Ogłoszenie

Zwiń
No announcement yet.

Polityka

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Zamieszczone przez MAYDAY Zobacz posta
    Rośnie poparcie dla Platformy, PiS stoi w miejscu

Partia Donalda Tuska może liczyć na poparcie aż 52% badanych w najnowszym sondażu GfK Polonia dla "Rzeczpospolitej". To najlepszy wynik, jaki PO uzyskała w sondażu od czasu katastrofy smoleńskiej.

Od ostatniego badania przeprowadzonego 24 sierpnia Platforma zyskała 4 pkt procentowe. Gdyby wyniki najnowszego sondażu potwierdziły się przy urnach wyborczych, zdobyłaby 252 mandaty w sejmie i mogłaby rządzić samodzielnie.

Na PiS chce głosować 35% ankietowanych, tyle samo co poprzednio. Z sondażu wynika, że do sejmu dostałoby się też SLD z poparciem 8% (spadek o 1 pkt proc.). Pod progiem wyborczym nadal znajduje się PSL, na które chce głosować 3% badanych (poprzednio 4%).

Sondaż przeprowadzono 1-6 września metodą wywiadów ankietowych na próbie 1000 osób.

To dopiero Cuda podnoszą podatki, akcyzy a poparcie rośnie
    W TiVi tylko o PiSie to są tego efekty.. trochę nieogarnięty obywatel może myśleć, że to Kaczyński wygrał wybory prezydenckie, no bo w końcu tylko o nim gadają.

Jakby ktoś zrzucił bombę na Polskę i stracilibyśmy 1/3 terytorium Polski, to dyskutowaliby o tym czy przez to Kaczor ma szansę wrócić do władzy i jakie byłyby tego negatywne konsekwencje. No co nie pamiętacie? Inwigilacja, podsłuchy, wszechogarniający strach i płacz dzieci..

Z medialnego jazgotu, kto był w stoczni i wiele tam znaczył, a kogo nie było lub był tylko przez godzinę i się bał, jedno wynika niezbicie: że najmniej było tam robotników. No, może się gdzieś plątali jako statyści historii, ale nie odegrali ważnej roli.

W żadnym wypadku nie dostrzega się dziś w wydarzeniach Sierpnia elementu robotniczej samoorganizacji przeciw władzy (a kysz, podrzucać takie pomysły w czasach, gdy władzę mamy najlepszą z możliwych!). Jak to kiedyś uroczyście zwrócił się Lech Wałęsa do owych chętnie przywoływanych “dziesięciu milionów”: “dziękuję, że mnie słuchaliście”.

Przybyli różnymi drogami aktywiści i doradcy, uświadomili, zorganizowali i poprowadzili masy, i tak narodziła się nowa władza, która bohatersko i bezkrwawo podziałkowała się ze starą, ku pożytkowi reform. To właśnie świętowaliśmy. Owszem, jest w tej nowej władzy paru z pochodzenia robotników, ale tylko takich, którzy awansowali czy raczej zostali awansowani do establishmentu.

Dziennikarka “Gazety Polskiej” zrobiła coś tak prostego, że nikt inny na to nie wpadł: wpisała w archiwum “Gazety Wyborczej” nazwisko “Henryka Krzywonos”. I okazało się, że pierwsza wzmianka o istnieniu bohaterskiej tramwajarki pochodzi z roku 1995.

Choć, jak dziś wiemy, odegrała decydującą rolę w strajku, zatrzymała tramwaj i uniemożliwiła zakończenie strajku po spełnieniu postulatów płacowych, zaczęła istnieć, dopiero gdy wstąpiła do Unii Wolności – a status powszechnie znanej bohaterki uzyskała, dopiero gdy publicznie (i oczywiście spontanicznie) ochrzaniła Kaczyńskiego.

To dowód, że elity III RP bynajmniej nie są zamknięte. Każdy ma otwartą drogę do znaczenia i sławy, nawet prosty pracownik fizyczny. A jeśli ktoś brzydzi się z niej skorzystać, to już sam sobie winien.
    http://blog.rp.pl/ziemkiewicz/2010/0...owac%E2%80%A6/

Komentarz

• Obecnie wystarczy publicznie pojechac po Kaczyńskim by stać sie gwiazga TVNu, takie czasy...
      A Tusk juz przebiera nogami zeby to rzad organizowal nastepne obchody rocznic solidarnosci, jesli by do tego doszlo to juz mamy prawdziwa Białoruś w ktorej rzad wszystko organizuje w tym zjazdy wolnych zwiazkow zawodowych.

Komentarz

• na dzis jestem na 90% pewien,że Kaczyński jest kretem i to nawet nie Platformy ale wręcz SLD.

Postanowił zniszczyć polską prawicę totalnie. A przy okazji jako lider (hehe) opozycji przyłożyc rękę do trwającej masakry polskiej gospodarki.
        ...ta ziemia do Polski należy
        choć Polska daleko jest stąd,
        bo wolność krzyżami się mierzy
        historia ten jeden ma błąd!!!!

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
          na dzis jestem na 90% pewien,że Kaczyński jest kretem i to nawet nie Platformy ale wręcz SLD.

Postanowił zniszczyć polską prawicę totalnie. A przy okazji jako lider (hehe) opozycji przyłożyc rękę do trwającej masakry polskiej gospodarki.
          Do tej pory nie wiadomo o co tak naprawdę chodzi z Jakubiak, więc wstrzymaj się z sądami. Migalski wyleciał z KP PiS słusznie, Kurski i Cymański także dostali po łapach słusznie. Czekam na uzasadnienie sprawy Jakubiak - jak ją poznam będę komentował...
          From flood into the fire
          One thousand voices sing
          We're in this together
          For whatever fate may bring

Komentarz

• Taktyka jest prosta - mają zostać wierni, najlepiej bez swojego zdania, gotowi bronić największych bzdur wygadywanych przez Kaczyńskiego, czyli Brudzińskie, Błaszczaki czy inni Kuchcińscy. Ja wysiadam.
            Io di notte ti sogno sempre, e di giorno canto per te,
            quando in campo c'e la Juventus, tutto il resto e niente per me!

Komentarz

• Zamieszczone przez djjuve Zobacz posta
              Taktyka jest prosta - mają zostać wierni, najlepiej bez swojego zdania, gotowi bronić największych bzdur wygadywanych przez Kaczyńskiego, czyli Brudzińskie, Błaszczaki czy inni Kuchcińscy. Ja wysiadam.
              akurat bzdury wygadywane przez Jakubiak biją całą resztę twórczości PiSu, łącznie z posłem Górskim (w stylu, że po zwycięstwie JK w wyborach będzie "pierwszą damą")
              Lieber tot als rot!!

Komentarz

• a mi się wydaje,że chodzi o przykrycie nieudolności rządzących.

Nazgul - sorry ale Twoja obrona Kaczki wpisuje się w ten scenariusz.

Elektorat prawicowy juz od niego odbił a Ty jak wiadomo jesteś nawróconym lewicowcem.

Kaczor wykańcza polską prawice przy aplauzie farbowanych komunistów.

PS. Nazgul , nie odbieraj tego osobiście - po prostu własnie takie paranoiczne myślenie na dziś prezentuje PiS.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Zamieszczone przez TNTP Zobacz posta
                  akurat bzdury wygadywane przez Jakubiak biją całą resztę twórczości PiSu, łącznie z posłem Górskim (w stylu, że po zwycięstwie JK w wyborach będzie "pierwszą damą")
                  Nie zaprzeczam, ale to co wyprawia Błaszczak dupoliz, moim zdanie bije wszystkich na głowę.
                  Io di notte ti sogno sempre, e di giorno canto per te,
                  quando in campo c'e la Juventus, tutto il resto e niente per me!

Komentarz

• straszno i śmieszno. wypuszczamy balonik, sprawdzimy lojalność i zobaczymy kto jeszcze jest do odstrzału. tylko pytanie czemu nie poznali się na sobie w czasach gdy tworzyli rząd?
                    Ora et labora

Komentarz

• W to że JK jest "kretem" na pewno nie uwierzę, bo w jego przeszłości nie ma ku temu żadnych przesłanek. Jarosław po prostu zwariował.

Tak jak pisałem, wygląda na to że każdy kto w swojej wypowiedzi nie skrytykował listu Migalskiego podpisał na siebie wyrok, który prędzej czy później będzie wykonany. Jakubiak wspomniała że Migalski "nie przekroczył żadnych granic" w swoim liście

Coraz bardziej zaczyna mnie ta sytuacja śmieszyć niż smucić. Niestety.
                      "Kiedyś chodziło o to, żeby czegoś dokonać, teraz o to, żeby być kimś"

Komentarz

• Mort, to chyba najbardziej śmiała hipoteza z jaką w życiu się spotkałem

A co do Jakubiak...
                        Z nieoficjalnych informacji wynika, że chodzi o słowa, które Elżbieta Jakubiak wypowiedziała w rozmowie z reporterami Wirtualnej Polski: "tylko w czasach komunistycznych nie wolno było dyskutować, dziś ludzie mają poglądy i głośno o nich mówią".

Komentarz

• Zamieszczone przez Slyboots Zobacz posta
                          W to że JK jest "kretem" na pewno nie uwierzę, bo w jego przeszłości nie ma ku temu żadnych przesłanek. Jarosław po prostu zwariował.

k..wa... najbardziej martwi mnie co innego.

U mnie w domu sie głosowało zawsze na prawicę. Zawsze i wszyscy.

No i teraz nikt juz nie zagłosuje no bo na kogo niby - na wariatów?

a do urn pójdzie tylko elektorat komunistów, postępowych lewaków, tumanów ogłupionych przez media i oszołomów intronizujących Chrystusa na Króla Polski.

Jaki ja jestem wściekły na Kaczyńskiego to....

PS. Aha - w normalnych okolicznosciach to Jakubiakową za całokształt odsunąłbym na boczny tor.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

• Jak dla mnie znowu Ziemkiewicz trafia w sedno. Wrzucam skan, z dzisiejszej GP:

...zmartwychwstałe miasto rodzi ludzi nieśmiertelnych...

Komentarz

• Zamieszczone przez mort Zobacz posta
                              Nazgul - sorry ale Twoja obrona Kaczki wpisuje się w ten scenariusz.

Elektorat prawicowy juz od niego odbił a Ty jak wiadomo jesteś nawróconym lewicowcem.
                              I na co to ma być argument?

Poza tym nigdy nie byłem lewicowcem a gospodarczo jestem najbliżej JKM, więc?

No i na koniec - co sądzisz o ludziach wypowiadających się na tematy, o których nie mają pojęcia?
                              From flood into the fire
                              One thousand voices sing
                              We're in this together
                              For whatever fate may bring

Komentarz

• Zamieszczone przez Nazgul Zobacz posta
                                I na co to ma być argument?

Poza tym nigdy nie byłem lewicowcem a gospodarczo jestem najbliżej JKM, więc?

No i na koniec - co sądzisz o ludziach wypowiadających się na tematy, o których nie mają pojęcia?
                                spójrz na mojego posta - napisałem co sądzę na temat Jakubiak.

PS. Chyba właśnie na żywo na antenie TVN24 odbija Kluzik - Rostkowska

zostanie na końcu Kaczka, Nazgul i ekipa co łańcuchem sie do krzyży przykuwa.

Powodzenia i dziekuje za rozjebanie polskiej prawicy. W imieniu całej rodziny.

Better Dead Than Red!!!

Komentarz

Pracuję...
                                X