ja ich personalne rozgrywki mam gdzieś.

Chodzi o to,ze oni również mają mnie i Polskę gdzieś bo daja PO zielone światło na cyrk z podatkami, budżetem, destabilizacją polityki zagranicznej.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

spójrz na mojego posta - napisałem co sądzę na temat Jakubiak.

PS. Chyba właśnie na żywo na antenie TVN24 odbija Kluzik - Rostkowska

zostanie na końcu Kaczka, Nazgul i ekipa co łańcuchem sie do krzyży przykuwa.

Powodzenia i dziekuje za rozjebanie polskiej prawicy. W imieniu całej rodziny.
            Nie zapominaj co było między Olszewskim a Kaczką. Jarek dożyna te prawicę, dożyna i jej dorżnąć nie może już od paru lat kiedy wcześniej roku nie mogła spokoju przeżyć Potem panika była jak szli w psią dupę Marcinkiewicz, Ujazdowski, Sikorski, Mężydło, Zalewski, Dorn - i co? Gdzie dziś są ci ludzie?

Poczekamy to zobaczymy za co poleciała Jakubiak. Okaże się niebawem. Napiszę tyle: Ktoś na S24 napisał, że gdyby żył Lech to by Jarkowi na to nie pozwolił. Na to odpowiem: Gdy żył Lech to darzył bezgranicznym zaufaniem Janusza Kaczmarka co KILKAKROTNIE skończyło się smutno (Centrozap, konta szwajcarskie, ekstradycja Mazura, afera gruntowa). Jak się skończy teraz - zobaczymy. Jak dotąd PiS na decyzjach personalnych Jarka źle nie wyszedł - od powstania tej partii co wybory jest lepszy wynik. Więc nie ma co histeryzować jak jakiś Migalski. Nie pora na to.
            From flood into the fire
            One thousand voices sing
            We're in this together
            For whatever fate may bring

Komentarz

Jacek - ja ich personalne rozgrywki mam gdzieś.

Chodzi o to,ze oni również mają mnie i Polskę gdzieś bo daja PO zielone światło na cyrk z podatkami, budżetem, destabilizacją polityki zagranicznej.
              Przeczytaj na spokojnie mojego posta: zwróć uwagę gdzie jest dziś PO a gdzie Rokita i Olechowski w przełożeniu na Jakubiak i PiS.

A na pozostałe rzeczy o których piszesz, przyjdzie czas gdy lemingi poczują luz w kieszeniach i zaczną dostawać wypowiedzenia.
              "
              Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Nazgul - systematyczna utrata resztek przychylnych mediów to dobra droga?

utrata elektoratu to dobra droga?

daj spokój Nazgul...w trzy miesiące tak wziął po plerach,że strach...

Aha - mam wrażenie,że sie nie dogadamy bo Ty chcesz widziec prawice w ogóle a ja prawicę RZĄDZĄCĄ POLSKĄ.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez Jaco Zobacz posta

A na pozostałe rzeczy o których piszesz, przyjdzie czas gdy lemingi poczują luz w kieszeniach i zaczną dostawać wypowiedzenia.
                  powstanie nowa odsłona tych co zawsze i znów to łykną.

Tym łatwiej im durniej bedzie postepował PiS.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

Różnica miedzy nami jest taka,że ja chce silnej, prawicowej Polski z prawicową władza a Ty chcesz wielkiego prawicowego Kaczke nawet gdy robi wszystko,żeby Polska taka nie była.
                    No ale do kogo masz teraz pretensje??
                    do mnieno nie bardzo, do Kaczyńskiego?? przecież to w jego interesie jest to, żeby miał oczyszczone przedpole (jak i jak widać tyły). To, że jedyną poważną partią na prawo od PO jest PiS, to zasługa
                    - Kaczyńskiego
                    - słabości Jurków, Ujazdowskich, Kamińskich, Migalskich........

Robienie z Jakubiakowej jakiejś ofiary JK, jest śmieszne, szczególnie patrząc przez pryzmat jej działalności politycznej. Dla samego PiS znacznie groźniejsze mogą być/są pochopne wypowiedzi JK, który nie do końca rozkminia pewne mechanizmy medialne (choć z drugiej strony, jego celem na dzień dzisiejszy jest zantagonizowanie sceny politycznej PiS vs cała reszta sceny politycznej, co w przypadku spodziewanej zapaści gospodarczej może wyjść PiSowi, a zarazem polskiej prawicy, na dobre)
                    Lieber tot als rot!!

Komentarz

• ja bym wolał,żeby tego antagonizowania dokonywał poprzez sferę gospodarczą.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

powstanie nowa odsłona tych co zawsze i znów to łykną.

Tym łatwiej im durniej bedzie postepował PiS.
                        Dlatego napisałem w poprzednim poście. Zobaczymy, kto miał rację. Do wyborów jeszcze trochę czasu, trochę podwyżek, trochę redukcji. Jedni awansują, drugich zredukują. Powodzianie będą mieli szansę wreszcie oddać swoje głosy... Nie przesądzaj z góry. Do wszystkich powodzian TVN24 nie dotrze, bo niektórzy nie mają telewizorów cały czas. Niektórzy nawet domów, że o obiecanej pochopnie pomocy nie wspomnę.
                        "
                        Janusz Waluś - czekaMY!

Komentarz

• Jeśli już mowa o sferze gospodarczej.
                          Poniżej rozmowa z byłym Wiceprezesem NBP K. Rybińskim:

http://www.pb.pl/2/a/2010/09/06/2012...oby_dla_Polski
                          "...Szac chłopaki lwoskie dzieci kużdy ładny, aż si świeci....Ni ma to jak batiar lwoski,
Lecz najlepszy łyczakoski...Chto si z naszy wiary śmieji, naj gu nagła krew zaleji...I kto Lwowa ni szanui, Naj nas w dupy pocałuji...Kto we Lwowi raz był bity, ten udwalić musi kity...A chto z nami trzyma sztamy, temu lepi jak u mamy...
                          Oj, diridiri, rach, ciach, ciach, 
ruchaj, ruchaj, uhaj, dana, 
oj, didiri, rach, ciach, ciach, 
ruchaj, ruchaj, uha!"

Komentarz

daj spokój Nazgul...w trzy miesiące tak wziął po plerach,że strach...
                            Ciężko powiedzieć - nie było żadnych wyborów od prezydenckich a branie po plerach MIĘDZY wyborami niespecjalnie mnie kręci.

Błaszczak co nieco mówi:

- Chodzi o postawę Elżbiety Jakubiak - tak szef klubu PiS Mariusz Błaszczak odpowiedział na pytanie dziennikarzy o powody zawieszenia Jakubiak w prawach członka PiS. Dopytywany o szczegóły, unikał odpowiedzi.

- Chodzi o postawę pani poseł Jakubiak. Powiedziałem, że jesteśmy ludźmi wolnymi, państwo też jesteście ludźmi wolnymi, ale też jesteśmy odpowiedzialni za słowa i za czyny - powiedział Błaszczak dziennikarzom.

Dopytywany o szczegółowe powody zawieszenia Jakubiak Błaszczak unikał odpowiedzi.

- Zdajecie sobie państwo sprawę z tego, że jest dużo tematów numer jeden. Wiecie państwo, że jest rząd Donalda Tuska podnosi podatki, że rosną ceny, to są problemy, o których warto rozmawiać. Wiecie państwo, że wczoraj klub parlamentarny PiS przedstawił projekt ustawy o tzw. podatku bankowym. Jest to alternatywa wobec podwyżki podatku VAT, wobec sięgania przez premiera Tuska do kieszeni Polaków. To są problemy, o których z chęcią z państwem porozmawiam - mówił, zwracając się do dziennikarzy.
                            From flood into the fire
                            One thousand voices sing
                            We're in this together
                            For whatever fate may bring

Komentarz

• No i wyszło na Nazgula - Rostkowska też jest ruskim agentem albo przez ruskiego agenta prowokowana. Ratuj się kto może

Aż prosi się by zapytać jak tam buldogi pod dywanem PO, czy nadal taka krwawa jatka, wszak w PiS się nic nie dzieje..
                              "Kto już raz posiadł w swych granicach Kijów i tyle kroci prawosławnych, ten nie mógł pozwolić, aby za jej granicami tworzył się osobny ośrodek dla tychże i powinien był dotrzeć aż do Kremlu i tak problem rozwiązać."

Komentarz

• @Mort: Kaczyński w moim mniemaniu stara się zaktywizować elektorat prawicowy(światopoglądowo) który do tej pory na wybory nie uczęszczał. Czy mu się to uda? Nie wiadomo, jeśli nie to przezimuje 2-3 kolejne lata(bo dłużej rząd PO nie da rady rządzić postępując tak jak dziś, nawet przy zaślepieniu większości mediów) i sięgnie po władze na dłużej niż jedna kadencja. Jeśli tak spojrzymy na tą sprawę to na rękę są mu manewry dookoła krzyża(i pokrzykiwanie SLD o wycofaniu religii ze szkół), na rękę jest mu przeciąganie śledztwa dotyczącego Smoleńska, na rękę wreszcie jest mu to by media źle o nim pisały bo to budzi odruch obronny to mobilizuje.
                                Podstawą materialną narodu jest ziemia, przemysł i handel. Kto ziemię, przemysł i handel oddaje w ręce cudzoziemców, ten sprzedaje narodowość swoją, ten zdradza swój naród.

Komentarz

Pracuję...
                                X